Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Sol ayağımda bir baskı var arkadaşlar, saat 3 den sonra ortaya çıkıyor. İş yerinde oturmaktan mı anlamadım ki. Birşey damara baskı yapıyor gibi. Sanki çok nefes alabiliyordum panikten, şimdi bu sıkıntıda nefesimi kesiyor.

Sol ayağımda bir baskı var arkadaşlar, saat 3 den sonra ortaya çıkıyor. İş yerinde oturmaktan mı anlamadım ki. Birşey damara baskı yapıyor gibi. Sanki çok nefes alabiliyordum panikten, şimdi bu sıkıntıda nefesimi kesiyor.
Ağrını tam olarak anlayamadım ama uzun durr hareketsiz oturmaktan kaynaklanabilir.hergun ayni saatlere denk gelmesi de ilginç.

Ağrını tam olarak anlayamadım ama uzun durr hareketsiz oturmaktan kaynaklanabilir.hergun ayni saatlere denk gelmesi de ilginç.

Bende anlamadım ki, hamilelikten kaynaklı kramp mı, damara birşey baskı yapıyor.Sabah bişi yok.Öğleden sonra git gide artıyor.Yürüyemez duruma getiriyor.

Bende anlamadım ki, hamilelikten kaynaklı kramp mı, damara birşey baskı yapıyor.Sabah bişi yok.Öğleden sonra git gide artıyor.Yürüyemez duruma getiriyor.
Ben magnesiuma başladım.kramp girmeye başlamıştı geceleri.2 gün üstüne basamadım,baldırın müthiş aciyordu.

Arkadaslar bebegim tekme atinca resmen afedersiniz ama mahrem bolgeme atiyo sanki ayagi disari cikcak gibi oluyomu sizede

merhaba, ben de panik bozukluk hastasıyım ve hamileyim, 23 haftam bugün bitiyor. başka forumlarda vs yazmıştım durumumu ama burayı yeni gördüm. ben de baş edemedim ataklarımla. Hamile kaldığımda ilaç kullanıyordum öğrendiğim gün bıraktım... sonra ara ara ataklar oldu ama önemsemedim. Ta ki, 2-3 hafta öncesine kadar. Her akşam ataklar geçiriyordum ve normal hayatım da etkilenmeye başlamıştı, sürekli ağlama krizi, çok fenaydım. Doktora gittim, ilaca başladım mecburen. İlaçsız daha kötüyüm çünkü. Ben de fulsac kullanıyorum. Kadın doğum doktoruma da danıştım, o da kullanabilirsin deyince 10 gündür kullanıyorum. Tabi ilk günler çok feci geçiyor, kafamda uyuşmalar, sanki ataklarım arttı gibi oldu, mide bulantısı, birşey yiyemedim doğru dürüst, ama yavaş yavaş toparlıyorum. Bir yandan da ilaç ya bebeğime zarar verirse endişesi de olumsuz etkiledi beni ama yapamadım, eşim, annem de halimi gördüler, beni sakinleştirmeye çalıştılar hep. Bir yandan da terapiye başlayacağım, inşallah faydasını görürüm. Stresten uzak kalmak diye birşey de pek sözkonusu değil benim için, çalışıyorum ama işler karışık, öyle herkese anlatamıyorum hastalığımı... bi yandan hamilelik.. iki gündür nefes almakta zorlanıyorum, kalbim pırpır.. çok heyecanlanmışım birşeye sanki... neden böyle oluyor bilmiyorum..

bu hastalık insanın içindeki yaşam sevgisini de yok edebiliyor maalesef, ben bu aralar sadece kendimi ve bebeğimi düşünmeye çalışıyorum.. kendimi çok yorgun, bitmiş, tükenmiş hissediyorum.. birşeylere gülmek, hatta yemek yemek bile bana çok lüks geliyor.. sadece midem boş kalmasın diye zorluyorum kendimi. Biliyorum bunlar geçecek ama keşke hamileyken böyle olmasaydı, bebeğim için ayrıca endişeleniyorum elimde değil, bunları yazarken gözlerim doluyor... Allah hepimize sağlık sıhhat ve dayanma gücü versin ne diyeyim... bir de sağlıcakla ve tez zamanda bebeklerimizi kucaklarımıza almayı nasip etsin..
Merhaba yazdiginiz sıkıntilariniz gectimi yenebildiz mi?

Kızlar psikiyatri dr.u benden ve esimden ilaç kullanımı için imza aldı.sizden de alındı mı?
Tatlım benden aldı evet cunku dusuk ve erken dogum riski var dedi ben cok kotuydum mecburdum kullanmayani ama suan cok ıyıyım benekte ıyı sımdılık haftaya kontrolumuz var bakalım

Tatlım benden aldı evet cunku dusuk ve erken dogum riski var dedi ben cok kotuydum mecburdum kullanmayani ama suan cok ıyıyım benekte ıyı sımdılık haftaya kontrolumuz var bakalım
Kac haftalikken basladin ne kullaniyorsun canim?saglikla al kucagina insallah.

Vallaha zor cnm ya, 1 haftadır ağrı çekiyorum.Çok kiloda almadım karnımda çok büyük değil anlamadım neyin nesi.
Bnde de başladı canım zorlanmalar. Çok zormuş gerçekten daha ileri günler var bakalım. Allah'ım yardım etsin hepimize

Bnde de başladı canım zorlanmalar. Çok zormuş gerçekten daha ileri günler var bakalım. Allah'ım yardım etsin hepimize
Amin inşallah.Evet zorlaşıyor benim için de zaman geçtikçe.Yaştan diyorum,çünkü önceki hamileliğimde bu aylarda ev işlerimi zor işleri olmasa da rahatça yapıyordum.Şimdi tek odayı süpürüp silmek bile benim için çok zor hale geldi.

Kızlar bir de ben gece uyurken horluyormuşum.Uyku apnesi tarzı bir şey sanırım.Gün içinde de nefes alışverişlerim sıkıntılı.Ameliyat esansında bu durumum sıkıntı yaratır mı acaba?Bilgisi olan var mı?

Amin inşallah.Evet zorlaşıyor benim için de zaman geçtikçe.Yaştan diyorum,çünkü önceki hamileliğimde bu aylarda ev işlerimi zor işleri olmasa da rahatça yapıyordum.Şimdi tek odayı süpürüp silmek bile benim için çok zor hale geldi.
Ben o haldeyim çok mu nazlıyım neyim anlamadım hemen yoruluyorum

Kızlar bir de ben gece uyurken horluyormuşum.Uyku apnesi tarzı bir şey sanırım.Gün içinde de nefes alışverişlerim sıkıntılı.Ameliyat esansında bu durumum sıkıntı yaratır mı acaba?Bilgisi olan var mı?
Canım sorun olacağını sanmam olaki oldu oksijen verirler.

Benimde birşey yapasım gelmiyor. İşe bile gelmek zor geliyor. Bazen çok yoğun oluyoruz, sinirden sıkıntı basıyor. Ama mecbur çalışmak gerek :(

Back
X