- 4 Mayıs 2018
- 880
- 493
- 33
- Konu Sahibi piramses1982
-
Bu soruya cevap verebilmek için kendim napıyorum diye düşündüm. Kitap okuyorum ortamına göre iki üç anlamlı cümle kurabilmek için. Giyimime özen gösteriyorum. Temiz ve nemli bir cilt bile kendimi iyi hissetmeme modumu yükseltmeme yetiyor. Kendimi geliştiriyorum mesela güzel yemek yaptığım söylenir. Bir kek yapıp arkadaşlarımla paylaşınca aldığım iltifatlar haliyle özgüveni artırıyor. Ve en önemlisi kendime olumsuz hitaplarda bulunmam.Bir dunya konu actim su zamana kadar. Bu sefer ne esimi, ne ailemi, ne o gerizekali aile danismanini, hic kimseyi suclamiyorum.
Sorum, ben! Kendimi bildim bileli oyle kendine guvenen biri hic olmadim. Ancak ozellikle son 1-2 senedir, kendime olan ozguvenim sifir bile degil, eksi yuz! Hicbir konuda kendime guvenim yok, ozguvenim olmadigi icin de seviyesi gayet dusuk kisilerle arkadas olup, adamakilli is bulacagina inanci olmayan bir zavalliya donustum.
Dunyanin en muhtesem olmadigimi tabi ki biliyorum ama bu ozguvensizlik de cok asiri boyutta.
Bunu nasil asicam? Evet psikiyatriste gidiyorum....
+1Ablacım paragraf kullanmışsın, noktalama koymuşsun, yazım kurallarına uymuşsun, anlatımın açık ve anlaşılır. Ülkemizin %90ı kendi dilini yazmaktan aciz. Yüksek eğitimli biri olduğun gayet anlaşılıyor. Sırf bu yüzden bile özgüvensizlik fikrini kafandan atmalısın.
Ve evet ben....Almanyada kalmaya karar veren ben....ama bu ozguvensizligimin hangi ulkede olduguyla alakasi yok.Hoşgeldiniz P piramses1982 ,
Sizi özlemiştik.
Şükür,kocaydı,derdinize derman olmayan aile terapistiydi,anne-babanızın baskısıydı,
bunları bırakıp kendinize yönelebilmişsiniz.
Bu acidan bakmamistim. TesekkurlerAblacım paragraf kullanmışsın, noktalama koymuşsun, yazım kurallarına uymuşsun, anlatımın açık ve anlaşılır. Ülkemizin %90ı kendi dilini yazmaktan aciz. Yüksek eğitimli biri olduğun gayet anlaşılıyor. Sırf bu yüzden bile özgüvensizlik fikrini kafandan atmalısın.
Tamam kendime yoneldim de, bu asiri guvensizligimi ne yapacagim? Kendimi hicbir ise yaramayan, iyi yerlere asla gelemeyecek biri olarak goruyorum. Doktora yapmazsam, bir hicmisim hissiyati var devamli.Hoşgeldiniz P piramses1982 ,
Sizi özlemiştik.
Şükür,kocaydı,derdinize derman olmayan aile terapistiydi,anne-babanızın baskısıydı,
bunları bırakıp kendinize yönelebilmişsiniz.
Cahiller bile para kazaniyor dediniz canevimden vurdunuz.cahiller bile para kazaniyor ve beni asagaliyor.onlarin yaninda iki lafi bile bir araya getiremiyorum(cahil dediysem diplomasiz.kimseyi asla kucumsemem.hepsi dostum).ama kendilerini gelistirip ya terzi oldular ya cafe actilar.taavuk cifligi kuran bile var.bense artik insanlarla bile iletisim kuramayan bir okuze donustumTamam kendime yoneldim de, bu asiri guvensizligimi ne yapacagim? Kendimi hicbir ise yaramayan, iyi yerlere asla gelemeyecek biri olarak goruyorum. Doktora yapmazsam, bir hicmisim hissiyati var devamli.
Kariyer konusunda da felaket hissediyorum, bunun disinda hayatimda her konuda hicbirsey beceremeyen biri oldugumu dusunuyorum.
Cahil olsa bile calisip parasini kazanan, evini vs almis birinin yaninda bile "bak o bile senden basarili, bu yasa kadar birsey olamadin, bundan sonra da senden birsey olmaz. Annenin dedigi gibi ancak surunursun" psikolojisinden nasil cikacagim?
Özgüven eksikliğini aşmak için öncelikle kendinizi sevmeniz gerekir kendinizi sevmeniz içinde biraz kendinize vakit ayırmanız..tarzınızı değiştirin saçlarınıza bakım gösterin yeni bilgiler edinin farklı konularda araştırmalar yapın kısaca hayalinizdeki beni yaratın.Bir dunya konu actim su zamana kadar. Bu sefer ne esimi, ne ailemi, ne o gerizekali aile danismanini, hic kimseyi suclamiyorum.
Sorum, ben! Kendimi bildim bileli oyle kendine guvenen biri hic olmadim. Ancak ozellikle son 1-2 senedir, kendime olan ozguvenim sifir bile degil, eksi yuz! Hicbir konuda kendime guvenim yok, ozguvenim olmadigi icin de seviyesi gayet dusuk kisilerle arkadas olup, adamakilli is bulacagina inanci olmayan bir zavalliya donustum.
Dunyanin en muhtesem olmadigimi tabi ki biliyorum ama bu ozguvensizlik de cok asiri boyutta.
Bunu nasil asicam? Evet psikiyatriste gidiyorum....
Psikolog takinti teshisi koydu.sonuc laga luga.para tuzagi.bu konuya deginmeden birsene boyunca hayat hikayemi dinleyip durduBence sizinki özgüven sorunu değil ,biraz depresif bi durumunuz var sanki ,
Maşallah çatır çatır yazıyorsunuz mesajlarda ...
Pskiyatrınızı dinleyin ,teşhisi bi uzmanın kaymasında fayda var ...
Ben mi egoluyum?????? Ben???? Ey güzel Allahim, nolur gercekten biraz egolu olmama yardim et de, kendimi bu dipsiz kuyudan cikarayimBence özgüveniniz eksik değil ve bunu bal gibi biliyorsunuz , hatta siz aşırı egolu bir insansınız...
Depresyonun dibi hem de...aylardir tedavideyim. Ve kendime yaptigim en büyük iyilik ise hergün, istisnasiz hergün, 1 gün bile tatil yapmadan calisiyorum (minimum 10 saat ve yorgunluktan bitap düserek uyudugum icin, kendimi dinleyecek vaktim kalmiyor. Esim tabi ki tatil yap, bize zaman ayir diyor ama yasadigim firtinalari bilmiyor, bilse de anlayamiyor. Düsünün, taaa 4000 km uzakliktan cok yakin 2 arkadasim geldi, yine de izin almadan calistim, yemekleri esim yapti.Psikolog takinti teshisi koydu.sonuc laga luga.para tuzagi.bu konuya deginmeden birsene boyunca hayat hikayemi dinleyip durdu
Bence asıl sorununuz aşırı çalışmak. Birkaç gün bile olsa çalışmadan kafanızı dinleseniz çok büyük faydası olur.Depresyonun dibi hem de...aylardir tedavideyim. Ve kendime yaptigim en büyük iyilik ise hergün, istisnasiz hergün, 1 gün bile tatil yapmadan calisiyorum (minimum 10 saat ve yorgunluktan bitap düserek uyudugum icin, kendimi dinleyecek vaktim kalmiyor. Esim tabi ki tatil yap, bize zaman ayir diyor ama yasadigim firtinalari bilmiyor, bilse de anlayamiyor. Düsünün, taaa 4000 km uzakliktan cok yakin 2 arkadasim geldi, yine de izin almadan calistim, yemekleri esim yapti.
Kendimi dinledigimde intihar noktasina geldigim icin, calisarak yorgunluktan bitap düsen bir ben yarattim. Kendime hic ama hic zaman ayirmiyorum, öyle ki, her ay manikür pedikür yaptiran biriyken, degil ayda 1, yaklasil 5 aydir herhangi bir kuaförün önünden dahi gecmedim. Kisacasi benim özgüven eksikligi, bazilarina göre depresyonda, bazilarina göre de asiri egolu olan ben, bir güzel ilacimi icip , deliler gibi calisiyorum.
Not: bari bir ara kaslarimi aldirsam da biraz kadina benzesem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?