- 30 Temmuz 2008
- 1.454
- 74
- 683
- Konu Sahibi ocean_girl
-
geçmiş olsun arkadaşım..bildiğim bir yer yok..
halalarını ve amcanı allaha havale ediyorum..bahaneleri çok saçma..
kızının yanında kalan hala, kızının yanında kalacağına annesinin yanında kalsa ya..ne evlatmışlar yani..
Bunda kinanacak birsey yok canim, seni kinayan olursa ben buna "davulun sesi uzaktan hos gelir" derim.
Uzgunum ki bildigim biryer yok. Belki internetten, gazetelerden filan bir yer bulabilirsiniz.
Ben huzurevinde bakici olarak calistim bir sure. Bu tur hastalara bakmanin ne kadar zor, ve bebek bakar gibi dikkat istedigini biliyorum. "Babaannen degil mi, sen bak" demekle olmuyor iste. Birinin tum gununu bu ise ayirmasi lazim, oyle onune yemegini koyup oda vermekle bitmiyor. Baksaniza kac kere dusuyorlar, kalca kemiklerini kirabilirler, olebilirler. Surekli gozetim, iyi bir bakim lazim. Onun icin cok guzel dusunmussunuz, bakimevi gayet guzel bir karar. Insallah iyi bir yer bulursunuz.
Ben de arkadaşların eve bakıcı alma yorumu daha mantıklı, bakım evi ama görmüyomuyuz haberlerde yaşlılara nasıl davrandıklarını aklızın sürekli babaannenizde kalmayacakmı, evde bi bakıcı olursa hem ona yapılan muamelden emin olursunuz, ev de bakım işini düşünün derim
Lafim direk size degildi. Boyle konular daha once de acildi ve gelebilecek yorumlari tahmin edebiliyorum. O yuzden bastan oyle yazdim.
Ben zaten yillardir boyle dusunurum ki, yani ben yaslanip kendime bakamayacak duruma gelince tabii ki huzur evine yerlesicem, kimseye yuk olmak istemiyorum. cocuklarim da bunu, bu istegimi bilecek.
Meslek kisminda calismiyorum yaziyor sizin icin. Eger oyleyse, cocugunuz veya baska bir mesguliyetiniz yoksa evet bakabilirsiniz tum gun. Ama cocuklu veya is guc sahibi bir insan oyle kolay kolay bakamaz yetiskin birine. Tecrubeliyim ben, olayi dramatize etmeden direk bildigimi yaziyorum, bu insanlarin bakiminin uzaktan gorundugu gibi olmadigini soyluyorum. Bakicilik bir meslek gibi olmali bakan kisiye, yani yemegini veririm, ise giderim, gelirim yemegini verip yatiririm ile bitmiyor. Butun gun gozunuzun onunde olmali, dustu mu dusecek mi hep yardim gerekli.
Konu sahibinin babaannesi yatalak degil anladigim kadariyla, ama dusup kalca kemiklerini kirarsa pekala yatalak olma ihtimali var Allah korusun.
Bir bebek dusunun, o bebege ne kadar ilgi gerekirse, yetiskin, bakima muhtac bir insana da o kadar ilgi gerekir. Yani bebegi tek birakip ise gidemezsiniz degil mi? gidemezsiniz, cunku biraktiginiz yerden dusebilir, altini kirletir, acikir, vs. Bu da oyle iste. Sanirim hic basiniza gelmedi, gelseydi daha iyi anlardiniz.
Konu sahibi arkadasim, ben yatalak hasta bakimi turu seyler dedim, ama misal olarak, ustune alinma.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?