özlenen minicik eller:(((

lale1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2011
601
14
46
Ankara
yaklasık 4 yıllık evliligin 3 yılı bebek isteyerek geçti.defalarca uygulanan tüp bebek tedavilerine ragmen degişen birsey olmadı.ve ben eşimin de istememesi uzerine hiç kiimseye bu durumdan bahsedemedim ara ara girip burdaki aynı sorunu yasayanlarla dertleşmeye çalıstım. ama artık bıktım insanlara cevap vermek zorunda kalmaktan ,normalde oluyormus ama biz istemiyormusuz gibi davranmaktan,hamilelik hikayelerini,anneliğin ne kadar guzel birsey oldugunu dinlemekten...vs vs...iki kadın bir araya gelince konusulacak baska konu yok mudur bilmem hele de aranızda bir hamile varsa konu hep aynı.ben bu durum duzelecek bir gun, umudumu kaybetmemeliyim dedikce insanların konusmalarına dayanamıyorum.insanlarla paylaşamamak bir yana , yine cocugu olmayan bir arkadasın yanında güç bela cocuk sahibi olan birinin, haberdar oldugu halde nasıl acımasızca cümleler kurduguna da sahit oldum.insanlar neden bu kadar acımasız...bir deneme daha yapıcaz en buyuk korkum asıl onun sonucunun olumsuz olma ihtimali.şu anda umudum var dayanıyorum zor da olsa.ama ya bu defa da olmazsa işte o zaman ne yaparım bilmiyorum((

her kadın anne olacak diye birşey yok. insanlar bunu anlamamak için çok ısrar ediyorlar.

çok benciliz. şimdi çocuğu olan kadının da bilmediği birşey var: o çocuğu veren öyle bir alır ki canın düğümlenir aldığın nefes seni her saniye öldürür.

siz rahat olun. hiç aldırmıyormuş gibi davranın insanlar da bir süre sonra konuyu bile unuturlar.

İnsanlar acımasız malesef
Sen kulaklarını tıka, gerekirse şu aşamada görüşme bi'süre. Çünkü burdan okuduğum kadarıyla stres oluşabilecek gebelikte büyük bir engel-miş:26:.
Çevremde 10 yıldan sonra gebe kalan ve şuan güzeller güzeli bi'bebeği olan tanıdığımız var. O annenin söylediği de boşa üzülmüşüm onca yıl demek ki zamanı varmış

Sen içini ferah tut, Allah sana da tüm isteyenlere de doğru zamanda sağlıklı, hayırlı, güzel bir evlat nasip etsin
.

çok tesekkurler ama sunu biliyorum ki bizim toplumumuzda -insallah bu olmaz ama -bir gun soylemek zorunda kalırsam bile insanların tepkilerinin degisecegini hiç sanmıyorum.haklısınız vermek te almakta Allah'ın elinde...ama bunu düşünebilen yok maalesef

kesinlikle biliyorum br zamanı var ama bunu beklemek oyle zor ki.gorusmemeyi ben de cok isterdim ama bunu yapamam maalesef yanılıs anlasılır ve cogu arkadasım eşimin iş arkadaslarının eşleri oldugu için eşime yansıyabilir.ve eminim beni tanıyanlar hiç buna ihtimal vermiyorlardır etrafa neseli duran yansıtmayan biriyim..ama her gorusmeden sonra eve gelip aynı depresif moda girmekten sıkıldım((

Ne desem ki henüz evli bile değilim ama anne olmayı çok isterim. İnsanlar çok acımasız gerçekten , çok düşüncesiz. Herşeyin hayırlısını versin Allah güzelim. Umudunu kaybetme sakın.Dua et bol bol duaların halledemeyeceği şey yoktur. Benim akrabam 10 yıl sonra bebek sahibi oldu ve dr lar olmaz derken mucize gibiydi

Benim anlamadığım bir kadın, başka bir kadını böyle bir konuda nasıl anlayamıyor. Ne bileyim 22 yaşındayım bekarım ve her genç kız gibi ilerde bir bebeğim olursa diye hayallerim var.
Ben şimdiden konunuzu okuduğumda ne hissettiğini okadar iyi anlayabildim ki, kendimi yerine koyabildim, neler hissettiğini tahmin edebildim.
Oyüzden diyorum işte insanlar acımasız diye...

Eğer uzaklaşma gibi bir imkanın yoksa lütfen kulaklarını tıkayıp, duymamaya çalış. Bak ablam üniversiteye girmek için gece gündüz çabalayıp kazanamadığını öğrendiği gün en yakın, kardeşim dediği arkadaşı gelip kazandığı üniversiteyi ballandıra ballandıra anlatmıştı. Ablam ona gülücükler saçarken o gidince çok üzülmüştü düşüncesizliğine... Çok başka bir konu ama olan şey aynı.

Kendine stres yapma bu konuyu.
Allah şimdi bir evlat vermiyorsa bildiği bi'şey vardır, sen eşinle yuvanda mutlu olmaya bak. Kimsenin bir cümlesi için içini bunaltığına değmez.
Bazen gerçekten duymamak en iyisi.

İnsanlar acimasiz

Aşki bulamayip evlenenezsin neden evlenmiyorsun sorunmu var derler

Dusunmuyorum dersin aaa evlilik cok guzel derler

Bebegin olmaz niye yapmiyorsun yaşin geciyor derler

Dusunmuyorum dersin aaa bak yap 2.yi istersin derler

Ben tedaviyle ucuzleri olan bir arkadasin arkasindan amaan onun cocuklari

normal degil diyen cahilide gordum ustelik egitimci

Zaten insani sorunundan cok insanlarin tepkisi yipratiyor

Hayat bana herseyin vakti saati oldugunu ogretti arkadasim

Sinavin cok buyuk haklisin insani yasama tutansa umut

Umudunu yitirme ödülun buyuk olur insallah

Allah tez zamanda yuvanizi bebek civiltisiyla doldursun

Yuvaniza bebklerinize keder gelmesin insallah

Bak ben bile dua ettim sana hane disindan birinin duasin almak cok iyidir

Ustelik dikkat et bebekler demisim hazirlikli ol

Allah yar ve yardimcin olsun arkadasim

Bak canım bende 3yıldır evliyim benimde bebeğim yok pk luyum ama şu ana kadar sadece oluruna biraktık yaklaşık 1yıldır 2yıl gerçekten istemedim banada aynı sorgu sual bitmiyor en yakınıma bile belli etmiyorum hsg çektirdim annemin bile haberi olmadı ama artık olacaktır biz söylemesek bile en iyisi konuşmak istemiyorum bu konu hakkında zaten olursalar olmazsada duyarsınız deyip devamını kesmek soruların
Şöyle söyleyeyim sana insan tabi ki ister bi evladı olsun ama benim karşımda örnek olarak kuzenim var denemediği yöntem kalmadı bebek için 17-18 yıldır olmayınca olmuyo Rabbimin veripte almasında var öyle bi acıya hiç katlanılacak Allah göstermesin işte benim o kuzenim tam 1yıl önce bu yüzden ölümden döndü bekledik ölecek diye eşi eşinin ailesi biz sülalecek yoğun bakımın kapısında 1ay Bayram zehir oldu düşün o hasret kaldığı bebek için yandı tutuştu birşey olsaydı o kadar kişi onun için yanacaktı vardır bir hayır diyelim Rabbim verirsede vermezsede önce sabrını versin hepimize

Ahh ahh seni öyle iyi anlıyorum ki..
Emin ol yalnız değilsinn dediklerinin tıpkısını ben de yasadım ve yasamaya devam ediyorum.
Bende 3 yıllık evliyim ve 2 yıldır bebegimiz olmuyo cünkü kiloluyum ve pkoluyum.
Etrafımda ki bütüün komsularımın en yakın arkadaslarımın hepsinin birer tane cocugu var.
Hepimiz haftada 1 toplanıyoruz sen düsün halimi.
Hepsi bebegiyle ilgilenirken ben tvde zaptink yapıp aa bak su dizi baslıyo bu dizi bitiyo muhabbetlerindeyim.
Ama icimi gel de bana sor.
Onlar birbirine oglum uyumuyor kızım yemiyor muhabbeti yaparken benim icimin yandıgını bir tek ben bilirim.
Sen sıkma canını arkadasım bende sıkmıyorum artık bu duruma alısmaya calısıyorum.
Inan bana herseyin vakti var.10 yıl ugrasıp bebek sahibi olamayıp ammaaaan olmuyorsa olmuyodur diyip ertesi ay hamile oldugunu
ögrenen o kadar insan var ki!!!
Simdi bende öyle diyorum amaan napayım oluruna bıraktım artık.
Sırasıyla sogan kürü,hayıt suyu falan kullanıcam. Ama stres yapmadan üzülmeden esimi de kendimi de bunaltmadan.
Baska caremiz yokkk yok!!!!

çok sagolun kızlar .etrafımdaki bir çok yakınım zannettigim insandan daha iyisiniz.sabretmek herkese farklı sekillerde ogretiliyor.ben de bu yolla ogrenicem sanırım. Allah beterinden korusun diyorum...tekrar sagolun bunaldıkca kosarak geldigim tek adreste beni yalnız bırakmadıgınız için...

Sıtede sende alternatıf tıp maydonoz we. Sutu kurunu denedın mı!!!!!! Bunu yapan hamıle kalıyo

yarım kilo kadar süte birdemet maydanoz doğruyorsunuz.bunu ocağa koyup kaynamasını bekliyorsunuz.üzerinden fokur fokur buharlar çıkması lazım.
sonra bunu yere koyun.kova olur buu.
elinize büyük bir çarşaf alın. belinize sararak bu buhara bacaklarınızı açarak çömelin.tabii üzerinizde giysi olmamalı.ve dikkat edin yakmayın cildinizi.artık buhar çıkmayınca yine biraz ocağın üstünde tutun aynı işlemi uygulayın.ben bir kaç uygulamadan sonra hamile kalmıştım ilk kızımda .ikinci kızımda 1 ay kadar uygulamıştım..iki arkadaşım daha bu yolla hamile kalmışlardı.birisi iki yıl diğeri 1 yıllık evlilik hayatından sonra bunu deneyerek bir iki ay gibi bir sürede.elbette bu yöntem yumurtlama,hormonal vb gibi durumlarda değil daha çok tüplarinde tıkanıklık yaşayanlara iyi gelecektir.deneyin derim sevgiler

başka topicten bulduk kızlar

Son düzenleme:
Sakın üzme kendini stres her kötülüğün başı biliyorsun..tamam zor bi süreçtesin ama asla yitirme umudunu koy verme kendini olmıycak diye bişey yok olacak diyede bişey yok Rabbim den hayırlısını isteyelim hayırlısı olsun olur mu??o çok konuşanların da yanında durma bu aralar seni yıpratmalarına izin verme isteyerek yada istemeyerek yapsalar bile kulak asma..dua edicem senin için biran önce o minik elllere kavuş diye...sonucu da paylaşmayı sakın unutma meraktan çatlarım sonra

seni çok iyi anlıyorum canım...Dert etme , kafana takma desem ne fayda...
O kadar doğru anlatmışsınki yaşadıklarını , kendi yaşadıklarım geldi gözümün önüne...
Arkadaş çevresini bırak kendi yakınımda herkez beniim üstüme 2. çocuklarını kucağına aldı...
görümcelerim sıra sıra çocuk yaptı....
Ben mutlu olmuş gibi görünsem de içim kan ağladı , kimse farkına varmadı...
......Biliyorum çok zor ben de kaç kez tüp bebekde negatif sonuç aldım....
,, UmuDUnu KayBetmE NE OLUR...Bu kez olumlu sonuç alacağını düşünerek başla tedaviye...
,,,,Gün olur bizim de meleklerimiz gelir yuvamıza..,,,,

Allah isteyen herkese cocuk verir ins. Benim 1 arkadasimda cikolata kisti, digerinde pko var. Denemelerine ragmen yaklasik 1 yildir cocuklari olmuyor.

Ben hamile oldugumu ogrendigimde nasil davranacagimi bilemedim. Soylesem mi soylemesem mi hamile oldugumu bilemedim. İlk 3 ay soylemedim zaten tatildeydik. Telefonlarda pko lu arkadasim sorardi var mi bebek diye? Ben de yok derdim, senin var mi derdim? Onun da hamile olmasini umit ederek.

Bir araya gelince soyledim hamile oldugumu. Telefonlastigim arkadasim bana kustu. Benim ondan sakladigima alindi. Ben onlar kirilmasin uzulmesin diye susmustum. Simdi olsa hemen arar soylerim hamileyim diye.

İlk 3 ay dusuk olabiliyormus o yuzden kimseye soylemedim dedim bu da kar etmedi.

Allah tez vakitte kucağınıza sağlıkla versin.

Bir öğretmen arkadaşım vardı 36-37 yaşında evlenen. Bir de bebeği oldu o sene ama çok zorlu sorunlu bir hamilelik geçirdi ve doğumdan sonra tekrar bebek sahibi olamayacağı söylendi.

Başka bir öğretmenin (üstelik bu ikisi üniversiteden arkadaş) arkasından yorumu şu oldu:

-Bu yaşta çocuk yaparsa olacağı o

Nasıl sinirlendim bu cümleye anlatamam. Her insan senin gibi 20 yaşında evlenecek diye bir kural yok, kaldı ki evlendi ama hemen çocuk sahibi olamayabilir, bu düşüncesizlik neden?(O zaman ben de bekardım ve 30 a merdiven dayamıştım zira,32 yaşında evlendim aman geç oldu arttık diye düşünmeyecektim herhalde ona göre)

Ben çok şükür bebek konusunda beklemedim(Allah sağlıkla versin) ama Allah vermeyebilirdi de uzunca bir süre. Denemekten yılmazdım asla, menapoza kadar her yolu denerdim, menapozdan sonra bile imkanlarım el veriyorsa gelişen tıpın nimetlerinden yararlanmak isterdim, ''bu yaştan sonra'' diyenlere inat kaç yaşında olursam olayım yılmadan devam ederdim.

Bu düşüncesiz insanların gerizekalıca laflarına bakıp üzülmeyin. Komşumuz var bizim 10 yıl çocuğu olmayıp tüm tedavilerin sonuçsuz kalıp sonra normal yollarla hamile kalan. Önce hamile kalmalıyım fikrinden uzak durun bence, bunu kafanızda dert yaptıkça yani stres yaptıkça olmuyormuş, bir yerde okudum. Akışına bırakın, Allah verir bir gün umarım.

Olur ki hoşunuza gitmeyen bir şey, sizin için hayırlıdır ve olur ki, sevdiğiniz şey de sizin için bir şerdir.ALLAH (c.c.) bilir de siz bilmezsiniz.” (Bakara Suresi, 216)
“İnsan hayra dua ettiği gibi, şerre de dua etmektedir. İnsan pek acelecidir.”
(İsra Suresi, 11)
Her nefis ölümü tadıcıdır. Biz sizi, şerle de, hayırla da deneyerek imtihan ediyoruz ve siz Bize döndürüleceksiniz” (Enbiya Suresi,35)

Sabır ve Dua edersen imtihanı aşmış ferahlığa kavuşmuş olursunuz

bi deneme daha yapıcaz demişsiniz bence acele etmeyin ve neden tutunmadığının sebeblerini araştırın
çünkü aynı şeyleri bende yaşadım sonunda hep hüsrana uğradım her defasında acele ettik doktorlar umut verdi biz inandık
sizin sorun neydi genetik araştırma ve kanda pıhtılaşmaya baktırdınızmı
inşallah bidaha sefere bebişlerniz size sımsıkı tutunur aminnnnnnnnnnnn

enetik araştırma ve kanda pıhtılaşmaya baktırdınızmı? demişsin onu anlatırmısın biraz bizde aydınlanalım

İnsanoğlu anlaşılmaz bir varlık, elalemi bırakın en yakındakiler bile yapabiliyor bunu. Ortanca kardeşim geçen gün bana, hadi senden de bekliyoruz bir bebek dedi, şok oldum ; evli değilim ve menapoza girdim. Çocuk sahibi olmam milyonda bir ihtimal ve bunun beni nasıl yaraladığını en iyi bilen ailem ama insanı incittiklerini düşünmüyorlar işte.

Ben Allah'ın doğru zamanda, hayırlı olanı vereceğine inanıyorum. Sende sabret ve dua et, düşünmemeye çalış diyeceğim ama insanın elinde değil biliyorum. Ama unutma Rabbim ol dedi mi hiç bir şey mani değil, moralini sağlam tutmaya çalış, duadan hiç vazgeçme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…