• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

pamuk babaneme yardım

ocean_girl

Nirvana
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2008
1.454
74
683
nerden başlasam nasıl anlatsam bilmiyorum ama başka çare bulamıyorum ne olur akıl verin
babanem 85 yaşında ve alzhemier hastası bizi 5dk tanıyo 1 saat sonra unutuyo 2 halam bi amcam var halamın biri çalışıyo o bakamıyo diğeri oğlu askere gitti kendi kızının yanında bakmak istemiyo amcamın umrunda diil
babaneme bakan babam annemide 5 yıl önce kaybettik babam anamdır atamdır diip hem işe gidip hem evde kardeşime bakar kardeşimde bu arada erkek ben her tatilde yardıma giderim ama artık olm uyo bakamıyoruz babanem dün çok kötü düşmüş yüzü gözü tanınmıycak haldeymiş bu kaçıncı düşüşü ve bana üzülmeyim die sölemiyolarmış ben başka şehirdeyim
bende bakamıyorum artık babama yalvardım bakımevine verelim die babamda kabul etti şimdi sizden yardım istiyorum biz sakaryalıyız istanbul yada sakarya civarı özel bakım evi ama çok ii bi yer olması lazım
beni babanem büyütmüştür belki beni kınıyan çok olcak ama başka hiç şansımız kalmadıı halamlarla az önce kavga ettim almıcaklarını sölediler babam çalışıyo evde kimse yok kardeşim okulda bakılması gerekiyo babam dul olduğu için bakmaya geelebilcek kadında bulamadık ben son çare bunu buldum çok acı biliyorum ama en azından düşmez sürekli dışarı çıkıyo ana yoldan topluyolar komşularımız çok zor bi durum inanın inşallah siz bana yardımcı olabilirsiniz netten bi kaç yer buldum sabah arıycam ama bilinen bi yer olursa daha ii olur

geçmiş olsun arkadaşım..bildiğim bir yer yok..
halalarını ve amcanı allaha havale ediyorum..bahaneleri çok saçma..
kızının yanında kalan hala, kızının yanında kalacağına annesinin yanında kalsa ya..ne evlatmışlar yani..

geçmiş olsun arkadaşım..bildiğim bir yer yok..
halalarını ve amcanı allaha havale ediyorum..bahaneleri çok saçma..
kızının yanında kalan hala, kızının yanında kalacağına annesinin yanında kalsa ya..ne evlatmışlar yani..

ahh ahhh kendileriniinde yaşlancağnı bilmiyolar cnm çok teşekkür edrim yinede

beni babaannem büyüttü diyorsunuz ,peki siz neden bakmıyorsunuz?yazık gerçekten,besle büyüt sonunda gördüğün muameleye bak.diğer evlatları da çok ayıp etmiş.ama etme bulma dünyası....kimin ne olacağı belli olmaz

Onu evden uzaklaştırmak yerine babanın işte olduğu saatlerde eve gelecek onunla ilgilenecek hemde yemek yapacak birini bulsanız daha iyi olmaz mı? hem babanda yalnız eve gelip giden temizlik yemek yapan bir yardımcı bulunabilir. babam dul olmaz yazmışsınız. bulduğunuz kişi yatılı kalmayacak. hem bu devirde bunu sorun edecek biri olduğunu sanmam. bakımevine para verene kadar babanın iş çıkış saatine kadar kalacak bir yardımcı bulun derim...

Cok zor durum ama eger babanizin bakcak gücü yoksa iyi bir bakimevi dogru karar...en azindan emin ellerde olur...zaten sizlerde ziyaretine gidersiniz...Halalariniz ve amcaniz icinde söylencek tek cümle cok insafsizlarmis...hersey sirayla...

Son düzenleme:
Bunda kinanacak birsey yok canim, seni kinayan olursa ben buna "davulun sesi uzaktan hos gelir" derim.
Uzgunum ki bildigim biryer yok. Belki internetten, gazetelerden filan bir yer bulabilirsiniz.

Ben huzurevinde bakici olarak calistim bir sure. Bu tur hastalara bakmanin ne kadar zor, ve bebek bakar gibi dikkat istedigini biliyorum. "Babaannen degil mi, sen bak" demekle olmuyor iste. Birinin tum gununu bu ise ayirmasi lazim, oyle onune yemegini koyup oda vermekle bitmiyor. Baksaniza kac kere dusuyorlar, kalca kemiklerini kirabilirler, olebilirler. Surekli gozetim, iyi bir bakim lazim. Onun icin cok guzel dusunmussunuz, bakimevi gayet guzel bir karar. Insallah iyi bir yer bulursunuz.

Bunda kinanacak birsey yok canim, seni kinayan olursa ben buna "davulun sesi uzaktan hos gelir" derim.
Uzgunum ki bildigim biryer yok. Belki internetten, gazetelerden filan bir yer bulabilirsiniz.

Ben huzurevinde bakici olarak calistim bir sure. Bu tur hastalara bakmanin ne kadar zor, ve bebek bakar gibi dikkat istedigini biliyorum. "Babaannen degil mi, sen bak" demekle olmuyor iste. Birinin tum gununu bu ise ayirmasi lazim, oyle onune yemegini koyup oda vermekle bitmiyor. Baksaniza kac kere dusuyorlar, kalca kemiklerini kirabilirler, olebilirler. Surekli gozetim, iyi bir bakim lazim. Onun icin cok guzel dusunmussunuz, bakimevi gayet guzel bir karar. Insallah iyi bir yer bulursunuz.

sanırım lafın bana melek.ben kimseyi kınamadım.sadece babaannesi adına üzüldüm bu bir...
ikincisine gelince o zaman herkes yaşlandığında annesini babasını huzurevine yerleştirsin bütün günümü zamanımı ona ayıramaam diye.yapmayın allah aşkına.sizin evladınız var mı bilmiyorum.eğer varsa siz şimdiden tembih edin bence yaşlanınca beni huzur evine yerleştirin diye...

Bencede kınanacak bir şey yok. Kadıncağız bütün gün evde yalnız başına olacağına en azından yaşıtlarıyla sohbet imkanı bulur,güzelce bakılır. Eğer ziyaretini aksatmazsanız çok doğru bir karar olduğunu düşünüyorum. Benim bildiğim maltepe huzur evi var burada. Anneannem oradan emekli. Bir araştırın isterseniz.
Sevgiler..

Lafim direk size degildi. Boyle konular daha once de acildi ve gelebilecek yorumlari tahmin edebiliyorum. O yuzden bastan oyle yazdim.

Ben zaten yillardir boyle dusunurum ki, yani ben yaslanip kendime bakamayacak duruma gelince tabii ki huzur evine yerlesicem, kimseye yuk olmak istemiyorum. cocuklarim da bunu, bu istegimi bilecek.
Meslek kisminda calismiyorum yaziyor sizin icin. Eger oyleyse, cocugunuz veya baska bir mesguliyetiniz yoksa evet bakabilirsiniz tum gun. Ama cocuklu veya is guc sahibi bir insan oyle kolay kolay bakamaz yetiskin birine. Tecrubeliyim ben, olayi dramatize etmeden direk bildigimi yaziyorum, bu insanlarin bakiminin uzaktan gorundugu gibi olmadigini soyluyorum. Bakicilik bir meslek gibi olmali bakan kisiye, yani yemegini veririm, ise giderim, gelirim yemegini verip yatiririm ile bitmiyor. Butun gun gozunuzun onunde olmali, dustu mu dusecek mi hep yardim gerekli.
Konu sahibinin babaannesi yatalak degil anladigim kadariyla, ama dusup kalca kemiklerini kirarsa pekala yatalak olma ihtimali var Allah korusun.

Bir bebek dusunun, o bebege ne kadar ilgi gerekirse, yetiskin, bakima muhtac bir insana da o kadar ilgi gerekir. Yani bebegi tek birakip ise gidemezsiniz degil mi? gidemezsiniz, cunku biraktiginiz yerden dusebilir, altini kirletir, acikir, vs. Bu da oyle iste. Sanirim hic basiniza gelmedi, gelseydi daha iyi anlardiniz.

Konu sahibi arkadasim, ben yatalak hasta bakimi turu seyler dedim, ama misal olarak, ustune alinma.

Evet canım bunda kesinlikle kınanacak birşey yok.
Çok zor birşey elbet bizler de yaşlanaagız allah kimseye muhtac etmesin.
Bakımı gercekten cok zor. Bakımevlerinde hem içiniz rahat eder hemde istediginiz zaman gidip görürsünüz..

Bazı arkadaslar beslemiş büyütmüş simdi neden bakmıyor arkadas demiş.
Kolay mı?
Küçük bebekten bahsetmiyoruz dadıya bırakıp işe gitsin kadın?
Kaldı ki evli ve cocuklu göründügü üzere calısıyor da.
İşe mi gitsin cocuguyla mı ilgilensin babannesine mi baksın?
Kolay degil ki..
Zaten yeterince düşünüyor gözünün arkada kalmayacagı bir yer bakıyor daha ne yapsın?
Allah kimseyi muhtac etmesin..

Ben de arkadaşların eve bakıcı alma yorumu daha mantıklı, bakım evi ama görmüyomuyuz haberlerde yaşlılara nasıl davrandıklarını aklızın sürekli babaannenizde kalmayacakmı, evde bi bakıcı olursa hem ona yapılan muamelden emin olursunuz, ev de bakım işini düşünün derim

evde bakıcı olayını yaklaşık 1 yıldır takip ediyoruz ama bulamadık tutucu bi yerde yaşıyoruz sakaryanın küçük bi ilçesi babam dul karşeşim 17 yaşında erkek çocuğu olduğu için genç biri eve gelmek istemiyo 60 yaşında birini bulduk oda dışarı çıkmasına flan engel olmadı
bana gelince ben aynı şehirde değilim 2 yaşında kızım var ve 2. bebeğimi bekliyorum ben bakabilcek olsam niye almıyım 1dk tereddüt etmem annem vefat ettiğinden beri ben bakıyorum zaten
hepinize çok teşekkür ederim bugün bi kaç yerle görüştüm inş güvenle emenet edebilceğmiz bi yer bulabilirim

Ben de arkadaşların eve bakıcı alma yorumu daha mantıklı, bakım evi ama görmüyomuyuz haberlerde yaşlılara nasıl davrandıklarını aklızın sürekli babaannenizde kalmayacakmı, evde bi bakıcı olursa hem ona yapılan muamelden emin olursunuz, ev de bakım işini düşünün derim

kesinlikle katılıyorum.

bakıma muhtaç kişilere bakmak gönül işidir.en azından gözünüzden ayırmazsanız iyi bakım görür.yoksa huzurevlerinde bakımın iyi olduğuna inanmıyorum bende.burada bende yaşlanınca olmazsa huzur evine giderim diyenler olmuş.o yaşa gelince bu fikirlerinin değişeceğine inanıyorum ben.eğer yaşlı kendi kişisel ihtiyaçlarını karşılayabiliyorsa kaldığı yer temizse en azından ortalama bir yaşam standardı verebiliyorsa kalınabilir tabi.ama söylermisiniz bunları sağlayan kaç yer var türkiye de.konu sahibine söylemiyorum bunu genel anlamda söylüyorum yaşlı bakımı zor ve meşakkatlidir.hadi yatırdım huzurevine bitti gittiyle yapılırsa çok çok yazık olur.

Lafim direk size degildi. Boyle konular daha once de acildi ve gelebilecek yorumlari tahmin edebiliyorum. O yuzden bastan oyle yazdim.

Ben zaten yillardir boyle dusunurum ki, yani ben yaslanip kendime bakamayacak duruma gelince tabii ki huzur evine yerlesicem, kimseye yuk olmak istemiyorum. cocuklarim da bunu, bu istegimi bilecek.
Meslek kisminda calismiyorum yaziyor sizin icin. Eger oyleyse, cocugunuz veya baska bir mesguliyetiniz yoksa evet bakabilirsiniz tum gun. Ama cocuklu veya is guc sahibi bir insan oyle kolay kolay bakamaz yetiskin birine. Tecrubeliyim ben, olayi dramatize etmeden direk bildigimi yaziyorum, bu insanlarin bakiminin uzaktan gorundugu gibi olmadigini soyluyorum. Bakicilik bir meslek gibi olmali bakan kisiye, yani yemegini veririm, ise giderim, gelirim yemegini verip yatiririm ile bitmiyor. Butun gun gozunuzun onunde olmali, dustu mu dusecek mi hep yardim gerekli.
Konu sahibinin babaannesi yatalak degil anladigim kadariyla, ama dusup kalca kemiklerini kirarsa pekala yatalak olma ihtimali var Allah korusun.

Bir bebek dusunun, o bebege ne kadar ilgi gerekirse, yetiskin, bakima muhtac bir insana da o kadar ilgi gerekir. Yani bebegi tek birakip ise gidemezsiniz degil mi? gidemezsiniz, cunku biraktiginiz yerden dusebilir, altini kirletir, acikir, vs. Bu da oyle iste. Sanirim hic basiniza gelmedi, gelseydi daha iyi anlardiniz.

Konu sahibi arkadasim, ben yatalak hasta bakimi turu seyler dedim, ama misal olarak, ustune alinma.

bunlar sizin düşünceleriniz saygı duyarım ama benim fikrim kim ne derse desin net.değişmicek....
konu sahibi arkadaş durumunu izah etmiş.evet şu şartlarda bakamaz ama halaları amcaları için fikrim değişmez.ne diyim.umarım en doğru ve sonradan pişman olmayacak kararlar verirsiniz...

yazdıklarını içim parçalanarak okudum,çünkü bende babacığımı bu lanet hastalıktan kaybettim. seni çok iyi anlıyorum o kadar zordur ki bakımı, sürekli düşerdi babam da. artık evde bakamaz olmuştuk. çok iyi bir bakımevine yatırdık.24 saat doktor hemşire vardı başında. kameralarla ayağa kalkması adım atması bile gözlemleniyordu düşmesini engellemek için.bakımı çok zor çokhaklısın. aslında ülkemizde çok yadırganıyor ama bu çok modern birşey hastanın açısındanda konforu için çok yararlı. evde bakıldığından kat kat iyi bakılıyor çünkü. rahat ettiriliyor.banyosu düzenli yaptırılıyor ilaçları düzenli saatinde hemşireler tarafından veriliyor. berber bile gelip traşını yapıyordu babamın. yemekler 3 öğün hastalara uygun olarak çıkıyodu hemde ekstra canları ne isterse yediriyolardı. hem sağlık hemde günlük kişisel bakımları dört dörtlük yerine geliyordu. internetten araştırabilirsin cnm istanbulda çok vardır. tanıdık doktorlarada sorabilirsiniz. Allahım şifalar versin :Saruboceq:

evde sen bak diyen arkadaşlar sanırım babannenin alzhaimer hastası olduğunu fark etmemişler alzhaimer hastaları özel dikkat istiyor benim de bildiğim bu işşi iyi yapan 24 saat sağlık personeli bulunan bir yerde çok daha rahat edip iyi bakılacağı kesin ek iş değil tek iş olması lazım o nedenle de bu kadar eleştirmemek lazım eve gelecek kadın o kadar güvenli olmaz bence ha sadece yatalak olsa ya da sadece yaşlı olsa zaten babası rahatlıkla bakabilirdi sorun hastalığından kaynaklanıyor

Back
X