Özsaygımı yitiriyor muyum?

Dahafazlailgi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2016
64
81
3
30
Merhaba. Az önce gördüğüm 'stalk' itirafından sonra ben de bir şey itiraf edeceğim...

Sevgilimin benden önceki ilikisi 5 senelik. 18 yaşından 23 yaşına kadar birliktelermiş. Ailelerle tanıştırmışlar birbirlerini doğal olarak. Sevgilimin ailesi kızı aşşırı seviyormuş. Dedesi, babası, abisinin eşi vs. Dedesi "mutlaka evlen bu kızla" diyormuş durmadan.

Hala irtibatı kesmemiş durumdalar. Arada dayanamayıp stalklıyorum, kötü hissettiriyor. Halbuki özgüvensiz de değilim. Ama kendimi fazlalık gibi hissediyorum istemsiz. Kıza karşı da kötü bir düşüncem yok, güzel şeyler yaşamışlardır muhakkak. Ama ne bileyim, ailenin hala bu kadar çok sevmesini kıskanıyorum. Bu da özsaygımı azaltıyor sanki. Bunu aşmak istiyorum. Kendime yakıştıramıyorum. Yardımcı olun lütfen. :(

Bu arada ilişkimiz 5 aylık, henüz o benim ailemle tanışmadı, ben de onun ailesiyle tanışmadım.

İyi bir kızsa ailesinin sevmesi çok doğal. İlişkilerinin bitmiş olması bu sevginin bitmesine sebep değil ki... Umarım seni de en az onun kadar severler...

İyi bir kızsa ailesinin sevmesi çok doğal. İlişkilerinin bitmiş olması bu sevginin bitmesine sebep değil ki... Umarım seni de en az onun kadar severler...
Öyle tabii ama sanki bana "höööm, x'i tercih ederdik ama neyse..." yaklaşımında bulunacaklarmış gibi hissediyorum içlerinden. Bu his sinir bozucu.

Daha dur bakalim bes aylık iliskide ne aile tanışması?
Sevgilin 23 olduğuna göre, sen de o yaşlardasin
Bu durum biraz yasinin küçük olmasindan da kaynakli bence
Eskileri acma, adam isteseydi onunla devam ederdi, seninle olduguna gore eskiler geride kalmis onun icin
Bu ozsaygidan ziyade, ozguvenle ilgili
Kendini kimseyle kiyaslama, kiyaslamak istersen de dünkü senle bugünkü seni kiyasla
Yarışın hep kendinin eski halleriyle olsun, baska insanlarla degil ;)

Daha dur bakalim bes aylık iliskide ne aile tanışması?
Sevgilin 23 olduğuna göre, sen de o yaşlardasin
Bu durum biraz yasinin küçük olmasindan da kaynakli bence
Eskileri acma, adam isteseydi onunla devam ederdi, seninle olduguna gore eskiler geride kalmis onun icin
Bu ozsaygidan ziyade, ozguvenle ilgili
Kendini kimseyle kiyaslama, kiyaslamak istersen de dünkü senle bugünkü seni kiyasla
Yarışın hep kendinin eski halleriyle olsun, baska insanlarla degil :KK66:
Zaten aileyle tanışmak için erken olduğunun ben de farkındayım. Ama ilerisi için bu kaygım. Hakikaten özgüvensizlik değil de, ne bileyim... Gerçi özgüvensizlik de olabilir. Bilemedim.

Teşekkür ederim. :)

Zaten aileyle tanışmak için erken olduğunun ben de farkındayım. Ama ilerisi için bu kaygım. Hakikaten özgüvensizlik değil de, ne bileyim... Gerçi özgüvensizlik de olabilir. Bilemedim.

Teşekkür ederim. :)
Rica ederim ;)
Olmayan ve gelecekte olmasını planladigin halde sonunu bilmediğin bir sey icin simdiden plan yapman dogru değil
Belirsizlik elbette insani kaygilandirir ama su anki iliskinin tadini cikarmak varken neden ileride ailesi beni sever mi kaygisina giriyorsun ki?
Seven olduğun gibi sevsin, ailesi eski kiz arkadasini seviyormus seni de o gun geldiğinde elbet severler; ben buradan ailesinin oğullarının sevdigi kizi kucaklayan bir aile oldugunu düşündüm
Kendine, sevgiline ve iliskine zaman tani
Aileyi dusunmek icin erken

Rica ederim :KK66:
Olmayan ve gelecekte olmasını planladigin halde sonunu bilmediğin bir sey icin simdiden plan yapman dogru değil
Belirsizlik elbette insani kaygilandirir ama su anki iliskinin tadini cikarmak varken neden ileride ailesi beni sever mi kaygisina giriyorsun ki?
Seven olduğun gibi sevsin, ailesi eski kiz arkadasini seviyormus seni de o gun geldiğinde elbet severler; ben buradan ailesinin oğullarının sevdigi kizi kucaklayan bir aile oldugunu düşündüm
Kendine, sevgiline ve iliskine zaman tani
Aileyi dusunmek icin erken
Haklısınız, anlamsız yaptığım.

Ya ben de olsam kızı baya takip eder her şeyini öğrenirdim herhalde o yüzden orada pek sorun göremedim :KK70: ama sen baya takmışsın kendine güvenini kaybediyorsun. Biraz kendini kontrol altına al. Tamam zamanında mükemmel ilişkileri olmuş olabilir ailesi de çok sevmiş olabilir ama bu geçmiş gitmiş bi hikaye, şu an tercih edilen sensin..

Siz evlenirseniz sevmiycekler o kız evlenseydi bi süre sonra Onuda sevmiyceklerdi sanırım kendi ilişkilerim ve burda okuduğum gelinlerin dramından sonra bendede hiç bir gelinin sevilemiyeceği yargısı oluştu boşver ilişkine odaklan

Ya ben de olsam kızı baya takip eder her şeyini öğrenirdim herhalde o yüzden orada pek sorun göremedim :KK70: ama sen baya takmışsın kendine güvenini kaybediyorsun. Biraz kendini kontrol altına al. Tamam zamanında mükemmel ilişkileri olmuş olabilir ailesi de çok sevmiş olabilir ama bu geçmiş gitmiş bi hikaye, şu an tercih edilen sensin..
Evet ya, farkındayım aslında. Ama sanırım can sıkıntısından kıza sardım. :D teşekkür ederim.

Takip etmen doğal çünkü insanoğlu meraklı bi varlıktır hele ki biz kadınlar... :D

Ama kendine saygını yitirme, sen elinden geldiğince iyi bi sevgili ol, zamanı gelince ailelerle tanışınca da iyi ol daima saygını koru, sevmemeleri için bi sebep olmaz ortada. Hoş sevmezlerse de sorun değil, evleneceğin kişi sevsin yeter bence.

Ama o kızla kendini kıyaslayıp düşünüp düşünüp kendini doldurma, şuan tercih edilen sensin, onunla değil seninle birlikte. O seni stalklasın, çünkü şuan sevgilinin yanında o değil, sen varsın.

Takip etmen doğal çünkü insanoğlu meraklı bi varlıktır hele ki biz kadınlar... :KK70:

Ama kendine saygını yitirme, sen elinden geldiğince iyi bi sevgili ol, zamanı gelince ailelerle tanışınca da iyi ol daima saygını koru, sevmemeleri için bi sebep olmaz ortada. Hoş sevmezlerse de sorun değil, evleneceğin kişi sevsin yeter bence.

Ama o kızla kendini kıyaslayıp düşünüp düşünüp kendini doldurma, şuan tercih edilen sensin, onunla değil seninle birlikte. O seni stalklasın, çünkü şuan sevgilinin yanında o değil, sen varsın.
Çok haklısınız. Aşmaya çalışacağım bu saçma sapan duyguyu. Teşekkür ederim.

eskileri düşünüp canımı sıkan biriyim bende. takılma geçmişe dicem takılacaksın. daha yenisiniz zaamanla geçer diyim bari

Back
X