Özgüven düşüklüğü, içine kapanıklık ve yanlış algılanma

yalnizkus_

Guru
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2014
766
693
303
Diğer
Merhabalar, içine kapanık, kendi halinde biriyim. Bundan kaynaklı iş yerindekilerle aramda bir mesafe var. Kibar, sessiz, fazla nezaketli duruyorum dışarıdan çünkü aşamıyorum sınırlarımı. Biraz da panik bir tipim. Tüm bunlar birleşince dışarıdan çok farklı bir algı oluyor. Antidepresan kullanmalı mıyım bunun için iyi gelecek midir ya da farklı bir önerisi olan var mı? Şunu da belirtmem gerekiyor ki uzman yardımını ertelemek durumundayım.

Merhaba, youtube da çok değerli videolar var terapiye gidene kadar bunlarla kendinizi eğitebilirsiniz daha sonra terapiye devam edebilirsiniz, antidepresan sadece öteler bunu , siz içinizde halletmelisiniz arkadaşlarla sosyalleşmek iyi gelecektir , beyhan budak ın çok güzel videolrı var eminim yol gösterecektir size birde değer mi diye bir kitap varki kendinizi çok iyi tanıyacaksınız diye umuyorum ben çok beğenmiştim o kitabı

Merhabalar, içine kapanık, kendi halinde biriyim. Bundan kaynaklı iş yerindekilerle aramda bir mesafe var. Kibar, sessiz, fazla nezaketli duruyorum dışarıdan çünkü aşamıyorum sınırlarımı. Biraz da panik bir tipim. Tüm bunlar birleşince dışarıdan çok farklı bir algı oluyor. Antidepresan kullanmalı mıyım bunun için iyi gelecek midir ya da farklı bir önerisi olan var mı? Şunu da belirtmem gerekiyor ki uzman yardımını ertelemek durumundayım.
Doktor verir antidepresanı gerekli görürse

Şunu da belirtmem gerekiyor ki uzman yardımını ertelemek durumundayım.
Uzman yardımı almadan nasıl antidepresan kullanmali miyim diyorsun o zaman? Öncelikle psikolojik bir yardım alacak durumda değilsen bu konuyla alakalı kitap ve videolardan yararlanabilirsin. Birde erteleme, girişken ol. Yavaş yavaş kendine yakın hissettiğin kişilerle konuşmaya başla. Merhabalaş veya bir konuda yardım iste.

iş yerindeki tavırlarımız bizi oluşturmaz. orda streslisindir belki de içine kapanarak bunla baş ediyorsundur. Kimisi kahkaha atarak kimisi de bağırarak. ayrıca herkes dışa dönük olacak diye bir şey yok. Antidepresan bu dediğiniz şeyleri aşmaz. Eğer durumunuzu çok ciddi görüyorsanız psikiyatriye gidersiniz o uygun görürse ilaç verir. Sakın kafanıza göre ilaç kullanmayın.

Sosyalleşmek için antidepresana niçin ihtiyacınız olsun? Üstelik iş yerindekilerle illa çok samimi olmaya da gerek yok. Eğer uyumlu ve kafa dengi gördüğünüz biri olsaydı zaten samimiyet kurardınız. Belli ki pek kendinize yakın hissettiğiniz birileri olmamış. İşe yeni mi başladınız acaba? İlk zamanlar biraz panik olur çünkü. Zamanla adapte olursunuz. Üstelik herkes de çok sıcakkanlı, dışadönük ve konuşkan olacak diye bir kaide yok. Hepimiz farklı farklıyız. Siz sessizliği seviyorsanız kendinizi böyle kabul edin. Başkaları gibi olmaya çalışmayın. Ama bundan rahatsızlık duyuyorsanız ufak tefek diyaloglarla adımlar atabilirsiniz. İnsanların hakkınızda ne düşündüğüne veya sessiz, sakinsiniz diye rahatsız olup olmadıklarına bu kadar takılmamanızı tavsiye ederim. Ben de öyle çok konuşkan biri değilim. Çok konuşursam da içim sıkılır. Arada çok sessizsin diyen olur. Bana da o kişi çok geveze gelir mesela. Ama sonuçta onun da huyu suyu ve yapısı bu. Ben öyle sevmiyorum diye kendini değiştirecek hali yok sonuçta. Ben de kendimi değiştirecek değilim. Bu sessiz sakin halimi seviyorum. Kim ne düşünürse düşünebilir.

İnsanın tekamül yolculuğu vardır hayatta her başı sıkışınca antidepresanlara sarılmak o tekamüle attığınız tekmedir ve o tekmeler attığınız yerle eninde sonunda yüzleşirsiniz.
İşterinde sessiz olmanızın sebebi ne? İnsanlar tarafından anlaşılmayacağınızı falan mı düşünüyorsunuz? Yoksa o insanlarla mı anlaşamıyorsunuz? Sebepleri belirleyin sonuç için çalışın
Antidepresan gibi kaçamak yollara yönelmeyin

Antidepresan ilgili kullanacak kadar problem görmüyorum (sahsi fikrim).. öncelikle psikolog ile basla gerisi çorap sökügü gibi gelir gider. Daha cok sosyal ortama gir alıs muhakkak zamanla alısırsın degismek istiyorsan kendiniz bunu istemenizle baslamanız gerekiyor. Panik atakla ilgili yorum yapamayacagim bununla ilgili bilgim olmadan yorum yapmam dogru olmaz siz en iyisi psikolog’dan baslayin. Umarım özgüvenli bir şekilde hayata başlamanız dileğimle ❤️

Back
X