- Konu Sahibi Gizmooberoo
-
Merhaba,benim panik atağım yoktu,genel anestezi sonrası direkt ağrı acı hissediliyor,spinalde yavaş yavaş açılıyor saatler sonra zaten ondan sonra basıyorlar serumu filan daha rahat geçiyor,doğum garip bişey herkesin hikayesi başka,acı eşiği farklı,doktorunla birlikte karar ver bence,ama o ana tanık olmak çok güzel bir duygu,doğum videolarıma ara ara döner bakarımPanik atak rahatsızlığım var. Gebelik döneminde ilaç kullanmadım. Şimdi doğum için spinal mi genel mi seçmeliyim kararsız kaldım. Panik atağı olup spinal olanlar çok panik olacak bir ortam oluşuyor mu? Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Ben varım.Panik atak rahatsızlığım var. Gebelik döneminde ilaç kullanmadım. Şimdi doğum için spinal mi genel mi seçmeliyim kararsız kaldım. Panik atağı olup spinal olanlar çok panik olacak bir ortam oluşuyor mu? Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Çok teşekkür ederim dileğiniz için. Doktorum kararı bana bırakınca epey güçleşti benim için. Doğum öncesi sakinleştirici birşey verirlerse kesinlikle spinal olacağım.Merhaba,benim panik atağım yoktu,genel anestezi sonrası direkt ağrı acı hissediliyor,spinalde yavaş yavaş açılıyor saatler sonra zaten ondan sonra basıyorlar serumu filan daha rahat geçiyor,doğum garip bişey herkesin hikayesi başka,acı eşiği farklı,doktorunla birlikte karar ver bence,ama o ana tanık olmak çok güzel bir duygu,doğum videolarıma ara ara döner bakarım
Allah bir avazda inşallah,sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
Spinalde ne sorun yaşamıştınız? Hastane epiduralde yapıyormuş genellikle normal doğumda yapıyorlarmış. Ama sorarım sezaryen içinde artıları eksileri neler diye. Teşekkür ederim paylaştığınız için.Ben varım.
Tek sorum var epidural yaptırsanız olur mu konudan bağımsız
Çünkü epidural spinaldem daha iyi benspinalden hiç memnun kalmadım
Doktor bizim hastane spinal yapıyor demişti diye mecbur kalmıştım
Ne güzel süreciniz olmuş inşallah sizin gibi olur benin sürecimde. Gaz sancısını nerede hissediyorsunuz? Sakinleştiriciyi bebek doğduktan sonra mı yaptılar? Yoksa hemen mi işleme başlayınca? Hemen başlamadan sakinleştiriciyi yapıyorlarsa kesinlikle spinali tercih edeceğim.Sağlık durumunuza göre doktorunuzun önerilerini dinleyin derim
Kendi tecrübemi anlatırsam ilk bebeğim erken doğum acil olduğu için genel anestezi ile oldu ikinci doğumum spinal ile haftasında normal zamanda doğdu. İğne acısını hiç hissetmedim o aşama kolaydı. Bebek çıkarken bi gaz sancısı oluyor sadece onu da söylüyorlar zaten korkmuyosun bildiğin için. Bebeğinin doğdu anı görüyorsun en güzel kısmı o. Normalde panik atak hastası değilim ama ameliyat esnasında fena oldum direk sakinleştirici yaptılar mis gibi kafa yaptı güle oynaya bitti zaten sezeryan çok kısa süeen bir ameliyat ben mümkün olursa dene derim bebisini gör :)
Kesi atılırken hissedersem diye aşırı panik yaptım orda nabzım çok yükseldi halbuki ben korkarken çoktan kesmiş sıfır hisNe güzel süreciniz olmuş inşallah sizin gibi olur benin sürecimde. Gaz sancısını nerede hissediyorsunuz? Sakinleştiriciyi bebek doğduktan sonra mı yaptılar? Yoksa hemen mi işleme başlayınca? Hemen başlamadan sakinleştiriciyi yapıyorlarsa kesinlikle spinali tercih edeceğim.
Ay canım inşallah. Hiç kestiremiyorum şuan ama umarım çok paniklemem. Şuan bile düşününce aşırı heyecanlanıyorum. Sen ne güzel büyütmeye başladın çoktan. İnşallah senin gibi pozitif doğum hikayem olursağlıkla güzel anısı kalacak bir doğumun olsun canım . Panik atağım yok spinal doğum oldu rahattım bebegın ilk dakikalarını görmek öpmek koklamak efsane biseydi o an
Korkmazsın die umuyorum ama heycan mutluluk oluyor tabi .
bende çok korkuyorum ama bebeciklerini alacaksın güçlü ol şuan o an değil öylece bırakamazsın demiştim kendımetabi o an neyin cesareti geldi bilmiyorum son ana kadar ikizleri normal doğurmak ıcın dua etmıstım olmadı 10:14-10:16 2 dk da çıkarıyorlar toplasan 10 dk demıyor zaten . Yapabilirim başarabilirim de ilk anlara şahit ooolmak için
Aneztezi uzmanı başucunda bekleyip senınle konuşuyor yani bilmiorum aynı mı herkeste sohbet etmişti benımle bileğimden nabzımı tutup , dene en azından belki çok rahat olursun hemencecık kokusunu içine çeker öper koklarsın
Evet genele dönme durumu olabiliyormuş. Bazılarına bebek doğmadan sedasyon verilmiş. Onu doktoruma soracağım. Sizde doğumdan sonra verildi sanırım.Ben anksiyeteli biriyim bayağı korktum epidural sırasında ama uyuyacak olma fikri daha korkunç geliyor. Sonradan genel anesteziye dönme durumu oluyor mu çok paniklerseniz?
Bu arada çok kısa sürüyor işlem. Sonrasında sedasyon veriyorlar rahatlıyorsunuz.
Umarım rahat olabilirim. Zaten çok kısa sürüyormuş ama şuan için kestiremiyorum. Sakinleştiriciyi bebek doğduktan sonra mı verdiler?Kesi atılırken hissedersem diye aşırı panik yaptım orda nabzım çok yükseldi halbuki ben korkarken çoktan kesmiş sıfır hisanestezi doktoru ve hemşire yanımdaydı sohbet ettiler benimle. ben omzumda hissettim bebek çıkarken olmuştu sonra geçti hemen bence imkanın olursa spinal iste ve bebeğinle ilk koklaşmayı doya doya yap onu gördükten sonra hiçbirşeyin önemi kalmıyor boşa büyütmüşüm kafamda diyeceksin
Evet genele dönme durumu olabiliyormuş. Bazılarına bebek doğmadan sedasyon verilmiş. Onu doktoruma soracağım. Sizde doğumdan sonra verildi sanırım.
https://ty.gl/44iere57wa14g bak bakalım buna.Ay canım inşallah. Hiç kestiremiyorum şuan ama umarım çok paniklemem. Şuan bile düşününce aşırı heyecanlanıyorum. Sen ne güzel büyütmeye başladın çoktan. İnşallah senin gibi pozitif doğum hikayem olurÇok ilginç hisler taşıyorum şuan hakkımda hayırlısı olsun. Geçenlerde aklıma gelmiştin konudan bağımsız sana soracaktım hava nemlendirici temizleyici aldın mı?
Bebeği almadan herhangi bir ilaç verilmiyor diye biliyorum. Bebek doğduktan sonra mı verdiler ilacı size? Biraz daha detaylandırır mısınız? Olumlu şeyler duymaya ihtiyacım var.
kalktıktan sonrası aşırı derecede zorSpinalde ne sorun yaşamıştınız? Hastane epiduralde yapıyormuş genellikle normal doğumda yapıyorlarmış. Ama sorarım sezaryen içinde artıları eksileri neler diye. Teşekkür ederim paylaştığınız için.
İnceleyeceğim teşekkürler canımhttps://ty.gl/44iere57wa14g bak bakalım buna.
O kadar hızlı ilerliyor ki herşey bebeğin çıkması zaten max iki dakikadır o arada verdiler ilacı öncesi sonrası farketmez hastanın klinik durumu önemli. Dediğim gibi aşırı kısa süren bir işlem bebeği hemen gösterip yanına getiriyorlar onun muayenesini yapana kadar da benim işlemimde bitmişti zaten sonra çıkıp odada buluştuk. Seni anlıyorum korkuyorsun ama bu güzel detayları düşünüp mutlu ol ne ağrı ne acı hissetmeyeceksinUmarım rahat olabilirim. Zaten çok kısa sürüyormuş ama şuan için kestiremiyorum. Sakinleştiriciyi bebek doğduktan sonra mı verdiler?
Umarm sakin geçirebilirim ben deO kadar hızlı ilerliyor ki herşey bebeğin çıkması zaten max iki dakikadır o arada verdiler ilacı öncesi sonrası farketmez hastanın klinik durumu önemli. Dediğim gibi aşırı kısa süren bir işlem bebeği hemen gösterip yanına getiriyorlar onun muayenesini yapana kadar da benim işlemimde bitmişti zaten sonra çıkıp odada buluştuk. Seni anlıyorum korkuyorsun ama bu güzel detayları düşünüp mutlu ol ne ağrı ne acı hissetmeyeceksin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?