• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Özgür olmalı ayağına takılan olmalı

petek00

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2011
145
0
46
İstanbul
Kızlar dün eşim aylık aldı bugün için faturaları öder biraz gezer eve döneriz diye düşündüm.öğlen vaktine kadar eşim uyudu bende aman bir pazarı var diye uyandırmadım.sonra uyandı ben dışarı çıkacağım dedi.bende hadi beraber gidelim dedim.istemeye istemeye hadi dedi.çarşıya girdik çocuk ağlamaya başladı huzursuzlandı eşim başladı sinirinden bana saymaya bir pazarım var beni rahat bırakmıyorsunuz.peşime takılıyorsunuz gidin tek gezin beni rahat bırakın.eşim hiç istemez bizimle gezmek özgür olacak ayağına kimse dolanmıyacak.sonra döndüm eşime senden başka karısına kızan adamı görüyonmu hepsinin kucağında çocukları kıkları çıkmıyorum adamların dedim.eşim çok çocuğumuz olsun istiyor ama sorumluluk onda olmayacak bütün yük benim üzerimde olacak.sen huzursuzluk yapan çocuğada mutlu çocuğada hiçbirinede tahammülün yok.sana daha çocuk yaparmıyım dedim.sessiz birşekilde dedim.amann nasıl öyle dermişim kulağımı çarşının ortasında burdu.çocuğu aldım kucağıma eve dönerken sonrada nereye gidiyorsun diye bu seferde kolumu burdu.çocuğu o çekti ben çektim sonra aldım çocuğu anneme geldim.duyduğuma göre eve geçmiş bu saat oldu aramadı beni bende onu aramadım.şimdi iftara kendi pişirecek kendi yiyecek herhalde.eşinle gezenlere imreniyorum ben nezaman eşimle kavgasız döğüşsüz gezeceğiz çok merak ediyorum.eskidende istemeyerekte olsa geziyorduk .şimdi hiç gezilmiyor onunla.sizce nasıl bir konuşma yapayım eve dönünce çünkü öyle birşey demeliyimki suçunu iyice anlamalı.yoksa susup bir köşede otursammı?

Eve dönünce değil eve dönme bence.
Nefret ediyorum bu sorumsuz, serseri anlayışlı erkeklerden.
Keyfini niye bozuyorsun adamın rahatça gezseymiş serseri serseri.

ney yapamazdın? eşinlemi yapamazdın

evet öyle davranan biriyle yapamazdım, karısıyla çocuğuyla haftada bir gün gezmeyecek de kimle gezecekmiş ayrıca, yalnız olmak, sorumluluk almamak istiyorsa evlenmeseymiş...

Eve dönünce değil eve dönme bence.
Nefret ediyorum bu sorumsuz, serseri anlayışlı erkeklerden.
Keyfini niye bozuyorsun adamın rahatça gezseymiş serseri serseri.

ben eve döndükten sonra gezmesine devam etti zaten.arkadaşlarınla buluşmuştır.mutlaka arkadaşlarına bugün için buluşma teklifi sunmuştur.araya bende girince sinirlenmiştir mutlaka.bana arkadaşlarla buluşacağım demedi ama mutlaka arkadaşlarının yanına kaçacaktı.

evet öyle davranan biriyle yapamazdım, karısıyla çocuğuyla haftada bir gün gezmeyecek de kimle gezecekmiş ayrıca, yalnız olmak, sorumluluk almamak istiyorsa evlenmeseymiş...

aynısını söylüyorum madem özgür olmak istiyorsun neden evlendin.bir kadın evlendiğinde ne ister muhabbet edebileceği dertleşebileceği bir eş, gezebileceği bir eş.bizimki geliyor işten sanki dili kopmuş,beyni durmuş.arkadaşları tl arayınca dili çözülüyor.sabah kalkar kalkmaz özellikle ben işi bitirmeden kaçıyor.eğer işim biterse peşine takılırım o yüzden önceden kaçıyor.

aynısını söylüyorum madem özgür olmak istiyorsun neden evlendin.bir kadın evlendiğinde ne ister muhabbet edebileceği dertleşebileceği bir eş, gezebileceği bir eş.bizimki geliyor işten sanki dili kopmuş,beyni durmuş.arkadaşları tl arayınca dili çözülüyor.sabah kalkar kalkmaz özellikle ben işi bitirmeden kaçıyor.eğer işim biterse peşine takılırım o yüzden önceden kaçıyor.

siz severek mi evlendiniz peki,kaç yıllık evlisiniz,bu adam resmen sizden kaçıyor...

adamdan şiddet görüyorsun .hakaret yiyorsun hemde sokak ortasında . hala dönünce ne yapayım ki hatasını anlasın diyorsun . yahu o adam adam olsa senin kucağında çocuk varken şiddet uygular mı hemde sokağın ortasında . sen nasıl bir kadınsın bütün bunlara boyun eğiyorsun . hayret birşey ya . bu kadar güçsüz ve silik olmanıza dayanamıyorum .

bir pazari varsa onuda esi ve cocuguyle gecirecek
belki her pazar degil ama evdede olsa yine sizinle ilgilenecek
belki bazan sadece uyuyacak ama sürekli degil

bazi erkekler evlenince eski bekar hayati sürsün istiyorlar
ama öyle olmuyor iste
madem öyle soracaksin
-neden evlendin ?
evlenmeyip pekala rahat rahat özgür özgür yasabilirdin!!

birde hepsini gectim
sokak ortasinda kol kulak cekmeler nedir?
saygisida yok
anladigim kadariyla bu ilk degil
yazik

Son düzenleme:
Beyefendiye bakın hele. Kendisi rahat bırakılacakmış, gezecekmiş, bir haftasonu varmış. Ben olsam onu öyle rahat bırakırdım ki...

Ben olsam 'peşime niye takıldınız?' lafından sonra çeker giderdim. Ne hali varsa görsün.
Yani bu kadar şiddet meraklısı olcak ne var? Gezmeye çıkmışsınız, burnunuzdan getirmiş. Bi daha o teklif ederse gezmeyi siz kabul etmeyin.:31:

Demek ki kocanız için siz Eş değil evde ıhtıyaclarını gideren bırısınız.
Evli olucak , yemeği pişicek butun ıhtıyacları gıderılıcek ustune baba olma duygusunu da yasayacak ama beyefendi sorumluluk almıycak.. var mı boyle bir dünya ..

Ben olsaydım eve dönerdim, kendıme ve bebeğime zaman ayırır planlar yapardım.
Sanki o yokmuş gb davranır onu istersem ne kadar degersızleştirebilceğimi gösterirdim.
Bakalım arkadaşları evinde ki konforu verebılıyor mu..

Ya yemin ediyorum şöyle adamları duydukça okudukça kan beynime sıçrıyor.

Bir pazarım var onu da ailemle geçireyim diyeceği yerde,
olaya bak.
Bir de çok çocuk istiyor öyle mi?
Tabi kendi ilgilenmeyecek bir iki oynayacak adı da baba olacak.
Oldu deseydin.

Uyguladığı şiddete girmiyorum bile.

Annenin evinden o sizi gelip alana kadar gitme.

Bir de sanırım siz alıştırmışsınız eşinizi.
Çalışıyor aman yoruluyor falan diyerek hiç sorumluluk vermemişsiniz.
Eger çocuğuyla ilgileniyor olsaydı size böyle diyemezdi zaten...

anamızdan babamızdan görmediğimiz hareketleri kocamızdan görüyoruz sanırım ne üzücü ne kırıcı.....kulak bükmek,kol bükmek çocuk mu varmış karşısındaa!!!!

adamdan şiddet görüyorsun .hakaret yiyorsun hemde sokak ortasında . hala dönünce ne yapayım ki hatasını anlasın diyorsun . yahu o adam adam olsa senin kucağında çocuk varken şiddet uygular mı hemde sokağın ortasında sen nasıl bir kadınsınbütün bunlara boyun eğiyorsun . hayret birşey ya . bu kadar güçsüz ve silik olmanıza dayanamıyorum .

Çok sinirlenmişsiniz bunu anlıyorum yalnız rica ediyorum özellikle kırmızı yazdığım yeri bir daha gözden geçirin ,amacım tartışma çıkarmak değil bir bayanın başka bir bayana bu sözü söylemesine de ben dayanamıyor ve rahatsız oluyorum, hiç kimsenin yaşam koşullarını bilmiyoruz değil mi ? belki boyun eğmek zorunda kalıyor belki sığınağı yok hiçbirini bilmiyoruz o zaman sussun otursun da demek olmaz kadıncağız nasıl birşey yapayım ki hatasını anlasın diyor ,yoksa zoruma gitti nasıl boşansam demiyor yada haksızmıyım demiyor haklı olduğunu biliyor ama yapabileceği şey hatasının farkına vardırttırmak ve bu konuda yardım istiyor. lütfen çok kızsakta sinirlensekte kelimelerimize dikkat edelim

Çok sinirlenmişsiniz bunu anlıyorum yalnız rica ediyorum özellikle kırmızı yazdığım yeri bir daha gözden geçirin ,amacım tartışma çıkarmak değil bir bayanın başka bir bayana bu sözü söylemesine de ben dayanamıyor ve rahatsız oluyorum, hiç kimsenin yaşam koşullarını bilmiyoruz değil mi ? belki boyun eğmek zorunda kalıyor belki sığınağı yok hiçbirini bilmiyoruz o zaman sussun otursun da demek olmaz kadıncağız nasıl birşey yapayım ki hatasını anlasın diyor ,yoksa zoruma gitti nasıl boşansam demiyor yada haksızmıyım demiyor haklı olduğunu biliyor ama yapabileceği şey hatasının farkına vardırttırmak ve bu konuda yardım istiyor. lütfen çok kızsakta sinirlensekte kelimelerimize dikkat edelim

benim dusuncem bu .alinmaniza gerek yok.herkesin gidicegi bir yet vardir. gucsuzluge tahammulum yok.ne kadinlar nelet yapiyot.merdiven silerim gerelirse garsonluk yaparim yinede boyun egmem ole bir birine

o gelmeden özür dilemeden gitme bi süre kalabilirsen orada.ayrıca biraz hasta ol canım benim ...yorgan döşek yat az bişiy.yemek yapsın temizlik yapsın çocuğa baksın bakalım bu kadar pohpoh lamayın ...

Back
X