Ozellikle universiteden mezun olmus ablalarimdan tavsiye bekliyorum :(

Bende en çok eskisehiri düşünüyorum çünkü ailemede çok yakin universiteside çok güzel..

Ben çukurova üniversitesinde okudum bizde de şenlik konferanstan gecilmezdi ama sor bakalim hangisine gittin diye:)

Bahar senlikleri gerçekten disaridan öyle insanlar geliyor ki kaçarak gidiyorduk biz çok rezillik oluyordu...

Hocaların kimi dediğin gibiydi kimi de çok şey katti bize uniden değilde hocadan hocaya değişir bu biraz....

Ama herşey sende bitiyor hocalar Uni konferanslar bir yere kadar bence gerçekten eksiklik değil ben unide de ne öğrendiysem kendim öğrendim sayili hocam vardır bana arti birşey katabilen...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Açıkçası tam olarak ne istediğinizi anlamadım ben. Bir öğretmeninizin sizinle bireysel ilgilenmesini mi? Şu anda zaten bütün dersler slayt üzerine yapacak bir şey yok buna. Ki zaten şöyle bir şey var slayt olmasa bile öğretmen anlatır,anlayan anlar anlamayan anlayan arkadaşından öğrenir,üniversitede kural bu... Bahar şenlikleri demişsiniz bizim okulun oldu ama ben gitmedim,gerçekten çok gereksiz dedikleri gibi taciz olayları çok oluyor iyi ki yasaklanmış bence.

siz nerde yaşıyosunuz bilemiyorum, bugüne kadar bi iki tane büyük şirket deneyimim oldu ve o şirketlere bilkent,hacettepe, boğaziçi,odtü ve bir iki okul mezunu dışında personel alımı dahi yapılmıyordu.o bahsettiğiniz en iyi 500 üniversite olayı her yıl 5-6 gazetede çıkar ve her sıralama birbirinden farklı olur hiçbiri birbiriyle aynı olmaz bence bir inandırıcılığı yok.doğuş holding için falan da benzer okul standartları olduğunu duymuştum.devlet zaten senin ne mezunu olduğuna bakmıyor aöf mezunlarını da kpssden iyi bir puan aldılarsa işe alıyor.ben okulun özel sektördeki geçerliliği için söyledim. etrafımda açıkçası hiç o okuldan mezun olup iyi biyerlere gelmiş birileri yok.ha ayrıca, devlette de çok yüksek yerlerdeki bürokratlara fln bakarsanız hep aynı okullardan mezun olduklarını görürsünüz mesela ankara üniversitesi siyasal bilgiler gibi.ya da banka müdürlerine bakarsanız, baya sağlam okullardan mezun olup yurt dışında da yüksek lisans yaptıklarını görürsünüz.

Üniversitesini bilemiyorum ama fakultemin daha doğrusu bolumumun durumu bu.. Belki çoğu yerlerde de durum böyledir bilemiyorum.. Ankara ya da eskisehir düşünüyorum çünkü diğer bir etkenimde ailem onlara da yakin olmak istiyorum

Çok anlamam bu geçiş işlerinden ama; duygusal olarak bakarsam geçin derim, 2 yıl az değil.

ahh canım batı gibi olmaz tabi ama bulunduğun ilde dernekler olabilir. tegev dernekler senin gelişimene yardımcı olacaktır. ayrıca okulların kolları var onlarda eğlenceli olur bu tür etkinliklere katılın derim.

Özel sektör için belki sansi yok ama zaten devlet ile atanabilecek bir bölüme sahip. Ya da özel okullarda da görev alabilir özel okuldan geçilmiyor etraf zaten..

Ama devlette iyi yerlere gelebilmek için kpps alandan iyi puanlar almak yeterli oluyor şuan normal bir uniden mezun olup KPSS alandan basarmis bir arkadasim maliye bakanligi defterdarlik uzmanı oldu.. Maasi mevkisi onu cok acik meslekler var. Ayni sinavlar bankalarda yapiyor banka uzmanliklari mufettislikleri denetmenliklerin yolu hep bu sinavdan geçer..

Haklisiniz hocasından hocasinada değişir bu durum.. Peki şöyle sorayim kendi basiniza neler yapabildiniz,çünkü ben sadece bi noktaya kadar geliyorum sonraki yok

2 yıl icin unv değiştirebilirsiniz. Ancak Notlarının süper olmasi gerek. Okul öncesi olduğun için Üniversitesinin eksisi olmaz. Kpss lazım.

Birde gittiğin yerde arkadaşliklar çoktan kurulmuş olacak. Adapte olamayabilirsin.

Aktiviteyi aslında arkadaşlarinla da yaparsın. Illa konser vs şart mı.

Son düzenleme:

bak Eskişehir de çok güzel fikir, benim aklıma gelmemişti... Bursa da olur aslında... zaten Ankara olursa şahane olur

sende azim var, yapacaksın bence... daha iyi imkanları istemek hakkın, çabala sen canım inşallah olur

Ben benimle özel ilgilenilsin istemiyorum. Tüm öğrencilerle ilgilenilsin istiyorum,derslere zaman bitsinde eve gidelim gözüyle bakilsin istemiyorum. Çünkü boyle bizede birşey kazandirmiyorlar. onemli olan slayti noktasina virgulune kadar yazdirmak degil,o derste ogrenciye birseyler kazandirmak. Yasaklar konusunada gelince o sizin dusunceniz bahar senlikleri olur yada olmaz derdim o degil zihniyetleri.

Köklü bir üniversiteye geçemezsen bu Türkiye'nin doğusunda da batısında da aynı.. Yatay geçiş yapabileceğin üniversitelere göre karar ver. Ben Ankara Üni. mezunuyum, şu an Adnan Menderes'te akademisyenim ama Ankara ile burayı kıyas bile edemiyorum..

Ben etkinlikler derken konserlerden eğlencelerden bahsetmiyorum,konferanslar,paneller,konuşmalar,ttiyatrolar..vs bundan bahsediyorum yoksa her yerde gidilir konsere,sinemaya. Ben bana bilgi ve kültür kazandirabilecek şeyler istiyorum.

ben orda okudum canım bende istemiştim geçişi sırf uzak ve soğuk diye ama işte kendi memlketim olduğu halde dayanamaıştım çok anormal insanlar vardı yolda yürünmezdi ama sabret geçer bizde öyle gece akşam 5 den sonra bile çkmıyoduk ama uni hocaları iidi emin ol ki ünide çok sey öğrensede hayatta uygulayacak yer olmuo çoğumuz alakasız işleri yapıyoruz.. bence sabret ama istemiyorsan da geciş yap

Sizce Ankara üniversitesi,Anadolu üniversitesi gectigime değer mi ? İkisini dusunuyorum cunku

turkcell, telekom, demirören, mng ve doğuşta çalışan arkadaşlarım var aynı okuldan mezun olduğum. ayrıca zamanında koç holdingin personel alımında olan avrupa birliği uzmanı bir danışmanımız olmuştu o da her zaman öğrencinin kişisel özelliklerinin iş alımında mezun olduğu okuldan daha önemli olduğunu söylemişti bize. ayrıca kpss de okulun çok önemi var özellikle a grubunda. hocalarımız bize her zaman a grubu sınava yönelik bilgiler verdiler ve yönlendirdiler o yüzden okul ve hocalar önemli. zaten arkadaşta kpss yle atanan bi bölümde okuyuomus yani şehirde iyi kpss kurslarının olması bile yeterli.

Gerçektende dediginiz gibi o kadar saçma şeylere ttanik oluyorsunuz ki.. Ve ben ikinci öğretimim maalesef gece 9-10 da dersten cikiyoruz..

yatay geçiş yapmak için geç değil deneyebilirsin ayrıca iyi bir ünide yıksek lisans da yapabilirsin eğer milli eğitimde çalışmak istiyorsan biliyorsun kpssye gireceksin bunun içinde hangi ünivden mezun olduğunun bir önemi yok ama özelde çalışmayı düşünüyosan kendine şimdiden birşeyler katmaya çalış çeşitli seminerlere katıl sertifika programlarıdan alanınla ilgili olanlara bakabilirsin

eger okuldan beklentilerim bu ise ve tatmin etmiyorsa gerekirse 1yıl okulumu uzatır, yatay gecis hakkım varsa baska yere gecerdim.
ama gittigin yerde sınıfından, yurdundan sikayetci olabilirsin. bunları goze almalısın... hatta uzattıgın yıl icin belki calısman gerekecek. ama bence deger.

yatay gecisle okuldan okula atlaya atlaya kendi alanında en iyi okullardan birine yerlesmis kisi tanıyorum, hem de gayet her uni.den arkadaslarıyla da arası iyiydi. bir baska ornek de yine okudugu okuldan memnun olmayıp bırakma kararı veren sonra oss ye tekrar hazırlanıp odtuye gecen bir arkadasımdı, o da gayet hayatından menundu. maalesef risk almadan hicbir sey olmuyor yani...
fakat bunlar iyi ornekler, sonuc kötü de olabilirdi.

eger yatay gecis yapacak ortalaman vs yoksa farabi degisim programıyla da uni. degistirebilirsin, hatta sonrasında kalıcı olarak oraya yatay gecis yaparsın, ders denklik sorunun da kalmaz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…