panik atak :/

humeyra92

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2014
1.044
836
123
merhaba ben 4 5 yıl önce yaşadım ilk panik atağı...sonrasında aralıklı ilaç içtim iyi oldum bıraktım tekrar başladım böyle devam etti..1 senedir yine ilaç kullanıyorum..uzun süre iyi oluyorum sonra bi gün yine patlak veriyo...beni panik atakla ilgili en korkutan his bayılma hissi...sanırım bunun yanında sosyal fobide var kalabalığa girdiğim zaman hatta girmeden önce başlıyo ya nefesim yetmiyo gibi oluyo bazende kafamda uyuşma oluo sanki gözlerim ağırlaşıyor...bugün öyle oldu mesela...alsancağa gitmem gerekiodu daha gitmeden önce stresim başladı göz kapaklarımda ağırlık hissi oldu ve bütün gün geçmedi...daha çok bayılmaktan korkuyorum rezil olma korkusu hata yapma korkusu çok var...sanki durduk yere gözüm kararıcak ve bayılıcakmışım gibi hissediyorum ve öyle gibide oluo...oyüzden hep hızlı davranıyorum biyerde çok uzun süre duramıyorum özellikle ayakta bi soraya falan giriceksem bana zulüm...bugün eşim aradı seninle turkcell e gidelim yrn tarifeni değiştirelim diye ben şimdiden düşünüyorum nasıl gidicem napıcam diye...beni çok yoruyo...nasıl atlatıcam bilmiyorum...dışardan bakıldığında iyi görünüyorum çok sıkıntı belli eden biri değilimdir çok çok kötü olursam ben iyi değilim der otururum biyere yada ortamdan giderim...ama gelin görünki beni çok yoruyo..tamamen kurtulmak istiyorum..kendimi zorluyorum inadına bazen kalabalığa giriyorum yada korktuğum başka şeyin üstüne gidiyorum bazen yapabiliyorum bazende çok kötü oluyorum...bilmiyorum ne yapıcağımı...ve öyle bir zamandayızki kimsrye bu kadar açık anlatamıyorum bana karşı kullanırlar yada zayıf görürler diye...sadece üstten üstten anlatıyorum herkeste beni iyi zannediyor...çok yazdım biliyorum ama çok ihtiyacım vardı içimi dökmeye...buarada psikoloji ve ruhsağlığı bölümünede yazdım ama başka konularda olduğu gibi hiç cvp alamadım...oyüzden en son olarak buraya yazıyım dedim belki benim gibi hisseden birileri vardır aranızda...

Psikolog ya da psikiyatrist değilim ama madem üstüne gitmeye çalışıyorsun eşinle girsen kalabalıklara sıralara kademeli olarak, bayılırsan da eşin yanında olacağı için sıkıntı olmaz

Benim de panik bozukluğum var(dı inşallah) sizin yazdıklarınız okuyunca içim daraldı benim de hatırladım yaşadıklarımı.
Ben hep daralma geldiği zaman nefes egzersizlerini yapıyorum panik gelmeden kovuyorum yani. 1 sene ilaç tedavisi aldım dr a dedim ki ben hep böyle ilaç mı kullanacağım. Bu size bağlı dedi. Artık bunların birer hayalden ibaret olduğunu biliyorsunuz. Aslında bayılmayacaksınız ama öyle hissediyorsunuz. Ben de hep beyin kanaması geçiriyorum zannediyordum. Allah şifa versin. Telkinler ve olumlama da çok işe yarıyor araştırın derim

Aslında bayılmadım hiç şimdiye kadar ama bu illet panik atak insana öyle gibi hissettiriyo...hep deniyorum giriyorumda kalabalığa ama ne gezmekten ne alışverişten bişey anlıyorum sürekli kafada korku olunca insan çok yıpranıyor...allah kimsenin başına vermesin...

Evet doğru söylüyosunuz bende hep onu deniyorum kendi kendime çok iyisin bu his birazdan geçicek diyorum içimden...ilaçtan çok insanın kendini telkiniyle azalıyor bu durum daha çok...çok deniyorum inşallah bende başarıcam tamamen kurtulmayı... Maripositaa

Bende de kapali kucuk basik mekanlarda, havasiz ortamda nefessiz kalma ve ilac kullandigimda da ilacin beni oldurecegi dusunceleri panik ataga neden oluyordu. Psikologa gidin hatta ben gercekten cok iyi bir psikologa gitmistim Aydında. Oturdugum yerden uzak olmasini da istemiştim psikoloğun ki ortak tanidiklar olmasin
Atagin altinda ölüm korkusu yatarmis ve atagin gelisini hissettiginde diyafram nefesi almaya basla ve kendini sakilestirip ölmeyeceğine kendini inandir.

hepsini okumadan cevap veriyorum istediğin zamanda yardımcı olabilirim 6 senedir anksiyetesi ve zaman zaman panik atağı olan birisiyim..yaşadıklarını birebir yaşadım hala da yaşıyorum fakat kabul et etme en fazla bayılırsın sonu kötü değil (ki bayılmayacaksın) üstüne gitmezsen korkuların büyür büyür ve büyür bugün dışarı korkarak çıkarsın yarın hiç çıkamazsın ya evde de bunalırsan nolur hiç düşündün mü?

Bende ölüm korkusundansa rezil olma hissi daha baskın hep kasarım kendimi kastıkçada nefesim kesilir...ama panik atak bendede ölüm korkusuyla başlamıştı ilk...sonra onu aştım ölmekten yada hastalıktan korkmuyorum artık sanırım sosyal fobiye döndü benimki..

Kesinlikle doğru mesela şuan yazlıktayım ona rağmen ağırlık hissediyorum evde oyüzden zorlamam lazım kendimi...ne kadar illet bişey allah kimseye vermesin gerçekten çok zor...insanı yıpratıyor yoruyor...aslında bayadır iyiydim sorun yoktu ama bikaç gündür sıkıntı başladı ufak ufak ilaçta içiyorum...şimdiye kadar bayılmadım hiç panik atak yüzünden o düşünce çok saçma ama korkuyorum işte...

bayılmayacaksın bayılsan da ucunda ölüm yok ya
durmadan kendini telkin et ,hatta sana söylerken bende kendimi düzenli telkin etsem iyi olacak

Altinda yatan sebebi bulmadikca sıkıntın sevam eder bence profesyonel yardima basvurmalisin yalniz terapistin bilişsel ya da bilissel davranisci olmasina dikkat et.

Şu aralar sıkıldıysanız gelir. İnsanın beynini kemiren hayatını zehir eden bir illet. Ben terapiyle birlikte mandala boyamaya başlamıştım. Sonra çizmeye başladım gitsin gelmesin inşallah

panık atagın en buyuk tedavısı bana göre üzerıne gitmek..
yaklaşık 10 yıl önce yaşadım ve ne doktor ne ilaç benım çözümüm üzerıne gitmek oldu..
ne ölçüde yaşıyosunuz bilmiyorum ama ben asansor metro kapalı alan hatta banyo wc bıle ölüm gibi korkutucuydu..
ama ınadına hepsının üzerıne giderek yendım bunu ve güçlü oldum bu illete karşı..
panık gelecegını hıssettıgım andan tamma hadı gel deyıp vücudumu bıraktım o seni bi sarıp sarmalıyor o ara nefes al nefes ver 1-10 arası say..geçip gidiyor..üzerine git yanı
ay panık gelecek atak gelecek dedıkce daha cok korkuyor ınsan..
zaten bneım çıkarımım bu panık atak,olan olaylardan degıl olabılecek olaylardan korkma hastalıgı

merhaba. tatlım ilaç vs tedavinin yanında sende kendin için bişeyler yapmaya çalış. hiçbir tedavi seni evde beklerken iyileştirmez. bak mesela benim panik atağım yok ama uzun süre evden çıkmayınca sonra çıkmam gerektiğinde huzursuz oluyorum çıkmak istemiyorum vs. yada sürekli dışarda takılmış gezmişsem bi süre bu sefer evde durmak istemiyorum, duvarlar Üstüme geliyor sanki. uygulayabilir misin bilmiyorum ama aklıma şu geldi, ilk etapta çok kalabalık olmayan bi yerlere git. Kitabı'nı al açık hava bi cafede otur mesela. dışarda insan içinde kalmaya alıştır kendini. sonra nispeten kalabalık yerlere gitmeye başlarsın. güneş gözlüğü tak mutlaka. dış Dünyadan izole ediyor gibi bi his veriyor çünkü. bu Tür ufak hamlelerle kendin de mücadele ver.

ay kapalı alanlar benimde sıkıntım bende bazen dayanıyorum arada bi salıyorum neler yaptın mesela anlatsana

Hepinize çok çok teşekkür ederim şu konuşmalar bile kendimi iyi hissettirdi şuan...dedinlerinizin hepsini uygulucm yavaş yavaş...

Ilaclardan cok medet ummamak lazim bence. Yasamis biri olarak soyluyorum.
Her sey sende, beyninde bitiyor. Buna izin vermemelisin. Biz ne dersek diyelim yine senin beyninde bitecek bu. Karar vermelisin, artik ben baska bir insanim ve bunu basaracagim diyeceksin. Suan belki zor olacagini, belki pes etmeye cok yaklasacagini dusunebilirsin ama sen istedikten sonra bunu atlatmayi basaracaksin, insallah. Emin ol. Kararini ver ve bugun basla, yarina erteledikce ertelersin.
Benim icin duanin da cok faydasi oldu. Allah'in isimlerinin manasini okuyup ihtiyacim olan, kendimi aciz hissettigim, duruma da uygun hissettigin ismiyle dua ederim, cok sukur atak yasarken cok yardimci oldu bu bana.

ay kapalı alanlar benimde sıkıntım bende bazen dayanıyorum arada bi salıyorum neler yaptın mesela anlatsana

ornegın asansör fobım vardı 14 kat tık nefes cıkardım korkudan..
yada metro tramway yer altlarına tünellere girdiginde bogulacak gibi olup kapıya koşup yumruklayasım gelirdi
wcye gitmem gerektııgnde alırdı benı bır korku annemı bıle cagırırdım kapıda dur diye..20 yasındaydım
sonrasında tabı psıkatrıste gittim yeşil reçeteli bi ilaç+normal bır antıdepresan
2 gün kullandım 3.gün ben neyapıyorum ya dedım bunlara bagımlımı yasayacagım sımdı dıye yıne bır panık atak dalgası vs..
sonra doktorda demıstı ozaman ilaçlar kontrol altına alır ama yenmek ıstıyosan kendı kendının doktoru olmayı ögrenmen lazım diye..
akabınde her korkumun üzerıne gittim bindim asansöre in çık yaptım defalarca kendı başıma
en yuksek katlardan aşagı baktım hatta sarktım diyebilirirm..müthiş bir yükseklık korkusu olusmustu..
vs. vs.. neyden korkuyosan onu yaptım ınadına yanı,belkı dogru degıl ama ılaclarıda bıraktım..bunlara bagımlı kalıp yasamak ıstemıyorum yada her kendımı kötü hissettigimde antıdepresana sarılmak istemıyorum dıye..
atak gelişini hissettiriyor zaten vücuda verdıgı sınyalıyle,o anda yataga koltuga artık neresıyse oturuyordum gayet pozıtıf olmaya calısıp evet gel atagını yaşa ve git diyordum..ve korkmuyordum bılıyordum gececegını
ve sonrasında atak anında ne bayılacaksın ne de öleceksın dıye telkın ettım gel hadı beklıyorum dıye:)sacma gelebılır ama dr tavsıyesydı buda:)
öyle böyle derken 1 yılda ilaçsız sekılde atlattım cok sükür..aslında 1 yılın sonunda 2 yıla kadar ara ara yokladı ama okadar küçücük yapabılmeyı basardım ki onu,benı yıkamayacagını anlayınca cekıp gitti:)
şuan hiçbir sorunum korkum vs. kalmadı cok şükür

bi de mesela okadar beyne hükmediyor ki,sorunu bılmeme ragmen ne panık atakla ılglı bır yazı,ne bir konu hiçbirsey okuyamazdım..panık atak kelımesını görmek bile gümbürdetirdi kalbımı..
cevrende ıllakı olumsuzluklar olur,dertler sıkıntılar olur,bunların herzmaan olacagını bilmek lazım,bunu bilerek bu hastalıgı aşmak lazım..
en ufak bir sıkıntıda tekrar bunları yaşamamak için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…