• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benden daha ne istiyorsun diyen kocam

Kadınların kazandığı paraya göre muamele göreceğini düşünmeniz ne kadar acı.
Yoo. Benim öyle bir hayatım bile yok. Aksine sizin tabirinizle para kazanmadığım halde kendimi en iyi davranışlara layık görüyorum ve tüm kadınları. Konu sahibinin genel tüm başlıklarına göre yorum yaptım 😊 genel profil böyle görünüyor. Siz çok yanlış anlayıp beni suçlamışsınız. Bu da sizin sorununuz 🙂↔️

eminim konu sahibinin statusunde evli erkekler de vardir ayni isi yapan, evden calisan. ama onlar "bütün gün calisiyor" olup anca "elinden geldigince" işlere "yardim ediyor"dur:)
arkadasim ogretmen. esinden cok kazanıyor. kocasi ve tum ailesi kiza calismiyor muamelesi yapiyor eve erken geliyor diye. yemek temizlik vs hep kizdan bekleniyor (kiz da amele, kosturuyor herseye).
ayni sekilde baska bir ogretmen yakinim var. o da oglen çıkıyor isten, karisi aksam 6da cikip eve 7de variyor. ama tüm isleri karisi yapiyor :)
bu ulke nasıl bir ülke, bu çalışan kadınlar kendine bunu nasil layik görüyor da bu adamları koca diye alip besliyor hiiic anlamiyorum.
O kadınların kendi suçu. Şikayet etmeye hakları yok. Eşek olana semer vuran çok olur. Paspas olursan herkes basıp geçer.

Yapmasınlar. Sizinle aynı fikirdeyim. Hem çalış, hem erkeğin arkasını topla.. akıl işi değil. Çok hayret ediyorum.

Konu sahibi tembeldir değildir bilemem, ev işi sevmiyormus. Sevmeyebilir, herkes sevmek zorunda da değil ama evli ve çocuklu olunca belirli sorumluluklar otomatikman yükleniyor. Burda bakıcı konusunda hata yapmış çünkü ihtiyacını karşılamıyor ya da ek olarak yardımcı alacak evine.
Hakkımızda yazdığınız çoğunuzun totosu yetmez lafiniza çok güldüm. Ne kadar eminsiniz öyle?
Niye uzerinize alindiniz? Sizin mesajlarinizi gormedim bile.

Niye uzerinize alindiniz? Sizin mesajlarinizi gormedim bile.
kim alınsın peki üzerine?

öyle bir yazmışsınız ki buradaki kadın profilinin çoğu sadece lavabo ovalıyor diye anlaşılıyor, büyük kısım hem çalışıp hem çocuk büyütüyor. bir kısmı çocuğu yok ama evde durup lavabo ovan bir tür değil.

e sanıyorum sizin lafınız çocuklu ev hanımlarına? onların da sanmıyorum ki tek derdi lavabo olsun

kim bu totosu yemeyecek olanlar?

kim alınsın peki üzerine?

öyle bir yazmışsınız ki buradaki kadın profilinin çoğu sadece lavabo ovalıyor diye anlaşılıyor, büyük kısım hem çalışıp hem çocuk büyütüyor. bir kısmı çocuğu yok ama evde durup lavabo ovan bir tür değil.

e sanıyorum sizin lafınız çocuklu ev hanımlarına? onların da sanmıyorum ki tek derdi lavabo olsun

kim bu totosu yemeyecek olanlar?
Napayim simdi size tek tek rumuz mu vereyim? Bence mesajlari okuduysaniz zaten hangilerini kastettigimi anlayacak kadar zeki bir insansiniz. Anlayamadiysaniz tekrar bakin, belki kacirmissinizdir. Hala da anlayamadiysaniz yapabilecegim bir sey yok.

Napayim simdi size tek tek rumuz mu vereyim? Bence mesajlari okuduysaniz zaten hangilerini kastettigimi anlayacak kadar zeki bir insansiniz. Anlayamadiysaniz tekrar bakin, belki kacirmissinizdir. Hala da anlayamadiysaniz yapabilecegim bir sey yok.
kimi kast ediyorsanız en azından birini alıntılayıp meramınızı anlatmanız daha doğru değil mi ?

bu şekilde herkese hitap etmiş oluyorsunuz ve genel profilin böyle olduğunu ima etmiş oluyorsunuz
ki ben -zeki miyim bilmem de- zannetmiyorum ki buradaki çoğu kadının derdi lavabo ovmak olsun

Bebeğimle geçirdiğim zaten çok kısıtlı zaman oluyor. 10 aylık bir bebek anneye ihtiyaç duyuyor ve anne kokusu alabileceği o saatleri ev işiyle harcamak mantıklı mı? Baba kokusu aramaz ama anne kokusu arar yani. O 1 saat diye küçümsediğiniz benim için çok uzun bir zaman dilimi. Çünkü işim 6da bitiyor ve ancak 6dan sonra vakit geçirebiliyoruz.

eşim tüm gece iş yapmasın ben yapayım yani bunu mu demek istiyorsunuz? Ben evden çalışıyorum diye oturup keyif çatmıyorum geçiyorum çalışma odasına akşam 6ya kadar çalışıyorum. Akşam olunca da bebeğimle hasret gidermek istiyorum doğal olarak (tıpkı sizin kocanızın istediği gibi) yani kocanız isteyince normal olan bu istek neden bir kadına fazla görülüyor anlamıyorum.

Öff.. Konuyu nereye çekiyorsunuz.. O zaman iş yapan bir bakıcı bulacaktınız, bunu neyini anlamıyorsunuz? Hem ev işi yapmayım, hem eşim bana yardım etsin, hem de sürekli eşime çatayım.. Oh ne ala.. Benim eleştirdiğim bu.. Madem ev işi bu kadar sorun sizin için, 20k fazla verip ev işi yapmayan bakıcı bulmayacaktınız. Hatanız bu. Eşiniz de bir sorun yok, anlattığınıza göre bir çoğunun eşinden de daha çok yardımcı. Ama sorumluluk sadece onun değil sizin de.. Ev işi yapmayan bakıcıya 20k fazla veriyorsanız ev işleri için de bir çözüm bulun bi zahmet.

Konuyu okudum ben. Sorun şu ki konu sahibinin eşinin 'YARDIM' etmemesi gerekiyor. Herşeyden eşit derecede sorumlular zaten. Yardım değil, iş bölümü.

Sizin eşinizle düzeniniz size normal ve kabul edilebilir geliyordur. Bir şey diyemem. Ama konu sahibi demek ki bir şeylerin daha farklı olabileceğini düşünüyor ki talep ediyor. Bunda da anormal bir durum yok.
Konunun ilk mesajını okursanız konu sahibi diyor eşim bana yardım ediyor diye. O yüzden ilk paragrafı konu sahibine iletelim. Benim eleştirim ev işi yapmayan sevmeyen birinin, ev işi yapmayacak bakıcıya 20k fazla verip ağlaması, eşine kızması.. Gruptaki feminist arkadaşlarım çoşmuş coşmuş konu konuluktan çıkmış. Sonuçta bu bakıcı tercihini yaparken ev işler i düşünmesini gerektirdi.

Evinin yardımcısının işi kebapmış vala. Benim arkadaşımın evinde yardımcı var. İki çocuğu var. İkinci çocuğu şu an 3 aylık. Kadın evin her işine bakıyor. Düşün biz misafir gittik. Kadın çaylarımızı bile dolduruyor :)
Yuhh o kadar da değil artik

Ev işleri size kalmamalı kesinlikle ancak zaten kalmıyor. Lohusalıktan dolayı bence hayatı adama dar ediyorsunuz bir şekilde destek almaya çalışın. Çoğumuz çalışıyoruz zaten eve gitmeye kalksam saat 7 oluyor anlamamak zor.
Evet hiç calismadim. Çalışma hayatım da evden çalışmaya müsait değil. Cahil olan sizsiniz. Hakaretinizi size iade ediyorum.
Zaten akıllı bir şey olsaydınız sadece çocuk bakımı için +20k vermezdiniz.
Evden çalışmayi hayal edemebilirim ama sizin gayet tembel olduğunuzu hayal edebiliyorum. Zira tembelsiniz.

Çok fazla şey yazabilirim ama yazmıcam. Adam haklı. Fazla doyumsuzsunuz.
Bak sinirden konunun sonuna gelemedim bile erkekleri şöyle şöyle şimaritmayin canımı sıktınız yine kadın çalışsada çalışmasa da ev ortak alandır çoğu şeye yardım etmek zorunda .

Konuyu okudum okudum ocağa yağ sökücü sıkmistim silmedigim aklıma geldi gidiyim de sileyim kudurna iki çocuk eşliğinde sonra da kocama bana neden maaş baglamadigini sorucam iki çocuk bakıp yemek temizlik herşey bende bedavaya niye bunları yapıyorum die kendi kendime kavgaya tutuştum gidiyorum ben

Aynen, bir kadin olarak beni en cok yoran sey bu 'mental load'. Yapmayacagim seyi bile ben dusunup organize edeceksem, gider yaparim ne ugrasacagim bir de soylemekle, lutfedip yapmasini beklemekle.
Yav arkadaş bu erkeklerden nasıl bilim adamı, sanat duayeni, satranç şampiyonu, şair, ünlü şefler falan çıkmış ben hiç anlayamıyorum.bazıları en tepede bazıları en diplerde mi acaba?

Yav arkadaş bu erkeklerden nasıl bilim adamı, sanat duayeni, satranç şampiyonu, şair, ünlü şefler falan çıkmış ben hiç anlayamıyorum.bazıları en tepede bazıları en diplerde mi acaba?
o bilim adamı ünlü şef vırt zırt olanların da çoğu berbat eşler

Albert Einstein karısına (ki öğrencisiymiş) türlü işkenceler eden, çocuğuna keşke hiç doğmasaydı diyen, sonra da gidip kuzeniyle evlenen bir manyak -koca olarak öyle yani.

Albert Einstein karısına (ki öğrencisiymiş) türlü işkenceler eden, çocuğuna keşke hiç doğmasaydı diyen, sonra da gidip kuzeniyle evlenen bir manyak -koca olarak öyle yani.
Sorumlulukları akıl edememek üzerine söyledim.

Okumuştum üstelik karısı da fizikçi idi Kadının geleceğini ego ve bencilliğiyle elinden almış.

Back
X