Gencim dediğiniz gibi güzel bir mesleğim var çevresi tarafından da sevilen biriyim. Ama akraba çevrem bana alkol alan, u.. kullanan bildiğiniz sapık bir kişiyle yapmak istedi. Ben hayır dedim evlilik şuan düşünmüyorum olacaksa da bu bana benzemeli. Bu sefer de işi gücü olmayan ortada gezen biriyle yapmak istediler. Boşanan bir kadın ne kadar eğitimli de olsa düzgün bir insanda olsa asla ona uygun birini denk görmüyorlar. Onun kimse almaz biz yoldan geçen birine yapalım diye düşüyorlar. Bende kendimi karşı cinse kapatmaktansa kendim bulmak, denemek istedim. Ama tabii ki hüsran..
Çevreniz için üzgünüm.
İşte maalesef başta birincil yakınlarımız yazıyor hayat şarkımızın sözlerini.
Biz de farkına varmadan onların bizi layık gördüğü senaryoya uyumlanıyor, o etiketi benimsiyoruz.
Bizi çirkin ya da yetersiz buluyorlarsa mesela, yoo öyle değilim diye kendimizi ikna etmemiz zaman alıyor.
Neyse ki siz bu denklemden çıkma kararı almışsınız. Bu bile güzel.
Olsun sonuç böyle biri çıksa bile saf semelek değilsiniz, sorguluyorsunuz, gelip buraya masaya yatırıyorsunuz.
Yani bir daha aynı çukura düşmemek için elinizden geleni yapıyorsunuz.
Bu aşamada size dostane abla önerisi, acele etmeyin.
Bunu denediniz gördünüz. Daha binlerce seçenek var. Hiçbirine iyice tanımadan duygusal yatırım yapmayın. İçinize sinmeyeni oldurmaya çalışmayın, zihninizde rasyonalize etmeyin, üstünü çizin ve önünüze bakın.
Evladınıza da kendinize de bir ikinci ihaneti yaşatmayın.
Tabi ki her şeyi kontrol edemeyiz, belki ikinci evlilikte de imtihan olur. Ama sizin filtre ettiğiniz yerden olmasın, öngöremediğiniz kısım olursa da canınız sağolsun, dünyanın sonu değil.
Kendinizi iyi tanıyın, ben bu hayatta neye okeyim, neyi net şekilde reddederim, bu mentalite ile girin ilişkilere.
Veee kaygı..size kaygı yaşatan, acabalara sürükleyen kimseye geçit vermeyin.
Sağlıklı ilişki akar gider, güvende hissedersiniz içinde.
Bu olmayacaksa, hiç olmasın. Size ilişkiden önce sağlıklı bir siz lazımsınız