Özgüvenim Tükendi

Sevdaozverii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2018
22
9
36
35
Arkadaşlar merhaba. Ben 28 yaşındayım ve üniversiteyi bitirdiğimden beri çalışmıyorum çünkü ne yazık ki beni tatmin edebilcek iş bulamıyorum. Evet çoğu insan alan dışı işler de çalışıyorlar ancak bu durum beni tatmin etmiyor. Kendimi vasıfsız ve işe yaramaz hissedityorum. Artık ne iş yapıyorsun diye sormalarından yeni insanlarla tanışmaktan korkar oldum. Finans mezunuyum ve alanımla ilgilenmiyroum. Mezun olalı neredeyse 5 yıl olacak ama şans yüzüme gülmüyor inanın... Düşündüm ki önlisans olan bir bölüm de okusam daha iyi olacak. Yıllardır kendime olan özgüvenim yerle bir oldu resmen. Görüntü olarak sürekli iltifat alan biriyim ama kariyer olarak hiçbir şey yapamamak, ev de tıkılı kalmak beni bu dünya da fazlalıkmışım gibi hissettiriyor. 2 yıllık hrrhangi bir bolum okumayi dusunuyorum. önlisans bölüm tavsiye etmek isteyen arkadaşların tavsiyelerine açığım. Sağlık alanlarının da işsizlik sıkıntısı olduğunu duydum. Kimya veya teknik bölümler nasıldır sizce? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleme:
bilgim yok ama mezun olduğunuzdan beri hiç mi çalışmadınız?

Finans mezunu ve koşturmalı iş istiyorsanız neden banka sigorta gibi alanların satış kısmında kendinize yer aramadınız desem

İki yıllık çocuk gelişimi popüler de acaba o iş size uyar mı hiç o ortamları gördünüz mü ya da o işlerde çalışan tanıdığınız var mı

neden polislik ya da subaylık sınavlarına girmiyorsunuz ki

Çocuk gelişimi okuyunca daha önce lisans okuduğunuz için öğretmen olmanın mümkün olduğunu söyleyen arkadaşlarınıza öğretmenlerden selam söyleyin
Önlisans mezunları yardımcı öğretmendir ama daha uygun ücretleri kabul ettikleri için özel kurumlarda daha fazla tercih edilirler.
Çocuk gelişimi okuduktan sonra DGS ile okul öncesi öğretmenliğine yerleşip devam edebilirsiniz.
Ben şunu anlayamadım:
Zaten alanınızı sevmiyorsunuz, işler sizi ne anlamda tatmin etmedi?
Çünkü denememişsiniz bile.
Tavsiyeye gelince
İki yıllık bilişim bölümlerini tavsiye ederim.
Web tasarım vb yazılım, program öğrenirseniz iş imkanı gerçekten var.
Sağlık bence bitti artık.
Teknikerliklerde iş var elektrik vs onlar da kadın için zor.

Bankaların defalarrca sınavlarına girdim ancak ne yazık ki başarılı olamadım. Tanıdığım var çocuk gelişimin de çalışan bir kısmı sıcak baksa da bir kısmı ücretin çok düşük olduğunu söylüyor.

Peki çok mu geç yeniden üniversite için?

Lisans mezunu okul öncesi öğretmeniyim.
İşimi daha iyi yapabilmek için de PDR alanında yüksek lisans yaptım.
Ön lisans mezunları MEB'e bağlı özel anaokullarında atama olarak lise mezunlarıyla aynı muameleyi görür, usta öğretici olarak adlandırılırsınız. Öğretmen vasfını resmî olarak kullanamazsınız.
Ücret olarak da lise mezunlarından 200-300 TL fazla ücret verilir.
Okul öncesi öğretmenliği eğer çocukları çok seven, sabırlı biri değilseniz hele de özel kurumda hiç de kolay bir meslek değil.
Tüm gün fiziksel olarak çok yoğun bir tempoda çalışırsınız.
Teneffüs yoktur bizde, hep çocukların başında ve dikkatli olmak zorundayız.
Branş dersinde bile dinlenemeyiz,
branşçılar genelde çocuklara hakim olamaz, düşen, ağlayan, tuvaleti gelen, susayan çocuklar yine bizi yani anasınıfı öğretmenini ister.
Veliler zaten apayrı bir konu.
Uzun lafın kısası çok çok istemiyorsanız sırf iki yılda okunuyor ve hareketli bir mesleğim olur diye düşünerek çocuk gelişimi okumayın,
bu işin görünmeyen yüzü var.
Bana sorarsanız web tasarım , halkla ilişkiler, mağazacılık vb alanları düşünebilirsiniz.
Bir çok üniversitenin yaşam boyu öğrenme mantığından hareketle farklı alanlarda sertifika programları oluyor, biraz araştırırsanız alternatifleri bulabilirsiniz .

Finans mezunu olsam deli gibi para danışmanlığı yapardım. İş kovalar insanlara döviz kripto paralar konusunda danışmanlık yapardım.
Bölümünüz bence çok iyi ama tabi değerlendirmek lazım. 2 yıllık çocuk gelişimi okuyarak sadece 30 yaşınızda işsiz kalmış olursunuz.

Peki çok mu geç yeniden üniversite için?
Hayır geç değil.
29 yaşındayım, evliyim bir de çocuğum var.
2. bölümümü okumaya çalışıyorum yıllardır çünkü çalışıyorum.
Afla gelen, yanlış tercihle okuyup yeniden okuyan o kadar çok insanla tanıştım ki.
Hepsi iyi ki yeniden başladım diyor.

Teşekkür ederim desteğiniz için. 30 yaşında özel sektör de iş yaşamına başlamak umarım çok zor olmaz Teşekkürler tekrardan

Anaokulu ogretmenıydım ve pedagojık formasyon almadan mumkun degıl olamazsınız. Ozel okul cok zor. Ara yok cocuklar cok sımarık velılerın burnu havada(bunu genel anlamda soyluyorum. Cunku kendılerı aylık 1000tl yı dırekt sızın cebınıze atmıs gıbı ılgı ve muamelw ıstıyorlar. Evde tepesıne cıkardıkları cocuklarını okulda mum yapalım eve oyle yollayalım ıstıyorlar. Ben meslegı o yuzden bıraktım orda 2250alıyordum sımdıkı ısımden 3750) aldıgınız para hakı b.kunı odemıyor aynı oyle.

Genel olarak biri sorum olacak, izin verirseniz;
Öğretmen olmak isteyenler mecburi bir şekilde pedagojik formasyon almamalılar mı? Üniversite de öğretmen olmak için de bu şart geçerli mi?

Genel olarak biri sorum olacak, izin verirseniz;
Öğretmen olmak isteyenler mecburi bir şekilde pedagojik formasyon almamalılar mı? Üniversite de öğretmen olmak için de bu şart geçerli mi?
Formasyon almadan olmuyor canım mecbursun yanı. Yard. Ogretmenlık yaparım dıyorsan onun ıcın 2yıllık bıtırmen yeterlı. Lısans mezuniyeti ve pedagojık formasyonu alman şart

Formasyon almadan olmuyor canım mecbursun yanı. Yard. Ogretmenlık yaparım dıyorsan onun ıcın 2yıllık bıtırmen yeterlı. Lısans mezuniyeti ve pedagojık formasyonu alman şart
Çok teşekkürler lisans mezunu olacağım seneye. Sonra yüksek lisans umarım. Formasyon almayı hiç düşünmedim hedefim öğretmenlik değil fakat bir arkadaşım sürekli soruyordu onun için sormak istemiştim.
Çok teşekkürler.

Rica ederım. Bunu en kıytırık okullar bıle arıyo artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…