Arkadaşlar merhaba. Çok yakın bir arkadaşım panik ataktan muzdarip. Doktor tedavisi alıyor sürekli takipte. Ama günlük hayatında bazen sıkıntılar yaşayabiliyor. Örneğin diyelimki birlikte bir yere gidiyoruz arabayı o kullanıyor. Sağdan bir araba geldiğini görmediğinde mesela canım dikkat et araba geliyor dediğim anda bir anda heyecanlanıyor ve zincirleme şekilde hata yapmaya başlıyor. Bu en çok trafikte böyle ama günlük hayatta da sürekli bu tip durumlarda kilitlenebiliyor.
Ben elimden geldiğince tamam canım sakin ol ben buradayım yardımcı olurum desem de bazen çok çaresiz kalıyorum ona yardım etmekte.
Bu tip hastalara en güzel manevi desteği nasıl verebiliriz? Nelerden kaçınmam nasıl davranmam gerekir? Çevresinde bu tip bir durumla karşılaşıp yardımcı olan var mı?
Ben elimden geldiğince tamam canım sakin ol ben buradayım yardımcı olurum desem de bazen çok çaresiz kalıyorum ona yardım etmekte.
Bu tip hastalara en güzel manevi desteği nasıl verebiliriz? Nelerden kaçınmam nasıl davranmam gerekir? Çevresinde bu tip bir durumla karşılaşıp yardımcı olan var mı?