Özgüven Eksikliği

Bende hiç kokoş değilimdir ama yerin dibinde de görmüyorum kendimi
Süsle ilgisi yok bunun bence
Biraz sosyalleşmeniz lazım
Karşınızdakiler de 9 aylık, böyle düşünün, rahat olun

sana katılıyorum,herkesi kendinden değerli görmek gibi bişey yaşıyor sanırım hayatında, halbuki kendi de değerli, gözünde fazla büyüttüğü için insanları o yüzden kasıyor kendini, ama kendi ailesini nasıl görüp rahat konuşabiliyosa diğer insanlarıda öyle görmeli, yani farklı dünya değil diğer insanlar :))

sana katılıyorum,herkesi kendinden değerli görmek gibi bişey yaşıyor sanırım hayatında, halbuki kendi de değerli, gözünde fazla büyüttüğü için insanları o yüzden kasıyor kendini, ama kendi ailesini nasıl görüp rahat konuşabiliyosa diğer insanlarıda öyle görmeli, yani farklı dünya değil diğer insanlar :))

Kaldıki laf olsun torba dolsun diye de konuşan bir sürü insan var
Onlar bile bu kadar kötü hissetmiyodur kendini
Bi konuşma yeteneği edinse rahatlayacak aslında

Ben oynamayı sevmediğim için oynamam ama konu sahibi birileri onu izleyecek diye oynamıyomuş
O kadar kişi arasında kimse onu fark etmez bile aslında
Biraz kendisinde bitiyo iş

Kaldıki laf olsun torba dolsun diye de konuşan bir sürü insan var
Onlar bile bu kadar kötü hissetmiyodur kendini
Bi konuşma yeteneği edinse rahatlayacak aslında

Ben oynamayı sevmediğim için oynamam ama konu sahibi birileri onu izleyecek diye oynamıyomuş
O kadar kişi arasında kimse onu fark etmez bile aslında
Biraz kendisinde bitiyo iş

kesinlikle çok haklısın canım

Kitap okumayı çok severim ama hiç kişisel gelişim kitabı okumadım tavsiyeni dinleyeceğim teşekkür ederim

ERDAL DEMİRKIRAN-BEN DÜNYANIN EN AKILLI İNSANIYIM kitabını oku asla pişman olmazsın

Cenabı Allah insanları yaratırken herkese o güzel isimlerinden farklı şeyler ihsan etmiştir diye düşünüyorum ben. Bazılarına yüz güzelliği bazılarına huy güzelliği bazılarına olgunluk. Bir terzi kendi zevkine göre kumaşı keser, biçer, süsler ve ortaya bir elbise çıkarır. Elbisenin “beni neden bu renkte yaptın”, “ neden şu süsleri de koymadın”, “eteğimin boyu neden bu kadar değil” , “şu elbise böyle, benim ki neden onun gibi değil” gibi sorularla terziyi hesaba çekmesi “sen adil değilsin” demesi ne kadar mantıklı olabilir?
Yaratılmış olan insanoğlu da asıl mal sahibi olan Allah’ın (cc) mülküdür. Ne bedenimiz ne de bedenimize yerleştirilmiş latif âzalar bize ait değildir. Bize ait olmayan şeyleri eleştirmeye hakkımız ve yetkimiz yoktur.
İnsanın görevi kendine verilmeyenleri eleştirmek değil, sahip olduğu güzellikleri görmek ve onlar için Allah’a (cc) şükretmektir. Nitekim sahip olmadıklarımızı düşünmeye kalkarsak, bunların sonsuza uzandığını görürüz. O yüzden canım benim şükret ne olur. Sorgulama hiçbişeyi oluruna bırak herşeyi

Back
X