panik atak ben ve evlilik

kahvenindelisi

Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2016
157
81
18
Merhabalar,

En son ilkokul mezunu biri ile evlilik olur mu konusu ile kafamı gereksiz meşgul etmiştim eski konularımda mevcut. O günden sonra evlilik defterini kapamaya karar verdim bir süre çünkü panik atağım biraz ilerledi ve ben tedaviye başladım. Bu arada birisi ile tanıştırıldım ama ciddiye almadım pek. Ancak sonrasında durum beklemediğim yönde oldukça olumlu ilerledi. Ben de fazla uzatmadan ona panik atak olduğumu söyledim. O ise arkasını dönmek yerine yanımda olduğunu ve bunu aşabileceğimizi söyledi. Bense kendimi rahat hissetmiyorum. Sanki bu durum sorun olacak gibi. Bu durumda evlenenler oldu mu? Ya da hali hazırda ilişkisi olanlar ne söylersiniz?

hastalığınızı dönülmez akşamın ufku olarak görmeyin. neden sorun olsun ki ?

Panik atak ile mücadele uzun bir yol sabır istiyor ve ben korkuyorum eğer iyileşemezsem ve beni bırakırsa diye çünkü ona bağlanıyorum git gide. Bu korku gereksi belki. Kimse yarın ne olacağını bilemez, garantileyemez.

Panik atak ile mücadele uzun bir yol sabır istiyor ve ben korkuyorum eğer iyileşemezsem ve beni bırakırsa diye çünkü ona bağlanıyorum git gide. Bu korku gereksi belki. Kimse yarın ne olacağını bilemez, garantileyemez.

öncelikle korkularınızdan arınmalısınız.

Annem panik atak hastasi. Zaman zaman zor anlar gecirdigi oldu babam hep yanindaymis ve bizler yetistik destekcisi olduk. Genetik bagimiz sagolsun bende bir panik atak hastasiyim ve evliyim. Benim de kotu oldugum anlar oluyor ve esim en buyuk destekcim. Oyle bir yazmissiniz ki sanki cok elim bir hastalik. Gunumuz sartlarinda pekcok insanin psikolojik destege ihtiyaci var zaten. Bence sen kendi kendini tetikliyorsun. Biraz rahat ol ve hayati akisiyla yasa. Her an herseyi her detayi hesaplayamazsin. Kendini bu kadar kasmamalisin. Pozitif dusun ve iyi seylere odaklan

Panik atak, ilaç ve psikoterapi desteğiyle üstesinden gelinebilecek bir rahatsızlık. Evlenmeye ve mutlu olmaya engel değil.

Bence, panik atak tedavinize hastalığa olan bakış açınızı düzeltmekle başlarsanız daha hızlı yol alırsınız.

Görüştüğünüz ruh sağlığı uzmanıyla bunu konuşmanızı tavsiye ederim.

Ben varım. Tanıştığım ilk gün söyledim konuşacak bişey de bulamayınca. Yıllardır ilaç kullandığımı, olmadık yerde geçirdiğim atakları..3 yıldır beni acile götürmüşlüğü çoktur. İlacımın dozu da arttı, beraber gidiyoruz çoğu zaman yazdırmaya. 2 ay sonra düğünümüz var. Yani hiç alaka kuramadım, evlenmemeli miyiz biz? O da kel, ben bişi diyor muyum :D Buna takılacak adam değil, çocuktur o da sana yaramaz canım.

Niye sorun olsun yahu abartmayin şunu. Bende de var bazen zorluyor ama başa cıkılmaz bisey degil tabi o ani yasarken bu kadar basit gelmiyor ama sakin olursan ve nefesini ayarlarsan daha kolay geciyor. Bu kadar gözünde buyutup onemli bir hastalikmis gibi gorursen kurtulamazsin ve dahada siddetlenir.
Evliyim ve bunu hic dusunmemistim evlenirken.

Oanik ataktan kurtulabilirsiniz ama bu takıntınızdan kurtulabilirmisiniz bilemem evlilikle panik atağın yada karşındakine bunu söyledim kabul etti bu konuşmanın hiç ama hiç alakası yok hastalık hastası olmayın bende nışanlandım panik atağım başladı yani demem oki evlenirsin bi stresle başlar abartmayın

Evliyim, geçtiğimiz kasım ayından beri panik atakla mücadele ediyorum. Düzenli terapi sayesinde çok ilerledim, atlattım diyebilirim, çok şükür. Eşimin sabırlı davranması gereken zamanlar oldu tabii ama sizin için bunu yapmayan biriyle değil evlilik, herhangi bir ilişki düşünmeyin zaten. Panik atağın gizlenecek, çekinilecek bir tarafı yok. Ayrıca ben bu hastalığa düştüm, şimdi aylarca yıllarca bununla uğraşmak zorundayım diye de düşünmeyin. Siz baş etme yollarını öğrenirseniz, yarın da iyileşebilirsiniz. Büyütmeyin bu kadar kafanızda.

Karsindaki şahıs destek olacağını söylüyorsa ne güzel. Ciddi bi sağlık problemi değil bu. Annemde de var anlıyorum seni.
Ama mutluluguna engel koyma bunun yüzünden. Misal bende hepatit b var. Benim tedavi imkanim yok. Evlenene kadar yaşadığım psikolojik çöküntüyü tahmin edemezsin. Çünkü başkalarına,eşine,çocuğuna bulaştırma riskin var. Her gün agliyordum ben. Düşün eşime nisanliyken söylemiştim ama ağlaya ağlaya. Çok şükür aşısı varda biraz rahatladim. Ama diğer insanlara çok temas kuramiyorum. Kuaföre gidemiyorum. Hastaneye gittiğim zaman, misal disciye diyelim. En sona beni aliyorlar özel kıyafetler giyerek. Gözlerine dahi koruma gözlükleri takıyorlar. Ben kalkınca oturdugum yer dahil yarim saat temizlik yapıyorlar alet edevat vs.

Lütfen bizim gibileri düşünüp biraz mutlu olmayı deneyin olur mu.. :21:

Merhabalar,

En son ilkokul mezunu biri ile evlilik olur mu konusu ile kafamı gereksiz meşgul etmiştim eski konularımda mevcut. O günden sonra evlilik defterini kapamaya karar verdim bir süre çünkü panik atağım biraz ilerledi ve ben tedaviye başladım. Bu arada birisi ile tanıştırıldım ama ciddiye almadım pek. Ancak sonrasında durum beklemediğim yönde oldukça olumlu ilerledi. Ben de fazla uzatmadan ona panik atak olduğumu söyledim. O ise arkasını dönmek yerine yanımda olduğunu ve bunu aşabileceğimizi söyledi. Bense kendimi rahat hissetmiyorum. Sanki bu durum sorun olacak gibi. Bu durumda evlenenler oldu mu? Ya da hali hazırda ilişkisi olanlar ne söylersiniz?
alemsiniz

Back
X