okulun bitince hangi şehire döneceksin?yani nerde çalışacaksın?üzgünüm ama erzurumda okuduğun bi okul mühendislik, tıp falan değilse pek bi işe yaramayacaktır..(hatta mühendislik bile değil) çünkü artık iyi bir işe gireyim diyosan cv'nde ilk baktıkları bölümün, sonra okulun sonra da not ortalaman oluyor..adı olmayan bir okulun artık hiçbir kıymeti yok.anca doktor falan olursan sorun olmaz.yatay geçiş çok zor bir sınav ve bayağı yüksek bir not ortalaması istiyor iyi okullar.o bahsettiğin şartlara sahip bir okulda okuman için ne bileyim odtü,boğaziçi,itü,9 eylül, ktü, hacettepe, bilkent, ankara üniversitesi, gazi üniversitesi vs gibi okullarda okuman gerekirdi..geri kalan pek çok okulda(devlet) doğru düzgün bir eğitim ve eğitim ekipmanı yok.. ve atıyorum çok iyi bir ekonomist gidip erzurum üniversitesinde konuşma yapmaz, odtüye falan gider yani..malesef yapabileceğin bişey yok.. bu arada bölümün ne?
Erzurumda okuyan arkadaşım vardı yıllar once. Kendisi mühendislik okuyordu. Ancak cok fazla aktıftı. Sivil toplum kuruluşuna uye olup orda aktif olmuş. Paneller konferanslar eğlenceler. Ben buyulsehırde okumama rağmen benden daha cok aktif bir insandı.
Ben erzurum da okuyorum bu 2. Yilim.. Erzurum da sinifimla ya da yurdumla gayet iyiyim.. Derslerinde iyi.. Ama şöyle bir durumum var alanim için öğretmenler çok yetersiz. Her gün gelip slayti acip kapatip gidiyorlar. Bunun bir tık ilerisine gidemiyoruz. Ve üniversite dediğinde aklina etkinlikler,konferanslar,paneller,katilabilecegin ve kendini gelistirebilecegin şeyler düzenlenir ama burada hicbirsey olmuyor,değer verilmiyor. Mesela en basitinden bahar senlikleri bile yillar önce yapilmamasi kararina varilmis. Sebebi ise üniversiteye elini kolunu sallayan herkes girdiği için,kizlar bahar şenliklerinde tacize ugruyorlarmis ve bunun olmaması için bahar şenliklerini iptal etmişler. Mezun oldugumda üniversitenin bana katmis olduğu birşeyler oldun istiyorum,tabiri caizse ot geldim saman gidicem diye korkuyorum artik. Yatay geçiş yapmayi düşünüyorum ama annem 2 yilin kalmis boşver sabret diyor. Ne yapmaliyim bana tavsiyelerde bulunursanız çok memnun kalacagim(mobilden yazdigim için tazim hatalarim olabilir bunun için özür diliyorum )
okulun bitince hangi şehire döneceksin?yani nerde çalışacaksın?üzgünüm ama erzurumda okuduğun bi okul mühendislik, tıp falan değilse pek bi işe yaramayacaktır..(hatta mühendislik bile değil) çünkü artık iyi bir işe gireyim diyosan cv'nde ilk baktıkları bölümün, sonra okulun sonra da not ortalaman oluyor..adı olmayan bir okulun artık hiçbir kıymeti yok.anca doktor falan olursan sorun olmaz.yatay geçiş çok zor bir sınav ve bayağı yüksek bir not ortalaması istiyor iyi okullar.o bahsettiğin şartlara sahip bir okulda okuman için ne bileyim odtü,boğaziçi,itü,9 eylül, ktü, hacettepe, bilkent, ankara üniversitesi, gazi üniversitesi vs gibi okullarda okuman gerekirdi..geri kalan pek çok okulda(devlet) doğru düzgün bir eğitim ve eğitim ekipmanı yok.. ve atıyorum çok iyi bir ekonomist gidip erzurum üniversitesinde konuşma yapmaz, odtüye falan gider yani..malesef yapabileceğin bişey yok.. bu arada bölümün ne?
Eğitim fakultesindeyim okul öncesi okuyorum
Ben erzurum da okuyorum bu 2. Yilim.. Erzurum da sinifimla ya da yurdumla gayet iyiyim.. Derslerinde iyi.. Ama şöyle bir durumum var alanim için öğretmenler çok yetersiz. Her gün gelip slayti acip kapatip gidiyorlar. Bunun bir tık ilerisine gidemiyoruz. Ve üniversite dediğinde aklina etkinlikler,konferanslar,paneller,katilabilecegin ve kendini gelistirebilecegin şeyler düzenlenir ama burada hicbirsey olmuyor,değer verilmiyor. Mesela en basitinden bahar senlikleri bile yillar önce yapilmamasi kararina varilmis. Sebebi ise üniversiteye elini kolunu sallayan herkes girdiği için,kizlar bahar şenliklerinde tacize ugruyorlarmis ve bunun olmaması için bahar şenliklerini iptal etmişler. Mezun oldugumda üniversitenin bana katmis olduğu birşeyler oldun istiyorum,tabiri caizse ot geldim saman gidicem diye korkuyorum artik. Yatay geçiş yapmayi düşünüyorum ama annem 2 yilin kalmis boşver sabret diyor. Ne yapmaliyim bana tavsiyelerde bulunursanız çok memnun kalacagim(mobilden yazdigim için tazim hatalarim olabilir bunun için özür diliyorum )
bölümünü merak ettim açıkcası. bende erzurumda okudum ve şuanda akademisyenim. bizim zamanımızda bahar şenlikleri de bi sürü konserde olurdu ama inan hiçbirine gitmedim gerçekten kim kime dum duma taciz olaylarından falan korktum. ama atatürk üniversitesinde asla derslere araştırma görevlilerini sokmazlar ayrıca çok sayıda profesör vardır. türkiyenin en eski üniversitelerinden ne de olsa. o yüzden bölümünü çok merak ettim. bahar şenliklerinin olmaması sosyal yönden bi kayıp oluşturabilir ancak ama ot gelip saman gitmen bence seninle alakalı tamamen biz kayağa giderdik kışın sonra dağdaki otellerin havuzuna. ayrıca müzik dinleyip eğlenebileceğin de çok nezih ortamlar var. bence sen arkadaş çevreni genişlet. illa da bahar şenliği olunca sosyal ortam olmaz
yerinden kıpırdama
gelen gideni aratır..aktivite ararken huzur bulamadan mezun olursan ne olacak
okulunu oku bitir eğlenceyse eglence yine olur
yatay geçiş imkanın varsa mutlaka dene. 2 yıl az bir zaman değil...
Aynen bende bundan korkuyorum geçiş yaptigimda yurdumun kotu cikmasindan vs.. Eğlence içinde değil ayrıca eğlenceyi her zaman her yerde yaratabilirsiniz benim derdim 4 yilimin boşa gitmesinden korkmak..
Agnom şuan gayet iyi imkanim hic değilse sansim var.. Bi de usttende dersler almistim.. 2 yil gerçekten az değil
Eğitim fakultesindeyim. Başka fakülteleri bilmiyorum ama bize şimdiye kadar daha hic profesör ders vermedi. Ayrıca Sinif kavgasi yapan akademisyenlerle muhattap oluyoruz,adam resmen Sinif için bizi tekme tokat siniftan cikaracakti ki geldi kendi hocamiz onunla muhattap oldular. Bahar senliklerini sadece ornek olarak verdim. Zihniyet anlasilsin diye,tedbir alip üniversite alanini öğrenciye ayirmak yerine iptal etmelerine değindim.. kisacasi benin derdim,muzik vs degil... Kurslara kaydoluyorsun hocasi yok. Bunlar suanlik aklina gelenler.. Burada mutlulukla gittigim iki yer var biri devlet tiyatrosu digeride kütüphanesi..
bende sinopta okudum.ot gibi 4 yıl geçti. şimdiki aklım olsa eşşek gibi çalışır daha büyük bi şehirde daha büyük bi üniversite kazanırdım
Bende ileride bunu demekten korkuyorum iste.. Mesela dil kurslarına yazildim hocamizyok gelecek dediler yilin basindan beri haber yok. Kendi cabamla iİspanyolcaya basladim bari bi kaç şey ogreneyim diye. Bi kaç arkadaş nasilsa kpss'yle ataniyoruz boşver diyorlar ama alanimdada diğer konularda da bilgi sahibi olmak istiyorum
canım o zihniyeti en çok ben bilirim malesef gençliklerini yaşayamayan adamları iktidarla yakın diye rektör yaparsan olacağı budur. ama sana şöyle söylüyim bugün tüm üniversitelerde üç aşağı beş yukarı durum aynı. ayrıca kampüsün içinde 10 ilçe büyüklüğünde kocaman bir hastane ve yine küçük bir sehir büyüklüğünde lojmanlar varken üniversiteyi dışardan gelenlere kapatabilmen mümkün değil. okul öncesi evet belkide akademisyen yetiştirmeyen bi bölüm olduğu için hoca bakımından şanssız bi bölüm doğru. ama inan diğer üniversitelerde ki benim olduğum okulda dahil akademisyen kıtlığı daha çok var yrd doç olanlar kendini rektör falan sanıyo öyle diyim sana. bilmiyorum nerde kalıyosun ama kyk da kalıyosan ve gittiğin yerde de kyk da kalıcaksan erzurumdan daha iyi bi yurt bulma ihtimalin 0. kyk bakımından en iyi yer erzurum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?