panik atak

Ben yaşamadım ama bir kız arkadaşımda var.
Ama hiç yanımda o durumda görmedim onu.
Titreme falan oluyor çabuk parlıyorlar her şeye çok aşırı tepkiler veriyorlar sanırım :)

Benim ya da bi başkasının önerisiyle hareket etmen doğru olmaz sanırım.
Arkadaşım doktora gitti ve ilaç kullanıyor.
Kendisine sorar en kısa sürede sana yazarım ben yine de.

8 senedir panik atak hastasıyım, kaç kere kalp krizi geçiriyorum ölüyorum diye acile taşındığımı bi ben bilirim bir Allah, çok beter bişey yaşamayan bilmez, kalp çarpıntılarıyla uyanırsınız uykunuzdan, kafada kurduğun en ufak şey sana atak olarak geri döner, strese sıkıntıya sinire hiç gelemeyen bi hastalık, bazen öyle ağır oluyo ki sanki kelimeleri unutuyorum ağzımı açsam konuşamayacakmışım gibi geliyor, ölüm korkusu sevdiklerime bişey olacak korkusu...kötü yani anlatsam sayfalar sürer kendi kendimi telkin etmeyi öğrendim bunca senede, dua ettim ilaçlar geçici uyuşukluk sağlıyo o yüzden doktor yazsada ben alıp kullanmadım ama bi arkadaşım lustral kullanıyo

Yaklaşık 3,5 ay önce ilk defa yaşadım. Ne olduğunu tam anlayamadığım için yorgunluk,uykusuzluğa bağlı birşey olduğunu düşündüm. Sonuncusu geçen akşam olmak üzere aynı olayı 4.kez yaşayınca doktora gitmeye karar verdim.İki gündür Kardiyolojinin verdiği bütün tetkikler yapıldı.(eko,ekg,efor testi,biyokimya..vs.) sonuçlar göre kalp ile ilgili bir sorunum yokmuş. Danıştığımız bir psikiyatr tablonun "panik depresif" e benzediğini söyledi.Takip edilmesi gerekiyormuş. 1 Ağustos için psikiyatriden randevu aldım. Şimdi endişeyle o günün gelmesini bekliyorum. Pazartesi günü de "insülin direnci" için tetkikler yapılacak.Zira belirtiler ona da benziyormuş. Moralim bozuk,ne yaşayacağımı,beni nelerin beklediğini bilmiyorum.Kızım daha 4 yaşında,aklımda hep onu yetiştirecek güçlü bir annesi olmayacak korkuları. Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum. Olumlu cevaplar duymaya çok ihtiyacım var bugünlerde...

tatm canım çok teşekkür ederim ilgilendiğin için

Arkadaşımın dediklerini yazıyorum aynen :)
İyileşmek için 2 tane ilaç kullanıyormuş şu an.
Geçmesi çok zormuş ama beyinde bitirirsen bitermiş.
Her şeye panik yaparmışsın, çarpıntı, tansiyon falan olurmuş.
Ölecekmiş gibi hissedermişsin ölüm korkusu olurmuş vs..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…