Özellikle doktor meslektaşlarım varsa bakabilir mi

rumeysa3

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2016
1.452
1.890
83
Herkese merhaba. Ben aile sağlığı merkezinde çalışıyordum aile hekimiydim. Kendimi geliştirmek istedim, bir yol çizdim ve eylüldeki uzmanlık sınavına hazırlanmaya başladım. Aile hekimliğini bırakıp daha rahat ders çalışabileceğim toplum sağlığı merkezine geçtim. Herşey iyi gidiyodu derslerime çalışıyodum, geçiçi görevle büyük bir hastanenin acil servisine verilene kadar . O kadar kötüyüm ki. Sudan çıkmış balık gibiyim. Ağlayarak gidiyorum nöbetlere. Herşeyi sınavı falan geçtim, hasta bakamıyorum. Evet itiraf ediyorum sekiz(rakamla 8) yıl oldu acil servise girmeyeli ve ben acil hastaya yaklaşamıyorum. Yanlış yada eksik bişey yapmaktan korkuyorum. Benimle beraber nöbet tutan bir acil tıp uzmanı doktor var, ona danıştım hastaları ama nedense hiç yardımcı olmadı. Dedim ki "Ben acil servis bilmiyorum tecrübem yok 8 yıldır sağlık ocağı hekimliği yapıyorum hastalara zarar vermekten korkuyorum. Bir süre bana hasta vermeyin sizin yanınızda sizin hastalarınızı takip edeyim öğrenene kadar en azından. Hasta vericeksenizde yardımınızı istiyorum" diye söyledim. Bana bağırarak "ya hele bi bak hastaya da sonra konuş" dedi. Üstelik basit hastaları, uzman olmasına rağmen performans yapıp daha fazla döner almak için kendileri alıyor. Ağır komplike hastaları da bana veriyor. Yahu bilebilsem sorun değil bakarım hiç önemli değil. Ama konuya hakim değilim işte bunu da söylüyorum.8 yıldır ayaktan hasta muayene ettim, aşı ve gebe takibi yaptım. Kafa travması beyin kanaması vs görmedim ki
Böyle mi olmalıydı. Biz meslektaşız bilmiyorum yardım istiyorum ve yaptığım iş basit bişey değil ki. Bir canın sorumluluğunu alıyorum. Nöbetler kabus gibi geçiyo. Acilin ortasında ağlamamak için zor tutuyorum kendimi. Kendime çok kızıyorum sekiz yıldır sağlık ocağına kapandığım için. Burda uzman olmuş duyarlı meslektaşlarım vardır belki diye yazdım. Nasıl bir yol izlemeliyim.

Bizde bi pratisyen vardi ruh sagliginda nobet tutmus yillarca sonra egitim arastirma aciline verdiler 3. Basamak yesil tutuyordu yalnizca o da olmayinca dilekce vermisti bashekimlige bilgim yeterli degil acil yapamiyorim diye..

1.Acil sorumlusu hekimle gorus
2.cozum bulamazsan bashekim
3. O da olmazsa rapor al

Genel sekreterlikle görüştüm. Bu ay için yazın çıktı. Gelecek ay için de bakalım dediler. Kesin bişey demediler. Haftaya yıllık iznimi kullanıcam

Şu konu Türkiye'nin malpraktis konusuna ne derece önem verdiğini resmen gözler önüne seriyor. Yahu sen 8 yıldır acil hasta görmemiş bir hekimi nasıl alıp, acilin ortasına atarsın?! Şuradan doğacak yanlış bir tedavide, hekim mi suçlu olur yoksa sistem mi? Kaldı ki bizim ülkemiz sağlık çalışanına sahip bile çıkamıyor. Her neyse, yapabileceğiniz en mantıklı şey başhekime başvurmak gibi görünüyor. Bildirmelisiniz yeterli olmadığınızı şuan ki ruhsal durumunuz da buna elverişli değil.

Aile Hekimleri mi yapıyor gebe aşı takibini ilk kez duydum

Sağlık ocağında bunun için hemşireler var bu işi yapan hekimler yine hastalara bakiyo diye biliyorum

çok onemlı bır ıs yapıyorsunuz ucunda yaşam var sonuçta ınsan hayatı var...bu durumda derhal en yetkılı kımse onla görusmelısınız...bılgınızın yetersız olduğunu hastalara yanlış tedavı uygulamaktan korktuğunuzu belırtmelısınız...ALLAH korusun bırsey olsa kım alacak bunun vebalını????bu konu aydınlanana kadar gerekırse bas bas soylenmelısınız bılmıyorum dıye..utanacak sakınacak bırsey yok bunda...uzman degılsınız sonuçta....
zaten açıl servıslerın halı ıcler acısı...yap bı serum gec butun pratısyen hekımlerın yaptığı teksey...

ohoo bu işler böyle mi yürüyormuş ? bende dedim bu acilde çalışan doktor benim apandisimi nasıl anlayamadı ? artık patlama evresinde başka bir doktor gördü beni de son anda ameliyata alındım. Bu nasıl iş ya ? ulaşın bütün yetkili kişilere , bu devran böyle dönüyorsa daha çok gaz var diye eve yollanan apandisi patalayacak hasta olur, çok şaşırdım cidden , umarım bir çaresini bulursunuz.

Sen sahadan uzakta işyerinde sınava çalışayım istiyosun doğru mu anladım?

Hayır kız korkyyr tecrubem yok acıkdekı hastalara yeterlı degılım benım yuzumden bırıne zarar gelecek dıye hergun aglıyrum dıyor kafa tramva ıc kanama vs grmemış şimdye kadar ne yapacagını bılmıyr sgukkanlı olamıyor

Hayır. Sınavı geçtim acil hastaya yaklaşım konusunda yetersizim. Uzmanımdan da öğretmesi konusunda destek göremiyorum. Zarar ziyan vermekten korkuyorum dedim

Uzmanım dediğin kişi bir nevi amir konumunda olduğu için öğretmek de sorumluluğu, ama sana demiş ya önce bir bak diye, acaba senin çok ürkek davranmana mı sinirlendi, endişeni bahane olarak mı yorumladı hani hasta bakmaya gönlü yok gibi?

Evet kendisi de açıkladı

Ama hiç hasta bakmayım demedim ki ona. Diyelim ki trafik kazası geldi. Önce nerden başlıyoruz kafamı göğüs mü kırık mı yada tomografiyi nasıl okuycam beraber bakalım beraber değerlendirelim dedim. İşte bak şu hastada şu var buna şunu yapmamız lazım hadi yap demesi gibi

Allah ülke olarak sonumuzu hayır etsin

Rahat edecek derslerine de çalışmak isteyen ve acilde nasıl davranılacağını bile bilmeyen bir dr bulundurmak

Trajikomik

Uzmanlık için tusu kazanmak gerekiyo dimi sınavı verdim dedin,zaten senin şu an uzman olmak istediğin dalda eğitim alman gerekmiyor mu,hangi üniversiteden olacaksa artık,o süreçte doktorluk yapılıyor mu acilde falan, bilmiyorum da ondan soruyorum

Yani acil doktoru ayrı değil midir, uzman dediğimiz çocuk doktoru kardiyog nörolog vs değil mi

Tıp Eğitimi atıyorum Hacettepe
Uzmanlık bilmem ne Üniversitesi yazmaz mı doktorların bilgilerinde, hem uzmanlık eğitimine yani öğrenciliğe devam edip hem de acilde hasta bakmak...

Kolay gelsin

Babam rahatsızlanmış hastaneye gideyim diye hazırlanırken yatağa yığılmış

Annem 112 aramış ambulans yok şu an kendi imkanınızda götürün demişler babam 70 annem 60 yaşında araba kullanmıyor

Bir tanıdığı aramış koşup gelmiş o arada babam atılmış koluna girip asansöre bindirip götürmüşler

Neyse acile gitmişler nefes alamıyorum diyormuş öncelikli hasta serum oksijen vs vermişler biraz sonra buz gibi olmuş müşahade odasında tandık doktorun yanına gitmiş doktor gelmiş ve hemen yandaki odaya

Kalbi Durmuş acil uzmanı hekim de orada imiş ve normalin üzerinde adrenalin kalp masajı vs döndürmüşler

Ankara da ilçe brası sonra merkeze ambulansla götürmüşler kalp iki kez daha Durmuş

Neyse iyileşip geldi 3-4 gün sonra aynı acil servise gidince teknisyenler vs aaa amca gelmiş nasıl kalkmış vs demişler o doktor nöbetçi imiş ven demiş göğüs kemiğini kırdım ağrın ondandır geçer vs demiş

2 yılı geçti babam gayet aktif yaşıyor her işini kendi yapıyor vs ya orada Tecrübesiz bir hekim olsa idi zira uzman normalde olması gerekenin iki katı adrenalin yaptım vakaya göre demiş yapmasam dönemezdin demiş yüzüne

Yeni mezunu acile vermekten ne farki var neyi bu kadar buyuttunuz? Arkadas durustce suan bu gorevi yurutemedigini soylemis onun uzerinden tum acil hekimlerini yetersiz ilan etmek dogru degil. Ayrica tani tedavi konusunda yetersiz oldugunu dusunmuyorum sahadan uzak kalinca herkesin basina gelir bu guvensizlik.. yapmasi gereken sorumlusuna durumu anlatmak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…