Özgüvensizlik tavan,depresyon sınırda

Sizi anliyorum.Yakin zamanda bende profosyenellige ilk adimimi attim ustelik yabanci dil gerektiren, surekli yabancilarla iletisimde oldugum bir isti. Ilk baslarda ölüm gibi geldi yeri geldi elim ayagima dolasti ettafimdakiler acemisin tabi deyip lafta soktular ama 1 2 ay sonra sanki yillardir yapiyormusum gibi hissettim sadece zamana ihtiyaciniz var.Isim sezonluktu ayrilirken bana acemi diyen insanlar tekrar aramizda gormek istiyoruz diyerek teklifte bulundular.Emin olun yakın zamanda sizde boyle olacaksiniz biraz sabredin.

Gerçekten şuan tek temennim birkaç ay sonra bu günleri tebessümle hatırlamak, işi kapmış olmak

Aynı düşünceler hemen hemen herkeste oluyor nedeni de özgüven eksikliği maalesef. Öncelikle sana tavsiyem, not almakla uğraşma zaman kaybı ya video çek sana programı öğretirlerken, ya da ses kaydı al evde tekrar tekrar bakarsın. İnsan istedikten sonra başaramayacağı şey yoktur. Ayrıca eyvahh yapamazsam cikarilcam gibi dusunceleri at kafandan, çıkaracakları varsa ağzının ustunde bıyık var diyerekten de olsa cikarirlar. Akışına bırak, keyfini çıkar bak işini de bulmussun, ne güzel ben de müh olcam(mezun olcaktim bazı nedenlerden olamadim) kasiyerlik yapıyorum, öyle yorumlar geliyor ki bana bazen agrima gitmiyor değil. Son olarak olumlu dusun, olumlu olsun başarılar :)

Evet bu hafta ses kaydı alıcam bir de öyle deniycem bakalım, piyasa kötü işsizlik hat saftada şükretmeliyiz halimize

Ablam da benzer bir işte calisiyordu.. Bu yıl 10.yili:) ilk aylar hergün aglardi.. uykuda konuşmaya başladı.. is ile ilgili bizim anlamadigimiz şeyler sayikliyordu.. deli gibi calisiyordu sürekli ogrenmeye ugrasiyordu.. ciddi endiselenmistik.. şimdi sirket ortağı ve mudur orada :) kolay değil ama sakin olun.. bol bol sorun.. çekinmeyin.. insanlar hep konuşur duymayin gülümseyin geçin..

Emin ol o tecrübeli kendinden emin is arkadaslarinda bir zamanlar senin gibiydi hepsi zamanla ve tecrubeyle olucak seyler kendini kasma biraz zaman ver emin ol cok basarili olucaksin

Üniversiteyi bitirip mühendis olmussunuz..ne kadar guzel..daha yeni bir işe adım atmissiniz..ilk iş günleri olur bu şekilde..sadece acemiliginizi karşı tarafa yansitmayin..güçlü durun karşılarında..insanlarda vardir karşısındaki sessiz utangac kendini ezdirecek gibi duruyorsa hemen üste çıkmaya çalışırlar..net olun anlamadiysaniz anlamadım diyin..durusunuz,konuşmanız,bakisiniz kendinden emin olmalı...size laf sokabilecek sınırı bulamasinlar..zamanla öğrenir ve ayaklarinizin ustune sağlam basarsiniz..

Öncelikle hayırlı olsun. Siz de orada çalışanlarla ayni meslektesiniz bir farkıniz yok. Onlar yapabilirse siz de yapabilirsiniz.Maalesef ekonomik kriz malum. Eğer eksik goruyorsaniz bazi konularda kendinizi tekrar edin eski konuları bi kere. Ne güzel işiniz var. Sizin yerinizde olmak isteyen o kadar çok kişi var ki sıkıca sarılın kendinize güvenin. :)

Stajda her hafta aynı konuyu dinleyip ertesi güne unutan biriydim. ne zaman işi elime aldım o zaman hızla öğrendim.
Sizin de bilgisayarınız gelsin uygulamaya geçin çok daha hızlı anlayacaksınız merak etmeyin

Back
X