Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

ne bileyim cnm ya gebeliğin başından beri ağzımdan burumdan geldi anksiyete hortladı şimdide bu dönen şarkı acayip acayip korkular vallahi artık ilacın bile geçirmemesinden korkuyorum bebeğimle tadını çıkarmak istiyorum herşeyin bende diğer anneler gibi ya şimdiden düşünüyorum emzirme döneminde ne yapıcam diye norodolu veremem diyor dr emzirme döneminde antidepresana başlıycaz diyor süte az geçenler varmış

canm zaten hwpsi arka arkaya geliyo bu rahatszliklarn biri varsa digerleri arkasndn geliyo ilk paniik atak cardi sonra okb anksiyete hepsi var ben hep kendime takiyon vucudunn biyerine takitm ajsam sabah beynimb icinde kendimi gercek dunyadan ayri goruym bi ara kalbime takmistim atiyomu diye bakiym nabzimi sayiym nefesn yetmiyodu sonra beynime artk yoruldum suzr oluyo mu bilmem bu aralar araa ara bas dinmesi degil sanki gozlerim donuyoo gibi bulaniklikra yok bi acayip agrida yok acaba fozlrrimde mi sorun car buda mi panktattn bilmiyooom yaaa

birde o gözde bulanıklık falan anksiyeteden oluyor gebeliğin başında banada öyle oluyordu şimdi geçti damlalar sayesinde

cerensu bende de sanırım okb var ya zihnimde 2 aydır şarkı dönüyor ettiğim duanın kelimeleri aklıma geliyor ya da reklam müzikleri sadece norodol damla kullanıyorum gebeliğin başında anksiyete oldum o hafifledi ama bu şarkı gitmiyor ya ilaçlada geçmezse
öncelikle sakin ol. Ilacla gecmezse diye dusunmen bile bir takinti aslinda. Rahatsizligin okb yada anksiyete olsun farketmez ikisi kardes gibidir zaten biri gelince digeride gelir genelde. Zaten okb bir anksiyete kaygi bozuklugu hastalığıdır. Panik atakta ayni sekilde. Bu iki hastalikta gereksiz yere kaygi yaratr insanda. Ama sen gereksiz yere kaygilandigini beynine anlatamazsin sorunda budur zaten:). Okb de dahil olmak üzere tüm kaygi bozukluklari ilacla kontrol altina alinabilir.Burdaki tek sorun doğru ilaci bulmakta kaybedilen zaman ve bu zaman süresince yasadiklarindir.korkma er yada gec ilacla kurtulursun.

sürekli geçmişi sorgulamaya başladım oda mı takıntıydı buda mı takıntıydı diye zor bi durum ya endişelerimle bir şekilde başediyorum ama şu takılan şarkılar öldürdü beni dr randevum var yakında inşallah adam gibi birşey söyler geçmesi için

sürekli geçmişi sorgulamaya başladım oda mı takıntıydı buda mı takıntıydı diye zor bi durum ya endişelerimle bir şekilde başediyorum ama şu takılan şarkılar öldürdü beni dr randevum var yakında inşallah adam gibi birşey söyler geçmesi için
hamilelikte malesef tedavi secenegi sınırlı.Doktorun verdigi ilaclarla idare ediyrz mecbur. Ama tabiki yine konus doktorunla.Belki farkli bir yol sunar sana.Dogum sonrası güzel gunlerin olucagini dusun ben öyle yapmaya çalışıyorum.Birde oyalanmaya calis. Boslugu sevmiyo bu illet. Cok gecmis olsun.

selam hanımlar,

hamileler ile ilgili bir projemiz için aşağıdaki linkteki anketi doldurursanız çok seviniriz. şimdiden teşekkürler

Son düzenleyen: Moderatör:
birde o gözde bulanıklık falan anksiyeteden oluyor gebeliğin başında banada öyle oluyordu şimdi geçti damlalar sayesinde

bilmiyoeum cnm ya bendede biyerime bisey oluyo ya boyle hrp kotu dusunuyom acaba beynimde ur mu var gozlerimi mi etkiliyo en ufak grip oluyom cigerlerimi enfeksiton inmismidr diyom psikoljj men en kotusune beynim yerlesiyo olumlu dusunemiyom normal insanlar gibi olsak yaaa bu gunun tadini cikaesak bebegimle oyunlar oynasam kaliteli zaman gecirsem coj sinirleniym tahammulum azaldi onun ucin baslucam ilaca

hamilelikte malesef tedavi secenegi sınırlı.Doktorun verdigi ilaclarla idare ediyrz mecbur. Ama tabiki yine konus doktorunla.Belki farkli bir yol sunar sana.Dogum sonrası güzel gunlerin olucagini dusun ben öyle yapmaya çalışıyorum.Birde oyalanmaya calis. Boslugu sevmiyo bu illet. Cok gecmis olsun.

evet tedavi sınırlı doktor bir yol sunar belki bende senin gibi gebelikten sonra daha iyi olacağımı düşünüyorum dr da gebelikten sonra emin ol birşyin kalmayacak diyor inşallah öyle olur ya bebeğimin şekerlerini ben yapıcam belki o biraz kafamı dağıtır 30.haftadayım hayırlısıyla sağ salim bitsin inşallah evlat gerçekten katlanma gücü veriyormuş insana.Sanada çok geçmiş olsun atlatcaz inşallah bugünleri

bilmiyoeum cnm ya bendede biyerime bisey oluyo ya boyle hrp kotu dusunuyom acaba beynimde ur mu var gozlerimi mi etkiliyo en ufak grip oluyom cigerlerimi enfeksiton inmismidr diyom psikoljj men en kotusune beynim yerlesiyo olumlu dusunemiyom normal insanlar gibi olsak yaaa bu gunun tadini cikaesak bebegimle oyunlar oynasam kaliteli zaman gecirsem coj sinirleniym tahammulum azaldi onun ucin baslucam ilaca

zaman zaman emin ol hepimize oluyor tipik kaygı bozukluğu sanırım doğum yapmışsın bence tedavini ol bebişin tadını çıkar annesi bir daha bugünlere dönemeyeceğiz bende zor durumdayım ama elimden geldiği kadar tadını çıkartmaya çalışıyorum bende kaptırıyorum bazen kaygılara kendimi sonra diyorum kendine gel inadına neşeli ol zihnin oynuyor bu oyunu bu düşüncelerin hiçbiri gerçekçi değil diyorum faydasını gördüm mü evet düşünceler geldikçe gülüyordum dalga geçiyordum anksiyeteyi yarıya indirdim bu şekilde ama takılıp kaldığım şeyleri atmak daha zor oluyor tabi geçecek herşey bu da bizm sınavımızmış

zaman zaman emin ol hepimize oluyor tipik kaygı bozukluğu sanırım doğum yapmışsın bence tedavini ol bebişin tadını çıkar annesi bir daha bugünlere dönemeyecepiz bende zor durumdayım ama elimden geldiği kadar tadını çıkartmaya çalışıyorum bende kaptırıyorum bazen kaygılara kendimi sonra diyorum kendine gel inadına neşeli ol zihnin oynuyor bu oyunu bu düşüncelerin hiçbiri gerçekçi değil diyorum faydasını gördüm mü evet düşünceler geldikçe gülüyordum dalga geçiyordum anksiyeteyi yarıya indirdim bu şekilde ama takılıp kaldığım şeyleri atmak daha zor oluyor tabi geçecek herşey bu da bizm sınavımızmış

kimselerde yok ya kac gundurr nerelerdesinizzzz

Hanımefendi müsaade ederse iş yapıyorum. Aslında buralardayım :))

ahh ayni durumddayimm bizim kide cok zipir hic dur durak bilmiyooo heryeri karistiriyoo hep uzerimde hic oyuncakla oynamiyo hep canak comlekle oynuyooo ya Bu aralar unuttum zipirla ataklari gelsede artk teslim ildum ne olursa olsun misalii

Cidden burası iyice durgunlaşmış. Aslında bu durumları yaşayan insanlar için çok motive edici bir konuydu. Umarım tamamen sönmez. Çünkü ben umutsuzluğa kapıldığım her an açıp baştan sona okuyup biraz daha iyi hissediyorum kendimi. Bu durumları yaşayanlar olmuş ve hepsinin geçmiş bir şekilde, benim de geçecek diye. Benim de bu hafta 17 hafta bitmek üzere. Aslında tahmin ettiğimden çok daha iyi götürüyorum henüz ilaca başlamadım ama her şey insanın kendisinde bitmiyor maalesef. Eşim çok zorluyor beni bu aralar. Anlayış sıfır. Sanki bu zor süreci geçiren ben değilim de kendisiymiş gibi çok fazla üzerime geliyor. Çok çaresiz hissediyorum bazen kendimi. Sadece uyku problemi çektiğim günlerde çeyreğin de yarısı velorin (remeronun muadili) alıyorum. Doktorum istersen her gün de kullanabilirsin, çok stresliysen ilaca da başlayabiliriz dedi ancak ben hala direniyorum. Bende durumlar böyle. Umarım herkes çok çok iyidir.

Bu konu devam etse neguzel olur.bende depresyondan cikamiyorum.ilac kullsnmam lazim hamilelik dusunuyorum biryandan...

Bende ilaci birakip hamile kaldim .. Ara ara yoklugu panik mide bulantisi seklinde herkes hamilelikten saniyor ama benimki anksiyeteden oluyor gebelik bulantiisi ile onu farketmek benm icin zor degil .. Birde carpinti cok yuksek geliyor bazen nabiz atisim boyle napicam bilmiyorm

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Bende ilaci birakip hamile kaldim .. Ara ara yoklugu panik mide bulantisi seklinde herkes hamilelikten saniyor ama benimki anksiyeteden oluyor gebelik bulantiisi ile onu farketmek benm icin zor degil .. Birde carpinti cok yuksek geliyor bazen nabiz atisim boyle napicam bilmiyorm

Nabız problemi bende var. hiç 110'un altına inmedi. Geçenlerde 150 ye kadar çıktı, doktorum ilaç başlayalım istersen dedi ama alıştığımdan mıdır nedir çok rahatsızlık hissetmediğim için gerek görmedim. Hamilelikte nabzın yükselmesi normal dedi doktorum. Ben de diğer arkadaşların söylediğini tekrar etmiş olucam ama ilk 12 hafta gerçekten daha zor geçiyor. Her ne kadar isteyerek de hamile kalmış olsak endişeler, sıkıntılar, daha çok başı olması nedeniyle önümüzdeki zaman daha çok korkutuyor bizleri. Benim bugün 17 hafta bitiyor. Zamanının geçtiğini görmek insanı biraz da olsun rahatlatıyor. Hoş benim de önümde çok uzun bir zaman var, dönem dönem paniğe kapılıyorum nasıl geçer bu kadar zaman diye ama geçecek diyerek kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum. Umarım tüm hamileliğiniz boyunca her şey yolunda gider ve sağlıcakla alırsınız yavrunuzu kucağınıza, hepimiz alırız inşallah :)

Bu konu devam etse neguzel olur.bende depresyondan cikamiyorum.ilac kullsnmam lazim hamilelik dusunuyorum biryandan...

Hamilelik düşüncesi, bebek sahibi olma isteği insanın yüreğine düşünce gözü hiçbir şey görmüyor bilirim :) İnanın bu durumda en doğrusunu yine siz bilirsiniz. Bazen arkadaşların, eşlerin hatta doktorların söyledikleri bile yetersiz kalabiliyor. Tedavim boyunca psikiyatrım bana hamile kalabileceğimi, çocuk sahibi olmamda hiçbir engel olmadığını, bu süreci yönetebileceğimi söyledi. Ama ben hiçbir zaman buna tam olarak inanmadım, nitekim 2 yıl boyunca çok istememe rağmen hamilelikten deli gibi korktum, yapamayacağımı düşündüm. Ama zamanı geldiğinde insana bir cesaret geliyor. Umarım siz de doğru zamanda çok güzel bir hamilelik geçirip sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız.

Hamilelik düşüncesi, bebek sahibi olma isteği insanın yüreğine düşünce gözü hiçbir şey görmüyor bilirim :) İnanın bu durumda en doğrusunu yine siz bilirsiniz. Bazen arkadaşların, eşlerin hatta doktorların söyledikleri bile yetersiz kalabiliyor. Tedavim boyunca psikiyatrım bana hamile kalabileceğimi, çocuk sahibi olmamda hiçbir engel olmadığını, bu süreci yönetebileceğimi söyledi. Ama ben hiçbir zaman buna tam olarak inanmadım, nitekim 2 yıl boyunca çok istememe rağmen hamilelikten deli gibi korktum, yapamayacağımı düşündüm. Ama zamanı geldiğinde insana bir cesaret geliyor. Umarım siz de doğru zamanda çok güzel bir hamilelik geçirip sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız.

Cok tesekkurler

Nabız problemi bende var. hiç 110'un altına inmedi. Geçenlerde 150 ye kadar çıktı, doktorum ilaç başlayalım istersen dedi ama alıştığımdan mıdır nedir çok rahatsızlık hissetmediğim için gerek görmedim. Hamilelikte nabzın yükselmesi normal dedi doktorum. Ben de diğer arkadaşların söylediğini tekrar etmiş olucam ama ilk 12 hafta gerçekten daha zor geçiyor. Her ne kadar isteyerek de hamile kalmış olsak endişeler, sıkıntılar, daha çok başı olması nedeniyle önümüzdeki zaman daha çok korkutuyor bizleri. Benim bugün 17 hafta bitiyor. Zamanının geçtiğini görmek insanı biraz da olsun rahatlatıyor. Hoş benim de önümde çok uzun bir zaman var, dönem dönem paniğe kapılıyorum nasıl geçer bu kadar zaman diye ama geçecek diyerek kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum. Umarım tüm hamileliğiniz boyunca her şey yolunda gider ve sağlıcakla alırsınız yavrunuzu kucağınıza, hepimiz alırız inşallah :)

İnsallah cnm tesekkur ederim rabbim yardimcimiz olsun

Back
X