• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pahalı Bir Hediye Nasıl İade Edilir?

MissMoonTwilight

Guru
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2013
7.264
1.746
398
Hanımlar selamlar. Arkadaşım ile fikir alışverişi yaptık ancak işin içinden çıkamadık.
Fikirlerinize çok ihtiyacımız var. Güzel fikirler geleceğine çok eminim.

Sevgiliden ayrılma sebebi ile karşı tarafa iade etmeniz gereken pahalı bir hediye (pırlanta yüzük) var diyelim elinizde. Bunu ne şekilde iade edersiniz?
Normal şartlarda karşı karşıya gelinmek istenmiyorsa, güvenilir biri vasıtası ile iletilir ancak arkadaşımın durumu pek normal değil.
Ayrılık normal, öyle aldatma, dayak vs. söz konusu değil ancak karşı taraf ayrılığı asla ve asla kabullenemiyor. En son artık işin ucu çeşitli iftiralara, evin önüne gelip rezillik çıkarmalara kadar gelmiş. Daha öncesinde o yüzük senin istemiyorum verme çöpe at istersen diyen çocuk, sanki arkadaşım vermeyi istemiyormuş gibi yüzük de yüzük diye bugün elli defa aramış yüzüğü istiyorum diye.

Arkadaşım da zaten vermeyi istiyor ancak, çocuğun bugünkü tutumundan sonra alıp da almadım demesinden ya da sahte yüzük iade ettiler bana diye saçmalamasından çekiniyor. Ki bugünkü yaptıklarından sonra yapması mümkündür.

Siz olsanız böyle birine bu yüzüğü nasıl iade ederdiniz?
Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkürler.

8 ayar yada 14 ayar altın. Pırlantada has altın cınsı yapmıyorlar zaten ki kaliteli pırlantayı ya 14 yada 18 ayar altına takarlar
8 ayarı elmasta kullanıyorlar ama son yıllarda 8 ayarada pırlanta yapan firmalar var ucuz olsun diye.ben almazdım şahsen

8 ayarı elmasta kullanıyorlar ama son yıllarda 8 ayarada pırlanta yapan firmalar var ucuz olsun diye.ben almazdım şahsen
Bende almam, hem renk atıyor hemde o taşı taşıyamaz yamulur gider 8 ayar. Pırlantayı da özellıkle bestası yanyana duran montürde severim, pırlantıyı zirkonyumdan ayıran en önemli özelliği o montürde olması bence, yoksa bakan anlamıyor pırlanta mı zirkonyum mu diye

Dikkat edin de arkadaşınız oltaya gelmesin
Yani yüzük en başından sahtedir ama karşı taraf kabul etmez gibi
Önce başka bir kuyumcu da teyit edin. Gerçek yüzüğe sahte bu da diyemesinler
İşte biz de bundan korkuyoruz. Yani bilen arkadaşların dediği gibi de ct ı düşükse bile yine de bir en az 15-20 bin den bahsediyoruz. Kimine göre küçük meblağ olabilir ancak bu ülkede 300-500 lira için bile neler neler oluyor.

Heyy onu ilk ben dedim bende kaldı

Ceycey uğraşıyor ne kadar sahtemi ne ne değil diye sonra iade edicez🤣🤣
mune görmesin beni sen gene mi pırlanta konusundasın der.ama vallahi muneciğim ben de suç yok.konu açılmış yazıyorum ağır tahrik var yanii :rolleyes:

Öyle 100.00 200.00 verdiğini sanmıyorum. laboratuar taşı olabilir mi? Parlaklığı nedir, setifikada ne yazıyor? 2 karat olduğuna emin misiniz, 2 karat çok büyük bir sayı. Benim pırlanta küpem 1 karat toplamda, her gören futbol sahası mı kaç para diye soruyor, 2 karatlık taş kafam kadar oluyor :bicak:

Öyle 100.00 200.00 verdiğini sanmıyorum. laboratuar taşı olabilir mi? Parlaklığı nedir, setifikada ne yazıyor? 2 karat olduğuna emin misiniz, 2 karat çok büyük bir sayı. Benim pırlanta küpem 1 karat toplamda, her gören futbol sahası mı kaç para diye soruyor, 2 karatlık taş kafam kadar oluyor :bicak:
Yani Ceycey arkadaşımızın fiyat bilgilendirmesinden sonra ben 0,2 yi yanlış anladım diye düşünüyorum.
Düşünmek istiyorum :KK53:

ben de oraya takıldım 2 karatı duyunca.150bin üstü fiyattadır en az .bu arada sen de 0.50 şerden 1 karat varmış.güle güle kullan

Sahte olabilir konu sahibi iade etse belki olay çıkaracak vay efendim sahte getirmişim diye

mune görmesin beni sen gene mi pırlanta konusundasın der.ama vallahi muneciğim ben de suç yok.konu açılmış yazıyorum ağır tahrik var yanii :rolleyes:
Siyah pırlanta sevdamı şuracığa yazacağdım fekat 2 karatı 30 bine alacaklarını sananları okuyunca kuyumcu atölyesinden bir tık altta kalan bilgilerimin bende kalması daha mantıklı geldi, yazmıcam:63::deli::KK53:

Siyah pırlanta sevdamı şuracığa yazacağdım fekat 2 karatı 30 bine alacaklarını sananları okuyunca kuyumcu atölyesinden bir tık altta kalan bilgilerimin bende kalması daha mantıklı geldi, yazmıcam:63::deli::KK53:
öyle deme ben de bilmiyordum 12 sene öncesi.araştıra araştıra satın ala ala öğrendimm.

Ay yok yazın ya bayağı aydınlanma yaşadım sayenizde.
Çok cahildim bu konuda sorularımdan anlamışsınızdır.

Sahte olabilir konu sahibi iade etse belki olay çıkaracak vay efendim sahte getirmişim diye

Sahte değildir de kuyumcudan geldiyse, laboratuar taşı olabilir pekala. Adam normal ucretli bir calisansa dogal elmas 2 karat mumkun degil.

Back
X