Özellikle gurbetci arkadaslardan yardim bekliyorum..

isilay

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2009
471
182
648
Almanya
Merhaba arkadaslar, aslinda yazmak istedigim o kadar cok sey var ki ama kisaca özet gecmeye caliscagim...

2009 yilinin haziran ayinda evlenerek Almanya ya gelin geldim.. Asik olup her sözüne güvendigim adamin buraya geldikten sonra bana her konuda bana yalan söyledigini ögrendim.. Benim esim daha önce evlenip ayrilmis bir insan, biz evlenmeden evvel bana daha önceki evliliginden 3 cocugu oldugunu söyledi fakat biz evlendikten sonra 3 cocugunun haricinde iki ayri yabanci bayandan (biri Alman, biri polonya li) 2 ayri cocugu daha oldugunu ögrendim.. Senelerdir eski karimi görmüyorum tlfonda dahi görüsmüyorum dedi ben henüz Türkiye'deyken.. Ben buraya geldikten sonra bir baktim ki eski karisi sürekli bizim dükkanda (esimin burda restoranti var) Benim ilk evliligim haliyle aile kurup cocuk sahibi olabilmek istiyorum yada istiyordum demek daha dogru olur sanirim, biz evlenmeden evvel 2-3 cocuk daha istiyorum diyen adam ben buraya geldikten sonra ben bu saatten sonra cocuk düsünmüyorum demeye basladi.. Gecen sene Kadir gecesinde eski esine barisma msji yolladigini yakaladim ve o gün gecenin saat 3'ün de benim gidebilecek bir kapim olmadigini bile bile beni sokaga atti.. Bir süre kadinlar evinde kaldim sonra tekrar baristik ama ben bütün güvenimi kaybetmistim..

Sadede gelmek istiyorum, 3 yildir Almanya da yasiyorum fakat oturum sürem bu 09.08.2012 tarihinde doldu yani suan oturumum yok, esim oturumumu uzatmayi istemiyor ve beni Türkiye ye yollamak istiyor..

Lütfen bilgili arkadaslardan yardim bekliyorum, burda hic bir tanidigim yok, Almanca kursuna gittim fakat sertifikayi alamadim ve Almancam iyi degil. Bu durumda ne yapabilirim nerelere basvurmam gerekiyor. Bu arada biz devletten yardim almiyoruz..

Suan moralim cok bozuk yanlis ifadeler kullandiysam lütfen kusura bakmayin..

Yardimci olan arkadaslara simdiden tesekkür ederim..

Suan durumunuz vahim. Birincisi vizenizin süresi bitmis, ikincisi esiniz üzerinden vize almak zorundasiniz o da istemiyor, 3. almanca sertifikasini almamissiniz. :((

Sehrinizi özelden atin belki size yardim edecek bir kurum bulabilirim...

Berlin'de yasiyorum, en kisa zamanda da bosanmak istiyorum :(( suan gercekten moralim cok bozuk ve elim kolum bagli ne yapacagimi bilemiyorum :(((

Tesekkür ederim ama avukata bile ödeyebilecek param yok suan icin, ölmek istiyorum artik hic bir seye dayanacak güücm kalmadi :((((

Daha önceki bir konudan kopyaladım :

Türkischer Frauenverein Berlin e. V.
Tel: 030 - 692 39 5

bu kurum sana yardimci olur
pazartesi , sali ve persembe saat 10 dan 16 ya kadar

Konunun linkini özelden atıyorum.

Hayırlısı olsun.İnşallah kolaylıkla kurtulursun.

Verdiğim linkte,bilgili olan üyeler vardı.Onlara özel mesaj yazabilirsin belki.

Bende Almanyada 3 yıla yakındır yaşıyorum ve eşimle boşanma sürecindeyiz.Yasaya göre Almanyada 2 yıl evli kaldıktan sonra eşinizden bağımsız oturum hakkı alıyorsunuz.Sizinde 3 yılınız dolduğu için eşinizin sizi gönderme hakkı yok.Meleknaz arkadaşın yazdığı danışmanlık merkezini,Caritas Verband ve ayrıca belediyelerde yabancı göçmenlerin işlerinin takip edildiği yerler var.Onlardanda ücretsiz yardım alabilirsiniz.Ayrıca Türk avukatlardanda ücretsiz bilgi alabilirsin ve seni yönlendirirler diye düşünüyorum.Almanyada yasalar kadından yana,dert etmeyin..

Arkadasim cok üzüldüm durumuna, Kocanida allah bildigi gibi yapsin, yalanci herif, resmen boydan boya kandirmis seni bide utanmadan sokaga atmis,
adam bile denmez buna

simdi Oturum olmadan is zor evet ama benim merak ettigim
türkiyeye neden dönmeyi düsünmüyorsun ?
Yani burda kimsen yok, yasamakta kolay degil burda görmüssündür
Isin olmadan Hart4 le gecinebilirsin evet ama oda bissürü dert ve bissürü kagit kürek isi
Almancanda yok, bunlarla basa cikman imkansiz ?
Tabi eger sana yardim edecek bi arkadasin, akraban yoksa.

Türkiyeye ailene dönsen olmazmi?

canim vizen bitmis neden daha önce basvurmadin yani esinin uzatip istememesiyle alakasi yok durumun.

almanyada degilim ama vize icin gerekli evraklari toplayabilirdin,esinden sanirim 3 aylik gelir bordrosu gerekli,evin sözlemesi

yani en azindan benim oldugum yerde bunlar kendin gidebilirdin ,iceriye vize verdiginde almancayi yapamadiysan verene kadar bir sekilde dururdun..

bilmiyorum almanyada nasil ama bizim burada vizeye bittikten sonra müraacat edersen türkiyeye gönderip yeniden basvuru yapiyorlar

ya da avukatla halledeyim dersen vizen olmaz ama yine dururdun,fakat sen bosanmak istiyorsun sanirim peki bosaninca türkiyeye

dönecek misin? ama yinede vize olmasi lazim cikis icin yine basvuracaksin,esin gamsiz ama hic türk tanidik yok mu

seninle vizeye gidecek ya da bu islerin nasil hallolacagini bilen birisi.

Umarim söylediginiz gibi olur, ben bu kadar gücsüz bir insan degildim ama Almanya ya geldigimden bu yana hep sömürüldüm simdi de kullanilmis bir mal gibi bir kenara atilmak isteniyorum ama hakkimi sonuna kadar arayacagim.. Ben esime bu güne kadar tek yalan bile söylemedim ama o her konuda beni kandirmaya calisti ve hepsini birer birer ortaya cikardim.. Allah bildigi gibi etsin diyorum sadece.. Bir insanin hayati ile oynamak bu kadar basit olmamali..

canim vizen bitmis neden daha önce basvurmadin yani esinin uzatip istememesiyle alakasi yok durumun.

almanyada degilim ama vize icin gerekli evraklari toplayabilirdin,esinden sanirim 3 aylik gelir bordrosu gerekli,evin sözlemesi

yani en azindan benim oldugum yerde bunlar kendin gidebilirdin ,iceriye vize verdiginde almancayi yapamadiysan verene kadar bir sekilde dururdun..

bilmiyorum almanyada nasil ama bizim burada vizeye bittikten sonra müraacat edersen türkiyeye gönderip yeniden basvuru yapiyorlar

ya da avukatla halledeyim dersen vizen olmaz ama yine dururdun,fakat sen bosanmak istiyorsun sanirim peki bosaninca türkiyeye

dönecek misin? ama yinede vize olmasi lazim cikis icin yine basvuracaksin,esin gamsiz ama hic türk tanidik yok mu

seninle vizeye gidecek ya da bu islerin nasil hallolacagini bilen birisi.

Bu bahsetmis oldugunuz evraklarin hepsi esimde haliyle oturum almak icin bana vermeyecegi besbelli onu bir kenara birakin ben evlendim evleneli evlilik cüzdanimi bile sadece dügün günü gördüm ne zaman sorsam bilmiyorum dedi.. Buraya gelenleri resmen salak yerine koymaya calisiyorlar, biktim artik bu durumdan.

Arkadasim cok üzüldüm durumuna, Kocanida allah bildigi gibi yapsin, yalanci herif, resmen boydan boya kandirmis seni bide utanmadan sokaga atmis,
adam bile denmez buna

simdi Oturum olmadan is zor evet ama benim merak ettigim
türkiyeye neden dönmeyi düsünmüyorsun ?
Yani burda kimsen yok, yasamakta kolay degil burda görmüssündür
Isin olmadan Hart4 le gecinebilirsin evet ama oda bissürü dert ve bissürü kagit kürek isi
Almancanda yok, bunlarla basa cikman imkansiz ?
Tabi eger sana yardim edecek bi arkadasin, akraban yoksa.

Türkiyeye ailene dönsen olmazmi?

Kesinlikle devletten gecinmek gibi bir derdim yok, ben türkiye de bütün düzenimi birakip geldim buraya, 4 yildir evliyim. Ben Türkiye deykende calisan bir insandim burda da kalsam öyle olacak.. Yasamayan insan bilemez, ben o kadar emek vereyim özveride bulunayim sonrada kullanilip bir mal gibi geri yollanayim.. Siz benim yerimde olsaniz bu durumu kabullenebilirmisiniz. Daha önceden de kendi ayaklarim üzerinde durabiliyordum yine durabiliri. Tekrar kursa gidip sertifikami alip meslek yapabilirim burada.. Ben 35 yasindayim ve lise mezunuyum Türkiye de nasil is bulurum bu saatten sonra, ailemin eline bakamam ben, bunu kendime yediremem..

Bu bahsetmis oldugunuz evraklarin hepsi esimde haliyle oturum almak icin bana vermeyecegi besbelli onu bir kenara birakin ben evlendim evleneli evlilik cüzdanimi bile sadece dügün günü gördüm ne zaman sorsam bilmiyorum dedi.. Buraya gelenleri resmen salak yerine koymaya calisiyorlar, biktim artik bu durumdan.

canim üzüldüm ya bilmiyordum..ama simdi düsününce esinin kendi is yeri gelir durumu kendinde,diger seyde evde durur diye düsünmüstm ama adam sanirim saklamis..

arkadaslarin verdigi yerlere ulas canim,senin almancan iyi degilse eger gerekli durumlarda hic yok mu cevrende öyle seninle gelebilecek birileri..

ya canim bak aklima geldi keske versen vizyeyi yani formu doldurup götürünce elinde olmayan seyleri eksik evrak olurdu ama

söylerdin oradada esim vermiyor diye tabiki yaninda biri olsa daha iyi olurdu..sen bu vize isini kesinlikle ihmal etme eger bizim burdaki giibyse süre gectiginden sorun olabilir

arkadaslarin verdigi yerleri ardiginda sorarsin zaten.Allah yardimcin olsun

ya insan bilemiyor keske siginma evinden hic dönmeseydin orada yine yardim edienler olurdu

kesinlikle avukata danismani öneririm devletten gecinmiyosan calimak durumundasin cocuk olsaydi gerekmezdi ama

oturum isini tam bilmiyorum bende almanyadayim ama bi arkadasda senin yasadiklarina benzer seyler yasadi suan calisiyor tabi bosandi oda

canim üzüldüm ya bilmiyordum..ama simdi düsününce esinin kendi is yeri gelir durumu kendinde,diger seyde evde durur diye düsünmüstm ama adam sanirim saklamis..

arkadaslarin verdigi yerlere ulas canim,senin almancan iyi degilse eger gerekli durumlarda hic yok mu cevrende öyle seninle gelebilecek birileri..

ya canim bak aklima geldi keske versen vizyeyi yani formu doldurup götürünce elinde olmayan seyleri eksik evrak olurdu ama

söylerdin oradada esim vermiyor diye tabiki yaninda biri olsa daha iyi olurdu..sen bu vize isini kesinlikle ihmal etme eger bizim burdaki giibyse süre gectiginden sorun olabilir

arkadaslarin verdigi yerleri ardiginda sorarsin zaten.Allah yardimcin olsun

ya insan bilemiyor keske siginma evinden hic dönmeseydin orada yine yardim edienler olurdu

Tesekkür ederim artik hakkimda hayirlisi, siginma evleri uzun süre kalinabilecek yerler degil cok cok mecburi durumlarda ancak.. Bir daha asla gitmek istemem oraya :((

Back
X