• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Özgüven !!!

Anne babasız büyüdüğüm için evlenmeden önce derdim benim çocuklarım ne olursa olsun anne babasız büyümesin diye ama şimdi eşimede diyorum kesinlikle mutlu olmadıktan sonra huzur olmadıktan sonra neden çocuklarada onu yaşatayımki diyorum.ben sorumluluklarımı yaparken o neden sorumsuzluk yapsın ne hakkı var.

Galiba herşeyin başı insanın kendisini sevmesi, saygıya layık bir varlık yaratıldığını kabul etmesinden geçiyor. Bende burada yazılanları takip ediyorum. Bana kalırsa birçok kadında kaybetme korkusu,ilişkilerinde ise bağlılık değilde bağımlılık ilişkisi gelişmiş.Ve erkeklere karşı olan beklentiler gerçekçi değil. Birde şuna çok inanıyorum. Kendimizin farkında olalım. Kendimizden vazgeçmeyelim.Ve geçmiş travmalarımızla yüzleşelim. Bilinçdışı biz farkında olmadan yanlış adam/kadınlara yönlendiriyor. Hayatımıza giren hiçbir insanın rastlantısal olduğuna inanmıyorum. Hepsi bize bir mesaj vermek eksik birşeyleri hatırlatmak bizi kendimize döndürüp onarmak için giriyor. Misyon tamamlanınca gidiyorlar. Başımıza gelen olayları iyi değerlendirelim. Kendimizle iletişimimizi sıkı tutalım. Başımıza gelen şeyler bizleri olgunlaştırmıyor farklı bakış açısı kazandırmıyorsa bu öğrenmeye kapalı olduğumuzu gösterir. Sonunda herşey sadece özümüze dönelim diye var.

Bravo süper analiz.çok doğru.

nerde veya ne şartlarda olursa olsun bir insan kendi değerini bilmeli herşeyden önce.ve kendini geliştirmeli.
Elbette, yazdıklarınızı yargılamıyorum.
Anlıyorum, üstelik hak veriyorum. Fakat doğrular gerçek olamayabiliyor ne yazık ki..
Hangi kadın ezilmek, üzülmek, aşağılanmak ister ki, birde böyle düşünün.
Özgüven eksikliği yetiştirilirken aşılanmamışsa, olgunlukta beklenemez ki.
Beden gücünün, zihin gücünü bastırdığı bir dönemde, ne kadar direnmek istesekte gerçekte ne oluyor ki..
Benim söylemeye çalıştığım ne yazık ki, bu doğrular gerçekleşemiyor..

"Hayır" demeyi bilmediği için (hatta erkeği reddetmenin günah olduğunu öğrenerek yetiştirildiği için)
Ömrü boyunca özgüvensiz yetiştirildiği için
"Erkektir yapar sen kızsın yapamazsın, edemezsin" denerek kısıtlandığı için
Aile hayatında sadece şiddete maruz kalarak büyüdüğü için

Çoğaltılabilir. Kimi kadınlar bunlara rağmen çok bilinçli oluyor ama kimi kadın da susup oturuyor. Bunun ayrımı ise bir kadın sorguluyor "Ben bunları hak etmiyorum, benim bir tek hayatım var, ben değerliyim" diyebiliyor, diğer kadın sorgulamadan kabulleniyor.

aynen xanim hata cok yakin bir arkasim var kadin ne yapsa kocasina gorunmuyor hep bir asigilama hakeret etme adam kendisinide sevmiyor takmiyor .arkadasimin ailesi gel diyor biz sana destegiz ama kiz hala katlniyor kocam kocam diye:işsiz:

Benim nikahım kıyıldı beni hüzün aldı babamı aradım babam "kızım pişman olduysan şu dakika bile vazgeçebilirsin" dedi eşim çalışmadı baba çalışmıyor dedim " kızım istediğin zaman geri gelebilirsin" de tamam bir düzeltmeyi deniycem yoksa gelicem dedim tamam sana güveniyorum dedi ve düzeldi allahıma şükür.annemde aynıdır ezilmemi istemez.ailede önemli ama herkezden önce bir kişi kendi kendini sevecek düşünecek.aile sahip çıkıyorsa daha ne yapsın?

Kız çocukları Aciz büyütülüyor , " erkektir yapar" bilinçaltına işlemiş, "sen uyumlu ol alttan al", gördüğü bildiği o. Malesef mesleği olduğu halde dayak yiyen kadınlar var. Boşanmaktan korktukları için de türlü bahaneler arkasına sığınıyorlar. Halbuki o kadar güçlüyüz ki, kimseye ihtiyacımız Yok, ama özgüven eksikliği bunlara sebep

Elbette, yazdıklarınızı yargılamıyorum.
Anlıyorum, üstelik hak veriyorum. Fakat doğrular gerçek olamayabiliyor ne yazık ki..
Hangi kadın ezilmek, üzülmek, aşağılanmak ister ki, birde böyle düşünün.
Özgüven eksikliği yetiştirilirken aşılanmamışsa, olgunlukta beklenemez ki.
Beden gücünün, zihin gücünü bastırdığı bir dönemde, ne kadar direnmek istesekte gerçekte ne oluyor ki..
Benim söylemeye çalıştığım ne yazık ki, bu doğrular gerçekleşemiyor..

Çok haklısın.işte böyle ortamlarda daha fazla çocuk büyütmezsek ileride de böyle bireyler olmaz.

Ayrılma durumunda erkek her kapıya gidebilecekken, kadınların birinin kendisine gelmesini bekleyecek durumda olması. Çocukların olması..erkeklerin gözü kara, kadınların himayeye muhtaç ve fedakar yapıda olması...toplumun boşanmış erkeklere değil, boşanmış kadınlara kötü gözle bakması..kadının ailesinin kabullenmeyecek olması.. Kadının maddi destekten yoksun olması.. Daha kötü duruma düşmekten korkması.. Daha neler neler

Kız çocukları Aciz büyütülüyor , " erkektir yapar" bilinçaltına işlemiş, "sen uyumlu ol alttan al", gördüğü bildiği o. Malesef mesleği olduğu halde dayak yiyen kadınlar var. Boşanmaktan korktukları için de türlü bahaneler arkasına sığınıyorlar. Halbuki o kadar güçlüyüz ki, kimseye ihtiyacımız Yok, ama özgüven eksikliği bunlara sebep

Şu "erkektir yapar" ne demek ya.Hiç bir ayete raslamadım ben bu lafa.erkek şunu yapınca haklıdır diyede okumadım.Veda hutbesinde ne dedi peygamberimiz." Kadınlarınıza iyi bakın,çünkü onlar size allahın emanetidir"

Ayrılma durumunda erkek her kapıya gidebilecekken, kadınların birinin kendisine gelmesini bekleyecek durumda olması. Çocukların olması..erkeklerin gözü kara, kadınların himayeye muhtaç ve fedakar yapıda olması...toplumun boşanmış erkeklere değil, boşanmış kadınlara kötü gözle bakması..kadının ailesinin kabullenmeyecek olması.. Kadının maddi destekten yoksun olması.. Daha kötü duruma düşmekten korkması.. Daha neler neler

İşte kız çocukları daha çok okumalı.ayaklarının üzerinde durabilmeli.

Şu "erkektir yapar" ne demek ya.Hiç bir ayete raslamadım ben bu lafa.erkek şunu yapınca haklıdır diyede okumadım.Veda hutbesinde ne dedi peygamberimiz." Kadınlarınıza iyi bakın,çünkü onlar size allahın emanetidir"
Erkek her haltı yer bişey olmaz, erkektir yapar olur, kadın yaparsa o... olur. Kadınınki namussa erkeğin ki namus değil sanki. Keşke gerçek anlamda, kendilerine uydurmadan peygamberimizi örnek alsalar böyle olmazdı

Yardım et diynce o kadın işi diyen erkek peygamberimizden ( tövbe haşa ) daha mı üstün.kendi yamasını kendi diken hanımına yardım eden bir peygamber.

IMG_5521.webp
Bu kitabı şiddetle tavsiye ederim....

Haklısın hayal,kadın bunu özümseyip benimseyince,duruşuna,bakışına,davranışına yansır ve karşısındakine yansıtır.Erkeğe bir kelime konuşmadan ayağını denk aldırır.Ama baştan bütün kontrolu eşe kaptırmamak,ipuçlarını iyi değerlendirmek gerek.Görüyorum burada,daha sevgiliyken attığı adımın hesabını verenleri,şaşırıyorum.Ama aaşkım beni çok seviyoo,kıskanıyoo...Yok öyle bir şey,seven önce saygı duyar,sonra güvenir.Adım adım geliyor sonra ezilmeler,üzülmeler...

Benim nikahım kıyıldı beni hüzün aldı babamı aradım babam "kızım pişman olduysan şu dakika bile vazgeçebilirsin" dedi eşim çalışmadı baba çalışmıyor dedim " kızım istediğin zaman geri gelebilirsin" de tamam bir düzeltmeyi deniycem yoksa gelicem dedim tamam sana güveniyorum dedi ve düzeldi allahıma şükür.annemde aynıdır ezilmemi istemez.ailede önemli ama herkezden önce bir kişi kendi kendini sevecek düşünecek.aile sahip çıkıyorsa daha ne yapsın?
Aynen arkadasim kiside is bitiyor ama ailede cok ama cok onemli ozellikle turkiyee sartlarinda

Kızlar konuları okuyorum,haksız yere eşinden hakaret gören,şiddet gören,korkan bayanlar neden bu kadar özgüveniniz eksik.Neden BEN DİYEMİYORSUNUZ.Ya neyi anlayamıyorsunuz allah aşkına biz mutlu olmazsak çocuklarımızda mutlu olmaz,sağlıklı büyümez.Bir erkeğe " HAYIR " diyebilmek zor değil.Kormayın ya.Hayatımızın hesabını sadece allaha vericez biz kendimizden eminsek,doğru yaptığımızdan eminsek,özverimizden eminsek neden mutsuzluklara çocuk için yada ailemiz için katlanalım.Birşey diyim mi hiç bir erkek ezik bir kadına saygı duymaz.Ezilmeyin.Karşılık verin kavga edin demiyorum ama bunun bir çok yolu var.Bir erkeği yola getirmenin bin bir türlü yolu var.( tabi yola getirmek istiyorsak ) Hayat çok kısa ya neden ben kendi hayatımı bir erkekten korkarak sindirilmiş bir şekilde yaşayayım."Kocam,nişanlım,sevgilim çok kıskanç çok tutucu" demeyin.kıskançlık hakaretle yada şiddetle dışarı vuruluyorsa o ilişkide güven eksikliği vardır.Teve2'de 3. Sayfa diye program izledim ( pazartesiden perşembeye her akşam yeni bölümleri var )4 gün üst üste hep kadınlar öldü,bugün haberlerde yine iki kadın kıskaçlıktan öldürüldü.Erkek terörü adım adım geliyor önce hakaret,sonra şiddet sonra öldürme.Lütfen Özgüvenli olun lütfen çünkü allah bizi yarattı ise kimse için olmasa bile alemlerin rabbi için ben değerliyim ve allah beni özgür yaratmışken allahtan başka kimseye kul olmam.
Ozguvenli olalim tabiki de. Biz bayanlarda genelde ev hanimlarinda vardir. Ayrilsam nolur kim bakar nolurum dusuncesi. Benim bir meslegim bile yok. 17 yil evvel cocugumu aldim. Carptim kapiyi ciktim gittim o evden. Herkesin bir sabir derecesi var benimki de dolmustu artik.

Neyi anlatiyor bu kitap her kitap evinde varmidir ki bende alayim

Canım karşındaki üzülmesin diye hayır diyemeyenler varya,insanların herşeyine karışmasına birşey diyemiyenler varya onlara nasıl hayır nasıl dur nasıl haddini bil demeyi öğretiyor ben d&r'dan almıştım türkiyede

Back
X