Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

db: 39019864 .!.:
Buğulu camdan bir fanusun içindesin ve dışarıyı seyrediyorsun. öyle düşün. Sesler boğuk, yüzler yabancı. tanıdığın biri var karşında, biliyorsun ama içinden bir his onu yabancı görüyor. Bir de bana olan, sanki televizyonun ışığını fazla açmışım da, gözümü alıyor, görüntüyü seçemiyor gibi oluyorum. HD görüntüler daha net ve akıcıdır ya, dünyayı o şekilde görüyorum. Öf berbat bişey. Bence anlamaya çalışma bile :))
Senin bu benzetmelerine bayiliyorum yaa. Aman bide bunu yasamayim o zaman. Cevremle de görüşmeyi pek istemiyorum. Bazen ne bos yasadiklarini düşünüyorum. Kafam karmakarisik. Galiba ben çokbos ddüşünüyorum:)

Senin bu benzetmelerine bayiliyorum yaa. Aman bide bunu yasamayim o zaman. Cevremle de görüşmeyi pek istemiyorum. Bazen ne bos yasadiklarini düşünüyorum. Kafam karmakarisik. Galiba ben çokbos ddüşünüyorum:)

Hehehehe teşekkür ederim :)) Etrafla bağını koparma. Boş yaşadıklarını, boş düşündüklerini ben de düşünürdüm. Dışarıyla bağımı kopardım. Şimdi kocaman bi agorafobim var. Kalabalıktan nefret ediyorum filan... Bağını koparma ki, hayatla bağlantın kopmasın.

OTE="domestikus, post: 39024259, member: 391138"]Hehehehe teşekkür ederim :)) Etrafla bağını koparma. Boş yaşadıklarını, boş düşündüklerini ben de düşünürdüm. Dışarıyla bağımı kopardım. Şimdi kocaman bi agorafobim var. Kalabalıktan nefret ediyorum filan... Bağını koparma ki, hayatla bağlantın kopmasın.[/QUOTE]
Kizinla hayat nasil geçiyor. Biraz anlatsana. Hastaligin onun bakimina engel olduğu oluyor mu. Yeterli bir anne olabiliyor musun her turlu. Hamileyken ilaç kullanmismiydin. Kullandiysan çocuk doğduktan sonra üzerinde bir etkisini farkettin mi.

Kızlaarr hamileyim ve iki gündür uyuyamıuorum bacaklarımda kasılmalar oluyor mideme kramplar giriyor, normalde panik atak anksiyete okb yaşayan biriyim, şimdide ilacı bıraktık mecburen 3 hafta oluyor, iki gündür sıkıntım var pasiflora verdi tek kaşık aldım dün gece fayda etmedi, bugün iki kaşık al dedi denicem, bu ilacın faydası olur mu sizce bi tecrübeniz var mı?

OTE="domestikus, post: 39024259, member: 391138"]Hehehehe teşekkür ederim :)) Etrafla bağını koparma. Boş yaşadıklarını, boş düşündüklerini ben de düşünürdüm. Dışarıyla bağımı kopardım. Şimdi kocaman bi agorafobim var. Kalabalıktan nefret ediyorum filan... Bağını koparma ki, hayatla bağlantın kopmasın.
Kizinla hayat nasil geçiyor. Biraz anlatsana. Hastaligin onun bakimina engel olduğu oluyor mu. Yeterli bir anne olabiliyor musun her turlu. Hamileyken ilaç kullanmismiydin. Kullandiysan çocuk doğduktan sonra üzerinde bir etkisini farkettin mi.[/QUOTE]

Kızım beni çok yoruyor. Bir de kilo aldım, bildiğin yuvarlanarak yaşıyorum :))) Yetemediğim zamanlar oluyor. Çünkü gezmek istiyor. Dışarıya çıktığımda fazla uzaklaşamıyorum. Üzülüyorum bu duruma. İnşallah daha iyi olurum. Çok konuşuyor. Daha doğrusu konuşmaya çalışıyor. Her şeyi soruyor. Bir şeyi akşama kadar sorduğunu ve defalarca anlattığımı biliyorum. İlk zamanlar uykusuzluktan delirecek gibi oluyordum. Prematüre olduğu için 2-3 saatte bir emzirmem gerekiyordu. Sürekli uyanmak zorundaydım. 18. haftadan sonra kullandım ilaç. Emzirirken de kullandım ama sadece günü kurtarmak için. Tedavi için değil. Biraz korkak bi kızım var. Seslere tepki gösteriyor. Bebekliğinden beri sessizliğe alışkın. Onun için mi, ilaç yüzünden mi bilmiyorum.

Kızlaarr hamileyim ve iki gündür uyuyamıuorum bacaklarımda kasılmalar oluyor mideme kramplar giriyor, normalde panik atak anksiyete okb yaşayan biriyim, şimdide ilacı bıraktık mecburen 3 hafta oluyor, iki gündür sıkıntım var pasiflora verdi tek kaşık aldım dün gece fayda etmedi, bugün iki kaşık al dedi denicem, bu ilacın faydası olur mu sizce bi tecrübeniz var mı?
Kisiye göre degisiyor diye duymustum. Insallah sende ise yarar. Bende yaramamisti.

Hayırlı olsun.

Panik atak ilaçları depo ilaçlar olduğu için 2-3 haftadan sonra çekilme belirtileri gösterir. Belki de bu belirtileri yaşıyorsun. Kan tahlillerin, tansiyonun vs normalse, tamamen psikolojik. Ben de benzer şeyler yaşadım. Yaklaşık 4 ay uyku yoktu bende. Bacaklarım titremekten ziyade zangırdıyordu. İçimde hep bi kıpırtı. Sanki bişey olacak gibi. Pasiflora kullanmadım. İşe yaramazdı bende. Yoğun şeyler yaşadım çünkü. Öyle böyle 18. haftaya kadar dayanabildim ve ilaca başladım. İlk 3 ayının içindeyken ilaç kullanıp doğum yapan arkadaşlar var. Bu konuyu kadın doğumcu ve psikiyatrınla birlikte kararlaştırmalısın. Kendi başına ilaç kullanma ve dozajıyla oynama.

Kızım beni çok yoruyor. Bir de kilo aldım, bildiğin yuvarlanarak yaşıyorum :))) Yetemediğim zamanlar oluyor. Çünkü gezmek istiyor. Dışarıya çıktığımda fazla uzaklaşamıyorum. Üzülüyorum bu duruma. İnşallah daha iyi olurum. Çok konuşuyor. Daha doğrusu konuşmaya çalışıyor. Her şeyi soruyor. Bir şeyi akşama kadar sorduğunu ve defalarca anlattığımı biliyorum. İlk zamanlar uykusuzluktan delirecek gibi oluyordum. Prematüre olduğu için 2-3 saatte bir emzirmem gerekiyordu. Sürekli uyanmak zorundaydım. 18. haftadan sonra kullandım ilaç. Emzirirken de kullandım ama sadece günü kurtarmak için. Tedavi için değil. Biraz korkak bi kızım var. Seslere tepki gösteriyor. Bebekliğinden beri sessizliğe alışkın. Onun için mi, ilaç yüzünden mi bilmiyorum.
Ilac yuzunden oldugunu sanmiyorum canim sessizlige aliskin diyorsun. Arkadasimin kizi da misafir gördümu agliyor :) o da misafire insanlara aliskin degil. evde sadece anne baba ve babanneyle buyuyor nerdeyse.

Ilac yuzunden oldugunu sanmiyorum canim sessizlige aliskin diyorsun. Arkadasimin kizi da misafir gördümu agliyor :) o da misafire insanlara aliskin degil. evde sadece anne baba ve babanneyle buyuyor nerdeyse.

İlk 3 yaş mıydı, ilk 5 yaş mıydı, utangaçlığı en yoğun yaşadıkları yaşlarmış. Misafiri görünce ağlaması o yüzden olabilir. Benimki de yanaşmıyor ilk gördüğü kimseye. Tanıdığı bile olsa, hemen yanına gitmiyor. Anneanne, hala, baba hariç :)

BenOTE="konyar06, post: 38943416, member: 585176"]Doktordan baska kimseye anlatamıyorum sanki anlatsam düşündüklerm gercek olacsk gibş geliyo. Eşimle rahatsızlığımı tabiki paylaşıyorum sıkıldığımı bunaldığımı aklıma türlü türlü saçma düşünceler geldiğini falsn. Ama ne düşündüğümü söylemiyorum. Onu daha fazla üzmek istemem çünkü istese de beni.anlayamayacak ve bu durum ona çok kötü gelecek
Bende de yabancilasma mi var anlamadim. Ayni seyler mi acaba. Kendi evimde daraliyorum eve girmek istemiyorum. Ayni duygu kendi annemlerde de oluyor. Ama kayinvalidemin evinde ole olmuyor. Hastaligim kendi evimde ve annemin evinde daha da artiyor. Ailemden sanki kaciyorum. Bu mu yabancilasma konyar06. Buyuzden canim cok yaniyor. Aileme boyle birsey hissetmek.[/QUOTE]

Yok arkafasım değil bu yabancılaşma. Senin yaşadıklarını ben de yaşıyorum insan sevdiklerinin yanında daha rahatsız oluyo onları üzmemek çaktırmamak için. Bi baskı yani. Kayınvalidemlerde ben de daha iyiyim

Kızlaarr hamileyim ve iki gündür uyuyamıuorum bacaklarımda kasılmalar oluyor mideme kramplar giriyor, normalde panik atak anksiyete okb yaşayan biriyim, şimdide ilacı bıraktık mecburen 3 hafta oluyor, iki gündür sıkıntım var pasiflora verdi tek kaşık aldım dün gece fayda etmedi, bugün iki kaşık al dedi denicem, bu ilacın faydası olur
Doktor banada vermişti passiflora. 2 sise içtim.günde 3 kez alarak. Her seferinde iyi hissetme umuduyla. Başka carem yoktu cçünkü. Sonuç hicbir zaman işe yaramadi. Sen bir iç belki sende gerçektenbir eetkisi olur. Ne de olsa hicbir zarari yok. Kaybedecek bireyin yok.
Doktor banada

Canım @mvmv . Çarşamba ve cuma olmak üzere 2 ayrı psikoloğa gittim ilki bana uzak ve daha pahalı ikincisi yakınımda ve daha uygun ve sanırım bana yakın olana devam.edicem..iki doktorda ilaç içilicek bi durum görmedi sanırım yada içtiğim halde hep tekrarladığı için gerek görmedi sanırım şuan sadece terapi alıcam korkularımın üzerine gitmeyi denicez umarım inşallah hepimiz aşarız bunları..birde arkadaşlar bende nefesim içime kayıyo.gidiyo kayboluyor bitiyo gibi hislerde oluyo sizlerde böyle olan varmıydı konyar06 konyar06 D domestikus

Canım @mvmv . Çarşamba ve cuma olmak üzere 2 ayrı psikoloğa gittim ilki bana uzak ve daha pahalı ikincisi yakınımda ve daha uygun ve sanırım bana yakın olana devam.edicem..iki doktorda ilaç içilicek bi durum görmedi sanırım yada içtiğim halde hep tekrarladığı için gerek görmedi sanırım şuan sadece terapi alıcam korkularımın üzerine gitmeyi denicez umarım inşallah hepimiz aşarız bunları..birde arkadaşlar bende nefesim içime kayıyo.gidiyo kayboluyor bitiyo gibi hislerde oluyo sizlerde böyle olan varmıydı konyar06 konyar06 D domestikus

Evet. Hamileyken daha çok oluyodu. Tansiyonuna baktırdın mı hiç? Belki tansiyonun düşüyordur.

Ya D domestikus tansiyonla nefesin kayıp.gitmesi yada duruyomuş.gibi.hissetmenin nasıl bi alakası olur ki bilemedim. tansiyonuma baktırmadım hiç ama korkmaya başladığım an daha yoğunlaşıyo mesela fenalık geçircem.gibi hissediyorum bu lavabodayken bile olabiliyo orda bile yaşıyorum anormal.şeyler mi yaşıyorum sizce M mvmv konyar06 konyar06

Ya D domestikus tansiyonla nefesin kayıp.gitmesi yada duruyomuş.gibi.hissetmenin nasıl bi alakası olur ki bilemedim. tansiyonuma baktırmadım hiç ama korkmaya başladığım an daha yoğunlaşıyo mesela fenalık geçircem.gibi hissediyorum bu lavabodayken bile olabiliyo orda bile yaşıyorum anormal.şeyler mi yaşıyorum sizce M mvmv konyar06 konyar06

Tansiyonun düşerse, ya da mesela kansızsan hemen yorulup bitkin düşersin ve nefes alamaz gibi olursun. Tabi illaki sebebi budur demiyorum. Seninki anksiyeteden de olabilir. Hayır bu yaşadıkların anormal değil. Hiç bir sorunu olmayan insanların bile yaşayabileceği şeyler.

psikologu beğenmene sevindim canım. aralıksız devam et eminim ki faydasını göreceksindir. ilaca şimdilik gerek olmadıgı için ya da senin başedebileceğine inandıgın için vermemiştir. bunlar da güzel haberler aslında. bende şimdiye kadar hiç nefes alamama olmamıştı ama bir kaç hafta önce düşünceler basınca dediğin şey oldu. Çıktım balkona derin nefes aldım sakinleştim geçti. ama domestikusun dediği gibi bende tansiyonuna bir baktırmanı tavsiye ederim. senin iş yaparkende bunlar oluyordu yanlış hatırlamıyorsam. tansiyonuna da bir baktırmanda fayda var. ama tansiyon değilse bile yaşadıkların çok normal. anksiyete herkeste farklı şekilde ortaya çıkıyor. bende deliricem sanıyordum mesela.

Evet canım M mvmv iş yaparkende nefes alıp vermem ben panik yapıp hızlanınca bitmiş tükenmiş gibi gelip içim bunalıyodu ama o an bırakıp gerileyince oturunca veya uzanıncada geçiyodu sanırım hepsi paniğin birbirine bağlayıp getirdiği.şeyler ama tansiyonumada baktırım yine D domestikus

evett bu haftada kulak ağrısıyla karşınızdayım...yok yok bu panikten değil bildiğiniz kulak cubugundan:)ama tabi ben kulak agrısıbı kanser boyutuna getirip derinlerde yaşadığım için çok yıpranıyorummm...

Back
X