- 13 Ekim 2010
- 8.139
- 4.871
- 373
Mutevazisin ustelik:)Bir resme göre bakarsak herkes güzel ama sağolsun yinede:)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Mutevazisin ustelik:)Bir resme göre bakarsak herkes güzel ama sağolsun yinede:)
Yoo çok açık sozluyum sadece. O resimdeki kadar iyi olmadığını biliyorum instagramimi versem anlardinizMutevazisin ustelik:)
Zaten geçiş yaptım istanbuldan ayrıldım eskişehire geldim. Ortamın tamamen yenilecek orda özel unide tam burslu okuyordum zaten bastan eksiyle başladım.Güzel bir kızsın bence de, çevren belki de başkalarını rahatlıkla takdir edebilen bir çevre değildir ve bunun eksikliğini yaşıyorsundur... Canını sıkma, fizik tedavi sürecini aşıp yeni bir hayata başladığında daha güçlü olacaksın bence. İnanılmaz şanslısın benzer bir kazadan geçtiğimden söylüyorum, şükret durumuna, bundan birkaç sene sonra ardına baktığında insanları bu sayede daha iyi tanıdığını ve güçlendiğini göreceksin.
Diyelim çok ezik buyudunuz yasadiniz sonradan olgunlaşınca özgüven nasıl kazanılabilir?
Kendinde değişimler ne yapabilirim . Veya en önemlisi insanların sözlerine aldırış etmemeyi kulak kapamayı nasıl basarabilirim.?
Yepyeni bir ortamla cidden yeni bir hayata başlamışsın gibi hissedebilirsin, bak belki de her şerde bir hayır vardır derler ya, o okulda öyle bir çevre ve başarı edineceksin ki ömrün boyu seninle kalacak... Umudunu kesme hayattan öyle.Zaten geçiş yaptım istanbuldan ayrıldım eskişehire geldim. Ortamın tamamen yenilecek orda özel unide tam burslu okuyordum zaten bastan eksiyle başladım.
Umarım öyle olurYepyeni bir ortamla cidden yeni bir hayata başlamışsın gibi hissedebilirsin, bak belki de her şerde bir hayır vardır derler ya, o okulda öyle bir çevre ve başarı edineceksin ki ömrün boyu seninle kalacak... Umudunu kesme hayattan öyle.
Öyle pek övgü alan biri değilim ondan da olabilir. Ama alsamda ozguvenim olmaz. Ruhsal olarak bakmak lazim
Aynen beğenilen olmak özgüven getirmiyorÖvgü almak sadece egonuzu şişirir. Çoğu zaman ego ve özgüven birbirine karıştırılır. Zor zamanlar geçirmişsiniz geçmiş olsun. Siz kendinizi sevin değer verin yeter özgüven için.
Tesekkur ederimBunun için buradan tavsiye almamaniz gerekirdi diye düşünüyorum .
Çünkü her insan iyi niyetli yaklaşım ve ya yumuşak bir uslúp kullanamıyor ne yazık ki .
Övgü mu bekliyorsun olayına kesinlikle katılmıyorum, kişi kendinden bilir işi ..
En iyisi bir psikoloğa randevu alıp güzelce tedavi olun .
Sizin siz de olan eksiklerinizi kendinizden başka kimse iyi bilemez .
Bu sure icerisinde El becerileri kurslarına , dans eğitim okullarına, devletin sunduğu tiyatro kollarına gidip hem aktiviteniz olmus olur hem de arkadaş edinmiş olursunuz .
Aktiviteleriniz olmuş olacağı için sürekli düşünceleriniz içinde iç savaş vermezsiniz.
Iyi olun ..
Kendimi begenmemeye başladım kazadan sonra çok zayifladim bi dönem . Saçlarını kestiler ve utangaç biriyim ben de tanımadıklarımla göz teması kurama sorunu varKişisel gelişim kitapları bence balon.
Neden özgüvensizsiniz? Bunun üzerine gidebilirsiniz mesela. Benim dişlerim çarpıktı bu benim özgüvenimi çok yaralıyordu, tel taktırdıgım gün kendime güvenim geldi mesela.
Yapamadıklarınızı bir kağıda yazıp her gün birinin üstüne gidebilirsiniz.Kendimi begenmemeye başladım kazadan sonra çok zayifladim bi dönem . Saçlarını kestiler ve utangaç biriyim ben de tanımadıklarımla göz teması kurama sorunu var
Aslında bu konuda bilgisi olan bir insan beni de aydınlatırsa mutlu olurum çünkü aynı dertten muzdarip durumdayım, övgünün ego şişirmesini düşünmememin sebebi, çok kötü ve bir şeyi yapamayacak gibi hissettiğim pek çok durumda birilerinin başarılarımı hatırlatması ya da övmesiyle nasıl içimin rahatladığını biliyorum. Övgünün insanda farkındalık yaratabilen bir şey olduğunu düşünüyorum, kimi insanda ego olarak şekilleniyor olabilir ama kişilik yapısına bağlı da olabilir, ben bir konuda övüldüğümde o konuda eksik hissetmişsem "Ya acaba ben mi yanılıyorum, başkası böyle diyor demek ki düşündüğüm gibi değilim?" düşüncesine kapılıyorum bir süre daha özgüvenli oluyorum. Ama ben çevremin düşüncesine fazla takan biriyim belki bundan iyi hissettiriyordur bana, ki çok uzun sürmüyor etkisi, kesinlikle kalıcı değil.Övgü almak sadece egonuzu şişirir. Çoğu zaman ego ve özgüven birbirine karıştırılır. Zor zamanlar geçirmişsiniz geçmiş olsun. Siz kendinizi sevin değer verin yeter özgüven için.
Bir de aslında kişi özgüveni ve egosu gerçekten düşük olduğunda kendinde var olmayan eksikleri de görmeye başlıyor bence bu yüzden aslında onda zannettiği kadar eksik olmayabilir. Bence kendindeki eksikleri objektif olarak görebilmesi özgüveni düşük bir insan için çok zor çünkü özgüveni düşük insanlar genelde var olandan daha çok şeyi eksik olarak nitelendirmeye meyilli oluyorlar. Farkındalık seviyeni artırmanın en güzel yollarından biri psikolog bence, böylece kendindeki eksikleri görebilecek objektifliğe kavuşabilirsin.En iyisi bir psikoloğa randevu alıp güzelce tedavi olun .
Sizin siz de olan eksiklerinizi kendinizden başka kimse iyi bilemez .
Dediğin açıdan sansliydim evet. Klişe söz koynumda yılan beslemisime geliyor olaySen sanslisin bence..
Simdi siyeceksin ki kaza gecirdim erkek arkadasim terketti,arkadaslarim sirtini dondu bunun nesi sans?
Sen daha 20 yasinda bunlari yasadigin icin sanslisin.emin ol cok daha guclu ayaga kalkacaksin..cok daha olgun olacaksin..erkek arkadasinin arkadaslarinin bu haldeyken seni terketmelerini anlamadim bu haldeyken normalde insanlar daha fazla ilgilenir..insanlarin zor gunlerinde dostlari sevdikleri yaninda olir.yaninda degillerse seni sevmemisler bunu gordun mutlu ol.o imsanlar gitti.ve dusun ben nerede yanlis yaptim bu insanlari hayatima aldim neyi goremedim.diye.bunlari kendini suclamadan cozersen adimlarini daha saglam.atarsin.kendini suclama,kendimi asagilma.kendini goklere de cikarma.objektif bak olaylara.hatani dogrunu bundan sonra neyi yapacagini yapmayavagini hesapla.adimlarini oyle at.gecmis olsun.acil sifalar dilerim
TesekkurlerSadece Kişisel gelişim kitabı değil bol bol kitap okuyup araştırmalısınız, ne kadar çok bilgili olursanız kendinize güveniniz artar, kitap okumak bir çok eksiği tamamladığı gibi özgüven eksikliğine de büyük yardımcıdır