Pandemi bitti de bir kac maske takanin haberi mi yok?

Bende hala maske takiyorum asili olmama ragmen. Gercekten acik havada maske kalkti gibi bir aciklama yaptilar mi kizlar?
Hic takip edemedim haberlero

Şuna her yer o kadar kalabalık ki çoğu kişi de maske yok.
Ben kapalı yere girerken çift maske takıyorum.
Tatil yerleri her yer dolu dolu ve mesafe yok.
Nasil bu kadar rahat oluyor insanlar.
Çoğu kişi aşısı zaten.Asi olsa bile maske mesafe devam.etmeli vaka kalmadan.
Bir o kadar da yakalanan var .
Maske mesafe devam.etse az bebeğimle çıkıp dolanmak istiyorum ama bebis maske olmadığı için çıkamıyorum
. Eylül sil baştan olacak .Ama kışın da yazın bile kazanamayan insanlar var.Allah sonumuz hayır etsin.
Ben 1.5 yıldır insan yüzü görmüyorum, hiçbir kalabalık ortama girmedim.. yakın arkadaşım,tatil,AVM,cafe, tiyatro,konser bütün kalabalık alanlarda maskesiz gezdi ve hala da umrunda değil,hiç korona kapmadı ve inşallahta kapmaz.bazen kendime diyorum, ben 1.5yil boş yere kendimi mi kastım acaba , hayatımdaki 1.5 yıl sap gibi geçirdim diyorum..

Insanlar bikti artik acik alanda oksijen almaya ihtiyac var tum kis kamuda 1 gun esnek calismadan hapis hayati yasadim avmye 3 kez mecburen gittim carsiya 1 yildir gitmedim ama piknik sahil acik kafelere gidiyorum akil sagligimi da korumam gerekiyor maske de azaldi toplu tasima market vs harici kullanmiyorum is yerinde yanlizim ve vatandasla muhattap degilim

Bende hala maske takiyorum asili olmama ragmen. Gercekten acik havada maske kalkti gibi bir aciklama yaptilar mi kizlar?
Birkaç hafta önce açık alanda maske zorunluluğunun kaldırıldığı açıklandı, yalnızca kapalı mekanlarda maske takılıyor ama aşı kişiyi koruyor, bulaştırıcılığı aynen devam ediyor, o yüzden aslında açık-kapalı alan demeden maske takmaya devam etmek lazım bence.
Halkının çoğunluğu aşılanmış ülkelerde bile mutasyona uğramış virüs yüzünden tekrar tedbir alınmayan başlandı.

Ben o yüzden nasılsa aşılandık deyip tedbir almadan dolaşan insanları anlamıyorum, her yer insan kaynıyor, kimsenin mesafe hijyen vs dikkat ettiği de yok, onları görünce demek ki ben safmışım neredeyse 2 yıldır boşuna evde kapanmışım pandemi yokmuş, kimse ölmemiş dedim.

Sıcakta valla maskeden bıkkınlık geldi.Hele gözlük kullanan biri olarak çıldırcam artık nefret ettim.Markete giderken takıyorum ama çıkana kadar daral geliyor ..Aşımı da oldum 2.dozu bekliyorum bakalım hayırlısı.

İngiltere -İtalya maçını izledikten sonra benim de açık havada takasım yok artık.

Bebeğinizi neden çıkaramıyorsun, evin etrafı hınca hınç dolu mu?

Uzun süredir parka çıkıyoruz biz, bebek tabii ki maskesiz, 5 yaşındaki oğlum vakalar yüksekken maskeliydi artık taktırmıyorum parkta da olsak.

Siz parka girmek istemezseniz sokak aralarında dolaşın, transit geçtiğimiz kişilerin maskesiz de olsa hastalık bulaştıracağını sanmıyorum.

Siz sanırım vakalar bitince maske yasağı kaldırılsın diyorsunuz yanlış anlamıyorsam
Muhtemelen aşı tamamlanınca maske zorunluluğu ortadan kalkar

hem de aşı olmayanlar için bazı yasaklar getirilir
Vaka bitince diye bir şey yok bence üzgünüm ama gerçek bu
Aşıları yapma amaçları muhtemelen hastanede doluluk oranı azalsın ölüm sayısı azalsın insanlar evde geçirsin bu

yoksa bu kadar bulaşıcı hastalıkta şak diye vaka bitme durumu olmaz
Aşılardan sonra bireysel korunmaya kalacak iş gibi

siz kendinize dikkat edin yapacak bir şey yok şuan bu konuda
Artık zira artık bazı insanların da psikolojisi de kaldırmıyor

açık alanda bebeğe bir şey olacağını inanın düşünmüyorum ben tabi annesiniz siz ama çünkü gelişmeler muhtemelen anlattığım gibi olacak

Mesafe olduğu sürece açık havada maske zorunluluğu kalktı diye bir haber okudum ben de. 2m’ydi galiba mesafe de. Eyvah dedim, zaten insanlar takmıyor, mesafe olsun olmasın insanlar iyice salar artık dedim 🤦🏼‍♀️.

2 doz aşılıyım. Sokak boşsa yakınımda kimse yoksa ben de maskemi indiriyorum. Hastaneye çift maskeyle gidip çıkınca hemen değiştiriyorum. 1.5 sene üzerine ilk defa geçen hafta avm ye gitmek zorunda kaldım mecburiyetten orası da çok gidilmeyen bir yerdi. Maksimum gittiğim yer market olmuştur. Pazar ya da herhangi bir mağazaya hiç girmedim dışarıda yemek yemedim.

Ailemin yanına geldim memlekete herkes aşılı. Evlere girmiyorum göreceklerimi bahçeden uzaktan görüyorum. Geçen sene buraya geldiğimde ağlamaktan helak olmuştum çünkü burada başından beri insanlar hiç dikkat etmiyor hiççç.. Ve ben 3 aylık bebeğimle gelmiştim onu koruyacağım diye canım çıkmıştı.

Sosyal medyada ben de herkesi dip dibe ağız ağıza maskesiz görüyorum çok şaşırıyorum.Ayni soru benim de aklıma aynı soru geliyordu,korona bitti de benim mi haberim yok

Korona bitmedi arkadaşlar ama durum şu aşılandık bazılarımız hariç ve malesef vaka sayıları yeniden artacak yeniden kapanıcaz
Şuan muhtemelen turizm için açığız olay basit bu kadar

bu salgın hastalıkları böyle fakat illaki bitecek şaşırıyor gibi yazmanıza ben şaşırıyorum

hasta olmamak cidden önemli ama muhtemelen ileride yapılması her yıl zorunlu bir aşı olur grip gibi olur yani(zorunlu değil gerçi ama)

Dalgalar gelecek yani malesef hızla mutasyonlaşıyor
Ama öldürücülüğü mü artıyor yoksa bulaşma hızı arttığı için mi daha fazla öldürüyor diyorlar bilemiyorum muhtemelen bundan diye düşünüyorum

sars daha öldürücü olmasına rağmen bulaşıcılığı azdı mesela bu arkadaş da coronavirüs ailesinden

hayatımıza entegre edip öyle yaşamalı ve artık şaşırmamalıyız yapacak bir şey yok

herkes zaten aynı duyarda olmayacak sorun ülkemizdeki insanlardan çok
Tüm ülkelerin aşılanmaması bazı ülkelerde(afrika vb) aşılanmanın başlanmamış olması, ülkemizdeki bazı insanların aşı olmaması asıl sorun

zira bu küresel bir şey dediğim gibi artık biraz bireysel önlem alıcaz

Bir de herhangi bir şeyi cazip hale getirmenin yolu o şey yapıldığında yasakların esnemesidir

ki artık insanların da ruh durumu kötü yani
Elbette aşı vurulan daha rahat olacak yasaklar belki onun için daha erkenden kalkacak

bu da bunun cazibesi

Çoğu kisi aşısız zaten derken ?
Disarda acik havada maske takmak ne kadar sağlıklı acaba ?
Toplu yerlerde tamam maske takilmali ama acik alanda takılması da sacma tertemiz oksijen almak varken.
Maskenin yuzde yuz korunurlugu bile yok..
Siz maskesiz çıkmayın kimseye karismaya hakkiniz yok. Ister aşısız olsun ister maskesiz gezsin herkes kendinden sorumludur

Otrera Otrera bişey sormak istiyorum.
Bu virüs için neden tibbi atik çöpleri yokda maskeler normal coplere atiliyor yerlerde sokaklarda orda burda görüyoruz (ne yazikki dogaya verdigi zarar da ayri)
Bir sağlıkçı olarak dusuncen ne bu konu hakkinda ?
Kimsede bunu sorgulamiyor işin garip yani da bu. Ölümcül virus deniliyor ama tibbi atik olması gereken maskeler icin bir çözüm yok 🤔

Toplu yerlerde tamam maske takilmali ama acik alanda takılması da sacma tertemiz oksijen almak varken.
Siz maskesiz çıkmayın kimseye karismaya hakkiniz yok. Ister aşısız olsun ister maskesiz gezsin herkes kendinden sorumludur
Ben de açık havada toplumsal baskıdan dolayı taktığımı fark ettim.

Benim çıktığım yerler tenha, karşıdan biri gelirken hemen çekiyorum maskeyi burnuma ama aslında çok gereksiz buluyorum, sırf karşıdan gelen tedirgin olmasın diye çekiyorum, o da maskesizse uğraşmıyorum bazen.

İşte sizin takmadığınız maske başkasını hasta ediyorsa herkes kendinden sorumlu olmuyor malesef. Açık alan da bile mesafeye dikkat etmek gerek..

Back
X