S
sagduyu05
evet sakinleştirici canım.yarım saat içinde etki etmeye başlıyor ama 3-4 saate geçiyor etkisi. sürekli tedavi amaçlı içenlerde var. mesela ben ilk rahatsızlandıgımda doktor bana vermişti her gün içiyim diye. içmedim ben çünkü çokta masum bir ilaç değil. yeşil reçeteli zaten. içilebilir ama bence çok zor durumda kalındıgında acile gitmek yerine ya da daha fazla kötü anı biriktirmemek için. öyle bir sakinlik veriyor ki bir anda tüm korkular bitiyor az önce o kadar anormal düşünen hisseden insan sanki sen değilsin. bende etkileri böyleydi. ama bir daha söylüyorum canım sürekli içilmemeli bence.
ayın 14 ünde randevum. sabırsızlıkla bekliyorum konusucak çok sey birikti. baya oldu gitmeyeli harmony teste verdiğim paralardan dolayı. bana öğüt vermiyor hatta hiç konuşmuyor. benim gittiğim psikodramatist. farkındalık yaratıyor. hayatına yaşayışına geçmişte olanlara şöyle bir uzaktan bakıyosun. ilk gittiğimde hiç unutmuyorum . anlattım anlattım sonra kaldırdı beni sandelyeye koydurdu çantamı bak bakalım orda ki melis için ne düşünüyosun dedi. hüngür hüngür ağlamıştım. kendimle yüzleştirmeyle başlamıştı işe. sonra drama yapıyoruz gerektikçe. mesela yolda yururken hastalanırsam diye korkardım. bunu dramayla çözmüştük. aklımdaki senaryoyu canlandırmıştık. ama tabi o an seni o ruh haline bürüyor gerçekten hissediyorsun. bitmişti sonra korkum. genelde somutlaştırıyor herşeyi. ama sana şöyle diyim yaptıgı en iyi şey rahatsızlıgın aslında geçmişte yaşananlardan dolayı oldugunu düşünmesi ve bunu ortaya çıkarmaya çalışması. bunu da soru sorarak yapıyor. asla sen şöylesin değil. eviriyor çeviriyor aklını bulandırıyor sonra tam noktasını buluğ soruyu yapıştırıyor ve pat diye yüzleşiveriyorsun sonra vay be diyorsun bunlarıda hissetmişim. en yakın örneğini söyliyim sana. ben tansiyondan dolayı diyete girdim. o kadar zorlandım mutsuz oldum ki. rüyalarıma giriyordu pastalar börekler. çok mutsuzdum. çok anormal biliyorum ama bende müthiş bir mutsuzluk yapmıştı. en son randevumda anlattım doktoruma. çocuklugumdan konustuk neler yasaktı bana ya da neler zorunluydu. zorunlu öğlen uykularıma bu uykulardaki yatış pozisyonuma kadar geldik.( psikodramada her hareket birsey ifade ediyor. mesela ben bazen ayaklarımı yere basmıyomus gibi hissederdim terapide . ya da atak anlarda vucudumda neler oluyor hep bunları söylememi isterdi.) çocukken zorla peynir yedirirlerdi zorunlu sabah sütlerim vardı hepsini dökerdim gizlice gerçi :) bu tarz şeyleri konuştuk. bir süre geçtikten snra bir baktım ben artık önüme koysalarda dönüp bakmıyorum pastaya böreğe. umrumda değil yiyemediğim için mutsuz değilim artık. yanımda da yiyen yesin diyorum. önceden kızıyordum yemeyin diye :) belirgin bir şekilde bitti yani canım. aş erme değildi ama hamileyim diye sonradan geçmedi. çünkü çocuk öncesi kilo veriyim diye diyete girdiğimde de aynı sıkıntıları yaşayıp diyeti bırakmıştım.
çok uzun oldu canım kusura bakma. ben daha önce başka bir psikologa daha gitmiştim onunla konuşma tarzındaydı iyi gelmemişti. tabi herkese iyi gelen yöntem farklıdır ama ben psikodramadan çok memnun kaldım.