Pandemi Sürecinde İşe Başlamak (Acil)

Yarım saat yürümek az değil, hem de üstüne bir de 2 kere daha toplu taşıma değiştireceksiniz sabah akşam.
Maddi zorluktan değil de evde sıkılmaktan iş arıyorsanız bence bekleyin yaza kadar.

Merhaba Akıllı Hanımlar :KK68:

Ben uzun zamandır işsizdim ve 2 aydır da aktif olarak iş arıyorum. Bir iş teklifi geldi. Muhasebeciyim. Haftanın 6 günü, sabah 9- akşam 6 çalışma zamanları. İşe 1,5 saatte gidiyorum hesabıma göre. Yarım saati yürüyerek, yarım saati metro, yarım saati otobüs kullanarak gidiliyor. Belki 1,5 saatten biraz daha sürebilir.

Evde durmaktan artık sıkıldım. Kendi paramı kazanmak istiyorum. Sosyal fobi ve özgüven sorunum var. İş görüşmesine giderken gile tereddütlüydüm. Pandemi sürecinde sosyal fobim arttı. Majör depresyon sorunum da var. Son 1 aydır yoğun şekilde yaşıyorum.

Ama bir de diğer yüzü var işin. Ben ailemle yaşıyorum. Annemin kronik bir rahatsızlığı var. Her gün 1,5 saatim yollarda. Toplu taşıma kullanacağım. Covid olup eve getirmekten, aileme bulaştırmaktan korkuyorum. Annem çok hassas bu konuda. Onu iş konusunda ikna etmem gerekecek ama ya benim yüzümden covid olursa diye şimdiden bir endişe içindeyim.
Biliyorum herkes çalışıyor. Herkes için geçerli aynı riskler. Bana özel bir durum değil...

Sizce ne yapayım? Bugün işyeri sahibine haber vermem gerek. Aciliyeti var konumun :KK43:
Haftanin 6 gunu çalışıp hergun 1.5 saat toplu taşıma kullanacaksiniz bu salginda.
Bence değmez

salgının ne zaman biteceği belli değil
full önleminizi alın ve düşünün derim
bir arkadaş yazmış yukarıda anenizle aynı anda yemek yemeyin ve evde mesafeli oturun
Allah a emanet

Merhaba Akıllı Hanımlar :KK68:

Ben uzun zamandır işsizdim ve 2 aydır da aktif olarak iş arıyorum. Bir iş teklifi geldi. Muhasebeciyim. Haftanın 6 günü, sabah 9- akşam 6 çalışma zamanları. İşe 1,5 saatte gidiyorum hesabıma göre. Yarım saati yürüyerek, yarım saati metro, yarım saati otobüs kullanarak gidiliyor. Belki 1,5 saatten biraz daha sürebilir.

Evde durmaktan artık sıkıldım. Kendi paramı kazanmak istiyorum. Sosyal fobi ve özgüven sorunum var. İş görüşmesine giderken gile tereddütlüydüm. Pandemi sürecinde sosyal fobim arttı. Majör depresyon sorunum da var. Son 1 aydır yoğun şekilde yaşıyorum.

Ama bir de diğer yüzü var işin. Ben ailemle yaşıyorum. Annemin kronik bir rahatsızlığı var. Her gün 1,5 saatim yollarda. Toplu taşıma kullanacağım. Covid olup eve getirmekten, aileme bulaştırmaktan korkuyorum. Annem çok hassas bu konuda. Onu iş konusunda ikna etmem gerekecek ama ya benim yüzümden covid olursa diye şimdiden bir endişe içindeyim.
Biliyorum herkes çalışıyor. Herkes için geçerli aynı riskler. Bana özel bir durum değil...

Sizce ne yapayım? Bugün işyeri sahibine haber vermem gerek. Aciliyeti var konumun :KK43:

Bende pandemi döneminde işe başladım, 8,5-6,5 çalışıyorum, insan geriliyor, maskeler,kolonyalar, bu soğukta tüm gün kapı cam açık havalandırıyorum. Pandemi çabucak bitecek gibi görünmüyor o yüzden başlarken Allaha emanet dedim başladım ama işi kabul etmemde en büyük etken yakın olmasıydı, toplu taşıma kullanmıyorum, pandemden ziyade çok uzun yıllar işe uzak mesafede çalıştım, onca saat çok yıpratıcı bir durum, zor durumda değilseniz yakın bir yer bulana kadar bekleyin derim

Yarım saat yürümek az değil, hem de üstüne bir de 2 kere daha toplu taşıma değiştireceksiniz sabah akşam.
Maddi zorluktan değil de evde sıkılmaktan iş arıyorsanız bence bekleyin yaza kadar.
Biraz birikmişim var ama hazıra dağ dayanmaz. Elbette ki elimdeki para bitecek. Ailemden harçlık isteyemem. Ya bir daha iş teklifi gelmezse diye endişeleniyorum. Şartları uygun olmasa da bir iş bulmuşken kaçırmak da istemiyorum :/

salgının ne zaman biteceği belli değil
full önleminizi alın ve düşünün derim
bir arkadaş yazmış yukarıda anenizle aynı anda yemek yemeyin ve evde mesafeli oturun
Allah a emanet
Şu an bayağı ikilemdeyim. Teşekkür ederim.

Bende pandemi döneminde işe başladım, 8,5-6,5 çalışıyorum, insan geriliyor, maskeler,kolonyalar, bu soğukta tüm gün kapı cam açık havalandırıyorum. Pandemi çabucak bitecek gibi görünmüyor o yüzden başlarken Allaha emanet dedim başladım ama işi kabul etmemde en büyük etken yakın olmasıydı, toplu taşıma kullanmıyorum, pandemden ziyade çok uzun yıllar işe uzak mesafede çalıştım, onca saat çok yıpratıcı bir durum, zor durumda değilseniz yakın bir yer bulana kadar bekleyin derim
Evime yakın yerlerle de görüştüm, ihtiyaçları yokmuş. Uzun süredir işsizdim. Böyle bir teklif gelince kaçırmak da istemiyorum. Bilemiyorum ki...

Is yerinde virus bir nebze ama metro arti otobüs çok fazla birde yürüme diyorsun. Kis ayindayiz. 2 toplu tasima araci bu donem için cok

Toplu tasima yerine servis olsaydi kesin calisin derdim ama iki vesait yol cok uzun annenizin hastaligi var bu yuzden ben olumsuz baktim

2 aydır aktif iş arayışındaymışsınız, bulduğunuz işi kaçırmayın derim. Pandeminin ne zaman sonlanacağı belli değil, hadi diyelim 6 ay sonra normale döneceğiz ama öyle bir kesinlik yok ortada. Bence bu işi kaçırmayın

Bence başlayın. Evet fiziksel olarak çok zor olacak ama psikolojinizi olumlu yönde etkileyeceğini düşünüyorum. Başlayın bı kaç ay çalışın baktınız olmuyor o zaman ayrılırsınız

Dikkatli olursanız birsey olacağını sanmıyorum. Örneğin insanlara temastan kaçınmanız gerekiyor. Toplu taşıma orda nasıl bilmiyorum ama burda direk arka yada orta kapıdan giriyorsun . Sırada beklemek yada şoförle temas yok. Ayrıca herkesin yan koltugu boş kalmak zorunda , böylece mesafe olsun. Maskenizi takıp , her el teması sonrası dezenfekte kullanırsanız bence sorun olmaz.
Türkiye’de sokakta siperlik takılıyormu bilmiyorum ama maske artı siperlik süper bir koruma olurdu. Ayrıca maskeler tek kullanımlık , her maskeye dokunulduğunda ellerinizi mukakkak yıkayın ve dezenfekte edin. Ayrıca iş yerinizideki touch alanları da sık sık dezenfekte edin.

Annemle görüştüm şimdi. Olumsuz oldu cevabı. ''İş bulmuşsun, evde duracağına git çalış derdim normalde ama bu durumda bilemiyorum'' dedi. Yani olumsuz. Hayırlısı artık, önümdeki maçlara bakacağım.

Fikirleriyle bana yardımcı olan siz değerli kadınlara çok teşekkür ederim :KK200:
Mune Mune rica etsem konumu kapatır mısın?

Annemle görüştüm şimdi. Olumsuz oldu cevabı. ''İş bulmuşsun, evde duracağına git çalış derdim normalde ama bu durumda bilemiyorum'' dedi. Yani olumsuz. Hayırlısı artık, önümdeki maçlara bakacağım.
karar vermişsiniz, riske atmayın vakalar çok fazla , ilerde daha iyisini bulursunuz inşallah

Back
X