• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Özgüveni yüksek,güçlü kadınlar lütfen bakar mısınız?

yetiştirilme tarzıyla alakalı.

küçüklüğümden bu yana farklı aktiviteler içindeydim,ailemin içinde bile kaç yaşında olursam olayım her şekilde konuştum ailemden susturan olmadı.

şuanda da tanıdık veya tanımadık insanlarla gerekli bir durum olursa konuşurum sıkılmadan. çünkü neden konuşmayayım?

küçük bir soru,sizinle alakalı değil konu sahibi,bu beni edepsiz yapıyorsa bu tarz fikirleri utanmadan ortaya atabilen insanların nasıl bir düşünce yapısına sahip olduklarını merak ettim.

Canım ahlak,edep bunlar çok farklı konular.Bir kadını en güzel gösteren şey yüksek özgüveni,enerjisidir.Malesef iş hayatında çalışan bir kadınsan girişken,sivri tipli olmak zorundasın.İş hayatında utangaçlığa yer yok.Ayrıca yüksek özgüvene sahip insanlar sana itici gelmemeli.Onlardan ilham almalısın.Ne yani özgüveni yüksek girişken kadınlar edepten yoksun edepsizler mi?
Onlara edepsiz demedim çok fazla özgüven böyle ulu orta bağır bağır konuşanlar itici dedim. Yanlış anladınız neyse.

İlgi budalalığı, lakayıtlık , hadsizlikle karıştırıyorsunuz herhalde. Girişken, öz güveni yüksek olmak neden edepsizlik olsun? Bir örnek vererek açıklayın ki biz özgüveni yüksek girişken hanımlar neden size itici geliyoruz öğrenelim.
Özgüveni çok yüksek olan çok girişken sivri tipler diye bahsettim okuduğunuz üzre herşeyin olduğu gibi özgüvenin de fazlası zarar. O insanlara edepsiz demiyorum ama utanmak edeptendir diye bir söz var hiç duymadınız sanırım

boşverin öyle olup ne yapacaksınız
sizin ki edepten. ve bence çok güzel bir huy.
kalabalık ortamlarda özgüveni çok yüksek olan çok girişken olan sivri tipler itici bence.
boşverin öyle olup ne yapacaksınız
sizin ki edepten. ve bence çok güzel bir huy.
kalabalık ortamlarda özgüveni çok yüksek olan çok girişken olan sivri tipler itici bence.

Girişkenlik başka birşey edepsizlik başka birşey. Bir de sizin gibi okuduğunu anlamayanlar var düşman başına !

Ben okudugumu anliyorum bence sen de ilk mesajini bir tekrar oku.

Bu devirde halen yüzü kızarabilenlere ayrı sempatim var :KK54:

Ayna karşısında bol bol konuşarak deneme yapabilirsin. Konutukça rutine geçebilir, denemeni öneririrm:KK39:

Özgüveni çok yüksek olan çok girişken sivri tipler diye bahsettim okuduğunuz üzre herşeyin olduğu gibi özgüvenin de fazlası zarar. O insanlara edepsiz demiyorum ama utanmak edeptendir diye bir söz var hiç duymadınız sanırım

Hımm. "Boşverin özgüvenli olup ne yapacaksınız, sizin bu halleriniz edepli olduğunuz için." olarak cümleniz anlaşılıyor. Tek yanlış anlayan da ben değilim gördüğüm kadarıyla, bu nedenle sizin cümleniz hatalı diye düşünüyorum. Ayrıca, Kalabalık ortamlardaki o itici tipler özgüvenleri ve girişkenlikleri ÇOK olanlar değil, ilgi budalası,lakayıt ve hadsiz kimseler. Sanıyorum karıştırıyorsunuz demiştim. Utanmak edeptendir sözünü elbette duydum ancak hanımefendinin sorunu uygunsuz bir duruma düşüp utanmamak değil ki, karşısına kim gelirse gelsin utanıyor ve bu iş hayatını/sosyal hayatını etkiliyor. Yani sizin yorumunuzun konu ile alakası pek yok.

ozguvenim cok yuksektir
karsimdaki insanin benden hicbir farki olmadigini biliyorum , benden ustun yada eksik degil , boyle dusununce utanacak kizaracak bir durum olmadigini gorursunuz

Özgüveni çok yüksek sivri tipler diye bahsettim ve edepsiz demedim itici dedim. Utanmak edeptendir hanımefendi. Lütfen düzgün konuşalım. Sen! Oku! Falan filan..
Herseyi cozduk sen ve oku ya geldi sira. Yazarken buraya takilacaginizi biliyordum.

Hımm. "Boşverin özgüvenli olup ne yapacaksınız, sizin bu halleriniz edepli olduğunuz için." olarak cümleniz anlaşılıyor. Tek yanlış anlayan da ben değilim gördüğüm kadarıyla, bu nedenle sizin cümleniz hatalı diye düşünüyorum. Ayrıca, Kalabalık ortamlardaki o itici tipler özgüvenleri ve girişkenlikleri ÇOK olanlar değil, ilgi budalası,lakayıt ve hadsiz kimseler. Sanıyorum karıştırıyorsunuz demiştim. Utanmak edeptendir sözünü elbette duydum ancak hanımefendinin sorunu uygunsuz bir duruma düşüp utanmamak değil ki, karşısına kim gelirse gelsin utanıyor ve bu iş hayatını/sosyal hayatını etkiliyor. Yani sizin yorumunuzun konu ile alakası pek yok.
Demek istediğimi anlayanlar beğenmiş zaten. Birkaç kişi de farklı algılamış olabilir. Neyse.

Arkadaşlar daha önce açtığım konularda bana çok yardımcı oldunuz..Çok farklı fikirler edindim sizlerden.Çok farklı düşünceler,fikirler gördüm.Bazen en yakınıma bile bir problemimi,bir zaafımı,bir güçsüzlüğü anlattığımda en zayıf anımda onu yüzüme vurdu..Bu yüzden aklıma takılan şeyleri burdan size sormak istedim.

Güzel,mutlu olduğum bir işim var.Mesleğim gereği insanlarla çok fazla iletişim içinde oluyorum.Çocukluğumdan beri insanlarla konuşurken yüz kızarması yaşıyorum.Bunu ne yaptıysam gideremedim.Yani mesela bir üstümle konuşurken yanaklarım kıpkırmızı oluyor ateş basıyor ve kendimi ifade edemiyorum.Bu özel hayatımda görüştüğüm arkadaşlarımla olmuyor.Ama nerdeyse tanımadığım insanlarla konuşurken kendimi ifade edemiyorum.Ve gerçekten çok zor durumda kalıyorum.En zor olan durumsa yaptığım işte sürekli insanlarla iletişim halinde olmak..İşimi çok sevdiğim halde bu kısım işkence gibi.Kitap okuyorum bunu aşmaya çalışıyorum ama ne yaptıysam olmadı.

Bazı kadınların özgüvenleri çok yüksek..Dışardan bakınca dağ gibi çok güçlü görünüyorlar.Çok girişkenler ve kendinlerini çok güzel ifade ediyorlar.Mesela bir toplumda kalabalık bir ortamda öyle rahatlar ki..Eminim aranızda benim gibi olan ve benim tam zıttım çok girişken,özgüveni çok yüksek olan kadınlar vardır.Lütfen bu durumu nasıl aşabilim ?Siz nasıl böyle rahat girişken oluyorsunuz ? Kendinizi kalabalıkta nasıl ifade ediyorsunuz? Bu kişilik karakterle alakalı bir durum mu yoksa kendinizi bu şekilde siz mi geliştirdiniz? Yardımcı olursanız çok sevirim..
Yuz kizarma tibbi bir sorun doktora gidin. Ameliyati da var hatta.

• Beğen
Reactions: Den
Doğuştan öyle özgüvenli doğmuyor insan özgüvende pasiflikte sonradan öğrenilen ögeler, bu sizin elinizde fiziksel olarak belirtileri saklayamazsın belki ama öyle davranışlar sergilersiz ki kızarıklığınızı kimse fark etmez bile. Markette alış veriş yaparken bile alıştırmalar yapın, insanların miniklerini izleyin .
Nabza göre şerbet , kelimeside buradan yola çıkılarak söylenmiştir .

Ovmek icin degil ama rahatimdir genel olarak is hayatimdada sosyal hayatimdada kendine guven basari ile gelir is hayatinda ne kadar basarili olursan okadar guvenin artar ayrica insanlari cok buyutme gozunde hatalarini soyleyebilecek seviyeye geldigimizde hersey daha normale donuyor

Ben tam ortada bir insanım sanırım.ne çok sessiz ne çok girişken. Sizin sorunuza gelince özgüven ile alakalı diye düşünüyorum o kitap okumakla geçecek bir şey değil:) profesyonel destek alabilirsiniz bu konuda.zaman içerisinde değişecektir

Kendine güvenirsen, içindeki gücü keşfedersen bu huyunu da yenebilirsin.
Zor bir şey değil.
"Seninki edepten" diyen kendini bilmez arkadaşa sesleniyorum.
Özgüven=edepsizlik'se senin gözünde
Bence aç da bi sözlük anlamına falan bak özgüvenin.
Bilmemek ayıp değil de
Cahillikle söylenen bir cümle ile onlarca insanı zan altında bırakmak büyük bir ayıp bence.
Asıl edepsizlik budur.

Arkadaşlar daha önce açtığım konularda bana çok yardımcı oldunuz..Çok farklı fikirler edindim sizlerden.Çok farklı düşünceler,fikirler gördüm.Bazen en yakınıma bile bir problemimi,bir zaafımı,bir güçsüzlüğü anlattığımda en zayıf anımda onu yüzüme vurdu..Bu yüzden aklıma takılan şeyleri burdan size sormak istedim.

Güzel,mutlu olduğum bir işim var.Mesleğim gereği insanlarla çok fazla iletişim içinde oluyorum.Çocukluğumdan beri insanlarla konuşurken yüz kızarması yaşıyorum.Bunu ne yaptıysam gideremedim.Yani mesela bir üstümle konuşurken yanaklarım kıpkırmızı oluyor ateş basıyor ve kendimi ifade edemiyorum.Bu özel hayatımda görüştüğüm arkadaşlarımla olmuyor.Ama nerdeyse tanımadığım insanlarla konuşurken kendimi ifade edemiyorum.Ve gerçekten çok zor durumda kalıyorum.En zor olan durumsa yaptığım işte sürekli insanlarla iletişim halinde olmak..İşimi çok sevdiğim halde bu kısım işkence gibi.Kitap okuyorum bunu aşmaya çalışıyorum ama ne yaptıysam olmadı.

Bazı kadınların özgüvenleri çok yüksek..Dışardan bakınca dağ gibi çok güçlü görünüyorlar.Çok girişkenler ve kendinlerini çok güzel ifade ediyorlar.Mesela bir toplumda kalabalık bir ortamda öyle rahatlar ki..Eminim aranızda benim gibi olan ve benim tam zıttım çok girişken,özgüveni çok yüksek olan kadınlar vardır.Lütfen bu durumu nasıl aşabilim ?Siz nasıl böyle rahat girişken oluyorsunuz ? Kendinizi kalabalıkta nasıl ifade ediyorsunuz? Bu kişilik karakterle alakalı bir durum mu yoksa kendinizi bu şekilde siz mi geliştirdiniz? Yardımcı olursanız çok sevirim..
Canım bence çocukluğunda yaşadığın travmatik bir durum çar belki sen bile farkında değilsin ama o sorun bu yaşına kadar gelmiş. Bir psikiyatrist den yardım aldan bu sorun belki ortadan kalkar. Kitap okumakla çözüleceğini sanmıyorum

Back
X