Evet kızlar bu başlıkta okuduklarımdan sonra bir cesaret denedim Palette Yoğun Renk Açıcıyı ve deneyimimi sizlerle paylaşmak istiyorum
* Öncelikle saçımın taban renklerini söyleyeyim, saçımın doğal rengi açık kestane - koyu kumral arası bir renk ve inanılmaz ince telli.
* Doğal saçıma 2 yıl süreyle Palette 6-88 Kızıl boyadım, daha sonra da yine palette nin Sıcak Çikolata rengi olan 5-60 rengine boyadım. ( Bu arada Sıcak Çikolata rengini düşünenlere öneriyorum çok tatlı bir kahve hem de Çikolata Kahve kadar koyu değil ). Kızıl saçın üstüne 3 defa kahve tonlarında boya vurdum ve uçlara doğru çok koyu oldu. Tabi 2 sene kızıl dolaştıktan sonra bana biraz koyu geldi bu görüntü ve açmaya karar verdim.
Öncelikle saçlarımın ince telli olduğunu belirtmiştim, buraya dikkat, çünkü innnnncecik telli olmasına rağmen palette açıcı saçlarımı yakmadı, yıpratmadı, kırmadı.
Buraya kadar herşey tamam, uçlardan başlayarak açıcıyı uyguladım, uzun saçlı olduğum için 2 kutu kullandım. 45 dakika beklettim kutuda yazdığı gibi. Ve evet saçlarımı açtı. Tabi taban rengi kızıl ve kahve olduğu için turuncu açtı. Bu zaten beklenen bir sonuçtu benim için. Dipler açık sarı, uçlara doğru da hafif turunculaşarak açıldı. Hemen belirteyim, çoğunlukla homojen açıldı diyebilirim. Ama benim beceriksizliğimden ya da saçımdaki boyaların kuvvetinden olsa gerek, iç kısımlarda kızıla daha yakın kalmış yani olması gerektiği kadar açılamamış bir - iki tutam, gölge gibi kaldı.
Açma işlemi böyleydi.
Şimdi esas önemli kısım , açtıktan sonra üzerine hangi boyayı uygulayacağınız.
Kutu üzerindeki renk geçiş tablosuna baktığınız zaman, koyu sarı haricindeki tüm renkleri turunculaştırarak açtığı gösterilmiştir. Açtıktan sonra boyayacağınız renk bu noktada önemli. Eğer turunculuğun kapanmasını istiyorsanız ve açık kahve- koyu kumral - koyu küllü kumral tonları arasında gezinen orta koyuluktaki renklerden daha açık bir tona boyamayın. Boyarsanız, o turunculuk malesef kapanmayacaktır. Ben palette deluxe 7.00 Kumral boyasına boyadım ve evet kumral oldum ancak turuncu yansımaları örtmek için bu renk yeterli olmadı ve Saçlarımın içinde homojen açamadığım kızıla kaçan birkaç tutam malesef bu kapanamayan yerlere dahil. Turuncunun üzerine ise direkt küllü kumral vurmak da yeşillik yaratacağı için ( kuaförüm böyle söylemişti ) tercih etmemiştim.
Ama eğer bal köpüğü,kızıl kahve, tarçın, bakır, kızılın her tonu ya da içinde bakır yansımalar olan orta tonlara boyamak isteyenler tereddüt etmesinler !

Bunun haricinde, ortadan koyuya doğru olan her kahve tonu o bakırlığı kapatacaktır.
Eğer oluşturmak istediğim renk yukarda saydıklarımdan biri olsaydı, sonuç benim için tatmin edici olacaktı ancak ben 7 numara orta kumral olamk istediğimden turunculukları kapatmadı ve kuaförün yolunu tutup düzelttirdim bu durumu.
İşte böyle :)