• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik atak!

Canim cok uzuldum ya bende 4senedir cekiyorum gitmedigm bolum kalmadi hastane hastane dolastik sonuc panik atakmis megersem psikolojikmis.Benim surekli carpintilarim oluyodu nefes almakta zorlaniyodum. Hic ummadigim bi anda hersey yolundayken icime kotu bisey olacak hissi yuzum kizarip nefes alamayip boguluyodum ates basmasiyla beraber.O an olecegmi dusunuyorum cunku gercekten ne
fes alamiyor boguluyo gibiyim birkac keresinde de banyo yaparken oldu o halde banyodan kendimi hava alacak biryere attigimi bilirim hemen cami acip nefes alabilmek icin ugrasirdim cok kotu bi durum allahim kimsenin basina vermesin. Cok sik degil ama ara ara oluyodu. Son zamanlardada geceleri nefesim daraldi vucudumda cok kotu bi halde halsizlik oldu bacaklarimi hissetmiyor gibiydim bide aglama nobetleri geciriyodum doktora gittim lustral ve xanax verdi bi haftayi gecti artik aglamiyorum biraz mide bulantisi halsizlik uykusuzluk oluyo iste

4 senedir başımda, grip gibi arada geliyo sağolsun ama ben iyi olduğum zaman hrmen bırakıyorum ilacı kötü olunca yine içiyorum 😁

Allah hepimizin yardimcisi olsun insallah :(

Ya varya bunları duydukça turkiyedeki psikiyatrlardan tiksinmeye başladım doktor diye ortada geziyolar bende çoook fazla psikiyatr ve psikoloğa gittim şuanda psikiyatrımda psikoloğumda turkiyenin en iyilerinden..panik atak hastalık değil..ilaçla geçmez..tedavisi psikoterapidir..psikoterapi yapmaya başlayın 1-2 sene sonra panik atağınız varsa telefonumu vericem beni arayın tüm masraflarınızı ben ödicem :)

E yapmışken tedaviyi de alsaydık 😁 saol bilgilendirme için düşün bir de o kadar çok kişiyle görüştüm hepsi ağız birliği zaten ağzını açtığın an depresyon 2 kelime sonra da panik atak diyolar

E yapmışken tedaviyi de alsaydık 😁 saol bilgilendirme için düşün bir de o kadar çok kişiyle görüştüm hepsi ağız birliği zaten ağzını açtığın an depresyon 2 kelime sonra da panik atak diyolar

Bak ben panik atak yaşamış biri olarak söylüyorum turkiyedeki psikiyatrlar önüne gelene ilacı dayayıp gönderiyolar çünkü bundan para kazanıyolar ve kendileride biliyo ilacın tek basına tedavi olmadığını..benim psikiyatrım bile dediki ilac tedavi değil sadece destektir tedavi psikoterapidir..turkiyede cidden çok yanlış yapılıyo bu meslek..avrupa da çok iyiler..

Eğer tedavi olmayıp sadece ilaç kullanırsanız benim yakın tanıdığım birkaç kişi gibi ömür boyu geçmez..hatta birsüre sonra ilaç bile yatıştırmamaya başlar ve ilacı bıraktığınızda daha şiddetli ataklar geçirirsiniz..

Benim tandgm 20 yaşından beri panik atak ve şuan 60 yaşında..40 yıldır ilaç kullanıyo ve resmen işkence bir hayat yaşıyor bu insan 1 senelik psikoterapiyle iyileşebilcekken cahilliği ve doktorların işgüzarlığı sebebiyle ömrünü heba etti..

Tekrar söylüyorum bunu ben değil türkiyenin en önemli psikoloğu ve psikiyatrlarından biri söylüyor aynı zamanda hoca bu insanlar..panik atak hastalık değildir..kalp hastalığı gibi böbrek yetmezliği gibi birşey değil..içinizdeki sıkıntıların,travmaların duyguların kendini dışa vuruş şekli..ve 1 senelik düzenli terapiyle ne panik kalıyor ne atak ne anksiyete..gecen sene bu zaman bende sizin gibiydim..berbat bişey yaşayan bilir..o yüzden lütfen söylediklerime kulak asın sonra kurtulup gelip bana tşk edin :)

Benimde lustral ile xanax canim dogru soyluyosun beyinde bitiyor aslinda ama ben 4 senedir idare ettim ilaca baslamak istemedim ama olmadi son gunlerde cok kotulestim elim ayagm tutmuyor halsizlik yorgunluk gunluk rutin isleri yapamiyorum.Bide ustune aglamalarim olunca ilacsiz gecmiyecegni dusundum ilaclara basladim insallah faydasi olur
Merhaba,
Foruma yeni üye oldum sırf belki bir kişiyi bile kurtarabilirim diye... 2013 nisam ayından beri panik atak ile savaş veriyordum... 1.5-2 ay once her panik atak hastası gibi tüm kontrollerimi yaptırmaya karar verdim ve A'dan Z'ye tüm vücudum tarandi... En son dahiliye doktorunun yanına sonuclari değerlendirmek üzere gittim (1 gun sonra) bana ilk sorduğu soru elde uyusma, nefes darlığı, çarpintı, daralma vs var mı dedi... Neredeyse her saatin 10-15 dakikası yasıyorum dedim... Güldü ve hayatını değiştiren o cümleyi kurdu... B12 eksikliği...!!!!!! Sadece 5 adet igne verdi... B12 iğnesi... Ve ilk haftadan sonra panik atak belirtileri %75 gitti... Ki iğneler haftalar geçtikçe etkisini gösterecekmiş... Mutlaka B12 vitaminimize baktırin lutfen... Bir buçuk senedir her gunüm kabus gibiydi resmen... Yaklaşık 2 aydır sadece geceleri dışarı çıkarsam icim sıkılıyor ve 10-15 dakika sonra geçiyor... Umarım sizin de probleminiz B12'dir...
Sevgiyle kalın...

Ben oniki yasinda tanistim bu hastalikla hastalik degil aslinda tamamen psikolojik ! tedavi olmassan gecmez simdilik iyim cok sukur ! ha bazen korkularim tekrarliyor tabikide hemde durduk yere tekrarliyor ama artik bunyem o kadar alismiski kafama bile takmiyorum ! beyninde bitireceksin cnm kendi kendinin doktoru olacaksin o panik seni degil sen onu eziceksin korkmayacaksin !

Panik atak bir hastalık değildir bir semptomdur (mesela kalp krizinin semptomlarından birinin kol uyuşması olduğu gibi ama uyuşmaya hastalık denmez) panik atakta iç sıkıntısının ve birtakım derine gömdüğünüz,bağlantı kuramadığınız duygularınızın dışa vurum şeklidir.
Tek tedavisi terapidir..psikiyatrlar resmen insan kandırıp yararlanıyolar..ilaç tedavi etmez kullanıldığı sürece anksiyeteyi bastırır bırakıldığında bir süre sonra daha beter ataklar geçirmeye başlarsınız..panik atağı hastalık zannedip 25-30 yıl çekip hayatını mahvedenlerden olmak istemiyosanız hemen psikoterapi yapmaya başlayın..bende 6 ayın sonunda ne panik kaldı ne atak..çünkü terapide o duyguları doğru şekilde dışarı atmayı öğreniyosun..psikologlar panik atakla dalga geçiyolar asla hastalık falan değil..ama bizim milletimiz psikoloji bilimine o kadar yabancı ki panik atağı kalp hastalığı gibi bipolar gibi böbrek hastalığı gibi bir hastalık sanıyolar ve tedavi olmayıp ömürlerince ilaç içerek kendilerini mahvediyolar..

Buarada psikoterapiye 4 seans gidip mucizeler beklemeyin terapi uzun bir süreçtir en az 1-2 sene düzenli devam etmelisiniz ki belirgin değişimleri göresiniz
Nerede yasiyorsunuz özel bir psikolog mi gittiniz özelden yazarmisiniz acaba?

Back
X