özürlü çocuğunu işe getiriyor

citogay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2008
46
0
86
İstanbul
Arkadaşlar biz ofiste 4 kişiyiz. Mekanımız oldukça dar bir yer. 63 yaşında bir eleman mı desem artık amca mı desem çalışma arkadaşımız var. Bu adamın içtiği sigaranın kokusu, ter kokusu, telefonda yüksek sesle konuşması (bağıra bağıra nerdeyse), ofisdeki diğer elemanların dedikodusunu birbirimize yapması yetmiyormuş gibi 29 yaşında beyin özürlü oğlunu hergün ofise getiriyor. Dediğim gibi mekan dar, hepimizin birer odası olsa amenna. ama hepimiz aynı odadayız. Allah'ım ne olur günah yazma yarabbim ama hergün gün boyu bir insanın karşınızda size baktığını düşünün. Özürlü olmasa bile normal bir insan bunu yaptığında acaip rahatsız oluruz değil mi? Bu çocuk benimle aynı yaşta, Allah kimsenin başına böyle bir dert vermesin. Adamın bakıcı problemi yok annesi var evde. Üstelik burda iki bayanız zaman zaman yalnız kalıyoruz bu çocukla. Şimdiye kadar bişeyini görmedik ama bundan sonrasını nerden bilebiliriz. Kendisine bundan rahatsız oluyorum desem Ah almaktan korkuyorum, bana ah eder de başıma gelir diye Allah'tan çok korkuyorum. Bir fikir verin nolur arkadaşlar ?? Ne yapmalıyım. ??:çok üzgünüm:

Siz de o adamda orada çalışan kişilersiniz, sizin birşey yapma şansınız yok... Şirketin sahibi oğlunu getirmesine izin verdiyse sizin yapabileceğiniz bişey yok...
Ama tabii arada laf söyleyebilirsiniz..
Bütün gün sandalye tepesinde çocuk yoruluyor, niye evde bırakmıyorsunuz evde rahat rahat yatar kalkar falan diyebilirsiniz...

valla arkadaşım kusura bakma ama amcadan bahsederken onu aşağıladığının farkında mısın?
Allah'tan korkuyosun ama yok ter kokusu yok bilmem ne diye şu an sen de burda onun dedikodusunu yapıyosun. adamcağız oğlundan gurur duymuyodur heralde. ona her baktığında yüreği parçalanıyodur ve imkansızlıklardan dolayı getiriyodur ofise. size gösteri yapacak durumda değil ki oğluyla. demek ki bırakacak yeri yok. belki çocuğun annesi sorun çıkarıyo evde kalmasın diye. her çocuk doğuran anne olamaz ki.
bi zararı da yok diyosun. bırak otursun gariban zaten hayat adil davranmamış bi de sen böyle yaklaşma!

iş hayatında çok sevimsiz olaylar oluyor buna katlanmak denir siz diyelim oradan çıktınız

başka işyerindede başka sorun baş göstercek ,

önemli olan sizin tahamül derecesine uyuyormu uymuyormu ,

sinirleriniz yıpranıyorsa ,ne haliniz varsa görün diyorsanız

her vakit onlara bye bye deme hakkını sahipsin

ama inan dörtdörtlük ve sorunsuz iş hayatı sadece rüyalarda oluyor !!!​

Size bir zararı yok anladğım kadarıyla. Allah kimsenin başına vermesin ama adamın çocuğunu oraya neden getirdiğini bilmiyorsunuz. Ben de bir özürlü akrabasıyım. İnanın onlara evde bakanda arada dinlenmek ister. Bence biraz daha anlayışlı olun lütfen.

Sadece bakışları mı seni rahatsız etti? Ayrıca onla yalnız kalsan ne olur ki, tut ki birşey yapmaya kalktı (ki sanmam, öyle insanlardan zarar gelmez) kendini pek tabi koruyabilirsin..Amca da 63 yaşındaymış, keyfinden çalışmıyordur emin ol, bu yaşında emekliliğinin sefasını süremiyorsa, gerçekten zor durumdadır bence.Dedikodu meselesine gelince; her işyerinde olan olaylar..

63 yaşında hala daha çalışmaya çalışan bir adam ve erkek olmasında öte bir baba

29 yaşında özürlü oğlunu iş yerine keyfinden getirmiyordur...

yazık ama kime yazık...lmaz:

Sana bir zarar gelceğini sanmam gelse bile 2 kişisiniz arkadaşınla pek ala kendinizi koruyabilirsiniz.

İş yerinde herşey mükemmel gitmeyebilir.

Bakışlarından rahatsız oluyormuşsun sen de bakmamaya çalış bakmazsan görmezsin sana baktığını felan.

Patronla konuşsanız arkadaşınla acaba bir çözüm olur mu ?

Hiçkimse mecburiyeti olmasa engelli çocugunu her gün kendı gıbı mesai yapmasına gönlü razı olmaz.

Evdeki yaşam koşullarını bılemezsınız.

Emin olun evde daha rahat edecegini düşünse bırakırdı.

Zaten adam o yaşında belli ki keyfinden çalışmıyor.

Belki de çocugunu yanında taşımasa çalışmayı bırakmak zorunda kalacak.

canım arkadaş rahatsız olmuş olabilir.ama merak ettiğim şey bu ne işi ki böyle elemanlar çocuklarını getirebiliyor?topic sahibi arkadaşımızın pozisyonu ne iş yerinde o amcanın ne?merak ettim bunlarıda sormak gerek bence yorum yapmadan önce.

ne yalan söyleyeyim, ter ve sigara kokusundan rahatsız olma kısmında arkadaşa hak veriyorum. insanlar toplumda yaşıyor ve kendine dikkat etmeli. yanındakişisel temizliğine önem vermeyen birinin bulunması insanı sinir eder.

Engelli çocuğa gelince. Ondan Beyin Özürlü diye bahsetmiş olmanız bile çok itici. Bu tarz kişilere Zihinsel Engelli denir. Beyin özürlü tamlaması aşağılama içerir çünkü...

Bence bu amcanın bir sebebi olmasa oğlunu oraya getireceğini sanmıyorum. Evde bakım konusunda bir sıkıntının yanı sıra, doktor tarafından çocuğun sosyalleştirilmesi tavsiye edilmiş olabilir. Çalışan kişinin ve sizin şirketteki pozisyonunuzu bilmiyoruz. Ancak ikiniz de sıradan çalışanlarsanız, bu durumu patronla paylaşabilirsiniz.

patronda biliyordur sanırım her gun çocugunu getirdiğini
e patron bile izi verdiyse demekki bi özel durum var
63 yaşında bağırıp konusan , ter kokan ve büyük ihtimal çalışmak zorunda olan amca dedikodu yapıyor diyorsunuz ama farkındamısınız sizde arkadasınızla amcanın dedikodusunu yapıyorsunuz:umursamaz:

hayır canım amcanın dedikodusunu yapmıyor (amcayı tanımadığımız için)süprizzzzz

öncelikle kullandığınız tabirden çok rahatsız oldum.
beyin özürlüyü genelde hakaret olsun diye kızdığımız insanlara kullanırız. özürlü değil engelli onlar.

hergün birinin size baktığını düşünün demişsiniz. zaten rahatsız olmayan bir insan niye size bütün gün baksın ki.
adı üstünde zihinsel engelli bir genç. muhtemelen kime ve neden baktığını da bilmiyordur.

amca da zaten oğlunu keyfe keder getirmiyor oraya. evdeki şartlarını bilmiyorsunuz. belki ev ortamında rahatsızlık verici davranıyordur oğlu ya da başka sebepler.

kişisel bakımını yapmamaısndan rahatsız olmanızı anlarım ama diğer konularda hak veremeyeceğim size.
hele ki beyin özürlü tabirini kullanmanıza

siz bu amcayı tanımadğınız için böyle konuşuyorsunuz arkadaşlar. inanın bende sizin yerinize olsam aynı yorumları yapardım emin olun. fakat bu amca'yı size tarif etmem güç. yaşadıklarımı bir ben bilirim birde ofisdeki arkadaşlarım. sizde benim yerimde olsaydınız eminim hiçbiriniz kanatlı melek değilsiniz benim gibi düşünürdünüz. sigara kokusu, ter kokusu, keyfi davranışlar, saygısızlık, dedikoduculuk, yalakalık, iş arkadaşlarını kaale almama daha sayayım mı? 63 yaşındaki bir adama yakışır mı bunlar. dedem 70 yaşında ama tonton mu tonton bir dede. bu adamın paraya da ihtiyacı yok benim 3 katım maaş alıyor evleri var ve diğer oğulları çok iyi şirketlerde çalışıyor. karalamak için söylemiyorum fakat benimde burama kadar geldi. o yüzden buraya yazdım.

engelli olan bir insanı işyerine kadar getiriyorsa 63 yaşındaki adam demekki buna mecbur ve evdeki şartlarını bilemiyoruz belkide hergün banyo yapmak gibi bir imkanı ve kıyafetlerini yıkamak gibi bir şansıda olmayabilir.birbirinize dedikodu yapıyorsa bunun çözümü burda arkasından konuşmak deilde yüzüne böyle konuşmaların hoş olmadığını söylemek daha doğru olmazmı.engelli bir arkadaşımızı işyerine getiriyorsa bu yaşlı adamcagız bu bana göre sizin deil o işyeri sahibinin sorunu. burda çözülmez gibi gözüküyor sizin engelli bir insanı istemeyişinizin çözümü.

hayır canım amcanın dedikodusunu yapmıyor (amcayı tanımadığımız için)süprizzzzz

bu yorum bana katıldıgınızı belirtmek için mi yazılmıs anlamadım acıkcası
burada gelip anlatması arkadasıyla konusması bile dedikodu oldugunu gösterir

arkadasa fazla yuklendiniz bence. Ben olsam arada sirada getirse bir sey demezdim ama her gun getirse rahatsiz olurdum. Imkanlari olupta getirirse rahatsiz olurdum acikcasi. Magdur oldugundan getiriyorsa hic bir sey deme hakkina sahip olmazdim cunku insanlik olmedi!
belki baska bir sorunu vardir bu adamin yasina hurmet gosterip soramazmisiniz durumu?
gecerli sebebleri yoksa o amcanin arkadaslarinizla bir olup patrona soyleyin sizde//

yapmayın arkadaşlar allah aşkına ne dedikodusu.. o zaman burada konu açan herkes dedikoducu. çünkü kimi k.validesini şikayet ediyor kimi görümcesini..
çok gidilmiş kızın üstüne, neler yaşadığını bilmiyoruz ki hemen vicdan muhasebesine sokulmuş..

arkadaşım office ortamında çalışmak bu yüzden biraz zor, herkes kişisel bakımına özen gösteremeyebiliyor.. bu konuda yapılacak maalesef birşey yok. ancak oğlunu işe getirme konusunda, patronunla görüşüp belki başka bir odaya alınmasını rica edebilirsin..

kolay gelsin yerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…