Özgüven

merve_uk

Ayyıldızı'M
Kayıtlı Üye
8 Mart 2010
1.804
222
173
Uzun zamandır baş edemediğim düşüncelerim ve sorunlarım, sizin fikirlerinize ihtiyacım var.

Evliyim ve eşim çok konuşkan biri değl, aslında çok girgin ve konuşkan ama evliliğimizde birbirimizle çok fazla paylaşımda bulunamıyoruz.
Güzel ve çalışan bir bayanım, fiziksel olarak çok şükür ki hiç bi kusurum yok.
Ama nedense kendimi sürekli başkaları ile kıyaslıyorum.
Dün eşimle beraber bi arkadaş grubumuzla toplandık ve ordaki bayanlara bakarak sürekli kendimi kıyas ettim bu her zamanki halim.
Onları çantaları saçları, kıyafetleri vs bütün bunları kendimle karışılaştırdığımda kendimi çok pasif değersiz beceriksiz görüyorum.
Eşimin bana sürekli güzelsin,seni çok beğeniyorum gibi sözler söylemesini benimle ilgilenmesini bekliyorum.
Ve şuda bi gerçek ki eşim bana bunları söylemediği zaman beni beğenmediğini istemediğini düşünüyorum.Bu sefer onu kaybedicem korkusu aklımı sarıyo.
Agresif oluyorum, her şeye sinirleniyorum.
Yani neden kendimi beğenmiyorum, oysaki güzel bi bayanım, çalışıyorum belli bi maddi güce sahibim.
Örneğin saçlarım dalgalıdır her zaman düzgün şekil veremiyorum, veya ne biliyim o kadar öyle çok bakımlı değilim,sürekli kıyafetler alan biri de değilim.
Açıkçası kıyafet konusunda zevkli değilimdir, bi kıyafeti kombine yapmayı yakıştırmayı pek bilmem.Moda renkler vs bütün bunlar pek dikkatimi çekmiyo ve bu yüzden de kendimi eksik hissediyorum.
Özgüven eksikliği yaşıyorum bunun farkındayım ama nasıl bununla başedicem bilmiyorum.

Lütfen yorumlarınıza ihtiyacım var

Son düzenleme:
Ah biz kadinlar su beyenilme istegi olmasa keske,hayat ne güzelde akip giderdi.
Özgüven eksikliginiz anladigim kadariyla esinizin ilgisizliginden.Hos seyler duymak istiyoruz haliyle ama erkekleri bu tür istekler bunaltiyor.Kariyer sahibi bir insansiniz,gelirinizin belli bir bütcesini dis görünüsünüze ayirabilirsiniz.Kuaför olsun kiyafet olsun,kendiniz yenilemeyi deneyin bence.Tüm bunlari yaptikran sonrada esinize durumunuzun gayet normal oldugu izlenimini verinki adam "ne olmus benim bu hatuna" diyebilsin.Hem erkekler eslerinin süslenip püslenip sokaga cikmalarini delice kiskanirlar ki bizde zaten esinizi bu kivama getirmek istiyoruz
Kolay gelsin.

evet bu da fikir, dediğiniz gibi herşey doğalmış gibi kendimi gardorobumu yenilicem. ve bütün bunları yaparkende hiç bi şey olmamış gibi davranıcam.
ne kadar başarabilirim bilmiyorum ama denicem, söz

ah biz kadınlar hiç tatmin olmuyoruzki....güzel bir kadınım diyorsunuz....öncelile şunu söylemek istiyorum her şeyin başı bakımdan geçer.bakımla güzelliğinize güzellik katabilirsiniz örneğin başka bayanlarda beğendiğiniz şeyleri kendinize uygulayın.saçlarınız dalgalı ama siz memnun değilsiniz sanki.benim saçlarım düz bende saçlarıma maşayla dalga veriyorum.sizde canınız düz saçlı olmak istediğinde fön çekersiniz pisikolojik olarak kendinizi daha iyi hissedersiniz.kıvırcık saçlılar düz saçlara heves eder düz saçlılar kıvırcığa yani herkes kendinde olmayanı ister.canınz sıkıldığında değişikliğe gidin derim.ama önce güven sorununu aşmalısınız.kendi öz güveninizi kazandığınızda her şey çorap söküğü gibi kendiliğinden gelir...........

Öncelikle eminim ki çok güzel bir kadınsınız, yoksa kendinizi bu kadar sorgulamazdınız.
Giyim konusuna gelince, maddi özgürlüğünüz varmış, istediğinizi alabilirsiniz, ama bu biraz da insanın içinden gelmesi gereken bir şey, bu konuda benim de sıkıntım var, ben alışveriş yapmaktan nefret ederim mesela, kıyafet denemek, kasada beklemek falan eziyet gibi gelir bana, sonra heves edip birsürü şey alır ama sürekli aynı şeyleri giyip dururum, sizin için de öyle mi bilmiyorum tabi.
Nacizane tavsiyem, öncelikle üzerinizde güzel duran ve her şeyle uydurabileceğiniz bir kaç tane pantolon ve etek edinin, zevkinize uygun birkaç gömlek ve yine herşeyle kombinleyebileceğiniz çanta ve ayakkabı (ayakkabı ve çantada kalite önemlidir) bunlar ilk etapta sizi idare eder, Sonra yavaş yavaş gardrobu tamamlarsınız.

Biz bu konulardaki eğitimlerimizde, katılımcılara birer kağıt veririz, kağıdın bir tarafında kendileriyle ilgili beğendikleri yönleri, diğer tarafına beğenmedikleri yönleri, sonra da bu beğenmedikleri yönlerini değiştirmek için neler yapabileceklerini yazmalarını isteriz, ve bu liste onların ev ödevidir, bir deneyin bence

çok güzel söylediniz, alım gücüm var ama isteğim yok kıyafet alıyım vitrinlere bakıyım vs vs
Kıyafet aldım diyelim giymeye utanırım, kendimi çok iddalı görürürm yakıştıramam.
Gene eskilerimi giyerim.
Bu nasıl bi dengesizlik çözemedim.
Almış olduğum bi şeyi kendime yakıştıramıyorum, oysaki kilom 57 boyum 1,74. oldukça orantılı gözüküyorum.
Ama bu liste işini şimdi deniyorum

kıyafet kombilemeyi bilmiyorsanız, elbiseler alabilirsiniz böylece üstüme ne giysem, hangi renk gider vs derdiniz olmaz. pantolon, bluz, badi vs alırkende mağazalardaki çalışanlardan yardım alabilirsiniz ya da vitrinlerdeki kombineleri alabilirsiniz. saç işine gelince düzleşticiler, maşalar her yerde var hem fiyatlarıda oldukça makul. birkaç parfüm, oje, nemlendirici kremler derken oldu bitti işte

Çalışanlardan yardım almasın mümkünse onlar yakışan yakışmayan her şeye yakıştı diyorlar:97:

Ama ben arkadaşa katılıyorum boyunuz uzun ve kilonuz iyi bence de elbise deneyebilirsiniz açık saçık olmasına gerek yok o kadar sade ve hoş elbiseler var ki ben de son zamanlarda sürekli elbise alıyorum boyumun avantajından dolayı da bana pantolondan daha çok yakıştığını düşünüyorum:97:
Alışverişe çıkarken de seçimlerini beğendiğiniz bir arkadaşınız varsa onunla beraber çıkın özellikle de belirtin eğer yakışmayan bir şey giyersem hiç çekinmeden onu almamam gerektiğini söyle diyin.. Böylece hem üzerinize yakışan hem de sevebileceğiniz şeyler almış olursunuz..

Saçlarınız için ise evde yapılan doğal bakımların zahmetsiz olanları var bir iki tanesini belirleyip size iyi gelenleri yapın.. Güvenilir bir kuaföre gidip saçlarınıza ve yüzünüze yakışacak bir model kesimini isteyin..

Modaya uymak değil yakışanı bulmak önemlidir...

Ve ben her zaman bir kadının kendine bakması gerektiğini düşünürüm özellikle de kariyer sahibi bir bayansa kendisine daha çok bakmalıdır.. Çünkü iş ortamlarında ilk önce göze hitap edildiğini düşünüyorum ben hep

canım ben ne zamn bir mağazada elbise giysem ordaki alıcılar bile çok yakıştığını söylerler ve aynısını denerler eşim zaten çuval giysen harika yakışıyor diyor ve çevremdekiler çok güzel olduğumu söylerler gel görki her zman ben kendimde açık ararım kendimi beğenmem eşim ne istiyorsun daha aynayı görmüyormusun der ben şuram şöyle osla yok buram böyle bazen korkuyom Allahın gücüne gidecek doğa arkadaşın dediğini yapacağım her konuda kendimde eksik arıyorum belki faydalı olur..

Bu sabah saçıma fön çektim, aslında normalde ara ara yaparım.
Ama nedense eşim farketti, tuhaf olan da fark etmesi (!)
aa saçına fön çekmişsin güzel, yakışmış dedi, teşekkür ettim hiç istifimi bozmadım.

Bu gün de annemle çarşıya inicez, dolabımı baştan sona değiştiricem, en önemlisi de bütün bunları yaparken oldukça normal miş gibi davranıcam.
Bu gün kızlar yemin ederim benim için milat olucak 12 NiSAN....

Kendinizi çok sevin. Ve kimseden iltifat beklemeyin. Eşinizden bile. Ne yapıyorsanız kendiniz için yapın. Daha mutlu olacaksınız. Ve sonrasında istedikleriniz de olacak zaten.

Alışverişe çıkacakmışsın.Daha çıkmadıysan kısaca geçeyim.
Gezebildiğin kadar çok dükkan gez.AVM bu açıdan faydalı olur.Dükkanlara girip mankenlerdeki (vitrindeki-teşhirdeki) kombinleri incele.Hangi rengi hangi renkle sergilemişler,nasıl aksesuarlar kullanmışlar.
Denemekten çekinme ve sıkılma.Hiç giymem dediğin bir renk veya model aslında sana çok yakışabilir.Tuzağa düşüp her zaman giydiğin renleri ve modelleri alma,değişik parçalara yönel.Kazak alacaksan,kabine gitmeden önce tüm renklerini üzerine tut,aynaya bak.Tenine hangisi yakışırsa,hangisi sana güzel renk verirse onu al.Desenlilerden şimdilik kaçın.
Demirbaş olarak 1 siyah pantalon,1 koyu renk jean,1 siyah etek alabilirsin.Bunlardan üzerine yakışanı bulana kadar denemen lazım.Ayrıca 1 babet,1 orta topuk,1 platform ayakkabı lazım.1 siyah,bir de taba (veya camel) renkte çantan olsun.Taba rengi büyük ve şık bir çanta,her renkle kullanılır.

Yok daha çıkmadım alışverişe saat öğlen 3 gibi, malüm çalışıyorum.
Vermiş olduğun taktikler için çok teşekkürler.
Tebrik ederim içimi okudum, özelliklede Her zaman giydiğin renkleri ve modelleri alma
Çünkü ben bu hatayı sürekli tekrarlarım.
çok teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…