Panik atak nöbetlerim

Camelwhite

Guru
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2011
4.563
1.380
333
psikolojik olarak zor günler geçiriyorum. ben üniversitedeyken her şey daha kolay olur iyi bir işim olur sorunsuz bir hayatım olur diye düşünüyordum ama her şey tam tersine oldu. her şey üstüme üstüme geliyor. son 2 aydır panik atak nöbetleri geçiriyorum durup dururken nefes alamıyorum kalp krizi geçiriyormusum gıbı, ölecekmısım gibi hissediyorum. iş yerine her sabah kalkıp gelmek ölüm gibi geliyor kolumu kaldıramıyorum çalışmak istemiyorum ailemin zoruyla eve katkım olması için çalışıyorum. ilişkim bile sorunlu insan sevgılısıyle gorusmek ıstemez mi ben onu bile istemiyorum bazen. yaşam dolu bir insandım şu an her şey daha kötüye gidiyor. insanlara bakıyorum herkes hayat dolu ben bakımlı bir insandım saçımı yapmaya bile üşenir oldum yardım almak ıstıyorum uzmandan iyi gelir mi düzelir miyim biiemiyorum anlatamadıgım daha o kadar çok şey var ki çok yoruldum hayattan.

öncelikle geçmiş olsun..İnsanlar bazen hiç sebep yokkende bunalıyorlar sakın kendinizi anormal hissetmeyin.

Size naçizane tavsiym hiç olmazsa en az iki üç günlüğüne evden işten ve sevgilinizden uzaklaşacağınız bir yere gitmeniz ve kendinizi dinlemeniz.

Bu size çok iyi gelecek .Genelde dönüm noktasında olanlar bu tür bunalımara girerler inşallah bu sayede hayatınıza daha güzel yenilikler gelir.

inanın ben o kadar çok istiyorum ki bunu. yapamıyorum iş yerinde bir gün bile olmasam sorun oluyor sabah 8 aksam 7 calısıyorum. cumartesi de dahil belki de en çok bu durum yıpratıyor beni. yıllık iznim bile yok. dönüm noktasındayım dediğiniz gibi evet ama ben karar bile veremiyorum. çok zorlanıyorum çıkmazda hissediyorum kendimi.

Biri benimi anlattı:).Bende panikliyim.Değil dışarı çıkmak evde yanlız kalmıyordum.Uzman iyi geliyor tabii.Düzeldim şükür:)

Bu bariz bir şekilde strese bağlı ruh hali geçici bende cumartesileri çalışıyorum ona rağmen kendimi farklı mekanlara atıyorum sırf strese girmemek için. Çünkü insan gerçekten hep aynı şeyleri yapmaktan bunalıyor.

Mutlu etmek için mutlu olmanın yollarını arıyorum.Hiç değilse sık sık pikniklere gitmeye çalışın sevdiğiniz insanlarla konuşun rahatlayacaksınız inşallah :)

senin yazıklarının hepsi aynen benim içinde geçerli yalnız değilsin ben bu maratonun içine bi koca ve bi çocuk daha ekledim sadece belki bende panik atak olmuşumdur bilemiyorum bu aralar her şey batıyor kalbim sıkışıyor çarpıntım felaket bazen kalkp krizi geçiricem diye bende korkuyorum valla sende kendimi gördüm

Biri benimi anlattı:).Bende panikliyim.Değil dışarı çıkmak evde yanlız kalmıyordum.Uzman iyi geliyor tabii.Düzeldim şükür:)

psikıyatrıse gıdıp ılaclamı duzeldn psıkologa gıdıp konuşarak tedavıyle mı oğrenebılır mıyım

inanın bugün ruh gibiyim aksam olsa da eve gitsem diye düşünüyorum. durup dururken gözümden yaşlar akıyor biri benımle konusunca sankı bana bagırıyormus gibi geliyor. çok karamsar oldum

canım öncelikle geçmiş olsun...bundan yıllar önce 2 kere filandı galiba bende geçirdim panik atak krizi dediğin gibi tıpkı kalp krizi gibi
berbat bişey...ama ben doktora filan gitmedim kendi kendime aştım o anlarda derin nefesler al burnundan al ağzından ver
ve iyi şeyler düşnmeye çalış ben öylelikle atlattım ne kadar zordur bilirim ama. doktorA gitme derim çünkü o haplar insanı daha beter yapıyor
doktora gitmemişsn nerden biliyorsun diyeceksin geçen sene çok ağır psikolojik sorunlar geçirdim o zaman gitmiştim ordan bliyorum
yani diyeceğim şu ki sorunun sadece panik atak olduğunu dşünüyorsan kendi kendine aşabiliyorsun gitme doktora...ama psikolojik sorunların daha ağır basıyorsa doktorsuz aşman zor
kendimden biliyorum malesef rabbim bu sorunları yaşayan herkese yardım etsin

Ben psikiatriste gittim.O bana panikler sırasında nasıl davranmam gerektiğini söylüyordu zaten.İlaçla beraber davranış tedavisi.Korktuğum şeyin ğzerine gitme vs tavsiye etti

Canım benim hayatımda 3 kere ağır panik atak geçirdim.Herşey üstüste gelip birikim yaptığında oldu 3üde.Senin ne hissettiğini ne yaşadığın ı yaşayan bilir anca.Sen yine işe gidebiliyorsun yani.Sana tavsiye tek başına atlatlamayı bekleme iyi bir doktor ve kısa süreli de ilaç kullandım ben 1 haftada iyileştim.Üniden beri de geçirmedim.Hala bazen köşeye sıkıştığımda yoklar ama ben başedebiliyorum onunla artık hemen başka şeyle ilgileniyorum o ortamdan ayrılıyorum.Ama snin ki panik atak mı depresyon mu önce ondan emin ol kesinlikle doktor v eilaç diyorum.

Kesinlikle uzman birisinden yardım alman lazım.Eğer ilerlerse daha kötü olur ben bu hataya düştüm çok zor günler geçirmiştim. Geçmiş olsun.

Çok yoğun bir yerde çalıştığım dönemde bana da öyle olmuştu. Sabah 8 akşam 7 çalışıyordum ve hiçbir akşam saatinde çıkamıyordum tam üstümü değiştirdim çıkıcam kan geliyordu hobaa onları çalışmadan çıkamazsın kalıyodun 9a. Yol desen 1.5 saat sürüyordu. Ben de sevgilimle filan görüşmek istemiyodum hiç. Bi bunalım halindeydim. Memur mesai sistemine geçince anladım ki tek sorun işimmiş. 8 5 çalışıp hafta sonum da benim olunca herşey düzeliverdi. Ne o gerginliğim kaldı ne sevgilime olan soğukluğum.

mesele mühim.. kesinlikle profesyonel yardım al.. panik atak dertleşmeyle geçmiyor.. arkadaşım aynı dertten muzdarip.. torbayla ilaç taşıyor.. ivedi şekilde doktora git canım.. eğer istanbuldaysan Bakırköy ruh ve sinir hast. hastenesini öneririm..konusunda en iyi hastane.. yada özel doktor istersen Galata kulesinin orada Saint George Avusturya hastanesi var.. müthiş ilgileniyorlar...

kızlar bende 2 gün önce böyle belirtileri olan bir atak geçirdim.
en son bayılmışım.
doktora gittim bana bunun için mi geldin dedi.
peki ben bundan sonra ne yapıcam?

Two_che ... ne oldu canım yaa. zaman zaman herkes bu duruma düşüyor. ben psikoloji eğitimi almadım. tecrübeli değilim bu konuda ama sana sadece yardımcı olmak isterim.

Bende hayattan çok fazla şey bekledim. Çoğunu gerçekleştiremedim. Hiç bir hayalim gerçek olmadı hayat beni bambaşka yerlere sürükledi. Çok pişmanlık duydum. ... vs... vs...kısaca çok karamsar gözlerle baktım belli bir süre. hepsini aştım.
şunu anladım ki. hayat bize hep süprizler yapıyor. hep başarıya alışmış insanlar başarısız olunca yerle bir oluyor. inandığın birçok şey seni yanıltmış olabilir. insanız hepimiz aklına yada başına ne gelirse herkesin başından geçiyor. hayatım ... mutluk, mutsuzluk hep kısa srüyor. hiçbirşey sonsuz ddeğil.

bahar aylarında ruhumuz sıkılıyor yaşadıkların belki o yüzdendir.

düşüncelerin nasıl bilemiyorum ama bu günden sonra hayatla ilgili plan yapma.
herşeyi kendi haline bırak .
hayal kurma .
geleceği düşünme.
ben geleceğimi düşünmemeye başladım. sonu ne olacak düşünmüyorum. bir ilişkin olduğundan bahsetmişsin. çok sevindim. .

gerçekten bir doktora git sen geçen senede aynı sorunları yaşadın.

sorunların git gite büyümüş tuğçe. sağlık gittimş ger gelmesi çok zor. kendine iyi bak arkadaşım. yaşamı insanları çok inceledim. hatalrım oldu, doğrularım oldu. yaşadıklarım kar yaşamadıklarım kayıp değil.

yaşamak bazen zulum veriyor insana, hayatta herşey başına gelebiliyor. çevrendeki mutlu insan portleri görebilirsin. unutma mutluluk kalıcı değil. insanların o kadar çok sorunları varki kimse dile getirmiyor. şu yaşadıkların iyi yada kötü ne varsa unut. sen nelerden mutlu oluyorsun bunu düşün dans et. uzun yürüyüşler yap. hareketli müzikler dinle. bak sana bir sürü dizi tavsiye edebilirim seyret. akşamları . tatil felan düşünme yaaa. bende gidemedim :)) sende bizim zumba etkinliğimize katıl :) birlikte kilo verelim gerçi senin kilo problemin yoktur ama olsun dans güzeldir

inşallah bu günlerde siteyi takip edersin :))

Son düzenleme:
Beni de arada yokluyor.
Panikatak diye adlandırmak istemiyorum ama ben belirtiler öyle olsada.
Kendini telkin etmek şart o nöbet esnasında.
En son geçen hafta akşam oldu bana.Birden kalp pır pır atmaya başladı.Kalbim sanki ağzımın içinde.Nefes alamadığını hissetmeler ardından el ve parmak uyuşması...
Sakinim sakinim geçicek iyiyim diye diye geçti.Tabi bu sırada ölücem korkusuyla ben olur da hastaneye giderim diye bi güzel giyindim montumu kotumu falan..
En güçsüz anında yakalıyor kesinlikle.
Tekrar diyorum kendini telkin şart.Belki benimki başlangıcıdır bılmıyorum.İleri safhası değildir ama ılac kullanmak istemiyorum.Kendim yenmeye çalışıyorum bu psıkolojık savaşı.

Panik atak ilaçsız düzelebilecek bir rahatsızlık değildir.
Bu sebeple muhakkak psikiyatr ile görüşmelisiniz.

Davranış ve nefes terapisiyle desteklersiniz tedavinizi.

Panik atak maalesef ömür boyu sizinle. Bu hastalığı kabullenmelisiniz. Ataklarla nasıl yaşamanız ve onların üstesinden nasıl gelmeniz gerektiğini öğreneceksiniz.

Geçmiş olsun.

panık atakla depresyon bıcok yonuyle bırbırıne benzıyor ancak en belırgın özellıgı

depresyonda yaşanılan andan yada durumdan etkılenmek,kavgalar iş bunalımları,aile tartışmaları,maddı sıkıntılar vs. tetıkler bunalırsın aglarsın kalbın sıkışır fenalıklar geçirirsin vs. vs.. ama uzmanlar diyorkı
yaşadıgın duygu bozuklukları sebepsizse ve 2 haftayı aşkın süre devam edıyorsa depresyonun bi ileri safhasıdır..
örnegin işin var ailen var tasan yok kaygın her ınsanda olacagı kadar,ama sen süreklı aglıyorsan kalp çarpıntısı ölüm korkusu yalnız kalamama,uykusuzluk,heran bişey olacak endişesi panigi,hiçbirşeyden tat alamama yaşıyorsan artık depresyon degıl panık ataktır..

panık atak geçirmiş biri olarak ben aştım yaklaşık 2 yılımı aldı ama kurtuldum eskı hayatıma geri döndüm..
ama yaşarken öyle bunalmaymış yok sıkılmaymış gibi bişey degil
ortada hiçbişey yokkken ben wcye gidememe,banyo yapamama,bırakın evı odada yalnız kalamama,asansör tranway metroya bınememe.hatta içerigi aksiyonlu film dizi bile izleyememe şeklındeydım
gayet bilinçli bi şekılde telkınlerde bulunmama ragmen(ogrencısın ailen yanında saglıklısın hiçbir derdin yok gibi)
aşamadım ama sonunda başardım..

eger yaşadıgın daha yogun seylerse bi doktora görün derim,ama unutulmaması gereken şey herkes kendi kendinin doktorudur..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…