Panik Atak

Badgirlunicorn

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2015
250
76
Arkadaşlar bu kulübe yeni üye oldum ve ilk açtığım başlık bu olacak. Demekki beni ne kadar etkileyen bir konu ki ilk bu başlığı açtım . Ben aylar önce ciddi boyutta bi atak yaşadım ve acile kaldırıldım. Ataktan sonra sık sık nefes alma problemleri yaşadım hala da küçük de olsa etkileri üzerimde. Merak ettiğim nokta benim gibi sadece bir kez büyük bir atak geçirip sonra bi daha başına gelmeyen var mı? Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum birkaç ayrı doktor panik atak olduğumu onayladı yani bu konu hakkında bi şüphem yok . Şimdiden teşekkürler

Öncelikle geçmiş olsun
Konuyu ilk görmem iyi oldu geçen benzer bir konu açtım benimki küçük bir panik ataktı ama resmen aynısını açtım tekrar olur mu diye.O yüzden benim 2. üyeliğim sanmasın kimse.Korktum şimdi :KK17:

Cevaplar ise doktorlara sormak en mantıklısı
Ve birde neden panik atak geçirdiğiniz önemli

Stres sıkıntı anında mı cok oluyor?
Nefes alamama sanki göğüs sıkışması mı oluyor?
Ölüm kaza bela olacak endişesi mi geliyor?
Aşırı kalabalık ve stresli ortamlarda sık oluyorsa panik ataksın.

Sen bir kere yasamışsın umarım bi daha olmaz
Benim de böyle basladı

Ikinci bi atak olup olmamasi tamamen size bagli.
Psikokolog yardim edebilir bu konuda.
Kardesimdede pajik atak vardi herseyi stress yapardi.
Psikologtan snra eser kalmadi.
Tavsiye ederim.

daha once kucuk ataklar geciriyordum ancak bundan 2 yil once denizin ortasinda atak geldi olumle yasam arasinda gittim geldim.simdi denize giremiyorum.

Arkadaşlar bu kulübe yeni üye oldum ve ilk açtığım başlık bu olacak. Demekki beni ne kadar etkileyen bir konu ki ilk bu başlığı açtım . Ben aylar önce ciddi boyutta bi atak yaşadım ve acile kaldırıldım. Ataktan sonra sık sık nefes alma problemleri yaşadım hala da küçük de olsa etkileri üzerimde. Merak ettiğim nokta benim gibi sadece bir kez büyük bir atak geçirip sonra bi daha başına gelmeyen var mı? Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum birkaç ayrı doktor panik atak olduğumu onayladı yani bu konu hakkında bi şüphem yok . Şimdiden teşekkürler
Annemde de panik atak Rahatsızlığı var doktor kontrolünde ilaç kullanıyor düzenli olarak.

Ben sabaha karşı uykuya dalmak üzereyken geçirdim ve tam bir saat ölüm anını yaşadım Allah kimsenin başına vermesin anlatılmaz bi hastalık aklımı yitirmiş gibi yaşadım aylarca resmen delirdiğimi düşünüyodum ama o büyük atak gibi bi daha olmadı. Ama hala çok kalabalıkta yada çok sosyal bi ortama girince başım dönüyor sanki bi yere ışınlanıp geri dönüyorum. Sık sık aşırı derecede kalbim çarpıyor ve genellikle durduk yere oluyor . Zaten nefes almakta uzun bir süre güçlük çektim yavaş yavaş düzeldim herkes psikoloğa gitmemi tavsiye etti ama ben kendim atlatmak istedim. Sadece kalp doktorum bi ilaç verdi onu bi süre kullanıp bıraktım kendi isteğimle. hala aynı sorunların aynı olayların içindeyim ama kabullendim sanırım bir daha tekrar etmesine gücüm yok zaten herkese geçmiş olsun.

Sabret ve inan kendine.
Panik atak bir ilüzyon.
Vücudun alarmı. Ölmüyorsun, kalp krizi geçirmiyorsun, delirmiyorsun ya da bayılmıyorsun.
Sadece mış gibi oluyor.
Hastalık olarak bile görme bunu.
Stresin dışa vurumu. Mesela depresyon bence bir hastalık. Çok daha ağır bir şey.
Ama panik atak öyle değil. Gözünde büyütme. Ben de ilaçsız atlattım. Birkaç kez büyük atak yaşadım. Ama ben öleceğimi zannedip nefes alamazken annem hiç panik yapmadı. Stresten olduğunu anlıyordu. Doktora falan gitmedik yani. Panik yapan aileler acile gidiyor genelde. Ona hiç gerek yok. Atak geçiyor sonuçta. Bende de en büyük atak gece olmuştu. Kalabalıkta da çok yaşadım. Fenalaşıyordum ama inadına dışarı tek başıma çıkmaya devam ettim. İçinde ne derdin varsa onunla yüzleş. O zaman her şey biter. Kendini de hayatını da sevmek ve kabullenmek zorundasın. Bu tür durumları halletmenin en önemli adımı budur. Sağlam tutmalıyız ruh halimizi. Yüzleş her zaman. İçine atma.

Sabret ve inan kendine.
Panik atak bir ilüzyon.
Vücudun alarmı. Ölmüyorsun, kalp krizi geçirmiyorsun, delirmiyorsun ya da bayılmıyorsun.
Sadece mış gibi oluyor.
Hastalık olarak bile görme bunu.
Stresin dışa vurumu. Mesela depresyon bence bir hastalık. Çok daha ağır bir şey.
Ama panik atak öyle değil. Gözünde büyütme. Ben de ilaçsız atlattım. Birkaç kez büyük atak yaşadım. Ama ben öleceğimi zannedip nefes alamazken annem hiç panik yapmadı. Stresten olduğunu anlıyordu. Doktora falan gitmedik yani. Panik yapan aileler acile gidiyor genelde. Ona hiç gerek yok. Atak geçiyor sonuçta. Bende de en büyük atak gece olmuştu. Kalabalıkta da çok yaşadım. Fenalaşıyordum ama inadına dışarı tek başıma çıkmaya devam ettim. İçinde ne derdin varsa onunla yüzleş. O zaman her şey biter. Kendini de hayatını da sevmek ve kabullenmek zorundasın. Bu tür durumları halletmenin en önemli adımı budur. Sağlam tutmalıyız ruh halimizi. Yüzleş her zaman. İçine atma.
Yorumunuz için teşekkürler. Benim panik atak olma sebebim direkt belli. Herşeyi içime atıyorum büyük olaylar yaşadım kendimce dik durmaya çalıştım bir damla gözyaşı dökmedim ruh gibi yaşadım en son bünyem dayanamadı ben dışa vurmayınca vücudum kendi yöntemleriyle dışa vurdu resmen. Eskiden herşeye ağlardım artık duvar gibiyim ağlamak istiyorum olmuyor . Sürekli tepkisizim olaylara karşı .

Yorumunuz için teşekkürler. Benim panik atak olma sebebim direkt belli. Herşeyi içime atıyorum büyük olaylar yaşadım kendimce dik durmaya çalıştım bir damla gözyaşı dökmedim ruh gibi yaşadım en son bünyem dayanamadı ben dışa vurmayınca vücudum kendi yöntemleriyle dışa vurdu resmen. Eskiden herşeye ağlardım artık duvar gibiyim ağlamak istiyorum olmuyor . Sürekli tepkisizim olaylara karşı .

Ben de ağlayamıyorum hiç.
Zaten ağlayabilsek fazla stres yüklemesi olunca panik atak yaşamazdık belki de.
Benim 2.5 yıl hiç yaşamamıştım 2013e kadar. Sonra tekrar oldu mesela.
Ama o kadar aradan sonra olunca olgunlaşmıştım. Önce anlamadım atak olduğunu.
Nefes almakta güçlük ve kalp çarpıntıları başlamıştı sadece ön uyarı olarak.
Atağa yol açacağını tahmin etmezdim. Sonra zaten tamam dedim, bir daha izin vermeyeceğim buna.
Ve beynimin dönmesini, delirme hissine girmeyi önleyebildim.
Gerçekten de çok güçlüyüz aslında. Sadece sabır diyorum hep. Psikolojik problemler kendine inanmakla ve değişebilmek için çaba harcamakla geçiyor. Yani sen de belki geçip gitse bile yıllar sonra yaşarsın bir daha.
O zaman ilk seferki gibi olmayacak. Anlayacaksın ve kendini yönetebileceksin. O yüzden korkma hiç.
Üstüne gitmeye devam.

Ben de ağlayamıyorum hiç.
Zaten ağlayabilsek fazla stres yüklemesi olunca panik atak yaşamazdık belki de.
Benim 2.5 yıl hiç yaşamamıştım 2013e kadar. Sonra tekrar oldu mesela.
Ama o kadar aradan sonra olunca olgunlaşmıştım. Önce anlamadım atak olduğunu.
Nefes almakta güçlük ve kalp çarpıntıları başlamıştı sadece ön uyarı olarak.
Atağa yol açacağını tahmin etmezdim. Sonra zaten tamam dedim, bir daha izin vermeyeceğim buna.
Ve beynimin dönmesini, delirme hissine girmeyi önleyebildim.
Gerçekten de çok güçlüyüz aslında. Sadece sabır diyorum hep. Psikolojik problemler kendine inanmakla ve değişebilmek için çaba harcamakla geçiyor. Yani sen de belki geçip gitse bile yıllar sonra yaşarsın bir daha.
O zaman ilk seferki gibi olmayacak. Anlayacaksın ve kendini yönetebileceksin. O yüzden korkma hiç.
Üstüne gitmeye devam.
Ben de aslında bu konuda hırs yaptım kendimi güçsüz hissettim onca insan neler yaşıyor sen niye bu durumdasın dedim zaten çok azaldı sadece ara ara kolumda uyuşmalar oluyor ama olgunlaştığımı hissettim bu olaydan sonra

Ben de aslında bu konuda hırs yaptım kendimi güçsüz hissettim onca insan neler yaşıyor sen niye bu durumdasın dedim zaten çok azaldı sadece ara ara kolumda uyuşmalar oluyor ama olgunlaştığımı hissettim bu olaydan sonra

Uyuşmalar, kemik ağrısı, kaşıntı, sızı ya da bir sürü şey olabilir zaten.
Onlar hafif kalıyor. Ataklar olmasın da bir daha.
Hatta keşke streslenince uyuşma ve benim elimde yaşadığım çok kötü bir kemik ağrım var, o da olmasa.
Sadece stresliyken olan bir şey bende. Her insanda stresin yarattığı etki başka. Bir çaresine bakıcam artık.
Ağrı olarak dönmesin bana.

Yani hepsi ruhu sağlamlaştırmakla alakalı olarak yok olup gidecek.
Hayata bakışımızı güzelleştirince atlatmak kolay.
Daha doğrusu şöyle söylemek lazım; önce güçlü bir yapı oluşturmak gerekiyor ki hiç ataklara varmasın bu iş.
Ama olsa da geçer gider. Bir şeyler kazanmaya bakmalıyız. Bu rahatsızlıkları olumluya çevirmek, dersler çıkarmak bizim faydamıza.

Uyuşmalar, kemik ağrısı, kaşıntı, sızı ya da bir sürü şey olabilir zaten.
Onlar hafif kalıyor. Ataklar olmasın da bir daha.
Hatta keşke streslenince uyuşma ve benim elimde yaşadığım çok kötü bir kemik ağrım var, o da olmasa.
Sadece stresliyken olan bir şey bende. Her insanda stresin yarattığı etki başka. Bir çaresine bakıcam artık.
Ağrı olarak dönmesin bana.

Yani hepsi ruhu sağlamlaştırmakla alakalı olarak yok olup gidecek.
Hayata bakışımızı güzelleştirince atlatmak kolay.
Daha doğrusu şöyle söylemek lazım; önce güçlü bir yapı oluşturmak gerekiyor ki hiç ataklara varmasın bu iş.
Ama olsa da geçer gider. Bir şeyler kazanmaya bakmalıyız. Bu rahatsızlıkları olumluya çevirmek, dersler çıkarmak bizim faydamıza.
Bazen diyorum ki güçsüz bi insanım diye mi bu duruma geldim yoksa çok güçlü durdum diye mi bu duruma geldim. Sanırım bunun cevabını bulduğum zaman tam anlamıyla geçecek herşey

Son yıllarda psikolojik rahatsızlıklarında hızla arttığı gözlemlenmekte . Çocuklarda ve gençlerde belirgin şekilde göze çarpmakta.bununda beslenmeyle bir ilgisi var mı?
Prof. Dr. Ahmet Aydın: Tabi ki. Yenilen unlu ve şekerli gıdalar kan şekeri dalgalanmalarına yol açmalı.Vücudumuzu tüm uyumunu bozmakta.Kan şekeri yükselince adrenalin hormonu artmakta. Buda çarpıntı titreme panik atak gibi davranışlara sebep olmakta . Vücut kendini korumak için stres hormonu salgılamaya başlar ve beraberinde ölüm korkusu getirir.Ben bana gelen panik atak hastalarına un ve şekeri kesmelerini söylüyorum önce garip garip yüzüme bakıyorlar sonra tekrar gelip yüzüme bakıyorlar.

ve ve ve zor ve sıkıntılı nefes alıp vermenız varsa d vitaminine baktırın ve 50 nin üzerinde olması için tedavi uygulayın, solunumu acayip düzeltiyor, panik atak ve depresyonada iyi geliyor d3 vitamini. bende 5 çıkmıştı yani aşırı düşük çıkmıştı, şu an 55 oldu ve faydasını çok gördüm en önemlisi rahat rahat nefes alıp veriyorum. düzensiz beslenmenin meydana getirdiği kan şekeri düşüklüğüde geçici olarak nefes darlığı ve çarpıntı yapıyor kimbilir panik atak dediğiniz hipoglisemi olabilir ve korkunuz hipoglisemi belirtilerini dahada ağırlaştırmış olabilir ee sonunda yaptığınız evhamda bunun cabası....

Son yıllarda psikolojik rahatsızlıklarında hızla arttığı gözlemlenmekte . Çocuklarda ve gençlerde belirgin şekilde göze çarpmakta.bununda beslenmeyle bir ilgisi var mı?
Prof. Dr. Ahmet Aydın: Tabi ki. Yenilen unlu ve şekerli gıdalar kan şekeri dalgalanmalarına yol açmalı.Vücudumuzu tüm uyumunu bozmakta.Kan şekeri yükselince adrenalin hormonu artmakta. Buda çarpıntı titreme panik atak gibi davranışlara sebep olmakta . Vücut kendini korumak için stres hormonu salgılamaya başlar ve beraberinde ölüm korkusu getirir.Ben bana gelen panik atak hastalarına un ve şekeri kesmelerini söylüyorum önce garip garip yüzüme bakıyorlar sonra tekrar gelip yüzüme bakıyorlar.

ve ve ve zor ve sıkıntılı nefes alıp vermenız varsa d vitaminine baktırın ve 50 nin üzerinde olması için tedavi uygulayın, solunumu acayip düzeltiyor, panik atak ve depresyonada iyi geliyor d3 vitamini. bende 5 çıkmıştı yani aşırı düşük çıkmıştı, şu an 55 oldu ve faydasını çok gördüm en önemlisi rahat rahat nefes alıp veriyorum. düzensiz beslenmenin meydana getirdiği kan şekeri düşüklüğüde geçici olarak nefes darlığı ve çarpıntı yapıyor kimbilir panik atak dediğiniz hipoglisemi olabilir ve korkunuz hipoglisemi belirtilerini dahada ağırlaştırmış olabilir ee sonunda yaptığınız evhamda bunun cabası....
Cevabınız için teşekkür ederim ama yoğun stres altında olduğum bi zamanda ortaya çıktı beslenmemle bi ilgisi olduğunu sanmıyorum

Kesinlikle katılıyorum ben dişeti problemimi çok kafaya taktım seneler sonra yine hastalık korkularım ortaya çıktı..Meğer onun da sebebi d vitamini eksikliğiymiş..Çok sağlıksız besleniyodum şekeri kestim yürüyüşe başladım daha iyiyim şimdi..Ama o süreçte çok stres yapınca yine korkularım başladı..Kalbimi dinleyip duruyorum kanser korkusu yaşıyorum

Ben de en son 2 ay kadar önce bir atak geçirdim...doktor yardımı alıyorum ve daha iyiyim...arada gelen kötü duyguları bastırabiliyorum...bazen yine geliyor ama uzaklastiriyorum kendimi Kur-an okuyorum çok iyi geliyor gerçekten...Allah hepimizi kurtarsın bu dertten gerçekten çok kötü bir his...

Yaklasik5 yildir var bende bu panikvatak ve 3 ay olmuyo diyelim aniden yeniden ve daha siddetlisi lluyo bazen 1 hafta boyunca hergun oldugunu oluyo cok yorucu

öncelikle geçmiş olsun cnm.inan bu rahatsızlık bizim elimizde olan bişey evet ilk yaşadığında neye uğradığını şaşıyorsun ama sonrası tamamen kişiye kalmış.bende çok zor zamanlar geçirdim şükürki geçti geçiyor yani korkmayın

X