Ozellikle universiteden mezun olmus ablalarimdan tavsiye bekliyorum :(

Rapella

Sonsuz Aşk İloveS..
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2012
1.001
3
88
Konya
Ben erzurum da okuyorum bu 2. Yilim.. Erzurum da sinifimla ya da yurdumla gayet iyiyim.. Derslerinde iyi.. Ama şöyle bir durumum var alanim için öğretmenler çok yetersiz. Her gün gelip slayti acip kapatip gidiyorlar. Bunun bir tık ilerisine gidemiyoruz. Ve üniversite dediğinde aklina etkinlikler,konferanslar,paneller,katilabilecegin ve kendini gelistirebilecegin şeyler düzenlenir ama burada hicbirsey olmuyor,değer verilmiyor. Mesela en basitinden bahar senlikleri bile yillar önce yapilmamasi kararina varilmis. Sebebi ise üniversiteye elini kolunu sallayan herkes girdiği için,kizlar bahar şenliklerinde tacize ugruyorlarmis ve bunun olmaması için bahar şenliklerini iptal etmişler. Mezun oldugumda üniversitenin bana katmis olduğu birşeyler oldun istiyorum,tabiri caizse ot geldim saman gidicem diye korkuyorum artik. Yatay geçiş yapmayi düşünüyorum ama annem 2 yilin kalmis boşver sabret diyor. Ne yapmaliyim bana tavsiyelerde bulunursanız çok memnun kalacagim (mobilden yazdigim için tazim hatalarim olabilir bunun için özür diliyorum )

Erzurumda okuyan arkadaşım vardı yıllar once. Kendisi mühendislik okuyordu. Ancak cok fazla aktıftı. Sivil toplum kuruluşuna uye olup orda aktif olmuş. Paneller konferanslar eğlenceler. Ben buyulsehırde okumama rağmen benden daha cok aktif bir insandı.

okulun bitince hangi şehire döneceksin?yani nerde çalışacaksın?üzgünüm ama erzurumda okuduğun bi okul mühendislik, tıp falan değilse pek bi işe yaramayacaktır..(hatta mühendislik bile değil) çünkü artık iyi bir işe gireyim diyosan cv'nde ilk baktıkları bölümün, sonra okulun sonra da not ortalaman oluyor..adı olmayan bir okulun artık hiçbir kıymeti yok.anca doktor falan olursan sorun olmaz.yatay geçiş çok zor bir sınav ve bayağı yüksek bir not ortalaması istiyor iyi okullar.o bahsettiğin şartlara sahip bir okulda okuman için ne bileyim odtü,boğaziçi,itü,9 eylül, ktü, hacettepe, bilkent, ankara üniversitesi, gazi üniversitesi vs gibi okullarda okuman gerekirdi..geri kalan pek çok okulda(devlet) doğru düzgün bir eğitim ve eğitim ekipmanı yok.. ve atıyorum çok iyi bir ekonomist gidip erzurum üniversitesinde konuşma yapmaz, odtüye falan gider yani..malesef yapabileceğin bişey yok.. bu arada bölümün ne?

Eğitim fakultesindeyim okul öncesi okuyorum

Bende bi kaç yere katildim ama birşey yaptiklari yok.. Sarikamisa gidilmişti şehitlerimiz için o da her yerde olan birseydi zaten,onlara özgü degildi

bölümünü merak ettim açıkcası. bende erzurumda okudum ve şuanda akademisyenim. bizim zamanımızda bahar şenlikleri de bi sürü konserde olurdu ama inan hiçbirine gitmedim gerçekten kim kime dum duma taciz olaylarından falan korktum. ama atatürk üniversitesinde asla derslere araştırma görevlilerini sokmazlar ayrıca çok sayıda profesör vardır. türkiyenin en eski üniversitelerinden ne de olsa. o yüzden bölümünü çok merak ettim. bahar şenliklerinin olmaması sosyal yönden bi kayıp oluşturabilir ancak ama ot gelip saman gitmen bence seninle alakalı tamamen biz kayağa giderdik kışın sonra dağdaki otellerin havuzuna. ayrıca müzik dinleyip eğlenebileceğin de çok nezih ortamlar var. bence sen arkadaş çevreni genişlet. illa da bahar şenliği olunca sosyal ortam olmaz

yanlış düşünüyosunuz. atatürk üniversitesi çok köklü ve kaliteli bi üniversite sadece şehir çok soğuk olduğu için tercih edilmiyo. birde insanlar erzurumu küçük bi yer sanıyolar doğuda olduğu için ama erzurum cumhuriyet tarihinin ilk 17 büyükşehir belediyesinden biri ki şimdi bile büyükşehir belediyesi sayısı 30 ülkemizde. ben işletme mezunuyum ki en çok mezun veren okul. kpss a dan da çok yüksek bi puan aldım ama akademisyen olmayı tercih ettim. bi çok arkadaşımda iyi bankalarda uzman yardımcısı yada mali müşavir oldu. en kötüleri ziraat bankasında falan memur oldular. ekonomi kulübündeydim çok sık konuşmacılar getirtirdik bankaların genel müdürleri eski siyasetçiler falan. arkadaşımın nişanlısıda en tırt sayılan mühendisliklerden birinden mezun oldu demirören holdingte iyi bi konumda aynı sekilde yine mühendislikten bi arkadaşım doğuş holdingte diğeri de mng holdingte işe girdi iyi pozisyonlarda. tıp fakültesi de en eski en çok profesörü olan fakültelerden biri. ayrıca yazılan makale ve yapılan atıflar bakımından dünyadaki en iyi 500 üniversiteden biri. be şuan karadenizde bir üniversitede akademisyenim ama asla atatürk üniversitenin yanından geçemez. yine de insanlar burayı daha çok tercih ediyolar yakın ve sıcak olması gibi sebepler yüzünden

yerinden kıpırdama
gelen gideni aratır..aktivite ararken huzur bulamadan mezun olursan ne olacak
okulunu oku bitir eğlenceyse eglence yine olur

Eğitim fakultesindeyim. Başka fakülteleri bilmiyorum ama bize şimdiye kadar daha hic profesör ders vermedi. Ayrıca Sinif kavgasi yapan akademisyenlerle muhattap oluyoruz,adam resmen Sinif için bizi tekme tokat siniftan cikaracakti ki geldi kendi hocamiz onunla muhattap oldular. Bahar senliklerini sadece ornek olarak verdim. Zihniyet anlasilsin diye,tedbir alip üniversite alanini öğrenciye ayirmak yerine iptal etmelerine değindim.. kisacasi benin derdim,muzik vs degil... Kurslara kaydoluyorsun hocasi yok. Bunlar suanlik aklina gelenler.. Burada mutlulukla gittigim iki yer var biri devlet tiyatrosu digeride kütüphanesi..

yatay geçiş imkanın varsa mutlaka dene. 2 yıl az bir zaman değil...

yerinden kıpırdama
gelen gideni aratır..aktivite ararken huzur bulamadan mezun olursan ne olacak
okulunu oku bitir eğlenceyse eglence yine olur

Aynen bende bundan korkuyorum geçiş yaptigimda yurdumun kotu cikmasindan vs.. Eğlence içinde değil ayrıca eğlenceyi her zaman her yerde yaratabilirsiniz benim derdim 4 yilimin boşa gitmesinden korkmak..

Aynen bende bundan korkuyorum geçiş yaptigimda yurdumun kotu cikmasindan vs.. Eğlence içinde değil ayrıca eğlenceyi her zaman her yerde yaratabilirsiniz benim derdim 4 yilimin boşa gitmesinden korkmak..

erzurum Ataturk universitesi gayette basarılı bi üniversite bilinir şaşırdım.. :26:

Agnom şuan gayet iyi imkanim hic değilse sansim var.. Bi de usttende dersler almistim.. 2 yil gerçekten az değil

bende sinopta okudum.ot gibi 4 yıl geçti. şimdiki aklım olsa eşşek gibi çalışır daha büyük bi şehirde daha büyük bi üniversite kazanırdım

yapabiliyorsanız Ankara istanbul ya da İzmir'deki okullardan birine geçiş yapın tabi... diğer illeri bilmiyorum ama Ankardakiler beklentilerinizi fazlasıyla karşılar, diğer ikisinin de Ankara'dan geri olduğunu sanmıyorum ama başka şehirler için kendinizi yormanıza lüzum yok bence... aşağı yukarı benzer şeyleri yaşama ihtimaliniz var, kaldı ki yazdıklarınıza rağmen Atatürk Üniversitesi de köklü bir okul birçoğuna göre

canım o zihniyeti en çok ben bilirim malesef gençliklerini yaşayamayan adamları iktidarla yakın diye rektör yaparsan olacağı budur. ama sana şöyle söylüyim bugün tüm üniversitelerde üç aşağı beş yukarı durum aynı. ayrıca kampüsün içinde 10 ilçe büyüklüğünde kocaman bir hastane ve yine küçük bir sehir büyüklüğünde lojmanlar varken üniversiteyi dışardan gelenlere kapatabilmen mümkün değil. okul öncesi evet belkide akademisyen yetiştirmeyen bi bölüm olduğu için hoca bakımından şanssız bi bölüm doğru. ama inan diğer üniversitelerde ki benim olduğum okulda dahil akademisyen kıtlığı daha çok var yrd doç olanlar kendini rektör falan sanıyo öyle diyim sana. bilmiyorum nerde kalıyosun ama kyk da kalıyosan ve gittiğin yerde de kyk da kalıcaksan erzurumdan daha iyi bi yurt bulma ihtimalin 0. kyk bakımından en iyi yer erzurum.

bende sinopta okudum.ot gibi 4 yıl geçti. şimdiki aklım olsa eşşek gibi çalışır daha büyük bi şehirde daha büyük bi üniversite kazanırdım

Bende ileride bunu demekten korkuyorum iste.. Mesela dil kurslarına yazildim hocamizyok gelecek dediler yilin basindan beri haber yok. Kendi cabamla iİspanyolcaya basladim bari bi kaç şey ogreneyim diye. Bi kaç arkadaş nasilsa kpss'yle ataniyoruz boşver diyorlar ama alanimdada diğer konularda da bilgi sahibi olmak istiyorum

rahmi hoca ve fatih hoca çok iyiler dil konusunda şehir dışından bile gelen onlarca yrd doç var, doçentlik için yds puanı olmayan. onların kurslarına bakabilirsin. ayrıca 3 tane de büyük dil okulu var. yazıldığın kursları biraz daha araştır. istanbul ankara izmir dışında bi yere gidiceksen de kesinlikle eskişehiri düşün. onun dışında her yer hemen hemen aynı

Evet kykdayim ve çok şükür dediginiz gibi yurtlari çok güzel. Soylediginiz herseyede katiliyorum arastirma gorevlileri bile prof.havasindalar . sanirim bu genel sorun bizim bi tane hocamiz ne isiniz var da okuyorsunuz sanki evlenmek varken bencr yol yakinken vazgecin demisti birinci sinifta. İste bunlar öğretmen yetiştiren akademisyenler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…