merhaba arkadaşlar uzun zamandır sayfayı takip ediyorum 9 haftalık hamileyim cok zor günler geçiriyorum üstelik tüp bebek yntemiyle hamile kaldım 12. haftaya kadar dayanmaya çalışıyorum ama olmuyo p.tesi randevum var bakalım nolcak benim durumumda olup doğum yapanları görünce öyle rahatlıyorumki acaba bende o günleri görebilecekmiyim rabbim hepimize yardım etsin dayanmak cok zor coook
mrb kızlaar ya benım mıdem sureklı delıınır gıbı yaa bazen bogazıma gelıor bu sureklı bolemı olcak gecmıcekmı yaa bole olan varmı napıosunuz bu durumda? ole oluncada sagolsun panık benı bırakmıor habıre gelıor ya sureklı nasıl gecıcek bu aylar ılacsız dıe dusunuorum artık yaa
Domestikus merhaba gebeligimin 25. Haftasindayim ve 16.haftadan beri lustral kullaniyorum son 20 günde 2 kere suyum bitti ve sivi transferi yapildi erken dogum riskim devam ediyor sende erken dogum yapmiistin sana sormak istedigim bebegin kac gr dogdu küvezde ne kadar kaldi? Küvezdeyken anne sütü veriliyor mi? İlaci birakmadan o sürecte süt verebiliyor muyuz?
Önceki bi yazında, mideni bulandırdığı için folik asiti içmediğini okudum. Lütfen bunu yapma. Kendi rahatını düşünürken bebeğini çok ihtiyacı olan bir vitaminden mahrum bırakıyorsun. İlk 3 ay folik asit muhakkak içilmeli. Neredeyse 7 ay midem bulandı. Hiç kusmadım ama vitamin, kan ilacı ve folik asiti içerken çok öğürdüm. Burnumu tuttum, yine de içtim. Mide bulantın için tuzlu ayran, patlamış mısır, leblebi, haşlanmış patates gibi mideni tutacak şeyler yiyip içebilirsin. Çoğunlukla ilk 3 aydan sonra geçer. Benim panik atağım ve anksiyetem fazla olduğu için, bulantılarım azaldı ama tamamen geçmemişti.
merhaba arkadaşlar uzun zamandır sayfayı takip ediyorum 9 haftalık hamileyim cok zor günler geçiriyorum üstelik tüp bebek yntemiyle hamile kaldım 12. haftaya kadar dayanmaya çalışıyorum ama olmuyo p.tesi randevum var bakalım nolcak benim durumumda olup doğum yapanları görünce öyle rahatlıyorumki acaba bende o günleri görebilecekmiyim rabbim hepimize yardım etsin dayanmak cok zor coook
mrb gecmıs olsun ınsallah duzelır sızın ataklarınız nasıl oluor yanı suan sızı rahatsız eden durum nedır?
2 senedir anksiye+pa boğuşmuş ve yenmiştim tabi bunu biri yeşil reçete olmak üzere 3 çeşit ilaçla başarmıştım ve kendimi iyi hissettiğim için dr kontrolünde ilaçları bırakarak 4 ay sonra tüp bebek tedavisine başlamıştık herşey yolundaydı benim kanamalarım başlayana kadar 6,haftamda başladı evde yalnızdım okadar korktumki ogunden beri eve gidemiyorum kayınvalidemde kalıyorum dışarı tek çıkamıyorum bacaklarım titriyo kalbim deli gibi carpıyo geceleri kesik kesik uyuyorum sürekli çıldırma hissi geliyor çaresizlerin çaresi rabbim inşallah yardım eder cekilcek gibi değil bu arada pasiflora ve rndl diye bi damla kullanıyodum vücudumda uyuşmalar oldu 10 gundur onlarıda kullanmıyorum p.tesi kontrol bakalım nolcak...
Allah yardimcimiz olsun ben hamile kaldigim anda ilacimi kestim cok zor gunler geciriyorum 13 haftam bitcek esimin mesleginden dolayi dogu gorevindeyiz evin icinde yalniz kaliyorum esim geceye feln gidiyor ailemdende uzagim pencereyi acmaya bile korkuyorum disari tek cikmaya korkuyorum kendime yabancilastim sanki ciladiracagim ev benim kabusum oldu o kadar zorki sadece yasyan bilir neler yasadigiki bir ben bir Allah billiyori cimde o kadar sikinti var ki gecmek bilmiyor sanki olumsuz dusunceler beynimi kemirip duruyor suan kendi memleketimdeyim doktoruma gittim bana selectra verdi hergun vicdan azabi ile iciyorum ilaci doktorum rahat ol dedi de gel bana sor dayaanabilidigim fazlasini dayandim kilo verdim yemek yiyemedim halada devam ediyor sikintilarim hergun dua ediyorum Allahim bugunlerde gelsin gecsin diye en zoruda bunlari yasarken yasmamis davranmak ice atmak anlatsanda insanlar anlamiyor bu durumda olanlara Allah yardim etsin
2 senedir anksiye+pa boğuşmuş ve yenmiştim tabi bunu biri yeşil reçete olmak üzere 3 çeşit ilaçla başarmıştım ve kendimi iyi hissettiğim için dr kontrolünde ilaçları bırakarak 4 ay sonra tüp bebek tedavisine başlamıştık herşey yolundaydı benim kanamalarım başlayana kadar 6,haftamda başladı evde yalnızdım okadar korktumki ogunden beri eve gidemiyorum kayınvalidemde kalıyorum dışarı tek çıkamıyorum bacaklarım titriyo kalbim deli gibi carpıyo geceleri kesik kesik uyuyorum sürekli çıldırma hissi geliyor çaresizlerin çaresi rabbim inşallah yardım eder cekilcek gibi değil bu arada pasiflora ve rndl diye bi damla kullanıyodum vücudumda uyuşmalar oldu 10 gundur onlarıda kullanmıyorum p.tesi kontrol bakalım nolcak...
Allah yardimcimiz olsun ben hamile kaldigim anda ilacimi kestim cok zor gunler geciriyorum 13 haftam bitcek esimin mesleginden dolayi dogu gorevindeyiz evin icinde yalniz kaliyorum esim geceye feln gidiyor ailemdende uzagim pencereyi acmaya bile korkuyorum disari tek cikmaya korkuyorum kendime yabancilastim sanki ciladiracagim ev benim kabusum oldu o kadar zorki sadece yasyan bilir neler yasadigiki bir ben bir Allah billiyori cimde o kadar sikinti var ki gecmek bilmiyor sanki olumsuz dusunceler beynimi kemirip duruyor suan kendi memleketimdeyim doktoruma gittim bana selectra verdi hergun vicdan azabi ile iciyorum ilaci doktorum rahat ol dedi de gel bana sor dayaanabilidigim fazlasini dayandim kilo verdim yemek yiyemedim halada devam ediyor sikintilarim hergun dua ediyorum Allahim bugunlerde gelsin gecsin diye en zoruda bunlari yasarken yasmamis davranmak ice atmak anlatsanda insanlar anlamiyor bu durumda olanlara Allah yardim etsin
gecmıs olsun bende uc sene tedavı gordum ama gecmıceıgnı bıldıgım bı hastalık bu ara ara gelıcek bunla yaşamaya alısmak gerekıor bence bısıler bul oyalancak sureklı kendını dınleme bende 5 haftalık hamıleyım benım tek korkum bulantı kusmak bunlar olmasa rahat olucam bulantı hapları uyku yapıor dıolar onlardan kullanabılırısın
Ben de hamileyken sizin yaşadıklarınızı yaşadım. Dışarıya biriyle bile çıkamıyordum. Çıldırma hissi, bulantı, yabancılaşma, hiç geçmeyen baş dönmesi vs. Karşı apartmanda eşimin bi akrabası vefat etti ve ben "bana da bişey olacak" diye kendi kendimi yedim. Çok şükür ki annem yanımdaydı. İlk 3-4 ay neredeyse hiç uyumadım. Nefes sesine bile uyandım. Ağladım, bağırdım, kzdım etrafımdakilere... Neler neler... Çok şükür Allah'a. Geçti hepsi. Hatta hiç unutmuyorum, sanırım 3. ayımdaydım, psikiyatrımı arayıp "ben bu işi beceremiycem sanırım" dedim. Sağolsun çok destek verdi.
Lütfen sorunlar yokmuş gibi davranmayın. Yani mümkünse en azından eşinize anlatın ve size destek olmasını isteyin. Çok çok önemli bu. Kalbiniz çarptığında, ya da kötü bi düşünce geldiğinde, bir kişinin bile sizi anladığını bilmek insanı ayakta tutuyor.
Ben o günleri atlattım, darısı hamile olup gün sayanların başına. Allah hepimize Şafi adıyla şifalar versin İnşallah.[/QUOT
bende 4 aylık hamileyim birda 3 buçuk yaşında oğlum şuan okadar kötüyüm her an atak geçirebilirim yoğun korku yaşıyorum kolum uyuşuyor göğsüm ağrıyor acile gitmemek için zor tutuyorum kendimi beni anlayacak kimse yok etrafımda şuan şehir dışındayım doktoruma gitme gibi şansım da yok 3 hafta sonra evimde olucam nasıl geçiricem bu zamanı bilemiyorum gideyim ALLAHIM nasipederse hemen doktorun kapına koşucam olucak gibi değil heran kalbinin duracağını düşünerek yaşamak
Ben de hamileyken sizin yaşadıklarınızı yaşadım. Dışarıya biriyle bile çıkamıyordum. Çıldırma hissi, bulantı, yabancılaşma, hiç geçmeyen baş dönmesi vs. Karşı apartmanda eşimin bi akrabası vefat etti ve ben "bana da bişey olacak" diye kendi kendimi yedim. Çok şükür ki annem yanımdaydı. İlk 3-4 ay neredeyse hiç uyumadım. Nefes sesine bile uyandım. Ağladım, bağırdım, kzdım etrafımdakilere... Neler neler... Çok şükür Allah'a. Geçti hepsi. Hatta hiç unutmuyorum, sanırım 3. ayımdaydım, psikiyatrımı arayıp "ben bu işi beceremiycem sanırım" dedim. Sağolsun çok destek verdi.
Lütfen sorunlar yokmuş gibi davranmayın. Yani mümkünse en azından eşinize anlatın ve size destek olmasını isteyin. Çok çok önemli bu. Kalbiniz çarptığında, ya da kötü bi düşünce geldiğinde, bir kişinin bile sizi anladığını bilmek insanı ayakta tutuyor.
Ben o günleri atlattım, darısı hamile olup gün sayanların başına. Allah hepimize Şafi adıyla şifalar versin İnşallah.
inşallah canım zaten tek tesellim sizlersiniz inşallah bigün bizde yazarız sizin gibi...yarın kontrolüm var belkide ilaca başlıycam bakalım dr dediklerini burda paylaşacam inşallah
Insallah canim bizde o gunleri goruruz bizede haber ver merak ederiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?