özürlü çocuğunu işe getiriyor

yazılanlara katılmamak mümkün değil doğrusu burdan bir kez daha duyarlı KK bayanlarını kutluyorum.
ben fizyoterapistim çalıştığım yerde günde en az 50 engelli insanla muatap oluyorum tabii bunların bir kısmı da zihinsel engelli aynı zamanda 3yıldır da aynı ortamda işimi yapıyorum sizin beyin özürlü dediğiniz o bireylerin yaşam kalitesini,fiziksel bağımsızlığını arttırmaya çalışıyorum.
bugüne kadar da ağır zihinsel özürlü hastaların bile ne bana ne de çevrelerine zarar verdiğini görmedim,çünkü bu insanlar emin olun sokakta dolaşan birçoğundan daha zararsız hele ki size bakışlarından rahatsız olmuşsunuz,bir çocuğun bakışından hiçbir farkı yoktur yaşı 29 bile olsa o kadar masumdur emin olun.
ayrıca 63 yaşında bir adam evde dinlenip emekliliğin keyfini çıkarmak yerine çalışıyorsa bilin ki mecburiyetindendir çocuğunu evde bırakmayışının da bir nedeni vardır...
çocuk hakkında önyargı besleyip kendinizi doldurmak yerine empati kurmayı deneyin muhabbet etmeye çalışın ki dünyalarının ne kadar masum olduğunu anlayabilesiniz...

arkadaşlar gereken tüm yorumları yapmışlar...
aynılarına katılıyorum.
yargılamak yerine empati yapmayı deneseniz diyorum.
ayrıca kullandığınız tabir hiç hoş değil.....

yazık otursun orda nolcak? adam da mecbur kalmasa getirmez yani demekki var bir zorunluluğu....kusura bakmayın ama abartıyosunuz .....Allah kimseye vermesin böyle bişeyi ama sanki bir yaratıkla karşı karşıya oturuyo gibi konuşuyosunuz buda hiç yakışmıyo ......!

arkadaşlar anlatamıyorum galiba herkes amcanın maddi zorunluluktan dolayı 63 yaşında çalıştığını sanıyor ama öyle değil diyorum işte adamın durumu gayet yerinde. sadece çalışmak için çalışıyor evde oturup napim gibisinden. tamam beyin özürlü kelimesi hoş değil haklısınız çok özür diliyorum bu kelimeyi kullandığım için. o an doğru kelime aklıma gelmedi. bilerek yapılmış bir şey değil. Yaratık gibi bişeyle karşı karşıya olduğumu da düşünmüyorum. zihinsel engelli arkadaşımızla gayet de iyi anlaşıyoruz onunla bi derdim yok. benim tek sıkıntım bakışları, elimde olmadan rahatsız oluyorum, hatta oluyoruz, ona karşı duyulan kin nefret değil bu. bu sadece benim sıkıntım. rahatsızlığımı belirtmek istedim. fakat arkadaşların yorumlarını okuyunca kendimi birden cani, dedikoducu, kötü biri gibi hissettim. dedikoducu denmiş yorumların birinde bana, fakat burası paylaşım sitesi değil mi, herkes derdini anlatmıyor mu, hem siz iş arkadaşımı tanımıyorsunuz ki o yüzden dedikoduya girmez bu. ayrıca oğlunu getirmek için müdürlerden birinden izin almış. bizim rızamız olup olmadığını sormadan. bu da bir hak değil midir? kul hakkı değil midir? bizim rızamız var mıdır ki? eğer bu işler böyle oluyorsa engelli-normal insan gözetmeden ben yeğenimi diğer arkadaşlarda oğlunu kızını getirsin işe, kreş değil ki burası. evde annesi bakabiliyor çocuğuna. oğlu burda sandalyenin üzerinde uyuya kalıyor, gün boyu sandalyede oturuyor, su bile içmiyor, çocuğa da yazık değil mi? babasının bu vicdansızlığına da kızıyorum arkadaşlar. lütfen önce benim için empati yapın sonra yorum yapın yargısız infaz yapmayın bana.

Canım sordum ama net cevap alamadım, oğlunu şirkete getirmesinin özel bir nedeni var mı?
Yani neden o çocuk her gün orada madem annesi evde?

eşimin akrabasının özürlü çocuğu var acaip durumları iyi ama adam sanki fakir gibi
ki yaşlı halen çalışıyor sanırım oğlunun üzüntüsünü bu şekilde hazmediyor kendini işe vererek boshayallersmile

Canım sordum ama net cevap alamadım, oğlunu şirkete getirmesinin özel bir nedeni var mı?
Yani neden o çocuk her gün orada madem annesi evde?

özel bir nedeni yok canım sadece duymuştum evde çocuk şımarıyormuş diye getiriyor. ama her çocuk şımarır engelli olsa da olmasa da, bende şımarırdım babam beni şımarmıyım diye hiç işe götürmezdi :)))) ya bunlar bi acayip inan anlamıyorum.

yer açsınlar yeni nesile yaa, binlerce genç işsiz var bence bu tür adamlar gençlerin önünü kesiyorlar, emekli olmuşsun mali durumunda yerinde çalışma be yaa çalışmaa :)

yer açsınlar yeni nesile yaa, binlerce genç işsiz var bence bu tür adamlar gençlerin önünü kesiyorlar, emekli olmuşsun mali durumunda yerinde çalışma be yaa çalışmaa :)

haklısın bende aynı düşünüyorumolumunekankayizsmile

Küçük de değil, 29 yaşında... hayır ona da eziyet bütün gün sandalye tepesinde otur otur kolay değil ya insan bu sonuçta. Hiçbir şeye değil de buna üzüldüm ben valla. Yazık ya, şımarmasın aman da eziyet çekerse çeksin önemli değil... nasıl bir mantıksa bu...

Keyfe keder getiriliyorsa şayet,bende rahatsız olurum.
Rahatsızlığım üzüntümden olur.
Tüm gün karşımda görmek,beni çok üzer
Etkilenirim bide ben böyle şeylerden.
Bakacak insanı varsa,iş ortamında olmaz tabi bu tarz birşey.
Çok çaresiz olur,gerçekten çocuğuna bakmak için o işe ihtiyacı vardır,çocuğa bakacak kimseside yoktur anlarım.
Ama şartları bu değilde,kendi istediği için bunu yapıyorsa,hakkı yok böyle birşeye
Ter kokusunu hiç konuşmayacağım bile
Dayanamadığım tek şeydir çünkükafamçokkarıştı

valla saol canım yaa nihayet beni anlayan biri çıktı ::)) sonuçta burası bir işyeri müşteriler geliyor gidiyor, herkesin bakışlarına maruz kalıyor o çocuk. özürlü olduğu dışardan anlaşılmıyor, bilmeyen herkes selam veriyor ama ondan yanıt alamayınca onlarda şaşırıyorlar. anlayın işte yaa çok zor bi durum.

adam insan gibi konuşulacak gibi bir adam değil öyle muhabbeti yok kimseyle ama arkadan atıp tutmayı çok iyi bilir.

aynen katılıyorum a.s

elinde varsa daha sayaklinialirimsmile

her dede ton ton mu olmalı illa ki... belki oğullarının masrafı çoktur ellerindeki yetmiyordur, diğer kardeşleri de yardım etmiyordur o yüzden çalışmak zorundadır.

herkes rahatsızsa patronun karşısına çıkın onu işten çıkarmasını isteyin. birlikten kuvvet doğar. böyle bir durumda içiniz rahat eder mi?

çalıştığın arkadaşlarınla toplanıp patronunuzla görüşmeniz gerekiyor. bütün bunları ona anlatın aynı odada çalışmak çok zor oluyor ter kokusu sigara v.s. hepsini anlatın. patronunuzda aptal değildir herhalde çalışanlarını zora sokmak istemez herhalde. mevlam sabırlar versin ne diyelim. benim çalıştığım yerdede var özürlü bir bey odalarımız ayrı ama odamıza bir evrak bile getirmesi odayı kokutmaya yetiyor valla. allahım günah yazmasın arkasından parfüm sıkıyorum odaya.

Bayanlar fazla yuklenmis diye dusunuyorum ben.
Eger amcanin durumu iyi ise baktiracak kisi de varsa engelli bile olmasa normal bir
cocuk bile olsa isyeride isi yok. Isyeri adi ustunde isin oldugu yer.
HEm o cocugada yazik butun gun sandalye tepesinde eziyet resmen.
onun daha ozenli bir bakima ihtiyaci varken boyle dir durumda olmasi uzucu.
Bence burda amca hatali en azindan is arkadaslarina bir aciklama yapabilirdi.
Birde ter olayina sigara olayina gelince bende bu tarz seyleri kaldiramiyorum.
biraz ozenli olmasi lazim. artik evlerimizde caasir makinalar var tusa basiyorsun yikiyor
bu tamamen kisiyle alakali
toplum icindeyse biraz ozenli olucak. kimse kimsenin ter kokusunu cekmek
zorunda degil. Deodarant cok pahali bir sey degil alip kullanabilir. gerci bu sorun nasil
asilir bilmiyorum, rencide olmadan nasil soylenir cok hassas bir konu.
ama diger olayda arkadasinla birlikte amcayla acik acik konusun. tamam engelli
birisi hepimiz uzuluruzde tum gun de insan gormekten rahatsiz olabilir. BOYle diye
karsisindaki insanada tas kalpli yaftasi yapistirmak bana cok dugru gelmiyor.

Allah yardimciniz olsun.

Topic sahibi arkadaşa hak verdiğim taraflar var..

Konusu geçen amcanın gerçekten mecbur kalmadığı halde, keyfi olarak getirdiğini söylemiş..
Bu durumda ne olursa olsun insan saatlerce karşısında özürlü bir insan olduğu halde çalışmakta zorlanabilir.

Haa ben zorlanmam belki ama başkası zorlanabilir, üzülür, içi dayanamaz, elinde olmadan istemeden de olsa bakışlarından rahatsız olur, dikkati dağılır vs vs vs vs...Uzayp gider bu konu..
Sonuçta orası bir iş yeri..

Bence o kişinin eğer gerçekten keyfi olarak o genci oraya getirdiğinden eminseniz ve de bundan gerçekten art niyetsiz rahatsız olduğunuzdan da vicdanen rahatsanız, bir şekilde patronlarınıza bu durumu iletebilirsiniz..Örnek en azından haftanın 2 günü gelsin, bir sınırlama olsun anlamında..

Ama tüm bu yorumlarımı, o gencin oraya mecburen değil, keyfi olarak getirildiğini düşünerek yazdım.

Ortada bir mecburiyet varsa, bu yorumlarım geçerli değildir..Kimsenin ne olacağı belli değil, mecburiyet çok ayrı birşey..

Amcanın ter kokması, sigara kokması,çok konuşması olayına de değinmek istiyorum..
ış yerinde herkes kendine dikkat etmelidir.
Eli ayağı tutup işe geldiğine göre, kişisel temizliğine de dikkat edecek kadar aklı başında ve sağlıklı demek:)

Çoook yaşlı, elden ayaktan düşmediğine göre, işe gelebildiğine göre bunları da yapabilir, yapmalı.
Düşünemiyorsa birileri uyarmalı, en azıdan çok konuşma konusunda biraz uyarılabilir.

Kimse kimsenin ter kokusunu çekmek zorunda değildir.
Şimdi ..ya evinde banyo yapacak şartları yoksa napsın adamcağız.?.demeyin:) Durumu gayet iyiymiş..

Kimse de kimsenin boş boş konuşmasını dinlemek zorunda değildir, iş yerinde..

ıhtiyacı olan insanlar da zaten, ''aman iş yerimde benden şikayeti olan olmasın hiçbir konuda ki aman işimi kaybetmeyim diye, attığı adıma dikkat eder''..

Bu amca bu kadar rahatsa zaten konu sahibinin dediği gibi, çalışmaya da fazla ihtiyacı yok gibi gerçekten..

Siz uyaramıyorsanız, şefiniz müdürünüz uyarsın arkadaşım..
Bu konuda da çekinmeyin bence..Çünkü haklısınız.

Engelli çocuk evden çıksın insanlarla aynı ortamda dursun alışsın diye getiriyorlardır bence ama hergün getirmek çok olmuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…