• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

özgüven sorunlarım

periozturk

Üye
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2013
13
0
6
35
İstanbul
16 yaşındayım.lise 2.sınıftayım. öz güvenim yok. insanlara derdimi rahat anlatamıyorum. Özellikle okulda çok yalnız hissediyorum. hareketlerimi kısıtlıyorum. insanların bana söylediklerini çok önemsiyorum.sürekli ''acaba o ne der'' ''bu ne der''diye düşünüyorum. okuldaki,sokaktaki benle içimdeki ben aasında uçurumlar var. dalga geçilmekten korkuyorum. karşı cinsle yani erkelerle hiç iletişim kurmıyorum. beni önemseyen ,seven bi sevgilimin olmasını isterdim.samimi olduğum arkadaşlarım olmasına rağmen kendimi yalnız hissediyorum en iyi iki arkadaşımla aynı sınıfta değiliz. ama sıra arkadaşımla da çok samimiyiz.sınıfımda çok popüler kızlar var.
her an biri beni izliyor,eleştiriyor gibi hissediyorum. ki bazen bu yüzden ağlayasım geliyo. özellikle okulda önde oturduğum için bunu daha güçlü yaşıyorum. uyku düzenim kalmadı. normalde 7 de uyanmam gerekirken 4-5 gibi uyanıyorum. uykuya dalmakta çok zorlanıyorum. yaşamaktan zevk almıyorum. okuldan tam anlamıyla nefret ediyorum. bu yüzden eve geldiğimde ders çalışamıyorum. sürekli kendimi mutsuz hissediyorum. karamsarım. ve kendimi sürekli yorgun hissediyorum. beni hayata bağlayan tek şey oyuncu olma hayalim. kendimi bildim bileli oyuncu olmak istiyorum. ama ailem istemiyo. nerden başlıcamı bilmiyorum. eğer bu hayalime ulaşırsam dünyalar benim olur. hayalim gerçek olmazsa, bunu düşünmek bile istemiyorum. tam anlamıyla yıkılırım. ve bunu kimseye anlatamıyorum. dalga geçmelerinden korkuyorum.
son olarak ilk okulda bu kadar çekingen değildim özellikle liseye geçince bütün özgüvenim gitti. kimseyle rahat iletişim kuramıyorum. arkadaşlarım dış görünüşüme çok fazla önem veriyor.

16 yaşındayım.lise 2.sınıftayım. öz güvenim yok. insanlara derdimi rahat anlatamıyorum. Özellikle okulda çok yalnız hissediyorum. hareketlerimi kısıtlıyorum. insanların bana söylediklerini çok önemsiyorum.sürekli ''acaba o ne der'' ''bu ne der''diye düşünüyorum. okuldaki,sokaktaki benle içimdeki ben aasında uçurumlar var. dalga geçilmekten korkuyorum. karşı cinsle yani erkelerle hiç iletişim kurmıyorum. beni önemseyen ,seven bi sevgilimin olmasını isterdim.samimi olduğum arkadaşlarım olmasına rağmen kendimi yalnız hissediyorum en iyi iki arkadaşımla aynı sınıfta değiliz. ama sıra arkadaşımla da çok samimiyiz.sınıfımda çok popüler kızlar var.
her an biri beni izliyor,eleştiriyor gibi hissediyorum. ki bazen bu yüzden ağlayasım geliyo. özellikle okulda önde oturduğum için bunu daha güçlü yaşıyorum. uyku düzenim kalmadı. normalde 7 de uyanmam gerekirken 4-5 gibi uyanıyorum. uykuya dalmakta çok zorlanıyorum. yaşamaktan zevk almıyorum. okuldan tam anlamıyla nefret ediyorum. bu yüzden eve geldiğimde ders çalışamıyorum. sürekli kendimi mutsuz hissediyorum. karamsarım. ve kendimi sürekli yorgun hissediyorum. beni hayata bağlayan tek şey oyuncu olma hayalim. kendimi bildim bileli oyuncu olmak istiyorum. ama ailem istemiyo. nerden başlıcamı bilmiyorum. eğer bu hayalime ulaşırsam dünyalar benim olur. hayalim gerçek olmazsa, bunu düşünmek bile istemiyorum. tam anlamıyla yıkılırım. ve bunu kimseye anlatamıyorum. dalga geçmelerinden korkuyorum.
son olarak ilk okulda bu kadar çekingen değildim özellikle liseye geçince bütün özgüvenim gitti. kimseyle rahat iletişim kuramıyorum. arkadaşlarım dış görünüşüme çok fazla önem veriyor.[/QU

toplumda bu tarz sorunlar yaşayan çok insan var ve biz nedense bi psikoloğa gitmeye çok üşeniyoruz , ben de yıllar önce farklı bazı sorunlar yaşamıştım ve psikoloğa gittim gerçekten çok iyi geldi , neden daha önce gitmedim diye kendime çok kızdım bence sen de vakit geçrmeden kendini rahat hissetmen için gitmelisin

canım yaşın çok küçük öncelikle bu özgüven eksikliğinin neyden kaynakladığı çok önemli

ailen baskıcımı mesela,yaşadığın yer,çevren hepsi buna bir etkendir.psikoloğada gidiyomusun sonuç alamamışın galiba gittiğin doktoru değiştir öncelikle.üzerinde olan baskıları düşünmemeye çalış,kişilerin senin hakkında ne düşündüğünün öneminın olmadığını sürekli kendine tekrarla.sen kendin için yaşıyorsun unutma başkası için değil

ailem para konusunda baskıcı. memur oldukları için maddi durumumuz çok iyi değil. ama onun dışında baskıcı değiller. üç psikoog değiştirdim zaten bi faydası olmuyo:(( yardımı dokunabilceğini düşünenler mesaj yorum yazabilirler mi

Son düzenleme:
Cnm yaşin cok kucuk. Yas ilerledikce evet tamamen gecmiyor ama hayata bakis acin daha gercekci oluyor. Hayat seni boyle olmaya zorluyor. Ama temelde sen hep ayni kaliyorsun.

son olarak ilk okulda bu kadar çekingen değildim özellikle liseye geçince bütün özgüvenim gitti. kimseyle rahat iletişim kuramıyorum. arkadaşlarım dış görünüşüme çok fazla önem veriyor.

tatlım merhaba. seni çok çok iyi anlıyorum. ben de lisedeyken benzer durumlar yaşadığım olmuştu. öncelikle şunu bilmelisin, yaşından dolayı hormonların çok aktif çalışıyor ve aslında çok önemli olmayan şeyleri büyütüyorsun. şu an bunların senin için çok zor olduğunu biliyorum ama inan bana birkaç sene sonra şimdi kafana taktığın şeyler sana çok saçma gelecek. bunu sadece için biraz rahatlar belki diye yazıyorum, sorununu küçümsediğim için değil.

psikoloğa mı psikiyatriste mi gidiyorsun? bunu ilaç kullanıp kullanmadığını merak ettiğimden soruyorum; çünkü eğer kullanıyorsan uyku düzenini ilaçlar da bozmuş olabilir. bu konularda uzman değilim ama şahsi deneyimlerimden yola çıkarak ilaç kullanmaya pek inanmıyorum.

ailenin baskıcı olmadığını ama oyuncu olmanı istemediklerini söylemişsin. onun dışında anladığım kadarıyla anlayışlı bir aileye sahipsin. belki senin daha "somut" bir meslek seçerek daha çok para kazanmanı - senin iyiliğin için- istiyor olabilirler. onlara kendini öfkelenmeden ve açık bir şekilde anlatabilirsen, seni mutlu edecek tek şeyin -tabi bundan gerçekten eminsen- bu olduğuna onları hemen olmasa da zaman içinde ikna edebilirsin. unutma ki ailenin istediği şey senin mutlu olmandır.

yazdıklarına bakarak kendini gayet iyi ifade edebildiğini görüyorum. bu yüzden ailene kendini güzelce anlatabileceğini düşünüyorum =)

ben de lisedeyken okulumdan ve etrafımdakilerden nefret ediyordum. ama okul dışında oldukça eğlenceli bi hayatım vardı. zaten arkadaşların varmış, bu konuda sıkıntı yok. okul dışında mevcut arkadaşlarınla ya da tamamen farklı insanlarla biraraya gelerek okuldaki durumları görmezden gelmek daha kolay olacaktır. oyuncu olmak istiyorsun, artık her yerde tiyatro klüpleri kurulmuş durumda, neden şansını oralarda denemiyorsun? ailen de en azından bunu hobi olarak icra etmeni hoş görecektir muhtemelen. üstelik hayatta seni mutlu edecek şeyin bu olup olmadığını da öğrenme şansın olur.

okuldaki sosyal durumları çok takmamaya çalış, liseliler her zaman acımasız oluyor zaten =) o çok populer kızların da dış görünüşlerine bu kadar önem vermesinin sebebinin ellerinde dış görünüşlerinden başka hiçbir şey olmamasından kaynaklandığını unutma =)
sen zekisin, bu yüzden seni zaten çok az insan anlayıp takdir edebilecektir lisede. farklılıklarını tanı ve onları gururla kabullen.

öpüyorum, iyi şanslar diliyorum...

tatlım merhaba. seni çok çok iyi anlıyorum. ben de lisedeyken benzer durumlar yaşadığım olmuştu. öncelikle şunu bilmelisin, yaşından dolayı hormonların çok aktif çalışıyor ve aslında çok önemli olmayan şeyleri büyütüyorsun. şu an bunların senin için çok zor olduğunu biliyorum ama inan bana birkaç sene sonra şimdi kafana taktığın şeyler sana çok saçma gelecek. bunu sadece için biraz rahatlar belki diye yazıyorum, sorununu küçümsediğim için değil.

psikoloğa mı psikiyatriste mi gidiyorsun? bunu ilaç kullanıp kullanmadığını merak ettiğimden soruyorum; çünkü eğer kullanıyorsan uyku düzenini ilaçlar da bozmuş olabilir. bu konularda uzman değilim ama şahsi deneyimlerimden yola çıkarak ilaç kullanmaya pek inanmıyorum.

ailenin baskıcı olmadığını ama oyuncu olmanı istemediklerini söylemişsin. onun dışında anladığım kadarıyla anlayışlı bir aileye sahipsin. belki senin daha "somut" bir meslek seçerek daha çok para kazanmanı - senin iyiliğin için- istiyor olabilirler. onlara kendini öfkelenmeden ve açık bir şekilde anlatabilirsen, seni mutlu edecek tek şeyin -tabi bundan gerçekten eminsen- bu olduğuna onları hemen olmasa da zaman içinde ikna edebilirsin. unutma ki ailenin istediği şey senin mutlu olmandır.

yazdıklarına bakarak kendini gayet iyi ifade edebildiğini görüyorum. bu yüzden ailene kendini güzelce anlatabileceğini düşünüyorum =)

ben de lisedeyken okulumdan ve etrafımdakilerden nefret ediyordum. ama okul dışında oldukça eğlenceli bi hayatım vardı. zaten arkadaşların varmış, bu konuda sıkıntı yok. okul dışında mevcut arkadaşlarınla ya da tamamen farklı insanlarla biraraya gelerek okuldaki durumları görmezden gelmek daha kolay olacaktır. oyuncu olmak istiyorsun, artık her yerde tiyatro klüpleri kurulmuş durumda, neden şansını oralarda denemiyorsun? ailen de en azından bunu hobi olarak icra etmeni hoş görecektir muhtemelen. üstelik hayatta seni mutlu edecek şeyin bu olup olmadığını da öğrenme şansın olur.

okuldaki sosyal durumları çok takmamaya çalış, liseliler her zaman acımasız oluyor zaten =) o çok populer kızların da dış görünüşlerine bu kadar önem vermesinin sebebinin ellerinde dış görünüşlerinden başka hiçbir şey olmamasından kaynaklandığını unutma =)
sen zekisin, bu yüzden seni zaten çok az insan anlayıp takdir edebilecektir lisede. farklılıklarını tanı ve onları gururla kabullen.

öpüyorum, iyi şanslar diliyorum...

canıııııım :D yeni okudum yazdığını :D nasıl moral verdin anlatamam :D <3

film izlerken b, rden kendimi bu forumda buldum. ne de iyi etmişimm! bende 17 yaşındayım, açıkcası seni ne kadar iyi anladığımı bilmeni isterim... her ne kadar bazı özelliklerimiz ters düsse de yaşımız gereği ikimiz de aynı problemlerden geçiyoruz sonuç olarak. liseye başladığımda avantajlıydım çünkü ilköğretimden beri okudugum okulda devam ettim bu sayede ortama pek yabancı kalmadım. fazla asabi bir insanım bu yuzden insanların kalbini çok kırıyordum, sürekli kendimi kötü hisseder en ufak bir şeyden sorun çıkarır, yok oramı beğenmez yok kilo aldım diye depresyona girer spor salonundan çıkmazdım. hala da acayip kilo takıntılarım var tabi ki... hiçbir zaman olumlu düşünmezdim. şimdi bunları nasıl aştığıma gelirsek, öncelikle her şeyin kendi etrafında dönmediğinin farkında olmak gerekiyor. hayat bu inişleri de var çıkışları da, yeniden hayal kurmanı sağlayan şuankilerin yıkılmasıdır. önemli olan keşke dememek, tabi pek mümkün değil... sana tavsiyem arkadaştan ondan bunca önce ailenle özellikle annenle ilişlkilerini sıkı tut, diyelim uyuşmuyorsunuz kuzenin teyzen halan herhangi bir akrabanla. bana hep derlerdi arkadaşlara güvenme gelip geçici diye. inanmazdıım :14: ama öyle. en yakının dediğin insan bile beklenmedik şeyler yapabiliyor... demiyorum ki sana paranoyak ol ama bizim yaşımızda göz önünde olan olabilmek için çoğu kişlyi ezip geçmek gerekiyor. ilk kendini sev, kendine dürüst ol. benim de çok yalnız kaldığım zamanlar oldu ama yalnızlığı hiçbir zaman kötü bir şey olarak adlandırmadım. aksine kendimle başbaşa kaldıgım ıcın sevındım. heh ne dıyordum ailenden bri sana zarar vericek en son kisidir. benim annemle aram inanılmaz iyi, hiçbir şeyı anlatmaktan çekinmem çünkü aklına gelebilecek en kötü şeyi yapmış ol ne biliym çal, ilişkiye giri bişey kullan, yalan soyle aklına gelebilecek ne varsa yap yanında olan tek kişi o olur. anne o çünkü. bak bende yazar olmak çok istiyodum ama sonra gerçek hayatı bıraz bıraz gormeye başlayınca daha gercekcı oluyorsun, annen baban memur belkı de hayatın bıraz da olsa zor taraflarını gorduklerı ıcın senın kolay bır yasam surmenı ıstıyolar. hep ısyan halınde olmak ergenlıgımızın sebebı ama kafanı koyup dusundugunden hak vermeden duramıyorsun. maddı acıdan senı kısıtlamaları da asla kendını kotu hıssetmene neden olmasın, sukretmeyenı bılmeyen asla fazlasına sahıp olamaz. ne zorluklar var haftasonu dısarı cıkamadın dıye hayatı kendıne ve aılene rezıl etmene luzum yok. sen ders calıs hedeflerını belırle eger kendı hayatında basarılı olamazsan bu sefer rezıl et dunyayı... o populer dedigin kızlara da soyle son seneye gelince hicbir eyın onemı kalmıyor. suan cok guzel dıye kıskandıgın kızlar bı kac sene sonra basarın yuzunden senı kıskanacaklar. lise bu daha bunun unıverıtesı var... populer olmak her zamanda iyi bir şey değil, zor degil istesen olursun. ama luzumu yok. 100 arkadasın olucagına 10 tane arkadasın olsun. benımde gecen senelerde acayıp arkadasım vardı cok ortama girerdim, ama sonra ne olduysa bu aptal arkadaslıklar yuzunden oldu, soyle kı canını sıkan seyler cok ınsandan kaynaklanıyor. kısaca az ınsan cok huzur. aılen ve aradıgında yanına gelebılecek arkadasların varsa yeter bu!!! karsı cınse de kafanı takma erkekler su dunyadakı basıt canlılar. yanlıs ınsanlarla vakıt harcamaktansa dogru ınsan ıcın dogru zamanı bekle!!! tavsıylerımı uymanı dılerım.. KENDINI SEVVV bu arada bende psıkolaga gıttım hıcbır ıse yaramamıstı... insan kendi icinde bir seyleri degistirmeye kararlı olmadıkca feristahi gelse ise yaramaz. önce kendine inan, cunku senden bir tane daha yoookk :130::130:

Back
X