Özlem. Hep bir eksiklik var sanki

sorma hemşirem hele son 3 aydır sadece market ve faturalar bir servet tutmaya başladı...1 haftalık market alışverişine ilk kez 4 rakamlı bir ücret ödedim dün....hala şoktayım...bir de biz 3 kişiyiz, kalabalık dar gelirli ailelere allah yardım etsin
Kesinlikle öyle biz de iki kişiyiz 600 liralık haftalık alışveriş mi olur ya şoktayım. Allah asgari ücretlilere yardım etsin. Açlık sınırının da dibindeler. Fakirleştik

Kesinlikle öyle biz de iki kişiyiz 600 liralık haftalık alışveriş mi olur ya şoktayım. Allah asgari ücretlilere yardım etsin. Açlık sınırının da dibindeler. Fakirleştik
Bu ay faturalarda da artıs var sanki. Allah herkesin yardımcısı olsun.

Yeri burası mı bilmiyorum. Ama uzun zaman değil yıllardır hep bu durumdayım. 80 ler sonu, 90 lar çocuğuyum.ozamanlar da aman aman değildi hayatım. Ömrümün her döneminde bir imtihanım olmuştur.şimdiler de eskiye psikopat derecesinde özlem var. Aslında şuan evliyim. Tek sıkıntım bebek olmayışı ve iş yerinde ki mutsuzluğum..Evet borçlarımız var ama ödeniyor. Evimi eşyalarımı seviyorum. Eşimden razıyım. Ee ne peki beni tatmin etmeyen. Şimdiki dizileri izlemiyorum mesela. Netten aşk oyunu, ayrılsakta beraberiz, yedi numara, zerda vs onları açıp izliyorum.ne güzelmiş ya o yıllar diyorum. Kovid den dolayı da buhrandayım. Anneme gidip öpemiyorum. Yılların dostu ile sarılamıyorum. Maske takmak beni mahvetti. Bugün unutmuşum maskeyi.çay suyu koymuştum. Evin altındaki bime giremedşm. Tekrar koştırarak maske aldı . Bitmeyecek şu lanet hastalık..geçmişe olan özlemi bitirip, anı yaşayamıyorum :KK43:
Bu siteye girmesem kendi duygularimi yasamayan kimseleri görmesem galiba kendimi sıyrık zannederdim😅O bende de var aynen 80lerin sonu 90 cocuguyum.Bir ara oyle bir özlem sarmisti ki icimi sicagi sicagina programini izliyor cocuk oldugum yillarda hayat nasildi hatirlamak isterdim.Mesela babam kac yasindaydi diye hesaplar evet o zaman hayatta kim bilir ne yapiyor diye duygu firtinalari yasardim.80ler dizisi zaten favorimdi.
Cocuklarimizda bu yillardaki salgina,yasadiklarimiza,yeniden sekillenen insan iliskilerine bakip ne yillarmis diyeceklerdir🤷‍♀️Hayat cok garip...

Bu ay faturaları bizim düşük geldi fırınım bozuktu çalıştırmadım hiç doğalgazı da yeni kapattık fatura düştüğü için bi sonraki ayla kıyaslama yapabilirim su zaten pahalı bizim burada kartlı sistem. Zam geldiğini anca önümüzdeki ay anlayabilirim ama muhtemelen gelmiştir. Tv günlük kullanmıyorum akşamları bir iki saat çalışır çanaşır makinemi haftada iki gün çalıştırırım her gün de bulaşık makinesi bir tur çalışır fatura 159 lira geliyor. Sanki evde bitcoin üretiyoruz.

Her geçen yıl bir öncekine özlem duyuyorum. Git gide hayat zorlaşıyor, paramız iyice çaput oldu. Öğrenciyken dilediğimi alıp yiyip içip geziyormuşum. Şimdi cebimde maaşım var da hiçbir şeye yetmiyor. Ben ekonomiden tana yaralıyım.
Hepiniz sıkayetcıyız bacım :(:KK64:

Bu ay faturaları bizim düşük geldi fırınım bozuktu çalıştırmadım hiç doğalgazı da yeni kapattık fatura düştüğü için bi sonraki ayla kıyaslama yapabilirim su zaten pahalı bizim burada kartlı sistem. Zam geldiğini anca önümüzdeki ay anlayabilirim ama muhtemelen gelmiştir. Tv günlük kullanmıyorum akşamları bir iki saat çalışır çanaşır makinemi haftada iki gün çalıştırırım her gün de bulaşık makinesi bir tur çalışır fatura 159 lira geliyor. Sanki evde bitcoin üretiyoruz.
Pandemıden dolayı 3 ay durdurulmustu ya faturalar faizmi eklediler acaba :KK64:

Iyice kontrol edin faturayı valla hata felan olabılır.
Yok yok bu zamlardan sonra böyle oldu. İlk abonelik yaptığımızda60 75bandında geliyordu sonra zam zam zam derken 3 senede 160ı gördük. Apartmanımızın geneli böyle en yüksek bize geliyor o da fırınım c sınıfı enerji de biz fırın yemeği çok seviyoruz o yüzden her ay 20 30 lira fazla geliyor ama binadakilere de genelde 130 120 geliyor.
yaşadığımız yerin kışı sert geçiyor mesela kombiyi yeni kapattık haziranın ilkhaftasında bile yaktık.Kombi de etkiliyor faturayı. İstanbul gibi nisan ortası kombi kapatamıyoruz malesef:KK61:

Yeri burası mı bilmiyorum. Ama uzun zaman değil yıllardır hep bu durumdayım. 80 ler sonu, 90 lar çocuğuyum.ozamanlar da aman aman değildi hayatım. Ömrümün her döneminde bir imtihanım olmuştur.şimdiler de eskiye psikopat derecesinde özlem var. Aslında şuan evliyim. Tek sıkıntım bebek olmayışı ve iş yerinde ki mutsuzluğum..Evet borçlarımız var ama ödeniyor. Evimi eşyalarımı seviyorum. Eşimden razıyım. Ee ne peki beni tatmin etmeyen. Şimdiki dizileri izlemiyorum mesela. Netten aşk oyunu, ayrılsakta beraberiz, yedi numara, zerda vs onları açıp izliyorum.ne güzelmiş ya o yıllar diyorum. Kovid den dolayı da buhrandayım. Anneme gidip öpemiyorum. Yılların dostu ile sarılamıyorum. Maske takmak beni mahvetti. Bugün unutmuşum maskeyi.çay suyu koymuştum. Evin altındaki bime giremedşm. Tekrar koştırarak maske aldı . Bitmeyecek şu lanet hastalık..geçmişe olan özlemi bitirip, anı yaşayamıyorum :KK43:

Aynı şeyleri hissediyorum sık sık
TV ben de izlemiyorum Önemli bir şey olursa haber kanallarını acıyorum ama onlar bile eskiye nazaran tahammül edilmez derecede
Sosyal medya desen insanların görgüsüzlüğünden gecilmiyor

Bende inanılmaz eskiler aşığıyım... 60 lar ve 2000 e kadar olan donem ozellıkle. Sureklı arastırırım muzıklerı eski evleri sehırlerın eski hallerini yanı hayattakı herseyin eskı deki her halini hep merak ederim. Sık sık anneme yaşlılarımıza sorarım su nasıldı bunu nasıl yapıyordunuz komsuluklar nasıldı vs vs. Eşimde oyledir mesela bızım evimizde hergun muhakkak en az 3 turkfılmi izlenir ki birde detaylıca koyu sohbet eslıgınde yollara dıkkat edilir yasam tarzlarına evlere bardaklara canaklara kagıda kurege konuşmalara bakkallardaki urunlerın markalarına bile şimdi kaldımı hala satılıyormu, tabelalardakı yazılar bile vs vs..bu artıstın adı neydı der hemen nete sarılırım nerde dogmus buyumus mesela.. Bu film nerde cekılmiş bu filmdeki yalı ne oldu yıkıldımı hangi semtte sehırde yine hemen net ve ben sarmaş dolaş :) instagramda facede nostalji sayfalarını deli gibi takıp ederim..bazen delırıyormuyum acaba diyorum nedir bukadar buyuk bir hasret..Bu bir ozlem cunku dunya cok kirlendi eskiler tertemizmiş....nedenı bu bence bu ozlemlerımızın.....benimki biraz daha derin oldu degılmı :)
Aslında bende de bu kadar derin. Eski yapılara gittiğimde hep kimbilir kimler geziyordu buralarda. Şu odalarda kimler uyuyordu. Bu çağı sevmiyorum.

Gelin sarılalım,tam olarak ben bu.Bu sosyal medyadan da insanların en güzel en popüler olma isteğinden de yüzeysel ilişkilerden de bıktım.Eskiden her şey daha samimi,daha anlamlı.Şimdi robotlaştık sanki.O kadar üzülüyorum ve o kadar özlüyorum ki.90larda olmak isterdim şimdi.Çok iyi anlıyorum sizi hatta uzun uzun konuşurum da.Cünkü böyle insanlar kalmadı artık.Herkes sahte bir dünyaya sıkışıp kalmış ve mutsuz
Sosyal medyada bile takip ettiğim sayfalar hep nostalji 90 lı yıllar tarzı sayfalar. Mesela sürekli dünya kupasını açıp izliyorum. Ozamanlar nasıl kenetlenmiştik. Belkide insanların bu kadar kötü olması, hiç kimseye güvenememek bunaltıyor. Asansörde Bile denk gelmeyelim diye bekliyoruz binsin gitsin.

95liyim umudun içindeki umutsuzluk nesili olarak adlandırıyorum 90ları. Ne zaman 99 da ekonomik kriz geldi sonra deprem osu busu seçimi falanı filanı derken çok değişik bi hal aldı dünya. Umudumu hepten kaybettim hayata karşı. Sanırım bu dönem bende sizinle aynı moddayım. Artık zevk aldığım hiç bişey yok. Kıyamet kopsa da bitsek modundayım. İsyan etmek istemiyorum haşa bu bir sınav ama çok zor gerçekten.
Benimde çocuğum olmuyor bu hepten çıkmaza sokuyor zaten. tükenmişlik sendromu yaşıyorum resmen bi üst levela geçememiş süper mario gibiyim.
Kıyamet kopsa isteği bende de çok oluyor. İş yerinde aşırı adaletsizlik var. Zulüm var. Herkes yönetimden şikayetçi, erkenden emekliye ayrılanlar var. Çalıştığımız kurum çok lanet bir yer oldu. Gücü olan haklıyı eziyor.evde oturayım temizlik yapayım yemek yapayım istiyorum hep.sonra işten çıksam geçinemeyiz diye düşünceden U dönüşü yapıyorum. Hayat çok zor

Her ay artış varki. Bide doğalgaz her ay bir hafta önce geliyor anlamadım gitti. Bu ay ilk okuma haziran 6 son okuma haziran 20.
Ayda iki kez fatura gelmeye başladı. Müsait zamanda saçları hep kontrol edeceğim

Back
X