Özgüven

Asbei

Üyelik İptali
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2017
6.442
11.328
248
Kozlar merhaba benim kızım daha küçük bi bebek ama ben şimdiden bi hat a yapmadan özgüveninin yerinde olmasını istiyorum. Böyle çok konuşsun. Bi yere gidince ana yapışıp kalmadın kolayca ayrılsın. İnsan içinde konulabilsşn. Hakkından gelsin istiyorum. Sizce şimdiden ne yapmalıyım. Ben küçükken öyle olduğum için onun öyle olmasını istemiyorum şimdiden teşekkürler.

Hatasnda bağırma, mızmız olduğu zaman ilgili davran çözüm üret, konuşmasına izin ver, bir şeyi kırk kere sorsa da cevap ver, bir yere gittiğiniz zaman otur şuraya demek yerine kenara çekip ona tatlı dille sıkıntını belirt... Daha coook var sayılacak şeyler ... En önemlisi bişeyi yapmak istediği zaman SEN YAPAMAZSN DEME :)

kızın fikirlerini sor hep tercihlerinde
benim ailemin en büyük hatası bir fiziksel şiddet uygulamaları iki asla benim istediğim olmadı hep onların dedği oldu

Hata yapmasının kötü birşey olmadığını öğretin, kızmayın, yargılamayın, bağırmayın, ceza vermeyin. Hata yaptığında sadece doğrusu nasıl olmalı, nasıl davranmalı onu öğretin ki korkmasın adım atarken yanlış yapacağım diye.

Bir de çocuğunuza hakkını aramayı öğretin. Bizim ailede bir kural vardı, dışarıda hakkını ara ama anne babaya karşı hakkını arayamazsın, ben böyle büyütüldüm. Ama önce aile içinde hakkını arayamayınca çocuk dışarıya karşı hiç arayamıyor. O yüzden belli yaşıma kadar çok çekingendim, asla kendim savunamazdım sözlü olarak bile, sonradan aşabildim bu durumu, ama çok şey kaybettirdi bana. O yüzden diyorum ki önce aile içinde çocuğunuz hakkını aramayı öğrensin.

Benım oglumda ozguven eksıklıgı var cıddı boyutta degıl bununla alakalı destek alıyoruz ve orada anlatılanlar konusulanlardan anladıgım kadarıyla bu sın yetıstırmekten ote genetık faktorlerı var ve ne yaparsanız yapın engelleyemıyorsunuz . Dısarda gormususnuzdur veya cevrenızde oldukca ıcıne kapanık hatta pısırık denılecek ınsanların cok dısa donuk , herkese salca olan cocukları vardır buda yapı yoksa aıleden rol model alsa bu kadar serbest olamaz mesela cocuk.

Anladım teşekkür ederim az da olsa bişeyler anladım ve inşallah uygularım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…