yuksek ihtimal ile sut bezesidir ancak yine de en azindan bir ulturasyon ile baktirmanizi tavsiye ederim, yasiniz cok genc oldugu icin mamografiye ancak ultrason da supheli bir sey gorulurse yollayacaklardir siziMerhaba, ben de şuan ilk kez kontrol ettim ve kitle değilde sağ göğsümde şuan bir ağrı oluştu kontrol ederken. Tam kol altı ile göğüsün başlama noktasındaki yerde . Dokunduktan sonra oluştu ve şuan epey hassas.
Yaşım 24. Sizce doktora görünmeli miyim? Yoksa normal midir? Daha evvel birşey hissetmemiştim.
çok geçmiş olsun. bu tip konularda farklı tetkiklere başvurmak çok önemli gerçekten.Merhabalar günaydınlar arkadaşlar,
Bu konu tam yerinde ve zamanında kime göre neye göre derseniz kadın olan herkes için hepimiz için ...
Ben günlerdir KK"ne gelemiyorum çünkü az kalsın farkedilemeyen bir başlangıç benim sonum olabilirdi.
Sağ ve sol göğsümde sayıları çok fazla olmakla birlikte fibrokislerin varolduğunu ve bunların önemsiz olduğunu öğrendim ilk önce.Fakat ben durmadım ve açıkçası tetkikler nedense beni tatmin etmedi desem yeridir.
Hikâyem şöyle gelişti ;
Her zamanki #özmuayene sırasınsa ufak ama farklı bir sertlik farkedince ve buna eşlik eden meme başı akıntısının rengi griden siyaha dönünce (yani hafif kanlı) olayın üzerine gittim.
Yapılan tetkiklere inanmadım çünkü içim rahat değildi.Ultrasonlu mamografi de sayısı çok fazla fibrokist tespit edildi ve çok yoğun bir meme dokusuna sahip olduğum söylendi risk faktörü en yüksek guruptaydım çünkü doğurmamış kadın gurubuna giyordum nedenmi? Bebeklerimi sütüm acı olduğu için emzirmediğim ve aile hikâyemde kanser vak"ası olduğu için.
İçim rahat olmadığı doktorun bişeyin yok dediği halde ben farklı arayışlara girdim.Kontrastlı mamografi denen ve sonrasında da MR çektirmeye kadar giden bu hikâyede çok yeni başlayan bir meme kanseri hikâyesini inadımla ve teknolojinin güzelikleri sayesinde sonlandırdım çok şükür :)
Mutlaka işin peşini bırakmayın ve daima #özmuayene'ninizi yapın ...
Gülün ki yüzünüzde güller açsın kadın olmak zor zenaat ancak bu dünyanın biz kadınlara çok ihtiyacı var unutmayın
Sevgilerimle...Amy
Çok teşekkür ederim sağol arkadaşım mutlak farklı tetkiklere yönelmeli bazen baştan savma olabiliyor çünkü..çok önemli bir konu. ara ara elimle yokluyorum ama tam olarak nasıl kontrol yapmam gerektiğini bilmiyordum çok aydınlatıcı olmuş.
çok geçmiş olsun. bu tip konularda farklı tetkiklere başvurmak çok önemli gerçekten.
Kazen Ben her ay kkdan öz muayene hatırlatma mesajı gelecek sanıyordum. Yine de bu ayki kontrolümü yaptım.
Yalnız protezli memelerde öz muayene için farklı yöntemler var mı, bilen varsa paylaşırsa sevinirim. Benim kendi meme dokum hiç olmadığı için, protez de dokuyu daha fazla yaydığı ve ön tarafa ittirdiği için kontrolün daha kolay ve net olduğunu düşünüyorum ama dediğim gibi farklı yöntemler varsa bilmek isterim. Kendim de araştırıp paylaşmaya çalışırım.
Peki teşekkürler :)Her ayın son perşembesinde :)
Geçmiş olsun, memeye yayılım mı var? Yoksa bir bölge mi temizlenecek. Cerrahınızla sonrası Hakkı'nda iyi bir plan yapmanızı tavsiye ederim. Alınan tümör parçası hormona duyarlı mı? Bunu şimdiden bilmek mümkün mü?yaşım 34..
9 yıldır yılda 2 defa ultrason çektirip doktor kontrolüne giderim çünkü 20 li yaşlarımda fibroadenom aldırmıştım .
gögüs yapım itibari ile kontrol altında olması gereken gruptayım.
ailemde bu hastalık yok , anne tarafımda .
doğum yapmadım ,emzirme yok .
bana 2 hafta önce meme kanseri teşihisi kondu .
fibroadenom aldırdım büyüme yapıyordu çünkü , bu ameliyat esnasında kitlenin olduğu bölgeyi genişçe temizlemişler , fibroadenom temiz ama etrafında oluşum var .
mamografi ve meme emarı alındı , aynı belirtiler başka yerde de var ..
o bölge alınacak , ardından radyoterapi ve hormon tedavisi ..
böyle duyarlı , bu kadar titiz takip edilen biri olarak bunu yaşıyor olmak büyük piyango sanırım :)
kendi kontrolünüzü mutlaka yapın ama mutlaka mamografi ve doktor kontorlü şart..
ultrasyon yetersizmiş benden görüleceği üzere..
ah vah edip isyana da gerek yok hiç , gripten farkı yok artık, erken teşhis edilirse tabi..
bu da sizin elinizde sevgili bayanlar ..
kendinizi ihmal etmeyin lütfen .
yılda 2 defa bu kontrole ayıracağınız bütçe çok bir şey değil ama sizin hayatınızı kurtarabilir.
ben çok şanslıyım daha en başlarında fark ettik , ilerlemeden büyümeden sıçramadan alınacak .
sevgiler ,
Geçmiş olsun, memeye yayılım mı var? Yoksa bir bölge mi temizlenecek. Cerrahınızla sonrası Hakkı'nda iyi bir plan yapmanızı tavsiye ederim. Alınan tümör parçası hormona duyarlı mı? Bunu şimdiden bilmek mümkün mü?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?