Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

çok haklısın seni çok iyi anlıyorum.bugün can beye kaçta gideceksin ? bakalım nasıl geçicek haber verirsin
ama çok takma kafana ne olur.. ne mutlu bebeğin sağlıklı iyi haberler alıyorsun.:nazar:
canım bugün baya yogun geçti. can bey çok çok guven veren bir doktor ama bana riskli gebelik uzmanına gitmemi tavsiye etti. tansiyon ve pıhtılaşma sorunu için. ben genetiğime baktırmıştım ve bir kaç gen heterozigot çıkmıştı, kan sulandırıcı hap kullanıyorum. tansiyonun pıhtılaşma sonucunda artabilecegini söyledi belki igne vurulmam gerekebileceğini soyledi. bende doktor araştırıyordum saatlerdir. en son tavsiyeler üzerine bornova şifada serkan güçlüye karar verip randevu aldım. riskli gebelik uzmanı ve alanında baya ıyı oldugunada ıkna oldum içim rahatladı. perşembeye randevum var bakalım inşallah iyi geçer. boyle işte canım benim. sen nasılsın bakalım?

Mrhb arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım ben 35 haftalık hamileyim 4 hafta sonra Allah ona izniyle bebeğimi kucağıma alıcam hamileliğimden önce panik atak rahatsızlığım vardı 2 sene ilaç tedavisi gördüm tam yeni bırakmıştım hamile olduğumu öğrendim ve hamileliğimin başından beri hep bi korku içerisindeyim sürekli bana yada bebeğime bişey olcakmış ölcekmişiz korkusu yaşıyorum bu arada bide 5 yaşında bir kızım var sezeryanla doğum yaptım ve tekrardan nasıl o ameliyathaneye giricem endişesi yaşıyorum o gün panik ayağım tutacak nasıl olcak korkusu beni mahfetti aranızda benim gibi olup doğum yapan var mı yardımcı olun lütfen :(

Mrhb arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım ben 35 haftalık hamileyim 4 hafta sonra Allah ona izniyle bebeğimi kucağıma alıcam hamileliğimden önce panik atak rahatsızlığım vardı 2 sene ilaç tedavisi gördüm tam yeni bırakmıştım hamile olduğumu öğrendim ve hamileliğimin başından beri hep bi korku içerisindeyim sürekli bana yada bebeğime bişey olcakmış ölcekmişiz korkusu yaşıyorum bu arada bide 5 yaşında bir kızım var sezeryanla doğum yaptım ve tekrardan nasıl o ameliyathaneye giricem endişesi yaşıyorum o gün panik ayağım tutacak nasıl olcak korkusu beni mahfetti aranızda benim gibi olup doğum yapan var mı yardımcı olun lütfen :KK43:
sende ki buı korkunun aynısı bende de var. şimdiden başladı telaşı. ben o hastanede nasıl yatarım dıyorum. ilaçta kullanamayız sanırım demi. bugun randevum var psikologumla bu konuyu konusucam özellikle.cevap veren olursa gerçekten ben de çok sevinicem.

canım bugün baya yogun geçti. can bey çok çok guven veren bir doktor ama bana riskli gebelik uzmanına gitmemi tavsiye etti. tansiyon ve pıhtılaşma sorunu için. ben genetiğime baktırmıştım ve bir kaç gen heterozigot çıkmıştı, kan sulandırıcı hap kullanıyorum. tansiyonun pıhtılaşma sonucunda artabilecegini söyledi belki igne vurulmam gerekebileceğini soyledi. bende doktor araştırıyordum saatlerdir. en son tavsiyeler üzerine bornova şifada serkan güçlüye karar verip randevu aldım. riskli gebelik uzmanı ve alanında baya ıyı oldugunada ıkna oldum içim rahatladı. perşembeye randevum var bakalım inşallah iyi geçer. boyle işte canım benim. sen nasılsın bakalım?
canımm günaydın.. aslında biliyormusun benim doktorum riskli gebelik uzmanı.. aklında olsun bir ihtimal olarak... içini ferah tut sen herşey yolunda devam edecek inan bana

canımm günaydın.. aslında biliyormusun benim doktorum riskli gebelik uzmanı.. aklında olsun bir ihtimal olarak... içini ferah tut sen herşey yolunda devam edecek inan bana
inşallah canım şimdi içim daha rahat. verdiğim parayada değicek bu defa. diger doktorum pıhtılaşma sorununu bile başkasına danışıyordu. bakalım bu doktoru denıyım perşembe günü eger ısınamazsam seninkini de denerim. beni bu aralar dogum sonrası korkusu sardı. sende de oluyormu hiç. lohusalık dönemi varya o dönem bizler için biraz daha zor oluyormuş sanırım. ilaçta kullanılmıyor sanırım bir bilgin varmı.

inşallah canım şimdi içim daha rahat. verdiğim parayada değicek bu defa. diger doktorum pıhtılaşma sorununu bile başkasına danışıyordu. bakalım bu doktoru denıyım perşembe günü eger ısınamazsam seninkini de denerim. beni bu aralar dogum sonrası korkusu sardı. sende de oluyormu hiç. lohusalık dönemi varya o dönem bizler için biraz daha zor oluyormuş sanırım. ilaçta kullanılmıyor sanırım bir bilgin varmı.
ben her dakika korktuğum için doğum öncesi ve sonrası diye ayırmıyorum. hergün felaket yaşayacakmışım gibi korkuyla uyanıp zar zor günü atlatıyorum işte.. ama ilaçsız günlere göre çooook iyiyim.Allaha şükürler olsun. ama benim psikolog demiştiki ilacı bırakmicaz doğumda ve doğum sonrası kullanılan ilaçlar var onlara geçicez demişti.ben ilacı bırakmicam sanıyorum

sende ki buı korkunun aynısı bende de var. şimdiden başladı telaşı. ben o hastanede nasıl yatarım dıyorum. ilaçta kullanamayız sanırım demi. bugun randevum var psikologumla bu konuyu konusucam özellikle.cevap veren olursa gerçekten ben de çok sevinicem.

Ewet ben artık son ayımdayım ve korkularım git gide arttı gebelikte kullanılan ilaçlarda varmış ama ben gitmedim doktora savaştım hep inş hayırlısıyla bu son ayıda atlatcam ama hastane işi beni çok ürkütüyor ilk çocuğumda böyle değildim heyecanlıydım bunda korku bütün duygularımdan ağır basıyor

Ewet ben artık son ayımdayım ve korkularım git gide arttı gebelikte kullanılan ilaçlarda varmış ama ben gitmedim doktora savaştım hep inş hayırlısıyla bu son ayıda atlatcam ama hastane işi beni çok ürkütüyor ilk çocuğumda böyle değildim heyecanlıydım bunda korku bütün duygularımdan ağır basıyor[
Ewet ben artık son ayımdayım ve korkularım git gide arttı gebelikte kullanılan ilaçlarda varmış ama ben gitmedim doktora savaştım hep inş hayırlısıyla bu son ayıda atlatcam ama hastane işi beni çok ürkütüyor ilk çocuğumda böyle değildim heyecanlıydım bunda korku bütün duygularımdan ağır basıyor

Doktorumla konuştum ben hastane olayini. Bunun provasi yok o an neyi geriktiriyorsa oyle olucak dedi. Zaten haatanedesin sana gereken herseyi yaparlar dedi. Konuştuk baya. Rahataladim
İlacta alabilirsin dedi. Ama ilac icmeden sutu sagip ilacin etkisi gecince emzirmeye baslamak şartıyla.

Canim bugun doktorumla konustum tekrar emzirirken kullanmaa diyor cok agir olmadiktan sonra. Icersende sutunu sag etkisi gecince emzir diyor. Diretmesini anlamadim bende.cunku internette okudugum kadariyla kullanilan ilaclar var.

Canim bugun doktorumla konustum tekrar emzirirken kullanmaa diyor cok agir olmadiktan sonra. Icersende sutunu sag etkisi gecince emzir diyor. Diretmesini anlamadim bende.cunku internette okudugum kadariyla kullanilan ilaclar var.
nasılsın peki? korkuların ne alemde? yani sadece doğum sonrası içinmi yaşadıkların?

nasılsın peki? korkuların ne alemde? yani sadece doğum sonrası içinmi yaşadıkların?
Canim bugunden itibaren daha iyiyim sanki. Terapi bugundu ama ondanda olabilir. Gorucm bakalim zamanla nasil olucam. Ama doktorum ona ilk gittiğim zamandan kotu olmamin mumkun olmadigini soyledi artik kapasitem artmis cunku .daha cok korkuya aciya dayanabiliyorumusum. Ilerleyen zamanlardan korkuyorum ama gunu geldiginde dusunmeye karar verdim. Doktorumun dedigi.gibi prova yapamayacagim icin nasil olucak diye dusunmekte sacma. Beklemedeyim canim yani. Sen nasilsin bakalim

canım bide bugün doktora anlatırken tekrar aklıma geldi bebeğin hareket etme olayı. inşallah bu konuda sıkıntı çıkmaz. nerden okuduysam böyle bir şeyi :(

İyi aksamlar arkadaslar burayı tesadüften gördüm ve adeta eski günlerime gittim işallah biran önce hepimiz ilesirsiniz bende cok kötü zamanlar gecirdim benim basimada hamileligin 9 ayında geldi ilk belirtıler nefes darligiyla geldi tapı ozaman ne oldugu anlayamamiştim acil hastaneye gittikten sonra doguma aldılar beni dogumdan geldikten sonra bişiler yolunda gitmemeye basladi devamli panik. Hali titreme tuaf düşünceler carpıntı nyse bu durum beni cok rahatsız edıyo bebegimi bile emzirmedım ozamanlar bebegime sagolsun annem buyuttu 8aylik olana kadr cok doktorlara gittim ama hep agir ilaclar verdikleri için hep uyuyodun daha sonra ilaci 1ay süre içinde biraktık ama sikayetler hep devam ediyo bu illetle tam 10ay ugrastım simdi iyiyim sükür carpindim falan kalmadi ama arada bi yokluyo size tavsiyem melisa. Cayı ve lavanta cayıni icin bol bol sükür ben simdi 4aydır iyiyim bu cayları ben hapı bıraktıktan sonra kullandim halende devam edıyorum arada bi yokluyo beni ama ilk zamanlardan cok cok daha ıyıyım bu durumun cok kötü oldugu biliyorum işallah acil sekilde kurtulursun allah yardimciniz olsun

canım bide bugün doktora anlatırken tekrar aklıma geldi bebeğin hareket etme olayı. inşallah bu konuda sıkıntı çıkmaz. nerden okuduysam böyle bir şeyi :KK43:
Sıkıntı cikmayacak...bak sen kendini tedavi etmeye başladın bu iyiye isaret:)) aynen devam et hersey yolunda gidecek.bende biraz daha iyiyim şükür.ilaç artik etkiliyor herhalde.bazen aklima sacma seyler takiliyor.yalniz disariya cikmaya korkarmiyim acaba?yok korkmam bundan hic korkmadim ki diyotum.fln fln düşünürken hoooop ondan korkmaya basliyorum.:))bu hastaligin tüm semptomlarını atlatiyorum sırayla:(

İyi aksamlar arkadaslar burayı tesadüften gördüm ve adeta eski günlerime gittim işallah biran önce hepimiz ilesirsiniz bende cok kötü zamanlar gecirdim benim basimada hamileligin 9 ayında geldi ilk belirtıler nefes darligiyla geldi tapı ozaman ne oldugu anlayamamiştim acil hastaneye gittikten sonra doguma aldılar beni dogumdan geldikten sonra bişiler yolunda gitmemeye basladi devamli panik. Hali titreme tuaf düşünceler carpıntı nyse bu durum beni cok rahatsız edıyo bebegimi bile emzirmedım ozamanlar bebegime sagolsun annem buyuttu 8aylik olana kadr cok doktorlara gittim ama hep agir ilaclar verdikleri için hep uyuyodun daha sonra ilaci 1ay süre içinde biraktık ama sikayetler hep devam ediyo bu illetle tam 10ay ugrastım simdi iyiyim sükür carpindim falan kalmadi ama arada bi yokluyo size tavsiyem melisa. Cayı ve lavanta cayıni icin bol bol sükür ben simdi 4aydır iyiyim bu cayları ben hapı bıraktıktan sonra kullandim halende devam edıyorum arada bi yokluyo beni ama ilk zamanlardan cok cok daha ıyıyım bu durumun cok kötü oldugu biliyorum işallah acil sekilde kurtulursun allah yardimciniz olsun
merhaba canim.seninde tam teşhis panik atakmıydı?

Kizlar ben doktordan geldim. Bebekle ilgili hersey yolunda sukur ama doktorla anlasamadik bugun pek. Bende anksiyete bozuklugu olduğunu biliyor ilk basta bunu soylym. Bugun ikiki tarama vardi. Ultrasonda cok fazla durdum. Ben ne kadar sürecek diye sordum. Sikildim cunku cok surekli yatmaktan. Bana cok telaslisinda sendeko negatiflik bana gecmeye basladi falan dedi. Bana guvenmiyor musun dedi. Baska doktorlarada gidiyorum bu arada. Ama oylesine yani herseyin yolunda olup olmadigini gormek icin. Herneyse bu soyledigi laflar beni cok uzdu ve bir anda sogudum doktordan. Soru sormak hakkim degilmi sizce. Ustelik ben hamileyim ve anksiyete var normal bir insan gibi davranamiyorum su anda ne yapabilirim. Ustelik bir suru de para veriyorum bu doktora.ne yapmaliyim kafam cok karisti. Doktorum cok iyi bir doktor ama aramizda boyle bsey oluştu. Sizlerim doktorlari nasil
Sizler muayene esnasinda telasli oluyormusunuz. Doktorunuz size nasil yaklasiyor. A arunaaa sen izmirdeydin canim. Hangi doktora gidiyorsun memnunmusun. Nasil.davraniyor.

öncelikle bir sürü doktora gitmemelisin..benim doktorum suratsız ama memnunum ..ikili testte ölçüm için cok ugrastı sekreter kız dedi hocam nt kalınlıgını söylemediniz diye ona bile atarlandı o kadar kolay degil dedi..ve emin ol bilmen gerekenleri söylüyorlar sana..doktoruna güven arkadaşım aksi takdirde beynini yorarsın

öncelikle bir sürü doktora gitmemelisin..benim doktorum suratsız ama memnunum ..ikili testte ölçüm için cok ugrastı sekreter kız dedi hocam nt kalınlıgını söylemediniz diye ona bile atarlandı o kadar kolay degil dedi..ve emin ol bilmen gerekenleri söylüyorlar sana..doktoruna güven arkadaşım aksi takdirde beynini yorarsın
canım ben bundan önceki gebeliğimde kalbi durdugu için kurtaj olmak zorunda kaldım o yuzden her hafta kalp atışını dinlemek için gidiyordum. çünkü gecen sefer 10 gün sonra ögrenmiştim. şimdi 3 ay bitti korku da bitti zaten başka doktora gitmem artık ama kendi doktoruma da devam etmeme kararı aldım. bir de ilk hamileliğim yani soru sormak hakkım diye düşünüyorum hala. bir de düşündükçe bana gerçekten hiçbirşey soylemediğini farkettim. düşün ultrason bitiminde bana açıklama bile yapmadı. zaten bana gebeliğin başında artık sana bilgi vermek yokta demişti. ben de bıraktım gitti doktoru canım. riskli gebelik uzmanına gitmeye karar verdim. bende pıhtılaşma sorunuda var çünkü. bakalım hayırlısı inşallah ıyı olur herşey.

Back
X