Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Sen iyi dayanmissin ama canim. Ben hastalik tekrar ettiğinde hemen tedaviye başlamak istiyorum o kadarki bana aci veren bisey.Hayatim ellerimden gidiyo sanki.Emziricem Allah izin verirse ama ilacimida alicam.Yoksa en guzel günlerimi oğlumu esimi ve kendimi uzerek geçirmiş olurum. Ben bugunleri bir kez yasiycam onuda bu halimle yasamk istemem doğrusu. Hayata bir kez geliyoruz.

canim hamilrlik oncesi bende hemen basliyofun tedaviye ama hamile kalinca dok kullanma dedi pasiflora verdi aglaya aglaya allaha sigindim simdide dogurdm emiyo diye kiyamadm bide kizimi 3ay emzirebilmistim bir vicdan azabi vardi bunu bari emzireym dedim oyle 9aylk oldk en guzel gunlrrm botle hasta psikoljisinde gecti iste ben kendimden cok odun verdim

canm benmde uyurken ellermn son iki oarmk uyusuyo kollarm hafif agriyo omuzlarm faln benm kafa arkam odun gibi oluyodu siimdi cok geriliyo boynum bende bu hastalgn her belirtisi var titreme atesbasmasi gercek disilik gozlerm daliyo gogsume yuk biniyo kalbimde carpinti herseyden soyutladm kendimi ayni dusuncekerle yatip kalkmak hastaluk hastaligi daha ne sayayim uysmalar yanmalar bu aralar da gozlrrim donuyo gibi oluyo kafan sersem basim donmuyo ama bide sol gozymde ara ara isiga hassasiyet oluyo buda paniktktanmi bilmiym artkk iste dayandim ama ben benlikten ciktim

hastalık hastası oldum bende bu ara..aynen bazen omuzum bazen bacagım bazem sırtım her yerimde yanma batma uyuşma elektirik çarpması karıncalanma denge kaybı titreme hepsini yaşıyorum..kalktıgım gibi tüm dikkatim vücudumda ve kendime hastalıklardan hastalık beğeniyorum...ve böyle stres yaptıkça belirtiler artıyo..bir kısır döngü yani..

Mutlaka hakli oldugun yerler var ama ilacsiz yapabilme konusunda malesef hepimiz farkli seyler yasiyoruz canim. Mesela ben surekli mutsuzum ve agliyorum. Cok denedim baslarda aylarca ama olmadi ilac almadan ne yaptiysam olmadı. Bos kalmaya gelince ben calisiyrm zaten memurum milli egitimde.sadece dogumum yaklastigi icin evdeyim su ara dogum iznimdeyim. Cok sukur bende panik atak yok vücudumu dinlemiyorum ama okb yi cok agir yasiyorum bende. Olmadik seyleri kafama takiyorm.En cok neyse o an beni hayata baglayan ordan yakaliyo hastalik mesela. Su ara bebegimle ve esimle ilgili takintilarim var. Ustune temizlik takintilarim var.Suphe takintilarim var.Ve butun bunlar oyle yorucu ki yasadikca hayata küsuyorum elimde olmadan.Birde ilac kullanirken yan etkisi olmuyo bana pek. Benim korkum yillarca kullandigimda ben farketmeden organlarima zarar verirse seklinde.Ama onuda dusunmuyorm artik Allah ne derse o olur napalim.

Canım Allah yardımcın olsun...İl hamileliğimde öyle çok çektim ki aynı sıkıntıları..ilaç kullandırmadılar boşuna ve anlatsam ağlarsın..sonra öğrendim ki hiç o kadar eziyete gerek yokmuş..gebeliğin uc ayını doldurduktan sonra kullanılabılecek ılaclar varmıs..şimdi ikinciiye hamıleyım cok sukur ve psikiyatrıstıme gıttıgmde, çok kötü olursam kullanabılecegım basit bir ilaç verdi..psikolojik olarak o ilacın varlıgı bıle ıyı geldi ki kullanma ıhtıyacı duymadım..üç aydan sonra da yıne nispeten masum bır ılacla tedavıme devam edeceğim..çok şükür ki sen artık sonuna gelmişsin az kalmış..Allah doğumda ve sonrasında da yardımcın olsun..

Off bende 16.haftaya girdim.doktorum lustral başladı.ama yan etkisinden mi yoksa hastalıkuan mı bilmem çok kötuymm...bugün 8.gün var mı benim gibi olan..mide bulantısı,ateş basması, bayılma hissi, gece uykuda bile ğanik atakla kalkıyorum.artık kendimden korkuyorm

Off bende 16.haftaya girdim.doktorum lustral başladı.ama yan etkisinden mi yoksa hastalıkuan mı bilmem çok kötuymm...bugün 8.gün var mı benim gibi olan..mide bulantısı,ateş basması, bayılma hissi, gece uykuda bile ğanik atakla kalkıyorum.artık kendimden korkuyorm

Canım drunla görüş derim..bazı ilaçların hastalığı tetikleme özelliği oluyor..mesela lustral bana da iyi gelmemişti..belki ilaç filan değiştiri..Allah yardım etsin..

Canım Allah yardımcın olsun...İl hamileliğimde öyle çok çektim ki aynı sıkıntıları..ilaç kullandırmadılar boşuna ve anlatsam ağlarsın..sonra öğrendim ki hiç o kadar eziyete gerek yokmuş..gebeliğin uc ayını doldurduktan sonra kullanılabılecek ılaclar varmıs..şimdi ikinciiye hamıleyım cok sukur ve psikiyatrıstıme gıttıgmde, çok kötü olursam kullanabılecegım basit bir ilaç verdi..psikolojik olarak o ilacın varlıgı bıle ıyı geldi ki kullanma ıhtıyacı duymadım..üç aydan sonra da yıne nispeten masum bır ılacla tedavıme devam edeceğim..çok şükür ki sen artık sonuna gelmişsin az kalmış..Allah doğumda ve sonrasında da yardımcın olsun..
Sagol canim insallah. Bebegimi bir sag salim alsaydim kucagima icim rahatliycak.Allah seninde yardimcin olsun.

canim hamilrlik oncesi bende hemen basliyofun tedaviye ama hamile kalinca dok kullanma dedi pasiflora verdi aglaya aglaya allaha sigindim simdide dogurdm emiyo diye kiyamadm bide kizimi 3ay emzirebilmistim bir vicdan azabi vardi bunu bari emzireym dedim oyle 9aylk oldk en guzel gunlrrm botle hasta psikoljisinde gecti iste ben kendimden cok odun verdim
Neyse yüzmüs kuyruguna gelmissin. Bundan sonra ilaclarini kullanir hayata kaldigi yerden devam edersin. Ustelik kardesde yapmissin çocuğuna ne güzel. Ben ikinciye cesaret edemem. Allah bi taneye saglik ve uzun ömür versin yeter. Ama hasta olmasam en buyuk hayalimdi iki çocuk. Napalim her hayalimiz gerceklesseydi dunyada ohoooo:) buna çok şükür Allah elimizdekilere saglik versin. Bu arada pazartesiye kadar bekleyip normal dogum olmazsa doktorum sezeryana alicak. Dualarinizi bekliyorum bebegim icin endiseliym saglikli oldugunu dogupta görmeden rahat edemiycem galiba. Allah im insallah saglikla kucagima almayi nasip eder.

Neyse yüzmüs kuyruguna gelmissin. Bundan sonra ilaclarini kullanir hayata kaldigi yerden devam edersin. Ustelik kardesde yapmissin çocuğuna ne güzel. Ben ikinciye cesaret edemem. Allah bi taneye saglik ve uzun ömür versin yeter. Ama hasta olmasam en buyuk hayalimdi iki çocuk. Napalim her hayalimiz gerceklesseydi dunyada ohoooo:) buna çok şükür Allah elimizdekilere saglik versin. Bu arada pazartesiye kadar bekleyip normal dogum olmazsa doktorum sezeryana alicak. Dualarinizi bekliyorum bebegim icin endiseliym saglikli oldugunu dogupta görmeden rahat edemiycem galiba. Allah im insallah saglikla kucagima almayi nasip eder.

Şu anda sıkıntı çektiğin için öyle geliyor canım..ben de ikinciye kalkısamam diyordum ama kalkıştım bak :) Allah hayırlısını versin..Sabıır sabırr...

Şu anda sıkıntı çektiğin için öyle geliyor canım..ben de ikinciye kalkısamam diyordum ama kalkıştım bak :) Allah hayırlısını versin..Sabıır sabırr...
Aslinda tam olarak sıkıntıdan degil benim ikinciyi dusunememem.Cunku burda o kadar cok arkadas varki ilk aylardan itibaren cok zor zamanlar gecirmisler. Ben onlara bakarak sansliym. Çünkü 29. Haftama kadar hastaligimin adini bile unutmustm. Ama iste 29 da hastalik biranda agir bir baslangic yapinca hemen ilaca baslamam gerekti. 37 de tekrar biraktm. Sonuç itibariyle bebegime ilac vermis oldum azda olsa. Ve bu beni korkutuyo. Evet burda ilac kullanip dolu saglikli çocuğu olan var ama ilerleyen yillarda bisey ciksa ilactan olmasa bile kendini suclayacak bi anneyim ben.Ozetle ilacla ikinci bebegi dunyaya getrmek beni korkutuyo sıkıntlardan ziyade. En azindan ilk bebegimde ilac kullanmasaydim ikinciyi düsnürdum.Ama iki bebegide ilacla dunyaya getrmek baya bir risk ve ben o riski alamam canim ya.ikisinde de ilerleyen yillarda en ufak bi saglik sorunu olsa kendimi sorgularim biliyorm. Ha Allah öyle uygun gördü olacagi varmis oldu mutlaka derim ama bu olacaga vesile olan ben olduysam diyede hep sorgularim kendimi. O yuzden fazlasinda gözüm yok. Bi tane olsun saglikli olsun Allah uzun ömürler versin napalim kader.Allah hic bebegi olmayip annelik hasretiyle tutusanlara versin.

Aslinda tam olarak sıkıntıdan degil benim ikinciyi dusunememem.Cunku burda o kadar cok arkadas varki ilk aylardan itibaren cok zor zamanlar gecirmisler. Ben onlara bakarak sansliym. Çünkü 29. Haftama kadar hastaligimin adini bile unutmustm. Ama iste 29 da hastalik biranda agir bir baslangic yapinca hemen ilaca baslamam gerekti. 37 de tekrar biraktm. Sonuç itibariyle bebegime ilac vermis oldum azda olsa. Ve bu beni korkutuyo. Evet burda ilac kullanip dolu saglikli çocuğu olan var ama ilerleyen yillarda bisey ciksa ilactan olmasa bile kendini suclayacak bi anneyim ben.Ozetle ilacla ikinci bebegi dunyaya getrmek beni korkutuyo sıkıntlardan ziyade. En azindan ilk bebegimde ilac kullanmasaydim ikinciyi düsnürdum.Ama iki bebegide ilacla dunyaya getrmek baya bir risk ve ben o riski alamam canim ya.ikisinde de ilerleyen yillarda en ufak bi saglik sorunu olsa kendimi sorgularim biliyorm. Ha Allah öyle uygun gördü olacagi varmis oldu mutlaka derim ama bu olacaga vesile olan ben olduysam diyede hep sorgularim kendimi. O yuzden fazlasinda gözüm yok. Bi tane olsun saglikli olsun Allah uzun ömürler versin napalim kader.Allah hic bebegi olmayip annelik hasretiyle tutusanlara versin.

Anlıyorum canım..çok benzer bir pskolojiye sahibiz..BEn de psikiyatrıstimden ilk uc ayı gectıkten sonra rahatlıkla kullanılabılecek ılaclar oldugunu ogrendıgımden bı mıktar rahatladım..Ama öncelikle dediğin gbi Allah olanlara güzel ömürler versin..Bebişinle çok güzel mutlu günler yaşar tadını çıkarırsın inşallah..:24::24::24:

can brnim en buyuk ornegi benim iyle deme zaman icinde gecicek bu dusuncelerin bize gore sanslisin ben hamile kaldgm ilk andan basladi ataklarm ilac alamadm topki senin dusu dgn gibi vicdan azabi cekerim bisey olursa diye psikiyatrdan raneevu aliyodum dayanamiyom artk diyofum sinra gitmiyodm oyle gecti 9ay yazilarm var burda bende 9ayimi burda gecirdm vr benm olk kizmdan sonra basladi rahatszlgm 6sene guvnemedm kendime hastalktan dolayi sonra bi cesaret grldi ozlemistm bebek sevmeyi kizmda cok cagildm yasmda ufakti simdide cok tatli ogluum var bende senn givi bitaneylr kalirm diyodum allahim yazmis demekki allahim aratmasin cok tatlilar yasama sebebim bi kizm bi oglum var allahim yardmcn olsun canim bende inanamiyodum nasil dogucak gorucekmiyimdiye hemde normal dogurdm 41hafta digdu

diyorsun ya hastalığımın adını unutmuştum diye...bak demekki olabiliyor..iyi olabiliyorsun..olmuşsun..olacaksın inşallah.Daha öncede demiştim yaşarken hiç geçmeyecek gibi geliyor ama geçiyor aslında kendinde biliyorsun bunu..Yine hastalıgını unuttugun bi zaman bakarsın ikinci bebiş:)Allah önce yavruna sağlık versin tabi takdir kaçsa olur artık:)

kızlar bursa lı olan varmı aranızda?bursa da terapi görebileceğim bir doktor arıyorum..psikiyatrıma terapi dediğimde eveledi geveledi ve bu durum sinirimi bozdu..

İnşallah bebeğini sağlıkla kucağına alırsın ve bize de güzel haberlerini yazarsın. Allah yardımcın olsun.

kızlar bursa lı olan varmı aranızda?bursa da terapi görebileceğim bir doktor arıyorum..psikiyatrıma terapi dediğimde eveledi geveledi ve bu durum sinirimi bozdu..

Melek var Bursa'da. Doktorunun adını öğrenirim sana.

cerensu bende de sanırım okb var ya zihnimde 2 aydır şarkı dönüyor ettiğim duanın kelimeleri aklıma geliyor ya da reklam müzikleri sadece norodol damla kullanıyorum gebeliğin başında anksiyete oldum o hafifledi ama bu şarkı gitmiyor ya ilaçlada geçmezse

bir ara intihar edermiyim korkusu vardı şimdi şizofren olur muyum korkusu var okb mi anksiyete mi anlamadım dr asıl sorunun anksiyete diyor takıntılı kişilik mevcut diyor

cerensu bende de sanırım okb var ya zihnimde 2 aydır şarkı dönüyor ettiğim duanın kelimeleri aklıma geliyor ya da reklam müzikleri sadece norodol damla kullanıyorum gebeliğin başında anksiyete oldum o hafifledi ama bu şarkı gitmiyor ya ilaçlada geçmezse

canm zaten hwpsi arka arkaya geliyo bu rahatszliklarn biri varsa digerleri arkasndn geliyo ilk paniik atak cardi sonra okb anksiyete hepsi var ben hep kendime takiyon vucudunn biyerine takitm ajsam sabah beynimb icinde kendimi gercek dunyadan ayri goruym bi ara kalbime takmistim atiyomu diye bakiym nabzimi sayiym nefesn yetmiyodu sonra beynime artk yoruldum suzr oluyo mu bilmem bu aralar araa ara bas dinmesi degil sanki gozlerim donuyoo gibi bulaniklikra yok bi acayip agrida yok acaba fozlrrimde mi sorun car buda mi panktattn bilmiyooom yaaa

Back
X