Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

bugün KBB ye gittim şubat ayında geçen sene yaptırdığım endoskopi raporu ve haziranda yaptırdığım tiroit sonucuyla gittim boğazım kasılıyor dedim sinüzit dedi öyle ciddi bir şeyiniz yok dedi ,ben ama boğazım kasılıyor dedikçe üstüne basa basa ciddi bir şeyiniz yok dedi ilaç verdi yolladı bu akşam psikoloğa gideceğim biraz pahalı bir isim ama eğer ki enerjisini alırsam düzenli gidip artık normal yolumu bulmak istiyorum ve gebe kalırsam da bu süreci sakin sakin geçirmek istiyorum..bundan sonra her akşam her sabah bugün güzel bir gün benim için iyi bir gün ben gayet sağlıklı bir bireyim diye kendimi telkin etme yoluna da gideceğim :KK66:

Doktor ısrarla bişey yok diyosa fazla ısrar etme bence :)) İnşallah psikiyatrın faydasını görürsün.

inşallah cnm ya bazen korkularım tavan yapıyo tv de izlediğim biprogramdan sonra başladı yine sonrada herşeyden etkilenir oldum.ya bu sefer geçmezse diyorum.memleketten annem geliyor bu akşam iyi gelir banada inşallah.inanki sabahları bebeğin mamasını bile zor hazırlıyorum.geçecek dimi lütfen iyyi şeyler duymaya ihtiyacım var.

Allah'ın izniyle geçecek tabii ki. Şuna eminim ki, doğum sonrası uykusuzluk, yorgunluk, stres çok etkili ruh hali üzerinde. Anne gelir de iyi olmaz mı insan? :) Bebeği annene bırakıp uyu biraz. Dinlen. İyi gelecektir.

Allah'ın izniyle geçecek tabii ki. Şuna eminim ki, doğum sonrası uykusuzluk, yorgunluk, stres çok etkili ruh hali üzerinde. Anne gelir de iyi olmaz mı insan? :) Bebeği annene bırakıp uyu biraz. Dinlen. İyi gelecektir.
teşekkür ederim cnm ya birde bana doktorum kaygı vesvese hastalığı demişti.sonra araştırdım okb deniliyomuş tıpta.ozamanlar yazdığımdada bu formda fuja ve senin çok desteğiniz olmuştu ama onu göremedim iyidir umarım.

teşekkür ederim cnm ya birde bana doktorum kaygı vesvese hastalığı demişti.sonra araştırdım okb deniliyomuş tıpta.ozamanlar yazdığımdada bu formda fuja ve senin çok desteğiniz olmuştu ama onu göremedim iyidir umarım.

Faydam olduysa ne mutlu bana. Okb'yi insan kendisi de yenmek isteyecek. Bende de vardı. Hala var. Ama bi fikre saplandığımda onu kendim büyüttüğümü ve aslında yanlış olduğunu biliyorum. Kendimi telkin ediyorum. Az da olsa işe yarıyor. Tabi ilaçları da zamanında ve dozunda kullanmak lazım.

Arunaa seni gördüğüme çok sevindim. Tekrar hoşgeldin. Ama boyle gelmeseydin. Ama bizim hayatimiz bir iyi bir kotu. Sonuç itibariyle iyi de olabiliyoruz:). Ben de iyi değilim. Neyse geçer umarim. Bazen de takilma diyorum. Terapiye basladim bugün 3. Seans. Ama bi etkisi yok:KK43: yazamiyordum ne zamandir. İçinden gelmedi girmek. Yazarken de agliyorum. icim daraliyor. Kalbim uçacak gibi Pirpir.
canımm slm... bende çok yoğun günler geçirdim iş yerimde bakamadım buraya fazla ama akşamları hep yatmadan okudum yazılanları... aynı kaderi paylaşıyoruz işte...sürekli bir kısmını yeniyorum hastalığın ama başka kısmı patlıyor. 9 başlı canavar gibi... ben uğraşıp günlerce kendimi telkin edip sakinleşiyorum hoooop başka bir korkulu düşünce geliyor haydiii yine baştan:( kalbim sürekli pır pııır . hep kötü bişey olacak hep aklımı kaybedicem sonunda deliricem yada onun gibi bir hastalıkla pes edicem diye korkuyorum.... offfff

çarşamba detaylı ultrasona girdim birsey çıkmadı şükür ama sevinemedim bile çünkü takıcak başka birsey buldum gene. rahim ağzı uzunluğu 3.70 çıktı. deger normal. fakat iki hafta aralıklarla ölçümüm 4.08, 3.92 şimdi de 3.70. sürekli düşüşte yani. doktor progestan verdi ağır kaldırma çok iş yapma falan dedi. önce bir ay sonra gel dedi sonra bende ki telaşı görünce iki hafta sonra gel bir daha ölçelim dedi. doktorum pek takmadı bu olayı ama birde bana sorun. hesap yapıyorum sürekli düşerse 28. haftada 3 cm olur. erken dogum olur. bir sürü şey. çarşambadan beri çok çok kötüyüm. düşünceler peşimi bırakmıyor. sürekli içim sıkılıyor. daralıcak gibi oluyorum. daha da kısalırsa yatmam gerekicek sürekli. zaten yatmaya takıntılıyım biliyorsunuz . ben nasıl yatarım sürekli. sanırım bu durumu atlatamıycam ben. ne güzel artık hamileliğe motive olmaya başlamıştım. kıyafet alıyordum, gelecekle ilgili hayal kuruyordum, kitap ısmarlamıştım bir sürü gelmişti okumaya başlamıştım. şimdi hepsini bir kenara ittim. çünkü hala bebeğimin benimle olup olmayacağı belli değil :( ben şimdi tekrar ilk aylarda olan korkulara geri döndüm. ben bebeğime alışmaya başladıkça alışmaya çalıştıkça sıkıntılar bırakmıyor peşimi. tansiyon sorunu vardı o bitti sonra panaroma test yaptırdık o da geçti sonra plesanta aşağıdaydı biraz o da bitti şimdi bir de bu başladı. bitmiyor işte sıkıntılar bitmiyor ben nasıl bebeğimle ilgileniyim nasıl kaybetme ihtimalini kafamdan atıyım ki :( en çok üzüldüğümde daha karnımdayken bebeğimin psikolojini bozdugum. sinirliyim bu aralar çok ve kendime hakim olamıyorum bağırıyorum ve bağrıdıkça bebeğim direk tekmelemeye başlıyor hemen susuyorum :( böyle kızlar. hamileliğin başından beri geçirdiğim en zor zamanlar şimdi ki zamanlarım. direniyorum geçer diye düşünmeye çalışıyorum. umarım geçer..

çarşamba detaylı ultrasona girdim birsey çıkmadı şükür ama sevinemedim bile çünkü takıcak başka birsey buldum gene. rahim ağzı uzunluğu 3.70 çıktı. deger normal. fakat iki hafta aralıklarla ölçümüm 4.08, 3.92 şimdi de 3.70. sürekli düşüşte yani. doktor progestan verdi ağır kaldırma çok iş yapma falan dedi. önce bir ay sonra gel dedi sonra bende ki telaşı görünce iki hafta sonra gel bir daha ölçelim dedi. doktorum pek takmadı bu olayı ama birde bana sorun. hesap yapıyorum sürekli düşerse 28. haftada 3 cm olur. erken dogum olur. bir sürü şey. çarşambadan beri çok çok kötüyüm. düşünceler peşimi bırakmıyor. sürekli içim sıkılıyor. daralıcak gibi oluyorum. daha da kısalırsa yatmam gerekicek sürekli. zaten yatmaya takıntılıyım biliyorsunuz . ben nasıl yatarım sürekli. sanırım bu durumu atlatamıycam ben. ne güzel artık hamileliğe motive olmaya başlamıştım. kıyafet alıyordum, gelecekle ilgili hayal kuruyordum, kitap ısmarlamıştım bir sürü gelmişti okumaya başlamıştım. şimdi hepsini bir kenara ittim. çünkü hala bebeğimin benimle olup olmayacağı belli değil :KK43: ben şimdi tekrar ilk aylarda olan korkulara geri döndüm. ben bebeğime alışmaya başladıkça alışmaya çalıştıkça sıkıntılar bırakmıyor peşimi. tansiyon sorunu vardı o bitti sonra panaroma test yaptırdık o da geçti sonra plesanta aşağıdaydı biraz o da bitti şimdi bir de bu başladı. bitmiyor işte sıkıntılar bitmiyor ben nasıl bebeğimle ilgileniyim nasıl kaybetme ihtimalini kafamdan atıyım ki :KK43: en çok üzüldüğümde daha karnımdayken bebeğimin psikolojini bozdugum. sinirliyim bu aralar çok ve kendime hakim olamıyorum bağırıyorum ve bağrıdıkça bebeğim direk tekmelemeye başlıyor hemen susuyorum :KK43: böyle kızlar. hamileliğin başından beri geçirdiğim en zor zamanlar şimdi ki zamanlarım. direniyorum geçer diye düşünmeye çalışıyorum. umarım geçer..

merhaba canım... hiiiiiiiiiiiiiiç korkma benimde aynı haftada çok hızlı incelme var diye üzdüler.28.haftamdı 3.1 cm dedi içim içimi yedi.ama çalışmak zorundaydım evdede iştede... şuan 33.haftaya giricem anca 3 cm e düşmüş. öyle kolay düşmüyor rahim ağzı genişliği. makul düşme zamanı var ben araştırdım. sadece biraz dikkat et, güven banaaaaaa

merhaba canım... hiiiiiiiiiiiiiiç korkma benimde aynı haftada çok hızlı incelme var diye üzdüler.28.haftamdı 3.1 cm dedi içim içimi yedi.ama çalışmak zorundaydım evdede iştede... şuan 33.haftaya giricem anca 3 cm e düşmüş. öyle kolay düşmüyor rahim ağzı genişliği. makul düşme zamanı var ben araştırdım. sadece biraz dikkat et, güven banaaaaaa
aa oylemi canım. yani belli bir zamanda mı hızlı düşüyor. sonra düşüş yavaşlıyormu. benim 12. haftada 4,92 ydi. 18. hafta da 4,08 , 20. hafta 3,92, 22. hafta 3.70 . bu düşüş hızı normal mi peki. senin kaçıncı hafta da düşüş başladı ki. bende sürekli yatmayan çalışıyorum daha da sıkıldım. pazartesi de okullar açılıyor nasıl yapıcam diye kara kara düşünüyorum. dersi hep oturarak anlatıcam artık.

çarşamba detaylı ultrasona girdim birsey çıkmadı şükür ama sevinemedim bile çünkü takıcak başka birsey buldum gene. rahim ağzı uzunluğu 3.70 çıktı. deger normal. fakat iki hafta aralıklarla ölçümüm 4.08, 3.92 şimdi de 3.70. sürekli düşüşte yani. doktor progestan verdi ağır kaldırma çok iş yapma falan dedi. önce bir ay sonra gel dedi sonra bende ki telaşı görünce iki hafta sonra gel bir daha ölçelim dedi. doktorum pek takmadı bu olayı ama birde bana sorun. hesap yapıyorum sürekli düşerse 28. haftada 3 cm olur. erken dogum olur. bir sürü şey. çarşambadan beri çok çok kötüyüm. düşünceler peşimi bırakmıyor. sürekli içim sıkılıyor. daralıcak gibi oluyorum. daha da kısalırsa yatmam gerekicek sürekli. zaten yatmaya takıntılıyım biliyorsunuz . ben nasıl yatarım sürekli. sanırım bu durumu atlatamıycam ben. ne güzel artık hamileliğe motive olmaya başlamıştım. kıyafet alıyordum, gelecekle ilgili hayal kuruyordum, kitap ısmarlamıştım bir sürü gelmişti okumaya başlamıştım. şimdi hepsini bir kenara ittim. çünkü hala bebeğimin benimle olup olmayacağı belli değil :KK43: ben şimdi tekrar ilk aylarda olan korkulara geri döndüm. ben bebeğime alışmaya başladıkça alışmaya çalıştıkça sıkıntılar bırakmıyor peşimi. tansiyon sorunu vardı o bitti sonra panaroma test yaptırdık o da geçti sonra plesanta aşağıdaydı biraz o da bitti şimdi bir de bu başladı. bitmiyor işte sıkıntılar bitmiyor ben nasıl bebeğimle ilgileniyim nasıl kaybetme ihtimalini kafamdan atıyım ki :KK43: en çok üzüldüğümde daha karnımdayken bebeğimin psikolojini bozdugum. sinirliyim bu aralar çok ve kendime hakim olamıyorum bağırıyorum ve bağrıdıkça bebeğim direk tekmelemeye başlıyor hemen susuyorum :KK43: böyle kızlar. hamileliğin başından beri geçirdiğim en zor zamanlar şimdi ki zamanlarım. direniyorum geçer diye düşünmeye çalışıyorum. umarım geçer..

Güzin'de de rahim boynu kısalığı var demişti doktor. İyi şu anda. Bildiğim kadarıyla ilaç da kullanmıyor. Bak ben de erken doğum yaptım. Eğer bebek yaşayacaksa yaşıyor Allah'ın izniyle. İçini ferah tutmaya çalış. Her sıkıntının bir ferahı vardır İnşallah.

aa oylemi canım. yani belli bir zamanda mı hızlı düşüyor. sonra düşüş yavaşlıyormu. benim 12. haftada 4,92 ydi. 18. hafta da 4,08 , 20. hafta 3,92, 22. hafta 3.70 . bu düşüş hızı normal mi peki. senin kaçıncı hafta da düşüş başladı ki. bende sürekli yatmayan çalışıyorum daha da sıkıldım. pazartesi de okullar açılıyor nasıl yapıcam diye kara kara düşünüyorum. dersi hep oturarak anlatıcam artık.
sıkıntı yok düşme hızında.. evet normalden hızlı ama erken doğum riski olacak kadar değil. bak tam sennle aynı haftalarda söylendi banada ama geçen hafta gittim doktora 3 cm di ve 33 haftamdaydım. eee dedim hani çok düşmemiş ??? zaten öyle aniden düşmez belli sınırlarla azalır kalınlık dedi. bunu kafana takma kuzum

Güzin'de de rahim boynu kısalığı var demişti doktor. İyi şu anda. Bildiğim kadarıyla ilaç da kullanmıyor. Bak ben de erken doğum yaptım. Eğer bebek yaşayacaksa yaşıyor Allah'ın izniyle. İçini ferah tutmaya çalış. Her sıkıntının bir ferahı vardır İnşallah.
dogru diyorsun canım. internette bakıyorum 28. hafta da doğup yaşayanlar da var. düşünmekle de elimden birsey gelmiyor kendimi bunaltmaktan başka aslında. olcagında önüne geçemiyoruz. ama işte bunu bile bile engel olamıyorum kendime bu da anksiyetinin etkisi. dua ediyorum iki hafta sonra ki ölçümde insallah çok kısalma olmaz.

sıkıntı yok düşme hızında.. evet normalden hızlı ama erken doğum riski olacak kadar değil. bak tam sennle aynı haftalarda söylendi banada ama geçen hafta gittim doktora 3 cm di ve 33 haftamdaydım. eee dedim hani çok düşmemiş ??? zaten öyle aniden düşmez belli sınırlarla azalır kalınlık dedi. bunu kafana takma kuzum
canım rahatladım biraz sagol. inşallah düşme hızı yavaşlar benimde. internetten baktıgımda düşüş 28. haftada başlar yazıyordu. bu da gerdi beni. benim haftalarda genelde sabit kalıyormuş. ama doktor riskli bir durum görse söylerdi herhalde demi. ah bi azalsa şu kısalma. ıkı hafta nasıl bekliycem bakalım.

dogru diyorsun canım. internette bakıyorum 28. hafta da doğup yaşayanlar da var. düşünmekle de elimden birsey gelmiyor kendimi bunaltmaktan başka aslında. olcagında önüne geçemiyoruz. ama işte bunu bile bile engel olamıyorum kendime bu da anksiyetinin etkisi. dua ediyorum iki hafta sonra ki ölçümde insallah çok kısalma olmaz.
olmayacak bak gör.. olsa benim olur 1 sn yatıp uzanmışlığım yok. aklım dağılsın diyede sürekli sokaklardayım.sen sadece ağır kaldırma ve kendini çok zorlama yeter... emin ol hiiiiiç erken gelmicek bebğin ki 24 haftadan sonra yaşıyor bebekler.

olmayacak bak gör.. olsa benim olur 1 sn yatıp uzanmışlığım yok. aklım dağılsın diyede sürekli sokaklardayım.sen sadece ağır kaldırma ve kendini çok zorlama yeter... emin ol hiiiiiç erken gelmicek bebğin ki 24 haftadan sonra yaşıyor bebekler.
ayy canım benim valla nasıl ferahlattın içimi ya anlatamam. bunları duymaya çok ihtiyacım vardı. inşallah sıkıntı olmuycak benimde. şimdi inanmaya başladım sayende biraz daha iyiyim çok sağol canım ya

ayy canım benim valla nasıl ferahlattın içimi ya anlatamam. bunları duymaya çok ihtiyacım vardı. inşallah sıkıntı olmuycak benimde. şimdi inanmaya başladım sayende biraz daha iyiyim çok sağol canım ya
inan bana seni rahatlatmak için söylemiyorum kuzum bunlar gerçek bak dedim sana benim doktor Prof. işinde gerçekten çok iyi... güzel güzelde anlattı... eğer ciddi bir riskin olsaydı ki 2 cm altında falan zaten seni haftada 1 görmek zorundaydı. bunu unut sen hiiiiç üstünde durma... böyle böyle yenicez bu evhamları :KK28:

yettiimmm canim bana 16.haftada 3cm dediler..igne.ilac kullandim..enteresan.olan detaylida 5 cikti anlamadim devletteki doktorunda fikrini alicam kim.dogru soyluyor bilmiyorum..fakat 3cm ciktignda vajinal.ultrasonla bakti..ayrintili karindan..

nigar da bilir facede grupta bir arkadas va servikal yetmezlik ile ikincu bebegini kucagina aldi..yilbasina kadar dayansa yeter derken ocak sonu geldi bebis zamanini doldurdu:) mvmv sikma canini hic keyfiunw bak sen..istirahat hepimize gerekli zaten..hersey yolundaaa:)

inan bana seni rahatlatmak için söylemiyorum kuzum bunlar gerçek bak dedim sana benim doktor Prof. işinde gerçekten çok iyi... güzel güzelde anlattı... eğer ciddi bir riskin olsaydı ki 2 cm altında falan zaten seni haftada 1 görmek zorundaydı. bunu unut sen hiiiiç üstünde durma... böyle böyle yenicez bu evhamları :KK28:

yettiimmm canim bana 16.haftada 3cm dediler..igne.ilac kullandim..enteresan.olan detaylida 5 cikti anlamadim devletteki doktorunda fikrini alicam kim.dogru soyluyor bilmiyorum..fakat 3cm ciktignda vajinal.ultrasonla bakti..ayrintili karindan..

kızlar valla nasıl içimi rahatlattınız anlatamam. dünden beri artık hiç düşünmüyorum dersem yeridir. iyi ki buraya yazmışım iyi ki varsınız gerçekten :KK68: gznn detaylıda ki dogrudur herhalde. ama sen gene bir daha ölçtür. bir de idrara sıkışık ya da sıkışık değilkende farkediyormuş baya. ınternette öyle okumuştum.

nigar da bilir facede grupta bir arkadas va servikal yetmezlik ile ikincu bebegini kucagina aldi..yilbasina kadar dayansa yeter derken ocak sonu geldi bebis zamanini doldurdu:) mvmv sikma canini hic keyfiunw bak sen..istirahat hepimize gerekli zaten..hersey yolundaaa:)

Evet yeni doğum yaptı ve bildiğimiz kadarıyla hiç bir sorun yok.

Kızlar meraba çok özledim sizleri
Nasılsınız. Burası benim ailemin bir parçası gibi.uzun zamandır yazamadım. Malum iki çocuk ikiside küçük olunca çok zor. Ama yazamasamda takip ediyorum zaman zaman. Buradaki arkadaşlarada çok Rabbim yardımcınız olsun bu meşakkatli yolculukta Rabbim sağlıklı sıhhatli bir şekilde kucağınıza almayı nasip eder inşallah. Bende panikli anksiyeteli iki hamilelik geçirdim. Sormak istediğiniz bir şey olursa her zaman seve seve yardımcı olmaya çalışırım bunu yaşamayan bilmez.

Back
X