Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

35 yaşındayım. Benim yoğun ataklarımı uykusuzluk tetikledi sanırım. 7 ay hamilelik, 25 ay da doğumdan itibaren. Bu sürede uyku düzenim perişandı. Uykuyu severim. Sabah uykusunu daha çok severim :) Sarsıcı oldu benim için. Şükür daha iyiyim. İşte bende agorafobi de var. İnsanlar dışarıya çıkınca iyi oluyor. Ben dışarıda rahat edemiyorum.
uykusuzluk beni de hemen tetikler. şimdilik uykum iyi ama hamile kalmadan önce uykusuz çok kalırdım ya da durmadan uyanırdım. ertesi gün hep sıkıntılı olurdum. ben kan sulandırıcı iğne yapıyorum dün unutmuşum yapmayı bugün aklıma geldi. hemen yaptım tabi ama nefesim kesiliyor sandım ya bebeğe birsey olduysa diye. birde bu ara hareketlerine taktim. önceden hareketinden rahatsız olacağimı düşünürdüm şimdi hareket etsin diye bekliyorum dört gözle.daha erken hareketler için belki ama etmiyor diye sanki birsey olmuş gibi geliyor. işte bu düşüncelerin hepsi bir birleşti baya fena oldum. çıktım balkona nefes aldım derin derin. bir süre sonra kendime geldim. ama atak geçiricem sandım. belkide geçiricektim sakinleşmeye çalışmasam. şu 9 ayı bir bitirsem dogumu da atlatsam derin bir oh çekicem.

uykusuzluk beni de hemen tetikler. şimdilik uykum iyi ama hamile kalmadan önce uykusuz çok kalırdım ya da durmadan uyanırdım. ertesi gün hep sıkıntılı olurdum. ben kan sulandırıcı iğne yapıyorum dün unutmuşum yapmayı bugün aklıma geldi. hemen yaptım tabi ama nefesim kesiliyor sandım ya bebeğe birsey olduysa diye. birde bu ara hareketlerine taktim. önceden hareketinden rahatsız olacağimı düşünürdüm şimdi hareket etsin diye bekliyorum dört gözle.daha erken hareketler için belki ama etmiyor diye sanki birsey olmuş gibi geliyor. işte bu düşüncelerin hepsi bir birleşti baya fena oldum. çıktım balkona nefes aldım derin derin. bir süre sonra kendime geldim. ama atak geçiricem sandım. belkide geçiricektim sakinleşmeye çalışmasam. şu 9 ayı bir bitirsem dogumu da atlatsam derin bir oh çekicem.

Aman iğneni unutma. Bebek büyüdükçe sıkıştığı için hareketleri azalabilirmiş. Ama bana sorarsan hareketlerinde bi değişiklik hissedersen doktoruna da bildir. Bir de nette okumuştum. Tatlı bişeyler ye ve uzan. Bebek daha çok kımıldarmış o zaman. Bak bakalım hareketlerine.

daha hiç hareket etmedi ki canım. hareket etse diye bekliyorum. bugün 19. haftama girdim. doktorumu arayıp sorsam mı ki.

D domestikus simdi aradım canım. bir kereden birsey olmazmış ama dikkat etmem gerekiyormus. sürekli bebeğe birsey olcak korkusu var baştan beri. haziranda düşük yapmıştım o yüzden birazda. sağ salim atlatsam şu zamanları artık bir an önce bitse.

D domestikus simdi aradım canım. bir kereden birsey olmazmış ama dikkat etmem gerekiyormus. sürekli bebeğe birsey olcak korkusu var baştan beri. haziranda düşük yapmıştım o yüzden birazda. sağ salim atlatsam şu zamanları artık bir an önce bitse.

Korkma. Allah koruyor bebekleriimizi. İnşallah sağ salim kolaylıkla kucağına alırsın. Yarısı bitmiş zaten. Hadi hayırlısı.

Cnm ben 23e girdim yeni yeni hissediyorum acele etme tedirgin olma :)
bende kendime sürekli sakin ol sakin ol dedim bugün :) ama olamadım bir türlü. sıkıntılıydım gariptim tüm gün.neyse ki şimdi daha iyiyim. bende birikti canım ya. bayadır para ayıramadım psikologa. sorunlar çözülmeyince de birikiyor patlıyorum. yarın psikolog randevum var iyi ki. aslında en az ayda bir gitmeliyim şu dönemde ama çok para harcadık herşeye gidemedim. bundan sonra ihmal etmiycem inşallah.

İnşallah sağlıkla alırsın kucağına M mvmv Bana acele etme bi kez daha mı tedaviye başla diyosunuz yani arkadaşlar :KK43:
sağol canım.inşallah hepimiz sağlıkla bebeklerimizi kucagımıza alırız. çok kötüysen acele etme bence de. hamilelikte artıyor herşey. çünkü karnında ki içinde endişe ediyorsun.hele benim gibi sağlık yönünden anksiyete yaşıyorsan daha da zor. yok tansiyonum yükseldi yok başım döndü yok akıntım azaldı bebeğe bşey oldu daha bir sürü şey yasadım hamileliğin başından beri.ama ben çok zor atlatmadım çünkü terapi görüyordum ve hala da devam ediyorum. birde sorumlulugun artıyor hayatın değişiyor bunları kabullenmekte zaman alıyor. birde değişen hormonlar var tabi. bence önce biraz terapi gör birseyleri hallet biraz. kaç yaşındasın bu arada?

bende kendime sürekli sakin ol sakin ol dedim bugün :) ama olamadım bir türlü. sıkıntılıydım gariptim tüm gün.neyse ki şimdi daha iyiyim. bende birikti canım ya. bayadır para ayıramadım psikologa. sorunlar çözülmeyince de birikiyor patlıyorum. yarın psikolog randevum var iyi ki. aslında en az ayda bir gitmeliyim şu dönemde ama çok para harcadık herşeye gidemedim. bundan sonra ihmal etmiycem inşallah.

Benim bir yıl olacak gitmiyorum doktora. Ben sivastayım doktorum ankarada. Hamile kalınca o gelmemi istemedi yol gelmemi istemedi. Gerektikçe telden konuşuyoruz sağolsun çok ilgileniyor. Normalde Seansı 250 lira. Gitsem beni de bitirirdi :) ama sağolsun telden haberleşiyoruz. Sen de öyle yap çok bunalınca kafana bişey takılınca ara. Onun biley olmaz korkma demesi bile bana 2-3 hafta yetiyor. Zaten hamilelikte günü kurtarma derdindeyiz. İlaçsız ne kadar ilerlersek o kadar iyi. Sen de bi konuş doktorunla bu konuyu. Tabi gidip görüşmek daha iyi olur ama ben sürekli gidemediğim için (9 saat yol) arıyorum. Hatta whatsapp tan yazışıyoruz :))

Fiziksel olarak bi rahatsızlığım yok canım çok şükür.. Sıkıntılarım psikolojik işte ilacı bıraktım 1 ay oldu nüksetti ilk kez bu kadar kısa sürede geri geldi o arada evlendim sonuçta hayatımda bi değişiklik oldu ondan mı acaba diyorum sorumluluk evde tek kalma vs. Etkiler diye.. Yaşım 26 M mvmv

Bu arada tüm arkadaşlar avrupa yakasında bildiğiniz alanında iyi psikolog önerileriniz varsa lütfen yazar mısınız.. Bide bazı devlet hastanelerinde de psikologlar var avrupa yakasında varmı böyle yerler

İnşallah sağlıkla alırsın kucağına M mvmv Bana acele etme bi kez daha mı tedaviye başla diyosunuz yani arkadaşlar :KK43:

Evet önce tedavi. Ruhen bebeğe hazır olmalsın. İlaçsız geçireceğin bi süreç var ve bu sürece başlamadan ne kadar iyi olursan o kadar iyi. Şimdi etraftan başlamışlardır çocuk yok mu demeye. İstiyorlarsa kendileri doğursunlar ;) Kimseyi memnun etmek için değil, bir insan yetiştirmek için bebek yapmalısın.

Bu arada tüm arkadaşlar avrupa yakasında bildiğiniz alanında iyi psikolog önerileriniz varsa lütfen yazar mısınız.. Bide bazı devlet hastanelerinde de psikologlar var avrupa yakasında varmı böyle yerler

Doktorum Kadıköy'de ama vereceğin paraya değeceği için tavsiye ediyorum. Netten araştırıp yazılarını okumak da iyi gelebilir. Mustafa Ulusoy doktorum. Uzmanlığı panik atak.

Fiziksel olarak bi rahatsızlığım yok canım çok şükür.. Sıkıntılarım psikolojik işte ilacı bıraktım 1 ay oldu nüksetti ilk kez bu kadar kısa sürede geri geldi o arada evlendim sonuçta hayatımda bi değişiklik oldu ondan mı acaba diyorum sorumluluk evde tek kalma vs. Etkiler diye.. Yaşım 26 M mvmv
canım yaş açısından da geç değil hiç. çocuk için çokta acele etme o zaman.fiziksel rahatsızlık derken benim de yok ama hamilelikte çarpıntı oluyor mesela hemen telaş yapabiliyorsun. ya da benim küçük tansiyonum çok düşüyordu bir ara başım dönüyordu bayılcak gibi oluyordum .sonrada telaş yapmaya başlamıştım. tabi bende sağlıkla ilgili anksiyete ağır bastıgı için böyleydim. seni değişen hayatında etkilemiş olabilir ama tabi bunun altında da bir neden vardır mutlaka.

bir tanıdıgım anlatmıştı. arkadaşları ev alıcakmış. eşinin babasının tavsiyesiyle ev buluyorlar kadında çok beğeniyor evi ve alıyorlar. taşınma sürecinde karı koca birbirine giriyor. ama öyle böyle kavgalar değil boşanma noktasına geliyorlar. sonra terapiye başlıyorlar. kadın göçmen bu arada. göçmenler genelde hep birlikte yaşarlar biliyosundur belki( ya da benim tanıdıgım göçmenle hep öyle ). kadında küçükken anneanne dedeyle birlikte yaşıyorlar. kadının hatırladıgı bi gün dedesi babasına diyor ki diğer oglumda gelicek biraz da o kalsın. sonra babası araba buluyor getiriyor hemen taşınıyorlar. kadın babasını çok gururlu olarak hatırlıyor babam hemen tasındı diye. sonra terapiye gide gele bir gün kadın salonda konuşulanları dinlediğini hatırlıyor. dedesi babasına diyor ki oğlum gitmeyin hep birlikte bu eve sıgarız yaşayıp gideriz. ama baba dinlemeyip hemen taşınıyor. ve kadın çok üzülüyor . çünkü bütün arkadaşları orda kopmak istemiyor. işte bu olanları hatırlayınca babasına olan öfkesini boşaltıyor o terapide. yani megerse babasına olan öfkeyi bilinçaltına atmış unutmuş tam aksine babasını yüceltmiş. işte o terapiden sonra kocasıyla artık sorunu kalmıyor. çünkü daha önce babasına olan ofkesini bastırdıgı için taşınma sürecinde kocasına öfke duymaya başlamış. öfke bitince sorunda bitiyor. yani onlar taşınma sürecinin stresinden birbirine girmemişler. olan bir sorun bu şekilde ortaya çıkmış sadece

Benim bir yıl olacak gitmiyorum doktora. Ben sivastayım doktorum ankarada. Hamile kalınca o gelmemi istemedi yol gelmemi istemedi. Gerektikçe telden konuşuyoruz sağolsun çok ilgileniyor. Normalde Seansı 250 lira. Gitsem beni de bitirirdi :) ama sağolsun telden haberleşiyoruz. Sen de öyle yap çok bunalınca kafana bişey takılınca ara. Onun biley olmaz korkma demesi bile bana 2-3 hafta yetiyor. Zaten hamilelikte günü kurtarma derdindeyiz. İlaçsız ne kadar ilerlersek o kadar iyi. Sen de bi konuş doktorunla bu konuyu. Tabi gidip görüşmek daha iyi olur ama ben sürekli gidemediğim için (9 saat yol) arıyorum. Hatta whatsapp tan yazışıyoruz :))
oo seninki çok iyiymiş canım ya. ben numarasını falanda bilmiyorum. bir sıkıntı oldumu sekreterinden ulaşırım ama işe yarayacagını sanmıyorum. bana telden yardımcı olamaz gel der. zaten 15 günde bir çağırıyor. ama nerde vericem o parayı da gidicem. bu arada ben indirimli gidiyorum pazarlık yaptım 200 lira :) ama kadın dogum doktoruma da 250 verince baya zor oluyor tabi. o yüzden para ayıramıyorum artık eskisi gibi.bir buçuk ay oldu gitmeyeli.

Merhaba arkadaslar bende hamileligimin 28. Haftasindayim ve son bir haftadir hic iyi degilim napicam ne edicem bilmiyorum. Neden böyle oldum daha öncede iki hamilelik gecirdim hic bir sorunum olmadi. Yasim ilerledi ondan mi diyorum kendi kendime. Allahim hepimizin yardimci olsun insallah arkadaslar.

Bebek istediğim için kendimi hazırda hissediyorum evet ama tek korkum sıkıntılarım ilacımıda bir buçuk ay önce bebek istediğim içim bıraktım zaten..yarın özel hastanede bi psikoloğa gidicem hakkında ise hiç bi fikrim yok gittikten sonra değerlendirmeye alıcam umarım o da çok iyi bi doktordur bana iyi gelirde daha fazla uğraşmam D domestikus

Aynen öyle canım M mvmv illaki bi altta neden alt yapı var ama şahsen ben bilemiyorum doğal olarak durup dururken oluyo gibi geliyo haliyle yada belkide.. Yarın bi psikoloğa gidicem bakalım ne olucak iyi olmak iyi hissetmek istiyorum kendimi allahım hepimizin yardımcısı olsun

Aynen öyle canım M mvmv illaki bi altta neden alt yapı var ama şahsen ben bilemiyorum doğal olarak durup dururken oluyo gibi geliyo haliyle yada belkide.. Yarın bi psikoloğa gidicem bakalım ne olucak iyi olmak iyi hissetmek istiyorum kendimi allahım hepimizin yardımcısı olsun
amin canım . doktora çocuk konusunu da danış istersen. senin durumuna göre sana bilgi verir. haberlerini bekliyoruz.

Back
X