Merhaba arkadaslar. 28 yasindayim ve yaklasik 2 yildir bu sorunla yasiyorum. Gercekten bunu ne bukadar tetikledi bilmiyorum. Kimse yarsim edemiyor. Ilaca baslamak istemedim ama buaralar yine cok kötüyüm. Bugün bir randevuma gitmem gerekirken son saniye otobüse binmeden eve geldim. Sonra kendimi toparlayip tekrar ciktim.
Bende söyle bir korku var, ben bogulmaktan korkuyorum. Cok sacma farkindayim. Ama sanki birsey olucak o an ve ben nefes alamicam ve bogulucam. Buna okadar takmis durumdayim ki öksürmekten korkuyorum, ywmek yerken veya birsey icerken bogazima kacmasindan korkuyorum. Tabi böyle ben düsündükce yedigim ictigim bogazima yapiyor veya kaciyor. Bu korkularimdan dolayi sigarayi biraktim 1 bucuk yil önce. Onum disinda doktor doktor gezerken hasimato hastasi oldugmu ögrendim. Triod te anksiyete yapabiliyormus ama henüz beni ciddiye alan bir doktor bulamadim. 6 ay kadar psikoterapiye gittim ama acikcasi maddi anlamda birakmak zorunda kaldim. Ki terapistimde iyi oldugmu birakabilcegmi söylemisti. 6 ay gevti ve ben yine kötüyüm.
Eskiden asla asla dedigim seylerden korkar oldum. Kalabalik ortamlar, metro, tren, ucak. Hatta arabayla giderken asiri trafikte kalinca bile. Bazen cafeler lokantalar bile bunaltiyor beni. Eskiden eglence mekanlari, konserler okadar severdimki ama suan sinemaya bile gitmekte zorlaniyorum.
3 yildir yalnz yasiyorum ama su son aylarda bu durum beni zorluyor. Ara ara ailemin yanina gidip orda kaliyorum. Isten ciktim suan yeni bir yer bakiyorum ama aslinda bakmiyorumda... Hani herkese bakiyorum diyorum ama aslinda bazen kendimde ise baslicak cesareti bile bulamiyorum. Hadi is yerinde panik atak gelirse, hadi en olmadik anda kötü olursam, hadi is görüsmesinde fenalasirsam diye bir sürü sey geviyor aklimdan.... Ben cok yoruldum arkadaslar....