Pandemi bitti de bir kac maske takanin haberi mi yok?

ben normal cerrahi maske,üzerine n95,üzerine cerrahi maske takıyorum,hele entübasyon falan yaparken üzerine bir de gözlük takmam gerekiyor,gerisini siz düşünün :KK48: buğulu bir görüş açısı,nemli,sıcak bir iç atmosfer... :KK61::KK53:
Allah kolaylık versiz.Sizlere çok minnettarız

Şuna her yer o kadar kalabalık ki çoğu kişi de maske yok.
Ben kapalı yere girerken çift maske takıyorum.
Tatil yerleri her yer dolu dolu ve mesafe yok.
Nasil bu kadar rahat oluyor insanlar.
Çoğu kişi aşısı zaten.Asi olsa bile maske mesafe devam.etmeli vaka kalmadan.
Bir o kadar da yakalanan var .
Maske mesafe devam.etse az bebeğimle çıkıp dolanmak istiyorum ama bebis maske olmadığı için çıkamıyorum
. Eylül sil baştan olacak .Ama kışın da yazın bile kazanamayan insanlar var.Allah sonumuz hayır etsin.
Herkes bıktı ama kimse keyfinden kısıtlama yapmıyor herşey bizim için sonuçta ama bayağı rahatlık var gerçekten esneme dönemi covid19 bitmeden hastaneler delta varyantlı hastalarla doldu allah sonumuzu hayır etsin

Ne deseniz haklısınız ama inanın söylenince de kendiniz söylüyor kendiniz dinliyorsunuz, yerdeki maskelere elimi süremiyorum ama pet şişeleri, kek kurabiye paketlerini topluyorum, o bebek bezi atanlara da ne desem bilemiyorum, kimse kusura bakmasın çöp deyince bana geliyorlar, evlerinde titiz olduğunu söyleyen kadınların pedlerini, bebeklerinin bezlerini sokağa attıklarını görünce siz misiniz titiz diyorum, evine titiz sokakta pasaklılar.

Çocuklarına da hiçbir şey öğretmiyorlar, çocukları sokağa işiyor, çiğnediği sakızı yere atıyor.
Sonra gelsin müsilaj, tatil yörelerinde toplanan tonlarca çöp, yaz sonu okuruz Bodrum Marmaris gibi yerlerde tatilciler sonrası toplanan tonlarca çöpü.

ben hayret ediyorum, daha çocukken çevre bilincini aşılamak bu kadar mı zor. hiç mi okula gitmedi bu insanlar ? hiç mi kimse uyarmadı ?
eminim okulda öğretmenleri de söyledi, çevrelerinde birileri de uyardı.
ama nato kafa nato mermer.

Buradaki askerler teroristleri bıraktılar gocmenlerle uğraşıyorlar artık sınır dolup taşmış 😒

günlerdir afgan, pakistanlı, vs göçmenlerin yaydıkları şiddet haberlerden ve sosyal medyadan inmiyor. bu gidişle hepimizi sınır kapısından atıp ülkenin efendileri olacaklar .

Bende tek maskeyi geç çift maske takan insanlara şok oluyorum. Hava zaten sıcak terden sırılsıklam oluyoruz.maskenin altında biyiklarimiz terliyor damlarlar maskenin altından çıkıyor neredeyse ve sen çift maske takıyorsun helal olsun valla.bende astım da var normalde bile nefesim daralır .maskeyle boğuluyorum oyuzden takamiyorum...çoğu insan nefes alamıyor o maskeyle bence ondan takmıyorlardir bide havada malum.allaha emanet yaşıyoruz iste
Bende de astim var yillardir, aldigim fis fislari kullanma geregi bile duymazken pandemi basindan beri gunde 2 kez ikişer doz kullaniyorum, çunku maskeden daraliyorum bakkala gidersem, kizi parka disari cikarirsam mecbur takiyorum, simdi maske takmazsam biliyorum covit oldugumda gassallar pamugu takacak.

Bende de astim var yillardir, aldigim fis fislari kullanma geregi bile duymazken pandemi basindan beri gunde 2 kez ikişer doz kullaniyorum, çunku maskeden daraliyorum bakkala gidersem, kizi parka disari cikarirsam mecbur takiyorum, simdi maske takmazsam biliyorum covit oldugumda gassallar pamugu takacak.
Allah korusun

Allah korusun ama ne demişler sen önce eşşegini sağlam kaziga bagla sonra allaha havale et.
Astimim var maske takamiyorum kismini anlamiyorum ben.
Koah falan tamam agir seyredebiliyor ama, ben de dahil cevremde astim hastasi olup fos fos sigara icip daralmayan, ama maske takmak soz konusu olunca ay daraliyorum ven astim hastasiyim diyorlar.
Halbuki en cok takmasi gereken gruplar icerisinde

Geçen hafta telefonun bozuldu. İki sene üzerine ilk defa memlekette çarşıya gittim(geçen sene geldiğimde evden çıkmamıştım bulunduğum şehirde de 1.5 senede sadece 2 kere gittim çarşıya)

Aman Allahım ne kalabalık. Babamın koluna yapıştım. Baba üstüme geliyolar valla kenardan gidelim dur şu taraftan geçelim ama üst caddeye çıkalım dedim durdum. Telefoncu 1 saat sonra gelin dedi. Napsak dedik ay baba dondurma mı yesek dedim meşhur bi yer vardı. Önüne kadar gittim. Dedim yok baba imkansız içeri giremem maskemi açıp da sokakta da yiyemem henüz buna hazır değilim :KK48:

Kıyıdan kıyıdan yürüdük 1 saat vakit geçirdik öyle.

ben hayret ediyorum, daha çocukken çevre bilincini aşılamak bu kadar mı zor. hiç mi okula gitmedi bu insanlar ? hiç mi kimse uyarmadı ?
eminim okulda öğretmenleri de söyledi, çevrelerinde birileri de uyardı.
ama nato kafa nato mermer.
Ağaç yaşken eğilir sözünden bi'haberler, asıl çocukken eğitim daha kolaydır, hani bazen deniyor ya 2 yaşındaki çocuk ne anlasın diye, o yanlış bir ifade aslında, gayet güzel anlıyorlar her şeyi sizden görerek duyarak pekala da öğreniyorlar.
Epey zaman önce yerlere çöp atmayla ilgili bir sokak röportajında 65-70 yaş aralığında bir beyi çöp atarken çekmişler spiker yerlere neden çöp atıyorsunuz diye soruyor ben atmasam o atmasa temizlik görevlileri ne iş yapacak diyor, tümüyle duyarlılığından belediye çalışanlarını düşündüğünden yere çöp atıyormuş:))

Şimdi bu insana anlatsan anlamaz, eğitmeye kalksan çok geç, yazıyorum ama düşman bellemesinler, daha iyi olabiliriz, çevremize doğamıza sahip çıkabiliriz neden yapmıyoruz diye kızıyorum, illa cezalar yasaklar olması gerekmez, insan düşünebilen bir canlı, tuz gölüne giden kaynakların önüne set çekecek akla sahipsek çöplerimizi konteynerlere atacak akla da sahibiz ama bizler gölün kurumasına ve flamingoların ölümüne sebep verecek kadar benmerkezli düşünüyoruz maalesef.

Yazarken utanıyorum, kızım küçüktü rutin göz muayenesi için kliniğe gittik, çocuk bu tuvaleti geldi götürdüm kapısı kilitli, görevli kadını buldum söyledim, kadın anahtarı verirken aynen şunu dedi:-tuvaleti kilitliyorum çünkü kadınlar arkalarından sifon çekmiyorlar, pedlerini de tuvalete atıyorlar, temizlerken içim kaldırmıyor artık.

Daha ne diyeyim ne anlatayım🤷‍♀️

Ben de özellikle hamile olduğumu öğrendiğimden beri elimden geldiğince maske solumamaya çalışıyorum.
Ha marketlerde ya da kalabalık ortamlarda, toplu taşımada asla çıkarmam ama açık havada ben de salmış durumdayım.
Elleri yıkama yüze dokunmama gibi tedbirler hep var tabi ki. Virüs bitse de bunlara çok dikkat etmeyi düşünüyorum.

Hala virüs kapmadım ve buna gerçekten şaşırıyorum.
Hatta daha virüs burda açıklanmadan önce Kasım Aralık gibi hastaneye sık gittiğim bir dönem 1 ay geçmeyen bir hastalık geçirmiştim. Öksürüyordum ciğerlerim ağrıyordu sesim de boğunuktu. O aylarda birçok kişi bu belirtilerle ağır hastalıklar geçirmiş üstelik.
Çin'in sakladığı yönündeki dedikodular da olunca acaba o zaman geçirdim ve bağışıklık mı kazandım diyorum.

Bu sene içersinde hasta olup test yaptırdığım dönem ciğerimde de lezyon bulundu. Bronşitten şüphelenildi ama o kadar kötü nasıl hastalanabildiğimi bilmiyorum gerçekten. Testim de negatif çıktı.

Bu akşam pandeminin başından beri ilk defa bir düğüne katıldım. Düğün açık alandaydı. Niyetim yarım saat durup, takıyı bırakıp gitmekti. Öyle de yaptım. Maskemi hiç indirmedim. “Asla maskemi çıkarmam”, “tokalaşmam” diyen, düğünde olduğum sürece ellerine sık sık kolonya sıkan bir akrabamın gecenin sonuna doğru çekilen ve sosyal medyada paylaşılan videolarda halay başı olduğunu gördüm. Tabi maske de yok. Sosyal mesafe de ortadan kalkmıştı.
Zaten benden başka pek maske takan da yoktu. Ya da çenelerindeydi. Dikkat eden insanlar bile bu tarz ortamlarda ayak uydurmaya çalışıyorlar ve virüsü bir kaç saatliğine de olsa unutmaya çalışıyorlar.

Ben kuçuk bir ilçede yaşıyorum nüfusu da az olduğu için
Nispeten vaka sayıları iyice azalmıştı
Ama son haftalarda o kadar çok dışardan tatile gelen oldu ki market, pazar vs yerlerde bebek arabasıyla ilerlemek dahi çok zor bir duruma geldi
Üstelik daha şimdiden ilçedeki vaka sayıları artmaya başlamış
Ben de korkuyorum açıkçası
Keşke kimse yaşadığı yerden başka yere gitmeseydi diyorum bazen

Ay o haberler benim dr psikolojimi bozmuştu
O sebeple karar aldım hiç bakmıyordum corona ile ilgili şeylere
2 ay falan olmuştur
Şimdi bu konuyu merak ettim
Ben de hastaneye n95 ve cerrahi ile gidiyorum
Planım doğumdwn sonra hemen aşı olmak
Hamileykende aşı olabilirsin , böylelikle bebişte bağışıklık kazanmış olur .

Bir tek Türkiyede açık alanda maske zorunluluğu baskisi var toplumsal olarak baska yerde hic görmedim 🤷🏼‍♀️
Yok asisiz degilsen maskesizsen senden kotusu yok sacmalik. Toplu tasimalarda kapali mekanlarda magaza market gibi yerler de takilir da gerisi gerçekten bu yaz mevsiminde iskence

Buna ben de şaşırmıştım, pandemi ortasında ülke değiştirdim, şu an yaşadığım ülkede sokakta kimse maske takmıyor. Çok tuhaf bulmuştum ilk ama sosyal mesafeye uyuluyor, bununla ilgili olabilir. Sokakta birkaç kişi var zaten, onlar da geçerken yolun öbür tarafına geçiyorlar gördü mü veya ben de öyle yapıyorum. İçeride yine takıyoruz. Ne yalan söyleyeyim maskesiz dolaşabilmek çok hoşuma gitti.

Şuna her yer o kadar kalabalık ki çoğu kişi de maske yok.
Ben kapalı yere girerken çift maske takıyorum.
Tatil yerleri her yer dolu dolu ve mesafe yok.
Nasil bu kadar rahat oluyor insanlar.
Çoğu kişi aşısı zaten.Asi olsa bile maske mesafe devam.etmeli vaka kalmadan.
Bir o kadar da yakalanan var .
Maske mesafe devam.etse az bebeğimle çıkıp dolanmak istiyorum ama bebis maske olmadığı için çıkamıyorum
. Eylül sil baştan olacak .Ama kışın da yazın bile kazanamayan insanlar var.Allah sonumuz hayır etsin.
Bebeklere Maske takmayin ayol 6 yasa kadar takilmiyor. Zaten istemicektir rahatsiz olacaktir.

Eylulde gene sayilar tavan olacaktir ve herkes gene evleri tikilacaktir merak etmeyin insanlar yazin tatil yapsın para harcasin diye gevsettiler kimseye ceza meza yok eskiden burnunun altına Maske indirene sirrak 900 tl .

Allah sonumuzu hayır etsin. Corona döneminde ölen insanlara aciyorum ya eski normal günleri goremediler. Bakalim bize kismet olacakmi.

Yaz kış maskeyle gezdik calisiyorum 30 derecede gene Maske agizda 😑biktim valla dipsiz kuyu gibi delta varyanti bitecek baska bir şey cikaracaklar burayada yaziyorum.

Bir tek Türkiyede açık alanda maske zorunluluğu baskisi var toplumsal olarak baska yerde hic görmedim 🤷🏼‍♀️
Yok asisiz degilsen maskesizsen senden kotusu yok sacmalik. Toplu tasimalarda kapali mekanlarda magaza market gibi yerler de takilir da gerisi gerçekten bu yaz mevsiminde iskence
Aynen trenlerde magazalarda zorunlu ama sokakta ilk basindan beri serbest iyikide yani.

Kimse kimseye yaklasmiyor tanidik görsün kimi selam verip geçiyor kimi 1bucuk Mt mesafe birakiyor. Turkiyede bjr insihatta calisan adam a yazilan cezaya çok acimistim yazik yahu adam ter içinde bir sigara iciyor zaten zor şartlarda calisiyor birde dünya ceza .

Ben haftada 1 kez açık alan dışında evimden hiç çıkmıyorum.açık alanda mesafeliysem maske takmıyorum.o maskeleri sürekli takmakta akciğerimize zarar.ben pandemi bitene kadar da rahat davranmayı düşünmüyorum.bence 1..2 yıl daha böyle devam eder gibi malesef:(

Back
X