size birkaç fikir verebilirim,biryerde birileriyle konuşmaya başladığınızda muhakkak konuyu sizin çok iyi bildiğiniz birşeye getirin matematik tenis gitar ya da ev temizliği ev yemekleri ne olursa sevdiğiniz şarkılar okuduğunuz bir kitap artık o sıra aklınıza ne geliyorsa biraz o konuda sohbet etmek sizi rahatlatır onların ilgilendiği bir konuda konuşuluyorsa da dinleyin sorular sorun hem öğrenmiş olursunuz hem karşı tarafta eğlenir çünkü bildiğin birşeyi anlatmak gibisi yok,böylelkle arkadaş ortamlarında daha rahat bulunabilirsiniz,bide benimde ailem yeri geldiğinde eleştiri yapıyorlar hatta azıcıkta aşırıya kaçıyor bazen ama ben onları yapıcı eleştiri olarak görüyorum belkide en yakın arkadaşımın bile kırmaktan korkup söyleyemeyeceği şeyleri duyuyorum sonra kendimi bastıracağıma başlıyorum o eksikleri düzeltmeye bakış açısını değiştirmek çok önemli, tabi psikolog yardımı almakta önemli onlar sizdeki eksiklikleri daha güzel analiz eder daha bilinçli çözümler söylerler,bide özgüven eksikliğini en çok ne zaman hangi koşullarda hissediyorsunuz onu söylerseniz daha iyi yorum bile yapabiliriz,valla çok uzattım ama psikolojiyi çok seviyorum bi tanede psikoloji dersi almıştım ondan yardımcı olmaya çalıştım